login |

El Camino: A Breaking Bad Movie – írta Sawyer

2019. 10. 17. 17:27 - Írta: vendegblogger

33 hozzászólás | kategória: kritika, tévéfilm, ,

Hat éve már, hogy véget ért Vince Gilligan temérdek elismerést bezsebelő legendás sorozata, a Breaking Bad. Az ötévados mestermű egy kerek sztorit zárt le a fináléval, minden szálat elvarrva – vagy mégsem?

Lévén, hogy a Lost és a The Sopranos mellett Walter White felemelkedésének és bukásának története a kedvenc sorozathistóriám, mint vérbeli rajongó, elfogultan vártam ezt a 2 órás ráadást, de egyben tartottam is tőle. Kell ez nekünk? Működik ez filmben?

Mert ez egy epilógus, és bizony, aki nem látta a sorozatot, csak kapkodja a fejét, hogy ki kicsoda, mi ez a sok utalás. Ugyanis a film  Jesse Pinkman jutalomjátéka, és nagy ívben fittyet hány az új nézőkre. Persze ők is jól szórakozhatnak, de közel sem annyira, mint a rajongók. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Jesse a Breaking Badben egy hullámhegyekkel és -völgyekkel teli utat járt be, volt lecsúszott drogos, milliomos, gyilkos, spicli, végül egy neonáci banda fogságába esett hosszú időre. A sorozat végén egy El Caminóval lépett meg, hátrahagyva egy hatalmas mészárlás helyszínét, ahol egykori társa, Walt is halálát lelte. Innen veszi fel a fonalat a film, a hajtóvadászat, és innen veszi kezdetét Jesse valódi El Caminója.

A történet a fiatalúr menekülését mutatja be, miközben flashbackekben kapunk momentumokat Jesse múltjából.

Jó néhány régi arcot viszontlátunk, köztük Mike, Badger, Skinny Pete, a bontós Joe és a nácik, akik rendesen hozzák a nosztalgiafaktort, de egyben kiábrándító is, hogy eljárt egyesek felett az idő. A legszembetűnőbb egyértelműen Todd, aki jól megtokásodott, így lehetetlen nem észrevenni, hogy évek teltek el a forgatások közt. És sajnálatos érdekesség, hogy a rejtélyes porszívóárust alakító Robert Forster épp a film bemutatásának napján hunyt el.

Számomra inkább a nosztalgiafaktor vitte a filmet, ugyanis beigazolódott, amitől féltem: rengeteg időt töltöttek Jesse szenvedésének bemutatásával. Ezen kívül is voltak üresjáratok, amik a sorozatban nem voltak zavaróak, de egy filmben már egészen másképp hatnak. Az új zűrös karakterek a fordulatig érdekesnek tűntek, de sajnos egy idő után deja vu-be fulladtak, és ugyanazt a hatást keltették, mint a nácik, csak „gyengébb kiadásban”.

Jó lett volna lekurtítani a sok könnyes kamerába bambulást, vagy egy mellékszálat behozni – a teaser traileres Skinny Pete-kihallgatás (Hank és Gomie fotójával) például bele sem került a filmbe. Biztos csúcspontnak szánták a pisztolypárbajos leszámolást, de erőltetettnek hatott. A csúcspontokat inkább Jesse szülei és a korábban elhunyt karakterekkel való beszélgetős bejátszások hozták, amik közül kiemelném Jane-t az utolsó pár percből. Ja, és persze Walter White… katarzis!

Hiányoltam az infómorzsákat Walterről, akinek halálával kapcsolatban elég szűkszavúan fogalmaztak a híradásokban, de jó lett volna a családját is látni vagy hallani – igazából bármi, ami közelebb visz a sorozathoz, mert engem ez a film nem győzött meg, hogy annyira hiányzott így x idő után.

Ezúttal akkora WTF-pillanatokat egy-két jópofa fordulaton kívül sem sikerült okozni, talán a „yeah, bi*ch” is csak egyszer hangzott el, az is flashbackben. De emiatt senki nem hibáztatja Jesse-t, ő már messze nem az a karakter, akit egykor megismertünk. Megjárta a poklot, mindent elveszített, végül teljesen megtörve, egy utolsó rögös úton eljutott Alaszkába, hogy új életet kezdjen – már ha képes lesz rá.

Összességében a film egy kellemes utolsó (?) visszatérés abba a világba, amit öt év alatt realitása és dramaturgiája miatt megszerettünk, és érezni, hogy Gilligan beleadott minden tőle telhetőt. A színészek minden pillanatban remekelnek, az operatőri munka szokás szerint példa értékű, csupán az arány, ami szerintem félrement. Erős 8/10.

33 hozzászólás Ne habozz!

wickee - 2019. 10. 11. 15:26

Valószínű velem van a baj és azzal, hogy egyáltalán nem emlékszem már hogy ért véget a sorozat (pedig Wikipedián is elolvastam a sorozatzáró tartalmát), de nem hogy háromszor, egyszer se tudtam végignézni… :( A felénél kikapcsoltam…

SHP - 2019. 10. 11. 15:57

Csak egyszer neztem egyelore, szerintem jo volt. De tartalmilag kicsit kevesnek tunt, illetve arra gondoltam a vegen, hogy nem ertem miert csinaltak meg. Inkabb csak kedvet csinalt a Breaking Bad ujranezesehez, meg igy jobban varom a Saul folytatasat. Talan ezert csinaltak :D

Persze kifogastalan egyebkent, csak le lehetett volna zavarni 30 perc alatt is akar, igy ertem azt, hogy keves. Illetve

SPOILER!
nem valtoztatott semmit azon ami a sorozat vegen volt, annyi ,hogy most biztosra tudjuk ugy pedig kerdes volt a hogy es merre…de Jesse elautokazik szabadon ott is, itt is..

Asd - 2019. 10. 11. 16:12

Korrekt lett, hozta amit vàrtam. De kicsit olyan volt mintha egy hosszu sorozatepizodot neznek.

GeoCucc - 2019. 10. 11. 17:37

Az első reakcióm a megnézés után: jó-jó, élveztem, ha még száz része lenne, azt is megnézném, de összességében ennél többet, összetettebb történetet vártam. És kevésbé öncélú flashbackeket.

Lesz kritika, ahol bővebben is kibeszélhetem? :) Vagy szívesen írok egyet, ha nem lesz a közeljövőben.

Légtornász - 2019. 10. 12. 20:38

Megnéztem. Először a BB utolsó részét, hogy ismét képben legyek, majd utána a filmet.
Szerintem a sorozattól külön nem nagyon értelmezhető. Az utalások és visszatekintések, a motivációk megértéséhez kell az egész sorozat, nem magyarázzák agyon, mi miért történik.
A film vitte tovább a sorozat hangulatát, melyet úgy tudnék megfogalmazni, hogy marha nyomasztó, de közben érdekel, mire fut ki.

Egy közepes, “dupla” BB résznek felel meg, egyszer nézős élmény. 6,5/10

Jessica Hyde - 2019. 10. 12. 22:20

Teljesen felejthető. Egynek elmegy, de csak azért, mert viszontláthatunk pár jó arcot, viszont holnap már emlékezni sem fogok rá (ma néztem meg).
Nem hiányzott volna a világból, ha nem készül el.

Gatts - 2019. 10. 12. 22:39

Teljesen fanservice volt az egész film. Megmutatták a fontosabb karaktereket, jó is volt újra látni őket. De ennyi. Sok újdonságot nem tett már hozzá ahhoz, amit eddig is tudtunk.
Kíváncsi leszek, hogy a Better Call Saul végén esetleg még tovább viszik-e ezt a szálat. Ott is vannak az évadok elején/végén a fekete-fehér részek, amik már a Breaking Bad után játszódnak. De Jesse ott már nagyon kilógna a képből, nem hiszem, hogy szükség lenne rá.
Ami viszont számomra egy hátborzongató élmény volt és teljesen személyes élmény, az Robert Forster megjelenése. Mikor megláttam a filmben, valamiért az első gondolatom az volt, hogy nahát, mintha ő nemrég halt volna meg, biztos ez az egyik utolsó szerepe, jó látni még. Erre ma megnyitom a híreket és az egyik első dolog, amit megláttam, az ő halálhíre volt. Kirázott a hideg…

Geza Kovacs - 2019. 10. 13. 02:11

Nem tudom, erre mi szükség volt. “Feltépi” a régi sebeket Cranstonnal (is), hogy aztán semmi értelme ne legyen igazából. Nem unalmas, nem rossz, de egy bevezető lehetne egy új sorozathoz vagy legalábbis új filmet várnék folytatásként. Kifejezetten hosszú jelenetei vannak, amit itt épp nem értettem, mert drámázás az nem volt benne. Meglepetést se okozott. Az X-aktáknak csináltak ilyen filmeket, de annyi az értelme itt is.

AuroraBorealis - 2019. 10. 14. 22:46

Hát megnéztem, de igazából semmivel sem nyújtott több élményt, mintha kiboxoltam volna a cipőmet.
Számomra ez egy semmi, egy nulla… Meg sem közelíti a gyengébb BB epizódokat, hát még a BCS-t, ami még a BB-nél is jobb számomra.

morty - 2019. 10. 14. 23:05

Én is megnéztem tegnap és azt kell, hogy mondjam kaptunk egy szép iparos munkát, de a fél fogunkra sem volt elég. Becsüljük meg, hogy kaptunk egy ilyet de semmi olyat nem adott hozzá a storyhoz ami nélkül nem tudtunk volna létezni. Fanservice, kicsit fapados módon vagy max egy econmy plus. Aki éhes maradt és még nem látta, akkor ajánlom a Better Call Sault :)

piszkosfred - 2019. 10. 15. 19:00

Korrekt darab, de latszik rajta, hogy nem filmesek, hanem sorozatosok keszitettek. Egy dupla sorozatresznek tokeletes, filmnek szerintem kicsit lassu.

Ettol fuggetlenul minden rajongonak ajanlott, csalodni nem fog, de ne ettol varja a megvaltast :)

Dalia - 2019. 10. 17. 06:35

Megnéztem úgy, hogy évekkel ezelőtt 1-2 részt láttam a BB-bol, az alapsztorin kívül nem sok fogalmam van a sorozatról. A film így is tetszett, végig fenntartotta a figyelmem, nem éreztem hogy zavarna az információ hiány. Nem volt rossz.

denee - 2019. 10. 17. 17:35

wickee: hát igen, ez a film nem azoknak való akik 6-7 éve láttak utoljára BB részt, hanem akik mostanában fejezték be, vagy nézték újra.

Egyébként a film jó, ha tisztában van vele az ember, hogy mit ennek a célja, akkor nem csalódik. Azoknak akik a BB-es feszültséget, akciót, drámát, dialógusokat, “gonoszokat” vártak azoknak ott van a Better Call Saul.

Katy - 2019. 10. 17. 17:46

Borzalmasan unalmas lett a film. Arra jo volt valoban, hogy a regi arcokat viszontlassuk es hogy eltervezzek egy breaking bad maratont. Mert rajottem hogy nagyon hianyzik.

Viola - 2019. 10. 17. 17:52

Egész végig azt vártam, abban bíztam, hogy csak elindul majd, hiszen minden adott az izgalmas filmhez. De ez még sorozat résznek is rohadtul unalmas lett volna :-(

Carlo Blaine - 2019. 10. 17. 18:03

Szeretem a BB -t is és a Better Call Saul -t is, nagyon vártam a filmet is, de ez még egy 40 perces sima sorozatrészben is közepes lett volna, 2 órás filmnek meg mocskosul gyenge és semmilyen.
A BCS re mondják sokan, hogy nagyon lassú és sokszor unalmas, de ehhez a filmhez képest még túl gyors is…

Erre azt tudom mnodani, hogy számomra rohadtul hihetetlen, hogy 6 év után, 2 órás játékidőben ez bárkinek is elég. Ennyire régen lett volna a sorozat, és ennyire el lett felejtvem iylen volt, hogy ez a film jónak nevezhető legyen?
Főleg úgy, hogy roahdtul nem a nulláról kellett építkezniük egy 120 perces sztorihoz, mégis kábé 30 percre érdemes sztorit hoztak össze.

anthony711 - 2019. 10. 17. 18:18

Szerintem nem kell minden egyes filmtől/sorozattól elvárni, hogy na most majd az új epizód MINDENT megváltoztat, egészen máshogy fogod nézni az eredeti művet!!! (a hatás kedvéért túloztam)

Azt sem értettem soha, hogy mit is jelent az, hogy a film “fölösleges”, vagy hogy “kell-e ez nekem”. Mert így, ebből szempontból minden film “fölösleges”, hiszen tulajdonképpen tényleg nem sok, gyakorlatbeli hasznuk van – szerintem ez a kifejezés nagyon durván szimplifikál és leredukálja a művészetet puszta információhalmazra (most nem feltétlenül csak erről a kritikáról beszélek).

Hiányzott az írásból számomra, hogy magát az alkotást, mint filmet értékelje. Hogy észrevegye, hogy Gilligan a Breaking Bad-ban megkezdett, Better Call Saul-ban folytatott receptet most tökéletesítette (humor, dráma és horror precíz egyensúlyban volt), és tulajdonképpen először karrierje során ízig-vérig western-t rendezett. Hogy a film tempója végig volt lassú, mégis pörgős, szintén tökéletes arányban.

Nem mondom, hogy a mozi tökéletes, mert korántsem az. Ha ragaszkodunk a pontokhoz, valahol nálam is 7-8,5 között helyezkedne el. Csak annyi nem tetszett a kritikában, hogy véleményem szerint rosszul állt hozzá a filmhez, és annyira rá volt fixálva a történetbeli fordulatokra, vagy éppen a mozi létjogosultságára, hogy közben elfelejtett filmet nézni.

KK - 2019. 10. 17. 18:37

Nekem nagyon bejött

Pelle - 2019. 10. 17. 18:41

Csak annyit tudok mondani: nem jo, de nem is tragikus.

Balázs - 2019. 10. 17. 19:40

Nem volt rossz, azert fajt a szivem hogy Walt ugye mar nem volt jelen.. 😞 Meg a dagi Todd kicsit megzavart. 😅

Sawyer - 2019. 10. 17. 20:48

Munka és edzés mellett én is filmezek, így idő híján kicsit valóban lekurtítottam a kritikát, de úgyis csak azt tudtam volna hozzátenni, hogy önismétlő. Egyaránt a karakterek és a helyzetek, semmi újat nem mutat.

“Azt sem értettem soha, hogy mit is jelent az, hogy a film “fölösleges”, vagy hogy “kell-e ez nekem”. Mert így, ebből szempontból minden film “fölösleges”.”

Itt egy olyan filmről beszélünk, ami egy 5 évados, fixen lezárt sorozatot akar folytatni több év után, melynek el lett varrva minden szála. Amikor kiderült, hogy mi lesz a témája, pontosan egy ilyen filmre számítottam, és már akkor is az volt bennem: imádom a BB-t, de ez minek? És igazából semmit nem is adott hozzá, ugyanarra futott ki az egész, csak toltak bele egy kis tölteléket + fanservice-t. Ha újranézem a sorozatot negyedjére is, biztos hozzánézem a filmet, de a rossz arányok miatt meglennék nélküle is.

A harmadik bekezdéshez nem tudok hozzászólni, azzal kezdtem az írást, hogy nagyon elfogult vagyok, így csak a sorozathoz kapcsolva tudtam nézni – de az alkotók is a régi fanoknak szánták, nem különálló filmként. Nem felejtettem el filmet nézni, de ha valaminek van hibája, az úgy is előjön :D

Elemezhettem volna a karaktereket, a célokat a feszültségek eléréséhez, az utalásokat, stb., de visszagondolva, ennél több időt nem is szánnék rá. Minőségi munka, bárcsak ilyen minőségeket gyártanának tucatszám, de egy nosztalgikus jutalomjátéknál nem értékelem többre.

Anti - 2019. 10. 17. 21:28

tetszett mert kicsit vissza húzott a BB hangulatába… egyet viszont nem értettem :
SPOILER!!!!!!!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
az álzsaruk honnan tudtak todd pénzéről? 🤔🤔🤔

Adam9456 - 2019. 10. 17. 22:32

Összességében tetszett, jó volt újra látni a karaktereket, és meg tudni mi lett Jesse-vel a finálé után. (Bár engem őszintén annyira nem izgatott az elmúlt 6 évben a film előtt)
Úgy érzem hogy a Breaking Bad vagy Better Call Saul minőséget nem érte el teljesen de ettől még nem volt rossz egyáltalán. (Vince Giligan írása, rendezés ide vagy oda) Egyik se egy igazán pörgős sorozat, híresen lassú, hosszú jelenetekkel, ez sorozatszinten valóban jobban működik mint egy 2 órás filmben. Amikor bejelentették nekem az volt az első reakcióm, hogy oké de minek? A BB fináléja az egyik legjobb sorozatzáró rész amit valaha láttam, az utolsó évad is zseniális volt. De végül úgy éreztem ennek ellenére volt lét jogosultsága ennek a filmnek.
Aaron Paul és Robert Forster (Isten nyugosztalja) nagyon jól játszottak. Todd kocsiban éneklésén jót nevettem :D Az ő kikerekedését nem lehetett nem észrevenni, plusz Walter White-on is látszott hogy nem volt most igazából kopasz. Skinny Pete és Badger kár hogy nem voltak benne többet.
Egy jó kis epilógus volt, de úgy érzem lehetett volna jobb is.

Mordekai - 2019. 10. 17. 22:35

Megdöbbenve olvasom a lehúzó hozzászólásokat. Kaptunk egy kis extrát minden idők legjobb sorozatához. Én már kétszer néztem meg, ahogy az alapműsorozatot is.

Jesse kapott egy bővített lezárást, kihozták belőle azt, ami még pont belefért, nem kellett a történetet megerőszakolni, a meglévő elemekből építkeztek, ahogy kell. Adta magát minden: Jesse menekül, el kell tűnnie valahogy, hoppá: ismét előkerül az eltűntetőember, neki pénz kell, Toddnak volt, meg kell szerezni, ami nem lesz egyszerű. És ezt sikerült izgalmasan tálalni pár jó fanservice flashback-kel megfűszerezve.

Aaron Paul remekel végig, még az elsőre neccesnek tűnő párbajos jelenetet is nagyon badass módon eladta.

10/8,5 Elégedett vagyok. Egy időre megint sikerült betölteni a BB után keletkezett űrt. Jöhet a BCS új évada, remélhetőleg kevesebb ügyvédi irodával és több metamfetaminos vonallal.

seven - 2019. 10. 18. 01:16

ehh…. a toddos flashbackek valahogy nekem nem jottek be. Szerintem erdektelen volt, oke hogy a sorozatban nem mutattak ennyit, de nem is kellett – tiszta volt minden. Kicsit folosleges erzest keltett bennem – es ha oszinte vagyok akkor ez az egesz filmrol elmondhato.

jo volt ujra latni Jasset, Waltot, de nem tudom…. 6 ev utan en valami frissebbre, erdekesebbre szamitottam.

Sawyer - 2019. 10. 18. 08:09

@Anti

Na ez pl. engem egyáltalán nem zavart, mert tudjuk, hogy volt közös múltjuk, így ezt bármilyen módon, bármilyen környezetben megtudhatták.
De ha a disney venné át a stafétát, rendezhetnének egy 5. évad és a film között játszódó spinoffot, ahol bemutatják, hogy több tucat ember halt meg robbanások közepette ezért az információért :DD

Ton - 2019. 10. 18. 12:06

Spoileres
Ez a film csak azt bizonyitotta, hogy a BB egy tokeletesen lezart/befejezett sorozat. Semmi pluszt nem adott hozza. Eddig is tudtuk, hogy mennyit kinozhattak a nacik es az emberek tobbsege gondolom ugy konyvelte el hogy megmenekult a vegen. Tehat csak kibontottak azt amit “mindenki tudott”. Nekem nem hianyzott, hogy ezt 2 oraban lassam is. Nem volt benne csavar. Nem volt igazan egy ellenseg se, mert azokat is mind lerendeztek a bb vegen. Es bar a parbaj megoldasa jo volt, maga a parpaj az nagyon bena, hihetetlen dolog volt. Az azt koveto 1 meterrol valo lovoldozes meg csupasz pisztoly szint.
Jo volt a regi karaktereket ujra latni, de valami tortenet se artott volna…

GeoCucc - 2019. 10. 18. 22:27

Na látom át lett húzva a kommentem a korábbi poszt alól, amiben azt is megkérdeztem, hogy lesz-e kritika. Igazán jól néz most ki ez a cikk alatt, hahaha!

Na mindenesetre az én észrevételeim:

– Hát igen, az öregedés, amit már többen említettetek. Én itt Jesse Plemonsban már nem is Toddot láttam, hanem az (egyébként hasonló elmeállapotú) informatikust a Black Mirrorból, alkatilag sokkal inkább rá hasonlított. Nekem emiatt kellemetlen volt nézni az ő jeleneteit, mert ha a BB végét követően nézzük meg ezt a filmet, akkor azonnal kisüt, hogy itt valami nincs rendben. Kicsit ezen okból méltatlankodok amiatt is, hogy ennyit húzzák-halogatják a Better Call Saul folytatását/lezárását is, ami a BB-hez képest is sokkal régebben játszódik, és ott is vannak szembetűnő életkorbeli következetlenségek. Sajnálom, tudom hogy ez az élet rendje meg így működik a sorozatkészítés, de ez akkor is vesz el az egésznek a hitelességéből.

– A másik, amit nem szerettem nézni, azok Jesse fogvatartottságának jelenetei. De ez már csak az én bajom, tényleg fájt látni, hogy mi történt a karakterrel. Viszont mégis indokoltnak érzem, hogy ennyi időt szenteltek rá, mert a BB végi időugrás az ő életében végbement változást tűntette fel nagyon összecsapottnak. Igazából 2-3 rész alatt lement, hogy elfogták, ült egy kicsit a gödörben, megölték a nőjét, hopp eltelt egy év, hopp most már nagyonrosszneki, hopp kiszabadult. Szóval ez kellett, csak kegyetlen volt. Meg öt évvel ezelőtt kellett volna leforgatni (lásd fent).

– Én abban csalódtam nagyot, hogy a flashbackekben visszahozott karakterek semmilyen szerepet nem töltöttek be azon kívül, hogy a jelenetükben bemondtak egy nagy(nak gondolt) mondatot. Ez számomra nagyon idegen volt Gilligantől, akit évek óta arról kérdezgetnek, hogy föl fog-e tűnni Walter White a BCS-ben, és ő folyamatosan azt válaszolja, hogy csak akkor lesz benne, ha illeszkedni fog a szerepe a történethez, és nem teszik be egy jelenetbe csak amiatt, hogy rá lehessen mondani, hogy benne volt. Hát szuper, mert itt most Walter, Mike és Jane is pontosan csak azért volt benne, hogy ott legyenek. Sajnáltam, hogy semmit nem adtak hozzá a történethez (ellenben például Todd történetét érdemes volt jobban megismerni, mert több szempontból is volt rá visszautalás Jesse jelenében).

– Amit még nagyon szerettem volna látni, hogy legyen valami olyan apró eleme az El Caminónak, amihez majd a Better Call Saul későbbi részeiben fogunk visszatérni. Valami kis kapocs a film és a spinoff között, ami ad egy kis extrát a nézőknek. Persze nem feltétlenül arra gondolok, hogy Jesse és Saul találkozhatnak a jövőben, amit elég mesterkélt lenne megkopmonálni, de akár valami tárgy, helyszín vagy szereplő felbukkanása, aminek teljes megértéséhez látni kellett a filmet. Na persze lehet hogy lesz még valami ilyen, pl. a BCS 6. évadában majd jól kiderül, hogy Kim volt az ügyvédje a Jesse felbukkanása miatt a rendőrségre berángatott Skinny Pete-nek, vagy ilyesmi :) Extra vágyam: A BCS 5. évadának forgatása már véget ért, különleges lenne, ha kiderülne, hogy Robert Forsternek még abban is volt egy kis szerepe.

– Bennem kicsit az operatőri munka is hagyott hiányérzetet. Néhány ikonikus, a BB/BCS-re jellemző kameraállás hiányzott. Azzal, hogy most újabb sivatagi képződményeket mutattak meg állóképen, engem még nem vettek meg.

– A fenti kritikák ellenére persze nagyon élveztem, és akárhány rész, folytatás, spinoff, előzmény készül még ehhez az univerzumhoz, biztosan megnézem. Csak ebben lehetett volna több is, mert nem adott annyi mindent, mint az a tíz éve folyamatosan magasan lévő léc alapján elvárható lett volna.

tommy - 2019. 10. 19. 04:08

az utolsó 1-2 perces Jane jelenet maradt csak meg az egészből (amit már láttunk a sorozatban is?!), azt hiszem ezzel mindent elmondtam, a pénzen kívül semmi értelme nem volt az egésznek.

Derelye Vàgó - 2019. 10. 19. 20:38

Nagyon gyenge lett, rosszabb mint a Deadwood.

Anthonz - 2019. 10. 20. 22:24

Ez nagyon gyenge volt.

Az igaz, hogy fogadni mernék rá, hogy Jessetől Alaszkában is elveszik valakik a pénzét :D

Jack Bauer - 2019. 10. 22. 13:10

Egy két apróságot leszámítva nekem is 8/10. Persze elfogultan, sok nosztalgiával és déjà vu-vel karöltve.

Kiváncsi leszek mi lesz Vince Gilligan új projektje.

Senike - 2019. 10. 28. 14:37

Nem követtem a sorozatos és a filmes híreket pár hónapig, így engem teljesen meglepett, hogy mire befejeztem a spontán BB újra darát, pár napra rá jött az El Camino.

Én annyira örültem neki, hogy Todd tokája sem tudott ebből kibillenteni. :D Még Walt felbukkanása is mosolyt csalt az arcomra. Igenis jól esett látni, hogy mi történt Jesse-vel.

100% fanservice volt az egész és én hálásan köszönöm.
Azóta sem találtam még sorozatot, ami azt az élményt tudta adni, mint a BB és jól esett nosztalgiázni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz