login |

A Million Little Things: kezdett a 2. évad

2019. 10. 15. 17:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

A legjobb évadkezdés, amit nemnézős országos visszatérő sorozatom produkált? Egyértelműen az ABC sokszereplős, barátokról szóló drámájáé volt. Sőt, mivel olyan sok nézősöm sincs már, ezért még az is lehet, hogy azok nyitányait is lepipálta. Tényleg nagyon jól sikerült a kezdés.

A tovább mögött folytatom.

I don’t know what I want you to do. I know what you need to do.

Lehet, hogy azért, mert nem volt beleerőltetve semmilyen rejtély? Nem tudom, mert talán ez sem igaz, hiszen ott van PJ saját kis nyomozgatása, illetve a 2×02-ben feltűnt új szereplő Maggie életében (akinek a kiléte tippre nem marad sokáig titokban, de mégis őt hype-olják idei mystery-nek), de úgy érzem, hogy ennek a sorozatnak nincs szüksége arra, hogy gimmick-ek révén akarjon érdekes és releváns maradni.

– Hey, hey. Where are you going?
– With me here, they’re gonna think it’s stealing.

Más kérdés, hogy jó kezdés ide vagy oda, nem hiszem, hogy visszatérnék, mert egyrészt a 2×02 számomra már jóval érdektelenebb szálakat hozott be, másrészt pedig mert az évadnyitó inkább afféle lecsengetése vagy kulminációja volt az első szezonnak, szóval lehet, hogy a szálak elvarrásának és a labdák feldobásának is köze van ahhoz, hogy ennyire bejött. Mert egyébként a hétköznapi huzavonát már lehet, hogy kevésbé élvezném.

Gary és Maggie története végig vitte a prímet, annyira jól és érzékenyen közelítették meg kettejüket, hogy leírni sem bírom, de tényleg nagyon érdekes kérdés, hogy mi lesz a kapcsolatukkal, amit eddig a rák definiált? Mármint számomra ez nem lenne kérdés, de érzem, hogy van realitása ennek, és tényleg nem lesz egyszerű téma a számukra.

Ed és Kathryn kapta talán a fókuszt a baba születése mellett (ugye csak idő kérdése, míg a gyerekek is megtudják, hogy ki az apa?), amit fura módon némi időmanipulálással tálaltak. A nőt értem és megértem papíron, de annyira nem tudom a helyébe képzelni magam, épp ezért nem hatna túl korrekten, ha azt írnám, hogy én nem így reagáltam le volna a dolgokat, kicsit fura volt a lelépésének mikéntje.

Delilah a Charlie név mellett döntött (ő ugye “nem sokat” csinált, de cserébe a szülésznővér volt a rész MVP-je), míg Rome és Regina kapcsolatát gőzöm sincs, hogy hová akarják kifuttatni, de nem tudom elképzelni, hogy az lenne a cél, hogy a nő beadja a derekát a gyerekvállalás mellett. Akkor meg?

Szóval szerintem így kell egy évadot kezdeni, rögtön a csúcson. Bár persze ennek megvan a kockázata is, miszerint a folytatás óhatatlan visszaesést jelentene, és lehet, hogy mégiscsak kell valami rejtély katalizátornak, mert egy sima, hétköznapi életeket bemutató sorozat közel sem lenne izgalmas a nézők zömének.

ui: Szükségünk van még egyáltalán Jon-ra?

3 hozzászólás Ne habozz!

Gevin - 2019. 10. 16. 11:25

Szerintem nagyon-nagyon szappanos volt az evadkezdo resz. Nem is neztem tovabb, pedig mar kijott a 2. is.

A rejtely kell bele, mert meg igy is rengeteget ismetlik magukat es nyujtjak a szalakat, hogy kitoltsek a 18 reszt.

winnie - 2019. 10. 16. 11:43

ha szappan alatt a kapcsolati drámára gondolsz és nem a ki-kivel-mikor dolgokra, akkor mindenképp, de az egész sorozat erről szól, nem? a házastársi és párkapcsolatokról, valamint a baráti kapcsolatokról, szóval ilyen szempontból tény, hogy szappanos a sorozat is, bár az lehet, hogy most, mivel ezen volt a hangsúly, több volt, mint szokott lenni benne.

Rita - 2020. 02. 09. 20:37

Sziasztok!
Tudtok olyan oldalt, ahol online meg tudom nézni a részeket? Sajnos sehol nem találtam meg online a teljes első évadot…
Köszönöm!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz