login |

Második blikk: Batwoman + Almost Family

2019. 10. 16. 16:20 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, ,

Batwoman – 1×02: 6,5/10. (Pilotkritika itt.) Továbbra sem újítja meg a műfajt a Batwoman, de kemény alapokra építkezik, és kiszámíthatósága ellenére (ld. kik az állandó szereplők) egyelőre nem fáradtan klisés, hanem inkább kellemesen ismerős. Alice karaktere mondjuk nekem olykor kicsit “sok”, a flashback-eknél félek, hogy hamar kifulladnak és idővel csak muszájból tartják majd meg őket (de ettől még jók, jó érzelmi alapot nyújtanak), és a “levélregényes” megközelítés is jó ötlet.

Verdikt: eddig sima liba, tetszik. Nyilván idővel ki fogok szállni, mert tudom, hogy mi a sorsa nálam a műfajnak, de amíg bejön, addig maradok. Hogy 6-8 részig vagy 12-ig, esetleg akár 2 évadig is, az majd kiderül. Minél később jelennek meg mindenféle elszállt szuperképességek, annál jobb.

Almost Family – 1×02: 5/10. (Pilotkritika itt.) Hát, ez kellemetlen meglepetés volt… Mármint, hogy Apu lekorlátozottsága megszűnt. Azt reméltem, hogy akkor ő most háttérbe kerül, kap valami unalmas mellékszálat, és ha túl sok, akkor lehet, hogy elengedem a sorozatot, de így… Konkrétan főszál volt, ráadásul nem csak a lányokkal volt kapcsolatban, hanem még egy rejtélyes, összeesküvős vonalat is kapott. MIÉRT?

Kár lenne ezért a sorozatért, mert a három testvér szuper. Vagyis… leginkább a kettő, amelyik együtt lakik – azt hittem, hogy a harmadik is velük marad, de őt is kikapták. Szóval hiába nagyon jó együtt és külön-külön is Brittany Snow és Emily Osment, hiába nézném őket (Megalyn Echikunwoke eyecandy, de ügyvédként nem túl érdekes (ráadásul Apu sztoriját táplálja), az meg kevés, hogy a szerelmi élete határozza meg), félek, hogy tartós marad ez az irány.

Verdikt: maradok még, de tudom, hogy ha túl sok apázás lesz, az 1×04-nél már nem leszek ott. És nem látom annak az okát, hogy ne legyen…

4 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2019. 10. 16. 17:50

Winnie Batwoman-ben nem nagyon lesznek képességgel rendelkező emberek. Legalábbis nem sok. Képregényben vannak vámpírok is kíváncsi vagyok őket elő veszik-e meg ugye nyilván a szokásos Batman ellenségek akiknek vannak képességeik de remélem nem fogják az összes Batman ellenséget ráereszteni BW-re mert ezt megcsinálták már Karával az SG-ben is.

FP Jones - 2019. 10. 16. 18:23

engem a Batwoman 1×02-vel már teljesen megvett, másik meg jó… nézős az is.

519 - 2019. 10. 16. 22:54

Nekem is bejön eddig a Batwoman, remélem, legalább ezt a szintet tartani fogja. Az egyetlen problémám vele, hogy Bruce eltűnése nem jön ki sehogy sem. Mivel a Batwoman még az Arrow 7. évadának első fele alatt játszódik (az Elseworlds előtt), Bruce-nak valamikor az Arrow 4. évada környékén kellett eltűnnie, Oliver viszont a 6. évadban a namedropnál azt mondja, hogy “They could have put Bruce Wayne’s head on that body. Has Bruce Wayne left Gotham to hang out in Star City recently? No.”. Kétlem, hogy ne tudná, hogy Bruce Wayne eltűnt, ha már vele példálózik. :’D

Thomas - 2019. 10. 17. 00:20

Tök jó, hogy ennyire hasonlóan vélekedünk az Almost Familyről:) Mármint hogy Brittany Snow és Emily Osment tényleg marha jók együtt és külön-külön is, már csak miattuk érdemes nézni:) Eyecandy szavazásra nem hiszem, hogy ebből a sorozatból választanék bárkit is, de aranyosak, maximálisan szerethetők:) Meg nekem is az apa rejtélyes, összeesküvős szála nem tetszik, de szerintem nálam ez sem lesz válóok (majd pár rész múlva visszatérünk rá:), mert az őt játszó színész is jó és érdekes a kapcsolata a lányokkal. Kíváncsi vagyok merre tovább, szerintem nálam ez meg fog maradni:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz