login |

NCIS: New Orleans: kezdett a 6. évad

2019. 10. 16. 17:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Ejj, már megint mi volt ez? Vétek lenne erről az évadkezdésről sok szót írni, mert annyira elcsépelt volt, hogy nagyon, nagyon lettem volna légy az írószoba falán, hogy tanúja legyek annak a 8 napos folyamatnak, ahogy 15 többé-kevésbé tehetséges ember összerakja ezt a szezonnyitó epizódot napi 8-10 óra munkában. Egyszerűen fáj arra gondolnom, hogy ebben ennyi munka volt, és akkor még a szkript megírására fordított plusz egy hétről nem is beszéltem.

Nyilván bármit meg lehet ítélni pozitívan és negatívan is, ezért maradjunk az objektív dolgoknál: azt minden néző elismerheti, hogy ritka lerágott csont témákat vettek elő. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Már eleve a faji felsőbbrendűségüktől gyötört fehérekkel való felütés fejvakarásra késztetett: tényleg ők bent a kunyhóban, miközben kint az FBI az erdőben? Ezt hány sorozatban is láttuk mostanság? Utána pedig jött a renitens ügynök, akit a szíve visz az esze helyett, majd a felelősségre vonás és a bajtársiasságra, együvé való tartozásra való ráerősítés. Szép dolog, szívmelengető, de annyira nyílegyenes így a sztori…

De ez még rendben is lett volna, nem itt kezdtem húzni a szemöldökömet, hanem a folytatásnál, amikor kiderült, hogy ki áll az egész mögött és, hogy mi az indítéka. Megint csak, alapvetően szép történet a családtagja elvesztéséért a hadsereget felelőssé tevő emberé, szívbe markoló, de ez is annyira lejárt lemez. Nem azt mondom, hogy vonultassuk vissza a témát, de a többi közhelyes szál mellett igencsak kirívó volt.

Sajnos a “nyomozás” (HA-HA!) és az akciózás csak a rész felére volt elég, ezért a többiben kőkemény karakterizálást folytattak, és nem csak Khoury kerül kiemelésre, hanem Pride is PrideAnyuval, aki (megint csak eredetiségsziréna) a dementia klasszikus tüneteit produkálja, és ebből próbálnak drámát csiholni, miközben (sajnos) túl sokszor láttuk ezt a sztorit is.

Hiába hozott felszínre a nyitány valid problémákat, az egész fantáziátlansága és a sok lelkizés nagyon unalmassá tette a részt. És ahogy olvasom, a 6×02-ben Pride álmatlanságtól és rémálmoktól fog szenvedni, ahogy azt láthattuk a rész végén – és TERMÉSZETESEN HALLGAT RÓLA (még egy ordas klisé), nem avatja be a barátnőjét a dolgokba. Akkor megint jönnek a látomások? Akkor ebből most köszönöm, nem kérnék.

2 hozzászólás Ne habozz!

CrashBoostZoom - 2019. 10. 17. 10:28

“Elcsépelt”, “ritka lerágott csont témák”. Ezek sajnos igazak a többi NCIS sorozatra is. Nincs ezzel semmi baj mert jó komfortérzetet kelt a sok emberben aki nézi, tudják, hogy mire számíthatnak.

Nekem azonban kb. 2 éve elegem lett. Már minden résznél úgy voltam, hogy ez már volt csak más körítéssel. Be kellett látnom, hogy ez már nem nekem való pedig már JAG óta néző vagyok.

winnie - 2019. 10. 17. 12:15

igazából az epizodikus krimiknél mindig ki lehet találni olyan heti történetet, ami friss. volt olyan ncis: no kritika, amiben például a sztori kifejezetten jó volt, de itt hiába a mondanivaló, ha a körítés tényleg fáradt. szerintem mindenkinek megvolt már az itteni…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz