login |

Superstore: kezdett az 5. évad

2019. 10. 15. 19:20 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

– You’re like a double agent. My own Elizabeth Jennings.
– Is that from “The Americans?”
– Yeah, it’s so good. You should just…
– I’m not gonna watch it.

A Superstore olyannyira valóban vicces sorozat, hogy hovatovább a legnézettebb NBC-s komédia lett a The Good Place-t is megelőzve. Ez egyfajta elégtételt jelenthet a készítőknek és rajongóknak, hiszen egy olyan széria is kinőheti magát, amelyikről valamiért kevesen beszélnek. Most bezzeg már téma a Superstore, mely komolyabb csapásaival témát is szolgáltatott a kritikusoknak.

Annak ellenére, hogy tetszik, hogy a készítők bele mertek tenyerelni az ICE-os témába, számomra a Superstore sokkal jobban működött akkor, amikor csak a poénok volt terítéken. Nem azt mondom, hogy felületességre vágyom (ld. a romantikus évődés és Amy-ék kapcsolatának komolyodása szerintem nagyon jó ívet írt le), de úgy tűnik, hogy maradi vagyok olyan szempontból, hogy ami működik, azon kár javítani próbálni.

A tovább mögött folytatom.

Ennek megfelelően, ami Mateo-val volt kapcsolatos (Cheyenne győzködése vagy Dina-ék “szervezkedése”) egy cseppet sem kötött le, sokkal inkább néztem volna vagy boltos sztorikat (ld. Glen, a robot!!!), vagy pedig a karakterekkel bármit (nem baj, szegény Sandra jó volt), ha ők maradnak a középpontban, de így, hogy mindenki gondolata Mateo körül forgott, inkább plotközpontú lett az évadkezdés, nem humor- vagy karakterközpontú.

És mivel ezt a szálat még el fogják húzni 2-3 (vagy több?) részen át, így most nem annyira vonz, hogy fél vagy harmad Superstore-epizódokra fordítsam az időmet, inkább előkapom a számomra teljesen kimaradt 2. évad részeit, és azokból nézek meg egyet-egyet olykor.

Persze ettől még a sorozat teljesen korrekt, és a mostani showrunner-öknek sem rovom fel a kezdést, hiszen a távozó Justin Spitzer “sarát takarítják”.

3 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2019. 10. 15. 20:34

Remélem valamelyik magyar csatorna szemet vet majd rá, mert nagyon érdekesnek tűnik a sorozat, de szinte semmi magyar lokalizáció nincs hozzá, ugyanez a Schitt’s Creeknél.

goodjohnwin - 2019. 10. 16. 13:18

Érdekes, hogy mostanság az NBC mennyire kiemelten kezeli-képviseli az “IMAG” témát, szembemenve a konzervatív nézők preferenciáival.
Mondjuk ezek a nézők valószínűleg már rég kikerülik az NBC-t, de azért mégiscsak egy országos csatornáról van szó.

winnie - 2019. 10. 16. 13:37

“e a konzervatív nézők preferenciáival.”
“már rég kikerülik az NBC-t,”

ez szerintem teljesen abszurd feltételezés több szinten is. mármint értem, mit mondasz, de ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, vétek-

egyrészt eleve az, hogy a nézőket bármiféle címke alapján összemossuk egy ernyő alá, egyfajta gondolkodással, egyfajta preferenciával (ez számomra totális WTF, ennél sokkal többszínűbb az emberiség).

másrészt pedig az, hogy bárki is “pártállás” alapján választ szórakoztatópari terméket magának. ha valami, akkor minden egyes konkrét adat, illetve felmérés pont ez ellen szól. arányok, egyik, illetve másik irányba húzó görbék vannak, de nem hogy nem egyöntetű bármiféle preferencia, még nagyon szélsőséges eltérés sincs.

adva van egy aktuális téma a sok közül. ők ezt választották ki, de a téma megint csak pártállástól vagy világnézettől függetlenül létezik. és pártállástól, valamint világnézettől függően az embernek van véleménye róla. szóval csak egy téma bedobása nem pártos, vagy preferenciás. például, ha egy történetben arról van szó, hogy ki akarnak toloncolni egy bevándorlót, akkor az tetszhet annak is, aki tapsolni akar ezt látva, és tetszhet annak is, aki nem akar tapsolni, nem?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz