login |

Survivor – 39×04: Kumbaya nonsense

2019. 10. 18. 20:07 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

I feel like I’m calling the shots.

Jó kis részt kaptunk, ami kapcsán megint el lehetett gondolkodni az amerikai Survivor jelenlegi állásáról és jövőjéről, legalábbis én ezt tettem, amikor különféle szcenáriók merültek fel a játék közben.

Igazából az egyik nagy kérdés, hogy ha ennyi év után jóval randomabbá válik a játék, akkor az vajon milyen mértékben csökkenti az élvezeti fokot? Aki rajongó ugyanúgy nézni fogja, hogy lássa a nagy diadalokat és pofára eséseket, vagy a kiszámíthatatlanság számára is élvezhetetlenné fogja tenni az egészet? A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Chelsea esett ki.

Mert… ő jött a sorban? Nem fogok tudni leírni minden érdekes kérdést, ami felmerült bennem a rész nézése közben, de valahol vicces volt a szavazás (mutatott) evolúciója, hogy miután volt némi megosztottság a semmire nem jó játékos (Karishma) és az “okkal” kiszavazható. de hasznos között (Dean), végül az lett a konszenzus, hogy akkor egyik se menjen a kukába. Hö? Végülis ez is egy logika. És mivel Missy komponálta meg a dolgot, ezért ő a következő?

Érdekes volt követni a gondolatmeneteket (nem győzöm hangsúlyozni: amiket mutattak nekünk), de talán a legérdekesebb Karishma gondolkodása volt, aki a 4. részben azzal akart érvelni, hogy nem jelent fenyegetést? Pedig örültem, hogy végre olyat tehetnek ki, akinek a hiánya tényleg erősítheti a csapatot.

Ha már Missy. Meglepett, hogy a játék korai szakaszában a játszást hiányolja és “move”-nak nevez egy sima többségi kiszavazást. Hiába tetszett, hogy valaki végre hangoztatta a gondolatait, ilyenkor én akkor is annak pártján vagyok, hogy ki kell szórni a sallangot, főleg, míg van többsége az embernek.

Az idol kapcsán megint eszembe jutott, hogy mikor helyezik el őket a szigeten, illetve, hogy áthelyezgetik-e őket időről időre? Csak mert valahogy úgy érzem, hogy ha 10 napig ott lett volna az idol, ahol rátalált Jamal, akkor már rég megtalálta volna más is, akkor is, ha nem nagyon keresi. Erről mondjuk nem tudok háttérinfót, és nem is olyan, hogy az orrunkra kötnénk, de olyan érzésem volt, mintha frissen tették volna oda. És nem először éreztem így. Nem mintha ezzel baj lenne, csak megjegyeztem.

Ezúttal szabadon választhattak az Idol-sziget kapcsán a lilák, hogy ki megy, és tetszett, ahogy jó pár játékosnál teret adtak a gondolataiknak, hogy miért nem akarnak menni. Azt persze, hogy Noura ment, aki nagyon vicces módon elbénázta az előnyszerzést, jóféle jelenet volt a challenge-en a koppanása. Abban bízhat, hogy mire “leverhetik” rajta a dolgot, addigra elfelejtik, vagy lesz egy swap.

Kaptunk klasszikus flashback-eket!

    

9 hozzászólás Ne habozz!

pimadd - 2019. 10. 18. 23:48

A 134. evadban is lesz bevagas arrol ahogy Erik feladta az immunityt. :D Szegeny csavo nem tud 23 evad elteltevel megnezni ugy egy reszt, hogy ne rettegjen :D

Tetszik ez az evad, a twist is jol mukodik, remelem hogy a jovoben sem lesz reward challenge, mert most elegge jol ki van egyensulyozva a reszek, ugy erzem, hogy mindenkit sikerult megismerni.

A resz kapcsan meg kiemelnem Jasonnek a teljesitmenyet az ICn, azt hiszem ez Survivor top volt.

Thomas - 2019. 10. 19. 13:07

Szegény Noura, hát ez a sztori siralmas volt, amit előadott a sziget után, nyilván mindenki átlátott a szitán. Még így járt a legjobban, hogy kiültették, mert ha ő irányít, tutira vesztenek és kiszavazzák. Ráadásul neki csak egy vacak szavazat blokkolást ajánlottak, nem is idolt, sok értelme volt jelentkeznie. Szegény nagyon dili, így nem fogja sokáig húzni, vagy épp ezért cipelik el a döntőig, majd meglátjuk. Most vajon a következő tanácsán nem lesz szavazata, vagy ez csak a mostanira vonatkozott volna, ha vesztenek? Ha jön a swap, akkor mondjuk jól jöhet az a szavazat.

De azért milyen szoros volt ez az immunity challenge, fordult a végén kétszer a kocka. Jason marha jól irányított, Chelsie az elején mitha kicsit bealudt volna, de aztán belejött. És igen, nagyon random volt a kiszavazása, és igen, ez bővel csökkenti az élvezeti értéket.

Egyszer ott volt az ötös lányszövetség, legutóbb, amikor szó volt róla, még minden lány amellett állt, de legutóbb már azt láttuk, hogy Karishmához egyik sem megy oda, amikor megsérült, most is többen ki akarták szavazni. És ez még logikus is lett volna, mert akkor is marad a 4-3-as lány előny, és erősebb lesz a törzs. De Dean és Chelssie veszélyt jelentenek, mert közel kerültek egymáshoz és az egyiknek mennie kell. Csak én ott maradtam le, hogy hogy került át Deanről a célpont Chelsie-re, és abba Elaine és Elizabeth miért ment bele, amikor ők szövetségben voltak? Semmi értelme az egésznek, semmit sem jelentenek a szövetségek, ha valakire rábélyegzik, hogy veszélyes, akkor az úgyis ki lesz szavazva.

Thomas - 2019. 10. 19. 13:15

Jaj, még egy gondolat. Én amúgy simán abban voltam, mikor a tribalt néztem, hogy Missyt fogják kiszavazni, mert ilyen simán a szövetségesei ellen fordul. És még ebben is több logika lett volna, hiába egy erős, atletikus lány, mert nem az egység megőrzése a fontosabb? Karishma simán lepattan róluk, ahogy tud, értelmetlen volt bent tartani, és Missy meg bizonyította, hogy simán ellenük fordul egy pillanat alatt. Erre kiszavazzák Chelsie-t, mert paráznak, hogy ők ketten majd együtt szavaznak, WTF?:) Úgyis tudhatják 99%-os biztonsággal, hogy jön a swap, és még külön törzsbe is kerülhet a párocska, most akkor komolyan jobban bíznak a másik kettőben?

winnie - 2019. 10. 19. 13:17

dean gyűjt fát:) viszont mivel volt pro karishma és pro dean szavazó, ezért az volt a konszenzus, hogy akkor kipöckölik a dean páros másik felét, és akkor dean is megmarad jómunkásembernek, és a “szövetség” is felbomlik, nem?:)

winnie - 2019. 10. 19. 13:20

” mikor a tribalt néztem, hogy Missyt fogják kiszavazni, mert ilyen ”

bennem teljesen az volt, hogy minden attól függ, hogy mennyi idő van tribal előtt. ha van még idő, akkor sorra került volna missy meg aaron is, mert egyik keresztül akarta vinni az akaratét, a másik meg makacskodott. ha van idő, valaki ellenük fordult volna és meggyőz pár embert.

Natale - 2019. 10. 19. 14:13

Uhh, abszolut igazad van a sallang kirakasaval kapcsolatban. Valahogy hianyzik az a jozansag a regi evadokbol hogy az azonnali big move mg CV-epites elott mindenki tisztaban volt azzal hogy a sajat eselyei akkor a legjobbak ha eljut a merge-be es ott sok olyan ember megy vele akit mar ismer -> tehat meg kell nyerni minel tobb torzsi immunityt.

Meg eleve szerintem korrekt dolog azert kiszavazni valakit mert nem eleg jo a challenge-ekben, vegulis Survivor a jatek, az ember fizikai es mentalis tulelesi/alkalmazkodasi kepessegei lennenek elvileg a fontos, de ebbol az utobbi idoben a fizikai kezd egyre inkab elsikkadni. (Regen a challenge-ek is sokkal fizikalisabbak voltak, a sarban birkozast meg hasonlokat imadtam. Meg a labdas jatekok is eltuntek, ami pedig ugy altalaban az atletikussagnak jo felmeroje volt.)

Talan kicsit a jatekmenet hibaja is, hogy amint egy torzs kezd egy kicsit dominansabb lenni, azonnal swap. Pedig regen olyan is volt, hogy 8-4 aranyban mentek a merge-be, mindenfele swap nelkul, aztan oldjak meg.

Enzo - 2019. 10. 19. 16:36

39×04

Örülök, hogy nem mindig húznak előre nevet, hogy ki menjen Idol Islandre, hanem most például szavazni is lehetett. Persze mindenki szívesen menne az idol miatt, csak senki nem akar célpont lenni – kivéve Nourát :D A mostani lecke a meggyőzés volt (és bevágják S16 Ericet, sírok :DD), és legalább az előny mibenlétét is folyton változtatják, ez jó, most ugye szavazat-blokkolást lehetett volna nyerni. Noura a dinnyétől mámorosan egyből fejest is ugrott a kihívásba, nagyon röhögtem, amikor Rob a háta mögött oltotta, hogy “ez a nő nem tud koherensen kommunikálni” :D
Kellee kimondta, ami kimaradt múlt héten, nevezetesen, hogy kíváncsi, hogy a második visszatérő és ő a közös titok tudatában mit kezdenek majd egymással… de ennek ellenére ebből végül megint nem láttunk semmit, de legalább a visszatérést és a kamuzást mutatták. Nem sikerült egészen jól a kitalált történet (hogy elmondhatja a challenge-et, ha cserébe lehet caller), az még hagyján, hogy nem igazán mondott alanyt, hogy kitől kapta ezt az infót (és erre rá se kérdeztek a többiek), de azért akadtak benne logikai hibák amúgy is. Ennek megfelelően nem is igazán vették be, nagyon kínos és egyben szórakoztató volt a jelenet, főleg a szembekötős játék gyakorlása, amikor a random belekibickedő többi játékosnak jobban ment, mint Nourának :D És aztán jött a csattanó az immunity elején, amikor az emberelőny miatt egyhangúlag Nourát ültette ki a törzse :DD Daaaaamn! Ez szemét volt, de ugyanakkor nagyon ügyes is.
A challenge-en mindkét caller nagyot játszott, és elég fordulatosra sikerült a puzzle-s végjáték: Vokai vezet, Lairo visszajön, azt hiszik, hogy megvan, de nem jó, és Vokai megnyeri! Hát Noura ezt megköszönheti Jasonnek. A 2 legjobb pillanat az volt, amikor összekeveredett a két bekötött szemű törzs és elkezdték egymást tapogatni, meg amikor valamelyik páros madárhangokkal próbálta felhívni magára az irányító figyelmét, miazisten :DD

Darabkák:
1. Most komolyan a “previously” rovat helyett van ez a trailer-szerűség az epizód elején? Inkább cseréljék vissza…
2. Jamal idolt talál, és ezzel visszatértünk a “hogyha mutatják, hogy valaki keres, akkor találni is fog, pláne ha még van mögötte valami sztori is” sztorihoz. Kár.
3. Dean kimondja a soundbite-ban, hogy szerinte nem lesz blindside. Ez már akkora előjel volt, mint ide Lacháza…
4. Figyelitek, hogy minden részben az van, hogy van egy biztosnak tűnő sokemberes terv, csak aztán amikor elmondják az összes “igénybe venni kívánt” embernek a tervet, akkor richtig lesz köztük 1, akinek nem tetszik (Lauren/Missy/Elaine), és onnantól borul az egész? Most Elizabeth nagyon kis furfangos volt, nem azt mondta Aaronnak, hogy neki se tetszik a terv, hanem csak Elaine-t árulta be :D
5. Végül Chelsea szívta meg a Dean-nel való románcát (ezek szerint Tomnak mégiscsak szólt valaki, mert csak Dean+Chelsea szavazott Karishmára), és így zsinórban a második ember esik ki idollal a zsebében, ez elég durva. (Vince múltkor azért durvább volt, most Chelsea nyilván kevésbé sejthette, hogy rá esik a voks.) Marad 1-1 idol Kellee és Jamal birtokában.

#hétidézetei:
“She’s living in Noura World” :DD (Rob Nouráról)

“This one never knows anything” :D (Sandra Elaine-ről)

“I guess that was plan Z” :D (Jeffnek mostanában ütős zárómondatai vannak)

ja meg reagálok is:
– jé tényleg, még mindig nem volt reward, mert nem fér bele az I.o.I. miatt.
– “vajon a következő tanácsán nem lesz szavazata, vagy ez csak a mostanira vonatkozott volna, ha vesztenek” -> na ez jó kérdés, én megkérdeztem volna a helyében.
– @winnie – 2019. 10. 19. 13:17 -> ígyígy :)
– “ha van még idő, akkor sorra került volna missy meg aaron is” -> ezt én is éreztem, legalábbis Missy-vel kapcsolatban biztosan.

Thomas - 2019. 10. 19. 23:08

Na igen, csak fura hogy Chelsie ellen egyik lánynak sem volt ellenvetése, mikor elvileg ők szövetségben álltak. De most hogy közelebb került Deanhez, úgy látszik, már egyiküket sem érdekelte.

Azon már csak röhögök, hogy Noura annyira bedinnyézett, hogy elhitte, hogy tudna irányítani, meg hogy azt a dinnyemámorban fogant sztorit valaki is beveszi:) Ez a voks dolog meg tényleg nem egyértelmű, mert azt mondta Rob, hogy “you lose your vote for the next tribal council”. Bár inkább afelé hajlok, hogy ez csak a mostanira vonatkozott, különben talán úgy mondta volna, hogy for your next tribal, nem? Jó ég sem tudja, de ezen még nagyot szívhat, ha most swap lesz.

dragon1986 - 2019. 10. 20. 23:03

“Ráadásul neki csak egy vacak szavazat blokkolást ajánlottak, nem is idolt”

Mert ravagta hogy vallalja nem alkudozot

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz