login |

Chicago Fire: kezdett a 8. évad

2019. 10. 21. 18:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Hadd kezdjem azzal, hogy mennyire profi volt a múlt heti tripla Chicago-s crossover. A korábbi crossoverek sokkal inkább tűntek összeférceltnek, a mostani viszont tényleg valódi filmként funkcionált, ezúttal nem csak ígéret szintjén valósult meg a terv, ráadásul sikerült olyan történetet prezentálni, melyből mindhárom széria szereplői ki tudták venni a részüket.

Nyilván némi magánélet így is került bele (fejlemény van!), de tolerálható szinten, látvány terén pedig olyasmiket is láthattunk, amiket országos csatornán eddig nem nagyon. (És itt nem valami nagyköltségvetésű dologra gondolok, hanem szó szerint valami egészen apróra, és annak hatására.) Mi lett volna, ha anno a Chicago Justice nem kap kaszát? Akkor kaptunk volna ügyvédes sztorit is? (Hogy a Law & Order: SVU-t ne is említsem.)

De most vissza az ős Chicago-sorozathoz, a tűzoltókról szólóhoz, ami a nyolcadik szezonját kezdte meg (2012-es a pilotkritikám, durván szalad az idő!), ami országos szinten kulcsévad a szerződések meghosszabbítása miatt, így hát nem volt meglepő, hogy miképp a tavalyi, úgy az idei kezdés során is egy fővel csökkent a főszereplők száma. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

És most haláleset volt – talán a 2. évadig és Shay-ig kell visszalapoznunk a legutóbbi igazán Nagy Halálig, szóval, és bár nem fair ilyet mondani, épp ideje volt.

Otis nevét húzták ki a lottón, lehetett morzsolni a könnycseppeket. De… nem feltétlenül a rész elején, vagy amikor meghalt a tűzoltó (hahh, éljen az orosz tudásom, számomra a “rejtély” nem volt rejtély), hanem a végén. Az emlékmű avatása nagyon hatásos volt, bár az ember mondjuk belegondol abba, hogy vajon Otis mennyire volt ellátva saját sztorikkal a hét év során… Mármint nyilván a humor egy dolog, miképp a dinamikája is jó volt a karakterekkel, de ettől még inkább a partvonalon volt.

Nyilván a halálesetnek köszönhetően is sikerült jól a rész, általában az érzelmek, amik egyszerre öntik el a karaktereket és a nézőt, ezt hozzák magukkal. Kár, hogy a többi, mellékesebb szál már felejthetőbb volt – némi komédia, random mentés (WTF) és falusi idill, tépelődéssel vegyítve.

Azt hittem, hogy a vizsgálat komolyabb átívelés lesz, de elég hamar és hatásosan lerendezték, nem lett új tűzoltókapitányos szál belőle, viszont cserébe Otis halála mindenképpen fog következményeket hordozni magával, bár remélem, hogy nem csak a társ elvesztésével kapcsolatos tiszteletköröket és agyonhasznált dolgokat fogják elővenni.

 

5 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2019. 10. 21. 18:14

Nagyon jó eddig az évad, tavaly óta szépen magára talált a sorozat. A premier és a crossover is nagyon ütött, persze más-más szempontból. Otis halála nagyon hatásos és megrázó volt, az utolsó jelenet pedig nagyon ütött. Igaz, hogy nem volt sok haláleset a sorozatban (legalábbis fontos karakteré), de többször is sor került már ilyen vagy hasonló jellegű búcsúztatóra, és minden alkalommal libabőrös lettem.

A belinkelt képedről az jutott eszembe, hogy hát ez nem is olyan durva, ilyet szinten minden hónapban látunk bármelyik kórházsorozatban, de aztán eszembe jutott, hogy voltak ennél sokkal brutálisabb képek is, amelyek tényleg eléggé szokatlanok országos csatornán :D

winnie - 2019. 10. 21. 18:29

sajnos akkor nem jutott eszembe, hogy linkelni fogok, úkra leszedni meg már nem akartam, a google ezt adta:)

Sigismundus - 2019. 10. 21. 20:14

Azt lehetett sejteni a 7. végén hogy nem ússzák meg temetés nélkül, és most valaki főembert írnak ki.. De azért durva volt, valahogy Otis volt a csapatban a kisfiú aki szinte el sem hiszi hogy valódi tűzoltó lehet.

Én őszintén szólva, örülnék ha idén a Főparancsnoksággal való bajuszakasztások is maradnának, nem csak a napi mentések és magánélet problémák. Utóbbiban jó lenne végre egy normális párkapcsolatnak megmaradnia, mert gyakorlatilag Hermann az egyetlen igazi családos, Bodené elég kései, Mouch-é meg nagyon. Persze nem így lesz a sorozatok törvényei szerint.

Thomas - 2019. 10. 22. 00:29

Winnie, te ezt nézed rendesen? Mert eléggé képben vagy:) De el nem tudom képzelni, hogy 22 részt letolsz belőle évente:) Szóval pár kulcsrészből ennyire képben tudsz lenni? Az nem semmi:)

Otis kapcsán én Lilyt sajnálom nagyon, komolyan nem tudták megszerezni a színésznőt az utolsó részére? Pedig olyan aranyosak voltak, megismerkedtek, megnyitották együtt a Molly’s North-t, aztán teljesen eltűnt, még az előző évadban szedték elő 1-2 részre, amikor megsérült Otis, vagy már nem is tudom, mi volt vele. De ez szomorú, mert ő volt a legfontosabb történetszála, és így leépítették.

A crossovert még nem láttam, de az évad első 3 része hozta a szokásos szintet. Még mindig imádom a sorozatot, hétről-hétre hozza megbízhatóan a vigyorgás és pityergés adagomat:) A karakterdinamikák is még mindig jók, ez az új srác is nagyon szimpi, akit Otis helyére hoztak. Jó, hogy Sylvie is visszajött, mert én nagyon bírom Kara Killmert:)

viorica6 - 2019. 10. 22. 14:11

Köszönjük az írást! A sorozat még mindig topon van, tud újat mutatni és mondani. Az új karakter is teljesen szimpatikus (bár lehet ez a másik soribeli szerepének utóhatása:D – Shadowhunters). A tripla rész ütősre sikeredett! Bár szerintem az első részben, ami a tűzoltós sorozathoz kellett volna, hogy tartozzon, maguk a tűzoltók túl keveset szerepeltek.
Ez eddig nem is jutott eszembe, de vajon mi lett a M. North sorsa? Csak a Molly’s részesedésének eladásáról volt szó, úgy emlékszem.
A Teen Wolfot én még csak most kezdtem darálni, jó látni benne Mrs. Bodent :)
Nagyon remélem, hogy Stela és Severide most már kapnak valami happy endet és várom, hogy Matt és Sylvie fronton hogyan alakulnak az események…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz