login |

NCIS: kezdett a 17. évad – írta Pamats

2019. 10. 17. 15:50 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Immáron a 17. évadját is elkezdte az egyik legrégebben futó veterán országos krimi. Mélyelemzésekbe most nem fogok menni, ahogy a legutóbbi pár írásomnál se tettem. A széria se követeli meg, hiszen mint írtam többször is, nem igazán változtat a sorozat a bevált formuláin, inkább a szereplőváltozások vagy a karakterek dolgai voltak érdekesebbek, mint az ügyek vagy az esetleges átívelő szálak.

Ahogy az évadzáró írásban említettem és amiről már minden érdeklődő tud, szóval nem hiszem, hogy spoileres, hogy a finálé utolsó másodperceiben visszatért Ziva nyilván sokak örömére (meg az enyémre is), hiszen mindig egy érdekes karakternek számított, és gondolom a Tony-val való kapcsolata is szerethető része volt a sorozatnak, még ha az ilyen will they-won’t they eseteket már ezerszer láthattunk azelőtt is, meg fogjuk ezután is.

Az írással egyébként azért vártam ennyit, mert egyrészt két részes sztorival nyitottak, másrészt nagyon sok írni való nincs róla, ahogy az már az utóbbi évadokból megszokható, az NCIS hozta az átlag színvonalat, de ez nem is baj, mert nem is igazán a történet volt a lényeg, hanem inkább a karakter pillanatok és interakciók, amik azért szívmelengetőek tudtak lenni, és jó volt Zivát is viszont látni.

Az, hogy miként tért vissza Ziva. az annyira nem izgalmas vagy lényeges. Azért a tovább mögött folytatom a részek további boncolgatását, de csak nagyon röviden .

A történet még valahova a 13. évadig nyúlik vissza, mikor is a már sorozatban addigra nem szereplő Zivát halottnak hiszik, miután a farmházat ahol tartózkodott támadás érte. Később Tony megtudta, hogy van egy közös lányuk, és úgy döntött elmegy egyedül felnevelni a kislányt. Már a tavalyi évadban is elhintették, de most már bizonyossá vált, hogy Ziva él és maga rendezte meg a halálát. Elrejtőzött miután kiderült, hogy ő volt a támadás igazi célpontja.

Az előző évad vége és az évadnyitó ott kezdődik, hogy a nő megjelenik Gibbs pincéjében, és elmondja: mindkettőjüket célba vették. Azt sem tartja magában, hogy nem nyugszik amíg el nem kapja az üldözőjét, mert csak így lehet újra együtt és biztonságban a családjával.

Ezek után elindul a nyomozás egy bizonyos Sahar nevű nő és szervezete után, amit annak rendje módján meg is oldanak, de azért akadnak fordulatok, főleg Ziva miatt, aki természetesen azért változott az évek alatt, és ezért érdekes volt nézni a feszültségeket, érzelmeket, találkozásokat közte és a többi szereplő között. Volt nem kevés vicces, feszült, de még szép momentum is. Valamint jó volt újra látni őt, ahogy akcióban van, vagy amilyen Zivásan oldja meg a dolgokat.

Az hogy ezután mi lesz még vele és, hogy vissza tud e térni Tony-ékhoz, azt még kicsit nyitva hagyták a készítők, de elvileg még visszatér a szezonban, szóval hátha többet megtudunk.

Mindenesetre, ha történet miatt nem is, de Ziva és a többiek miatt jó volt látni ezeket a részeket, az hogy az évad merre gördül tovább, az a további részekben derül ki nyilván. Pontozni most nem pontoznék, majd a zárás után érdemesebb lesz talán értékelni. Csalódást biztos, hogy nem okozott ez a start.

7 hozzászólás Ne habozz!

Reinhardt - 2019. 10. 18. 12:41

“Ziva aki természetesen azért változott az évek alatt”
Pl. teljesen elfelejtette, hogyan kell celozni. Mit csinal az elso kepen???

Vadász Dezsőné - 2019. 10. 18. 14:31

Melyik csatornán adják a 17. évadot?

winnie - 2019. 10. 18. 16:48

itthon még nem megy, most az amerikai premier volt, ha erre gondolsz. egyébként a cbs adja odakint.

Vadász Dezsőné - 2019. 10. 18. 17:55

Köszönöm

Földvári Dóra - 2020. 06. 19. 18:08

Elvileg Magyarországon 2020-ban kezdték el játszani a TV2-őn. 2020-nak már a felénél járunk de én még mindig nem láttam 1 részt sem. R
emélem hogy minél hamarabb meg tudom majd nézni, már nagyon izgatott vagyok.

winnie - 2020. 06. 19. 18:57

itt van a sorozatról szóló összes írásunk, ezekben lenne szó arról, hogy ha lett volna itthon premier: https://www.sorozatjunkie.hu/tag/ncis/

ez meg a premiernaptárunk, ahol utána lehet nézni az évadok kezdési időpontjának: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/01/22/2020-as-hazai-sorozatos-premiernaptar/

itt kiderül, hogy nem volt még meg itthon a 17. évad premierje. ha a naptárban a 2019-es naptár linkjére kattintasz, akkor láthatod, hogy a 16. évad októberben kerúlt itthon tévébe, és nem a tv2-n, hanem másik csatornán. így jó eséllyel itthon az új részekre őszig kell várni. de még nincs konkrét időpont.

Horvát Ágnes - 2020. 10. 19. 18:38

n most kifogtam a 7. és a 8. részt, magyarul a Prime-on, de az előzők?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz