login |

Pilot: Treadstone

2019. 10. 16. 19:50 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Lehet, hogy ezért kapok rögtön, de végre egy rendes akciósorozat is érkezett? A USA szállítja, elvileg a Bourne-filmek világában játszódik (Budapesten forgatták), és persze vannak hibái, de hogy a közelharcba itt a pilotban rengeteg energiát öltek, az is tuti.

Nyilván nem lehet teljesen hozni a mozifilmek lendületét, hiszen nincs idő 3 hónapig dolgozni a koreográfián és a felvétel után fél évig csak vágni, hogy tökéletes legyen, de sorozatok közül azért kevés üti meg ezt a szintet. Nyilván az Into The Badlands kiemelkedő példa, szóval nincs egyedül a Treadstone, de azért nem is dugig tömött a halmaz, amibe sorolható, az is biztos.

Hogy miért nem a történetbe vágtam az elején? Mivel abból iszonyat kevés derül ki az 52 perces pilotból. Nyilván előismerettel jobban érthető, de természetesen az élvezetéhez nem kell kívülről fújni Matt Damon kalandjait – itt is kibontják majd rendesen. Talán repetitív lesz a nagy felfedés, de legalább több szálon, nem egy karakteren üthet? Csak mert teletömték ügynökkel a pilotot.

A lényeg egyelőre annyi, hogy a világ minden táján egy gyerekdallal felélesztenek alvó ügynököket, akiknek rögtön van küldetése is. Plusz közben a Treadstone szervezet eddig nem ismert szálairól is kiderülnek dolgok a múltban. Ez is prominensebb lesz, ez már most látszik, elég jó a casting arrafelé is.

Meg eleve úgy a egész részre elmondható, hogy nem annyira ismert arcokkal tömték tele, viszont mindenki megfelelő eddig. A fényképezés pedig simán filmes szint, ha nem is Greengrass zseniális (sokak szerint szédülést előidéző) stílusát hozza, de egy American Assassin által feltett léc könnyedén megvan. A bunyók konkrétan lekötöttek, pedig tévében ez elég ritka, legjobban eddig ez a Daredevil oneshotjainak sikerült, na meg a Banshee-nek.

Mindez persze valamennyire negatív is, mert mégsem ugrik igazán magasra a Treadstone. Oké, simán a közepes fölött van, de egyelőre mégis leginkább csak az akció-zsáner rajongóinak tudnám ajánlani, nem látom benne a nagy közönségsiker lehetőségét. Talán, ha elkezd kibomlani a fő szál? Részemről 7/10, a Hanna-nál jobban tetszett például.

25 hozzászólás Ne habozz!

noinipo - 2019. 10. 16. 20:58

szerettem volna ha jó, de az első rész nekem unalmas és gyenge lett, Hanna-nál tényleg jobb, de az még nem a dícséret kategória

Ayrons - 2019. 10. 16. 21:12

Ez nem jövőre jön ?

winnie - 2019. 10. 16. 21:17

mindig itt a premiernaptár, de tegnap rajtunk plakátot a dátummal: http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/21/2019-es-sorozatos-premiernaptar/

davideo - 2019. 10. 16. 21:20

bejött, igényes, dolgoztam benne (az epizódokban szereplő fényképeket lőttem), én nem gondoltam volna hogy ennyire korrekt lesz.

és tényleg jók voltak a közelharcok.

Kati néni - 2019. 10. 16. 23:15

Ezt mindenképpen megnézem.
De ez is egy érdekes vonal ám:
1. Létrejön James Bond.
2. Ludlum létrehozza a kém amerikai verzióját (nem véletlenül Jason Bourne a neve).
3. Regényben folytatódik a sorozat külön szálon, más írókkal.
4. Valaki egy filmes univerzumot hoz létre a Bourne-regényekből úgy, hogy alig tart meg valamit az alapanyagból.
5. És születik egy sorozat, amelynek alig van valami köze James Bondhoz vagy Ludlum eredeti karakteréhez.

winnie - 2019. 10. 17. 05:02

“1. Létrejön James Bond.
2. Ludlum létrehozza a kém amerikai verzióját (nem véletlenül Jason Bourne a neve).”

ez, ha kiszedjük az első pontot, aminek totál nincs köze a dolgokhoz. megállja a helyét. (meg a másodikat javíthatjuk arra, hogy létrehoz egy amerikai kémet, mert ugye szinte semmi köze egymáshoz a két karakternek sem stílus, sem eredet, sem eszközök tekintetében. sőt, még hátterük, valamint ellenlábasaikhoz való viszonyuk kapcsán kapcsán sem. a foglalkozásuk hasonló, és igen, ezért lehetne másik változat, de akkor más kémekhez is hasonlíthatnánk őt, szóval bond bevonása a monogramon, valamint az ő örökségének kezelésén a mozgóképes kultúrában kívül nincs értelme.)

bvr - 2019. 10. 17. 16:31

Tegnap este megnéztem, maradni fogok a folytatásra. Mondjuk az alapötlet szerintem sokkal inkább A mandzsúriai jelöltet stb idézi, és ez az agymosás-tematika nem annyira a kedvencem, de kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. A verekedések meg jól meg voltak csinálva (bár megintcsak, hogy mindig kell női terminátor is, ezt nem tudom hova tenni, de próbálok elvonatkoztatni :)

bvr - 2019. 10. 17. 16:34

(Én anno olvastam a Gourne-könyveket, illetve hát az első hármat, azokat Ludlum írta, és szerettem őket (meg úgy általában ezt a műfajt)
A Matt Damon filmeknek persze egyre kevesebb köze lett ezekhez, ennek a sorozatnak meg kb végképp semmi, de hát ezt megszokhattuk már hogy az IP-be kapaszkodnak a készítők ha csak egy kicsit is megtehetik)

AlfStokes - 2019. 10. 18. 07:47

Az másodpercenkénti 20 vágás egy verekedés alatt csak engem zavar?

Diab0lic - 2019. 10. 18. 20:14

nekem tetszett, maradok. Nem volt azért olyan hú de nagyon jó, de simán nézhető, főleg ha szereted a bourne könyveket/filmeket.
Aztán majd meglátjuk, milyen lesz a folytatás.

Geza Kovacs - 2019. 10. 23. 21:33

A történet nem sok, de az akciók azért fogyaszthatóvá teszik. A végén, amikor a két autó egyszerre felrepült robbanás nélkül, az nekem totál új, soha nem láttam még ilyet, tényleg nagyot álmodtak a készítők ;-DDD

Col-Lector - 2019. 10. 25. 11:43

@Geza Kovacs

“A végén, amikor a két autó egyszerre felrepült robbanás nélkül, az nekem totál új, soha nem láttam még ilyet, tényleg nagyot álmodtak a készítők ;-DDD”

Ezen most indokolatlanul nagyon röhögök :D

ontheground - 2019. 10. 26. 16:54

A második részben voltak magyar színészek is, a Drága örökösökből a Szláven(Molnár Gusztáv) meg a Zsoca(Szentiványi Zsolt) :D

noinipo - 2019. 10. 26. 18:26

juj az az autós üldözős, az kompletten nagyon komoly volt, összes vágással, tolatással, nyikorgással
és a felrepülős borulással tényleg feltették a pontot az i-re

noinipo - 2019. 10. 30. 10:19

3 rész után kasza, sajnos annyira gagyi, hogy nem éri meg a heti 45 percet se

Geza Kovacs - 2019. 11. 03. 00:41

Fú, ebbe aztán minden szart beletettek, ami eszükbe jutott, mindezt teszik, nem is tudom, talán 4 szálon, 2 idősíkon, egymáshoz kb. sehogy se kapcsolódva eddig. Totál zagyva marhaság, de a verekedésekből mindig van pár, és azok nagyon újhullámosan profik, értve alatta, hogy mindkét fél kap az arcába, és nagyon kegyetlenek is.

Nekem szerdánként egynek elmegy: amióta a kereskedelmi csatornás 8-10-12 részes évadú sorozatok átvették a vezetést a nézhető sorozatok között, és nem is készülnek feltétlenül évente új évadjaik, hiába nézek elvileg akár 60 sorozat is, ha egyszer sose fut belőlük még 10 se párhuzamosan (mivel folyamatosan a premierek), és azok jelentős része is egyszerre rakja fel a részeket, így aztán napi max. 1-2 sorozatrésznél sose jut több, ami meg nekem édeskevés. Nem szívesen radírozok ezek közül, ahhoz legalább olyan trágyának kell lennie mint a Nagy Katalinnak.

winnie - 2019. 11. 05. 13:21

“Totál zagyva marhaság,”

továbbra is tátott szájjal állok az ilyen kommentek előtt. mármint nem a minősítés zavar, hogy rossz vagy izé. a zagyvaság. manapság azért jellemzőbbek a komplexebb, nem szájbarágós, később összeálló történettel rendelkező sorozatok. aláírom, hogy ez a regényes, külön szálas történetvezetés elég divatos mostanság, többek között azért, mert nem kell akkora sztorit alkotni, elég kisebbeket, de attól, hogy valaki előtt nem tiszta valami és türelmetlen, az egész még nem zagyva. egyszerűen csak még nem teljes.

és tökéletesen érthető, ha valaki nem fogja megvárni, míg megkapja a teljes képet. mások viszont szépen összerakják, és csettintenek, hogy mennyire szépen kapcsolódott minden mindenhez.

winnie - 2019. 11. 05. 13:33

(és tudom, hogy a fenti tiráda egy politikai korrektségért történő sápítozásra hajaz, miszerint fogalmazz óvatosabban, használj más szavakat, nehogy megsértsd a becses írókat. nem ez volt a célom, csak hajlamos vagyok ilyesmin fennakadni. az, amit írsz, inkább fizikai jellemző, mintsem minősítés, és szokás szerint, ha valakit nem köt le valami, akkor hajlamosabb kevésbé odafigyelni. arról nem is beszélve, hogy ebben a műfajban előszeretettel utalnak vissza korábbi részekre, amikre nem emlékszik már a néző…)

Geza Kovacs - 2019. 11. 05. 20:21

Pedig elég sok sorozatot néztem már az elmúlt 10 évben, és amelyik 4 szálon fut, és még több idősíkon is, és kb. jelenetenként váltogat köztük, tehát részenként mind sorra kerül többször is, az egy zagyva marhaság.

Hozhatnám a Trónok harcát példának, ami nem erölködött, hogy minden részben minden szálat mutasson, sőt részeken át nem mutatott szálakat. Nagyon jól tette.

A kevesebb néha több. Egy ilyen akció/kémfilm témában pláne.

Frei Tomi szerkeszt így regényt, hogy pár oldalas fejezetenként máshova ugrik, pont mielőtt lelőnék a szereplőt, vagy kiderülne a nagy titok. Ez egy számomra igen ostoba feszültségteremtő technika, szerencsére a jobb sorozatok nem élnek vele.

De ha a Treadstone nézettségi rekordot hoz és díjesőt vív ki, akkor tévedek persze.

noinipo - 2019. 11. 07. 10:47

Nekem nem a sztori itt a gyenge pont, hanem minden más. Össze fog állni az szépen (nélkülem is), csak ahogy mesélik az vékony.

piszkosfred - 2019. 11. 13. 20:57

Az uj reszben levo magyar jelenletet gondolom sokan bekuldtek, de gondolom megemlitem itt is (egesz hosszu magyar parbeszed, aminek egyik resztvevoje Jeremy Irvine, kb 9:20-tol)

Geza Kovacs - 2019. 11. 13. 22:34

Ez a Budapest 1973-ban igen poénos volt. :-) Piros pont a végén az LSD-buliért a Hurdy Gurdy Mannel!

Kobun - 2019. 11. 18. 14:24

Sziasztok.

En hétvégén néztem meg az eddigi részeket.
Igazat adok tobbeteknek, hogy a sztori el van nyújtva, de ezt leszámítva nekem kellemes meglepetés. Olyan popcorn sorozat. A verekedesek sorozathoz képest szerintem nagyon jól vannak megkoreografalva, a zene is hozza a Bourne stílust, illetve Budapest, mint Parizs, Phenjan, még mittudomen mi meg óriási.

carlos - 2019. 11. 22. 16:07

Nagyon probalom szeretni,de vhogy nem stimmel. Sokszor elunom magam a reszek kozben, pedig az akcio tetszik. Lehet a tortenet a gond,lehet a szineszek. Maradok meg hatha jobban osszeall,mert keves a felhozatal ebben a mufajban.

lesliemagpie - 2019. 12. 25. 21:38

Sikerült még valakinek végignéznie rajtam kívül?
Bourne rajongóként persze alap volt.
Osztom a véleményt, hogy helyenként tényleg jól hozza a film stílusát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz