login |

BH90210: vége az 1. évadnak

2019. 10. 20. 16:17 - Írta: Shannen

2 hozzászólás | kategória: kritika,

A meglepő koncepcióval indító BH90210 nálam egyértelműen a nyár guilty pleasure sorozata lett.

Nem vártam tőle sokat, de ahhoz képest remekül szórakoztam. Ezt viszont így is kizárólag annak tudom be, hogy régen rendszeres nézője voltam a Beverly Hills 90210-nak és valamennyire máig érdekel a színészek sorsa. Ha valaki nem látta az eredeti sorozatot, annak szinte semmit nem fog adni ez a mostani változat, hiába érdekes ez a meta koncepció.

Az alapszituáció, miszerint a hét színész (tehát nem a karakterek) felturbózott, kiszínezett életét követjük nyomon miközben megpróbálnak összehozni egy rendes folytatást eredeti sorozatuknak, egy jó ötlet, de igazán szórakoztató valójában attól lesz, hogy közben nyomják a nosztalgia-faktort ezerrel.

Szinte majd minden részben felbukkan egy-egy régi mellékszereplő a legváratlanabb szituációkban és a legváratlanabb munkakörökben (merthogy a showbusiness sem jöhet be mindenkinek). Minden epizódra jut egy álom jelenet, amikor színészeink újra  a karaktereik bőrébe bújnak, hogy aztán megrémülve ébredjenek fel. Idővel felépül a Peach Pit díszlete is, szóval rajongói szemmel nézve tényleg nem lehet panaszra okunk.

A tovább mögött spoilerek nélkül folytatom. 

A színészek eltúlzott karakterei remek poénforrások, de még jobbak az egymás közötti interakciók. A sztori szerint hosszú évek múltán jön össze újra a csapat, és nyilván egy ilyen találkozás magával hozza a régi sérelmeket, emlékeket, érzelmeket. Vicces volt látni, ki hogyan birkózik meg ezekkel. Ne feledjük, ez nagyrészt mind fikció, amit látunk, de legtöbbször valóságon alapulva, ezt Jennie Garth-ék is többször lenyilatkozták. Aki pedig egy kicsit is tisztában van a színészek magánéletével, az ezeket a hasonlóságokat is könnyen felfedezheti. A kibeszélőnél néhányan egész érdekes háttérinfókat osztottak meg, érdemes beleolvasni.

A színészek életén túl a sorozat remek lehetőséget biztosított, hogy bekukkantsunk egy készülő pilot színfalai mögé. Onnantól kezdve, hogy összehozzák a színészeket, meggyőzik a stúdiót, találnak írót, egészen odáig, hogy megkapják a zöld utat a pilot leforgatására, tesztvetítést tartanak, átírják ezerszer a forgatókönyvet, leforgatják a pilotot, majd pedig várják a berendelést. Mondjuk az is tény, hogy a leforgatott pilot-ból tulajdonképpen egy kockát sem láttunk.

A nosztalgiázás és kulisszatitkok mellett, egy rejtélyes átívelő szálat is végigvittek a szezonban, amit én elég feleslegesnek éreztem, ráadásul elég bénácskán volt megcsinálva.

Bár a nyár egyik legjobb sorozatpremierjét produkálta, a fináléra csúnyán lecsökkent a nézőszám, így egyelőre kétséges, hogy lesz-e második évad. A rajongók nyilván elnéznék még egy ideig régi kedvenceik bohóckodását, ráadásul a történet szempontjából is abszolút vállalható lenne egy folytatás. Sok minden nyitva maradt, van cliffhanger is, szóval részemről jövő nyáron jöhetne egy újabb pár részes miniévad tinikorom kedvenc színészeivel.

2 hozzászólás Ne habozz!

AbsoluteChairFan - 2019. 10. 21. 09:37

Nickname is Dohertytől van? :)

Shannen - 2019. 10. 21. 20:12

@AbsoluteChairFan
Igen :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz