login |

The Walking Dead – 10×03: Ghosts

2019. 10. 21. 20:15 - Írta: winnie

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Hát, eddig az idei szezon kapcsán közel sem tudok annyi minden emlékezetes pillanatot felidézni, mint a tavalyiról. Hogy az S9 milyen lett, az nyilván egyêni megítélés kérdése, de nem szűkölködött olyan jelenetekben vagy húzásokban, amik megmaradtak bennünk. Most viszont…

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Az érdekes szerkezettel bíró kezdés után lejtmenet volt számomra az epizód, de legalább a fele sötétben játszódott, így lehetett aludni rajta (nem aludtam). Csordogáltak az események, kaptunk egy farkasszem-nézést Alexandria és a Suttogók között, majd némi zombiakciót (a készítők mentségére legyen mondva, hogy próbálják úgy alakítani a körülményeket, hogy legyen tét), de sajnos mostanra sem jutott semmi kiemelkedő.

Megértem például, hogy Michonne miért nem hagyta, hogy Carol lelője Alfát (azt már nehezebben, hogy ő miért akarta ezt tenni a többiek élete kárára), de az efféle erőltetett, mézesmadzag szituációkat sosem szerettem: ha a készítők tudják, hogy valami nem történhet meg, akkor ne idézzék elő “majdnem” szinten. Annak nincs sok értelme.

Aaron továbbra is erősen fúj Negan-re, de talán most, a közös éjszakájuk meg az életmentés után megenyhül (igazából egy cseppet sem izgat előbbi, bár látszólag afféle új Rick-et akarnak faragni belőle), és a maradék szálakon kaptunk… hallucinációkat. Már csak ez hiányzott.

Siddiq továbbra is PTSD-s, Dante-t, a haverdokit próbálják egyre jobban kiemelni mellette, és bár akadt jópofa látomás Carol részéről, összességében nincs sok olyan sorozatos húzás, amit ennél jobban utálnék. Az pedig, hogy képesek elindítani valami gyógyszerfüggős vonalat is, az végképp mélypont.

Ha tipikusan akarnék fogalmazni, azt írnám, hogy azért kíváncsi vagyok, hogy mit akartak azzal a három suttogóval, akikről Carol beszélt, de valójában nem vagyok rá kíváncsi, csak tudom, hogy idővel majd közlik velem az információt. Lehet, hogy én néztem be valamit, mert nekik (ld. Carol kérdései), valamint a végén felnyíló szemeknek elég nagy feneket kerítettek, de valahogy nem érzem, hogy ebben lenne bármi pláne. Van itt valami rejtély vagy érdekes kérdés?

36 hozzászólás Ne habozz!

dexike3 - 2019. 10. 21. 20:35

a plusz 3 perc elvileg a halucinációkban van.

winnie - 2019. 10. 21. 20:43

akkor nem biztos, hogy sokat veszít, aki lemarad:)

Csilla0422 - 2019. 10. 21. 20:56

Samantha Morton kinezikus viselkedése megérne egy szakdolgozat témát. Bámulatos a színésznő.

Carolt a többiek most nem igán érdeklik, egyedül a bosszú élteti. A haluzásában egy dolog nagyon megfogott: az a bizonyos könyv. Jó volt látni a gyerekeit, akiket elvesztett. Ez már önmagában is elég indok lenne az érdektelenségre.

Alpha nem gyengén odabökte a dolgokat, Michonne csak kamillázott. A többiek érdekében viszont teljesen ésszerű volt.

Alpha a kegyetlensége mellett még okos is és ez még veszélyesebbé teszi.

Negannek igaz volt abba, amit Aaronnak mondott.

A doki kapcsán még mindig azt érzem, hogy több köze volt a határ lándzsás kijelöléséhez, mint amennyit bevall.

Emanci Pál - 2019. 10. 21. 21:50

Hát, izé… Visszatértünk a városlakókra és hát jobb, jobb, mint az első epizód, de ha ilyen lett volna a 9. évad, biztosan nem nézem végig.
Persze van most Siddiq és Carol történetszál is (az egyik mögött meghúzódni látszó csattanó érdekelne, ha jól fel lenne vezetve, a másik pedig tényleg egy kliséhalmaz), de őszintén jelenleg a Negan szál köt le a leginkább és az sem azért, mert egy 13. emelet a történeti potenciálja, hanem mert baromi jól van Negan megtestesítve, megteremtve. Nem a forgatókönyvírók, hanem Jeffrey Dean Morgan előtt le a kalappal.
Kicsit egyébként nehéz felfognom, hogy miért rendelődnek ennyire alá Alfáéknak az alexandriaiak. Nyilván értem, hogy a suttogók nagy tömegeket képesek megmozgatni és nagyon aljasul, hatékonyan képesek harcolni, de a technikai fölényben lévő, a harcot maguk is megélt és védekezésre berendezkedett kolonisták sem tegnap csöppentek bele az apokalipszisbe. A városok közötti szövetségi rendszerről nem is beszélve. Az egészséges félelmet megérteném, de ezt a fajta fejhajtást nem igazán tudom hova tenni. Egy későbbi epizódban pedig, megannyi viszontagság után dühösen felállnak ellenük és mindegyiküket lesöprik? Ez aztán lenne a kiváló dinamika…
A rész pozitívuma, hogy Gabriel atya keveset szerepelt és akkor sem ragadta el a jelenetet látványosan.

winnie - 2019. 10. 21. 21:57

“Kicsit egyébként nehéz felfognom, hogy miért rendelődnek ennyire alá Alfáéknak az alexandriaiak.”

Mert ha ezt teszik, akkor mindeni megy a dolgára és a világon nem lesz semmi probléma, ez a leginkább win-win szituáció. Amihez az kell, hogy mindkét fél így viselkedjen továbbra is.

Szóval egyszerűen csak békés egymás mellett élést akarnak, nem? Konfliktus nélküli létezést. Csak magukkal szúrnak ki, ha bármilyen atrocitás mellett teszik le a voksot, de biztos létezik olyan pont, amikor nincs visszaút. És persze sokszor az egyéni érdekek felülírják a csoportérdekeket, nem fog mindenki hűvös fejjel gondolkozni.

Sasfioka - 2019. 10. 21. 22:05

Milyen plusz 3 perc?

Én am nem értettem az egészet. Negan minek menekült el, ha aztán mg megmentette?

Emanci Pál - 2019. 10. 21. 22:10

Ezt a megközelítést értem, viszont szerintem egy ilyen szituációban pont akkor nincs autonóm egymás mellett élés, ha az egyik fél alárendeli magát a másiknak, ha nem mutatja magát olyan erősnek, hogy meg tudja védeni magát (akár még engedhet is emellett). Az ilyen kapcsolatokból uralkodó-vazallus felállás szokott létesülni, miközben ők elvileg egyenlő felek.
Én sem az atrocitásra gondoltam elsősorban, inkább a verbális és nonverbális kommunikációra.

Csilla0422 - 2019. 10. 21. 22:16

Emanci Pál, biztos vagyok benne, hogy a határ kijelölése még erősen él az emlékeikben. Alpha fel is hívta a figyelmüket, hogy három alkalommal megsértették az egyezményt. Lydia ismeri az anyját. Daryl látta a több 10 ezres terelt hordát. Ha egy ilyen megindul, nem sok minden marad. A kisebb haderő is milyen kimerítő volt.

Nézőke - 2019. 10. 21. 23:09

..emberek, ez a rész…
kb a 19. percig volt érdekes, csak néztem,hogy mi sül majd ki a karós határvitából..
– “megmondtam ne gyertek át, ezért elveszek ennyi területet,büntetésképp”, aztán meg a megmondtam ne hozzatok fegyvert résznél “megértem hogy meg akartál ölni,én is anya vagyok” HOGYMI? Ugyanarról az Alfáról beszélünk?
– Negannak egyébként nincs valami kósza dugiraktára fegyverekből valahol? Miért nincs azóta sem gépkarabély a kolóniákban? Bezzeg a Suttogóknál egy halommal is akad, mert miért? Csak?
– Ja meg az elemek. Hány éve szűnt meg az elemgyártás? 8-10? A zseblámpák úgy égnek mint egy Paks II.
-Előhúzták a halu kártyát,csak hogy visszahozzák Henryt egy percre. Persze így délibábként is idegesítő volt. Mondjuk nem mintha értettem volna,hogy most melyik a halu, és ha a csapdás raktárjelenet nem az,akkor miért nem tűnt fel senkinek,hogy Carol 20 zombit is legyakott,és a lábán ottmaradt egy darab hurok?
-Katyvasz az egész. Most mitől lett kevesebb hirtelen a random támadó horda? Mert Alfa eltereli őket cserébe hogy majdnem meghalt? Egyáltalán mitől félelmetes ez az Alfa-csapat? Egy lázadó Suttogó sem bír megszökni onnan? Miért nem? Hányan akarnak már Alexandriában élni? Legalább 10-15en sztem, na nehogymár ne legyen rá mód, már rég ott kopogtatnék, és vittem volna magammal pár gépfegyvert nyomatékosítandó a barátságomat. Hiteltelen.

Komolyan már csak azért néztem,hátha a focistának leesik egy kis Rosita-szex, dehát nincs az a világvége hogy egy jónőt leakasszon egy dagadék.
Ilyen csak a valóságban van,ugye…

dexike3 - 2019. 10. 22. 06:57

nekem csak az vágás fájt nagyon, amikor Aaron megérkezett Neganhez.

Badada - 2019. 10. 22. 07:07

Az vicces volt, hogy kb 8x mondták, hogy I’m just tired. Mintha ez lenne magyarázat minden logikátlan érzelmi megnyilvánulásra…
Szinte olyan mint a “just trust me” amivel könnyen kommunikálható a rendkívül összetett mesterterv a gonosz legyőzésére.

Gabe - 2019. 10. 22. 09:49

Alfáék hordája: örülök, hogy végre megpróbáltak valami magyarázatot adni arra, hogy miért tartanak annyira a városiak a Suttogóktól (eddig ugye az égvilágon semmi magyarázat nem volt erre, csodálkoztam én is, és azt hiszem, más is, hogy miért nem verik le őket a fenébe Darylék, hiszen csak egy csapat rongyos őrült ez a Suttogó-brigád)… de azért hogy “több tízezernyi” zombijuk lenne… hát ez egy kicsit túlzásnak tűnik, nem? Honnan a fenéből szereztek ezek ennyit? És hol tartják őket? Meg hogy tudnak ennyit összetartani-maguk mellett tartani?!

Mate815 - 2019. 10. 22. 10:36

Legalja szar rész volt, 2 óra alatt néztem végig. Az már nagyon nagy baj ha TWD-t unom. Érik a kasza.

Emanci Pál - 2019. 10. 22. 11:15

Nézőke – A Carol-os vonal tényleg egy katyvasz volt. Nekem is megfordult a fejemben, hogy ha az a jelenet tényleg megtörtént (már pedig megtörtént->meglőtt Gamma), miért nem tűnik fel senkinek Carol lábán a hurok? Mert hogy levágta magát a csapdáról, az egy dolog, de a hurok akkor is ott maradt a lábfejénél, azt nem szedte le külön. És a kötélcsapda még fennmaradt része is bizonyítékul szolgálhatna a többieknek, hogy Carol abban a teremben nem hallucinált.
Megint úgy volt megírva a forgatókönyv, hogy a részletek nem számítanak, csak a kívánt hatás elérése a cél, közben pedig könnyelműen átugranak dolgokat.

Ravagedseducer - 2019. 10. 22. 11:48

Egyébként Gamma volt az akit Carol megsebesített? Mert láttam ezen is vitatkoznak amerikai fórumokon. Én úgy gondolom nem, de halvány fogalmam sincs.

A legnagyobb bajom hogy nézem, nézem.. de egyszerűen nem értek dolgokat mert annyira zavaros. Rengeteg sorozatot nézek de egyiknél sem érzem ezt. A végén amikor a suttogó szemei kinyíltak… egyáltalàn nsm tudom hogy mi volt ezzel a céljuk. Egyszerűen nem értem a sztorit xD Az nem baj hogy nem rágjak a szánkba mi történik de az hogy ennyire nem világosak dolgok az már a másik véglet.

winnie - 2019. 10. 22. 12:47

szerintem random arc volt, de nem is nagyon szãmít.

mrsitn - 2019. 10. 22. 13:10

Én nem értettem a Hordás/hullámokban támadunk dolgot.
A megbeszélésen azt mondták, hogy ez nem Alfa módszere. Amikor a határnál találkoztak, akkor sem derült ki egyértelműen, hogy ez a Suttogók műve. Legalábbis számomra nem.
Carol tornatermes csapdás mészárlós jelenete nem halu volt, számomra a kinyíló zombi szem erre utalt.
Ellenben mikor Carol kérdezi Darylt, hogy hisz e neki, ott akár az első három árnyra is gondolhatott. Ha a szemek kinyíltak, akkor akár az első három árny is lehet rebellis suttogó. Nekem megfordult egy olyan dolog is fejemben, hogy akár Béta (esetleg Gamma) néhány embert maga mellé állítva egyéni akciókba kezd.

Emanci Pál - 2019. 10. 22. 13:32

A hullámokban érkező “járkálók” szerintem pont a suttogók stratégiájának a része volt, csak nyilván nem tették nyilvánvalóvá, hogy ők voltak. Gondolom így akarták tárgyalóképesebbé tenni Alexandriát.

Nézőke - 2019. 10. 22. 14:07

..a hordákkal kapcsolatban volt egy elszólás,amin a focista próbálta megmagyarázni,hogy a nagy fény miatt jönnek most pont ide, sztem ezt az írók is így gondolták, Alfának nem sok köze van hozzá, ezt igyekeztek kihangsúlyozni.

mindezek ellenére nagyon gagyi az ellenség, mármint több tízezres horda?
.. azok nem idnultak be a “fény” láttán? nincs az a suttogás ami visszatartaná őket.

Viszont nagyon csodálkozom,hogy van még eddig felderítetlen raktár ezen a zsebkendőnyi (? mekkora valójában?) területen,mit csináltak 4 éven át? kicsit kezd Trónok harcosodni az utazgatás meg a területek közötti távolság szemléltetése, hirtelen ocensideról Alexandriában lehet lenni, stb.

A sorozatot az mentené meg,ha bejönne egy szervezett katonaság és egy működő civilizáció valahol, esetleg egy ellenszérumos sztori.

A műholdnak ezért lesz majd jelentősége szerintem.

kérdés: mi van a tölténygyárral??????

dexike3 - 2019. 10. 22. 14:12

szerintem csak ezért volt lényeges a bezombult suttogó, hogy ez már lehet okot ad Alfának a konfliktusra.
viszont Carol igen csak penge volt, hogy mellkason lőtte, úgy hogy a fejjel lefelé volt, hallucinált és körbevették a zombik is.
nem találtam meg a extended verzió különbségét, nekem ugyanazt hozta, mint a szinkronos (vagy lehet ugyanaz ment ott is).

michonnekatana - 2019. 10. 22. 14:48

Most újranéztem az epizód végét, mert nem értettem a kommenteket.

Két kérdéses jelenetet vágtak össze: a hurkos jelenetet a legyilkolt zombikkal és az erdei részt, amikor Carol arra hivatkozik, hogy három Suttogót látott. Többen nem hittek neki, Daryl hajlott arra, hogy igen. Mi nézők pedig végig bizonytalanságban voltunk tartva.

Szóval: a kamera megy végig a legyakott járkálók fölött, ott még sima padló van, ami az épületben volt, éjszakai jelenet. Snitt, világos van, kiérünk az épületből, a talaj megváltozik, a talaj földes, falevelekkel terítve, és akkor érünk a véres alakhoz, akiről kiderül, hogy Suttogó volt, kinyitotta a szemét.

A hurkos jelenet ezek szerint hallucináció volt, viszont az erdei nem. (az, hogy valóban hárman voltak, passz, de egy Suttogó biztos volt, akit Carol meglőtt. Hogy Gamma volt-e? Szerintem nem. Annak más a ruhája és a maszkja is, de majd meglátjuk).

Azon vitatkozhatunk persze, hogy szerencsés megoldás-e ez a kivitelezés, de nekem ez jött le a részből.

És igen, egész erős volt a kezdés, de utána mintha elfogyott volna a lendület. De összességében nekem eddig egész rendben van az évad – a sok helyütt gyenge kivitelezéssel együtt is. Ebben a részben például több volt, mint amit ki tudtak belőle hozni. Samantha Morton viszont egész egyszerűen zseniális.

winnie - 2019. 10. 22. 14:54

nekem csak az a gondom, hogy miért tulajdonítanak annak jelentőséget, hogy van ott suttogó. oszt vagy szoroz valamit? mert azzal, hogy a végére tették, kiemelték elégge. néztem. felnyílt a szem. modnom, oké, és mi a kérdés?:)

michonnekatana - 2019. 10. 22. 15:02

Szerintem csak annyi volt a lényeg, hogy Carol nincs teljesen bekattanva a gyógyszerektől, az erdőben nem hallucinált, az épületben pedig igen.

Vagy egy nagyon hatásos befejezésnek szánták (egyetértünk, nem jött össze). Egy újabb konfliktus forrása lehet. Ha Alpha utasítására voltak kint, akkor Carolék és a Suttogók között. Ha Béta magánakciózott, akkor meg azért.

Persze nagyon elcsépelt megoldás volt, mert szerintem nincs ember, aki ne tudta volna, hogy az alak kinyitja a szemét a végefőcím előtt.

Jerrycomovie - 2019. 10. 22. 20:38

Azért fura, hogy ennyi kolónia becsicskul egy maroknyi suttogónak, de felálltak Negan nem kicsi csapatának.
Most miért nem?
Eugene miért nem talál ki valami zombi ellenit?
Teszem azt, körbedróthálóznák az erdőt. Azon pl. elég furán vergődnének át.
Távcsöves puskákkal ki lehet lőni a suttogókat. A zombikat meg eltereli Daryl motorral a csába.

DarthMalgus - 2019. 10. 23. 21:19

Végre egy mondjuk jó közepes rész a halál lapos és unalmas 1-2 után!!
Valaki írta fentebb hogy mi van a lőszergyárral??!!
Hát nagyon jó kérdés továbbá még jobb hogy hova lettek a kolóniákból a fegyverek!!??
Mert azok is csak úgy szó nélkül eltűntek és átálltak a nyíl kés stb. re
Persze vágom nyilvánvaló hogy ha meglennének a fegyverek
amik Negan ellen használtak akkor a suttogóknak esélyük se lenne hordával vagy anélkül!!
De könyörgöm ez így akkor is nagyon gáz!!!

Nézőke - 2019. 10. 23. 21:57

nekem most kb leesni készül valami
Mi van,ha a halu a raktárban 100% volt,de az erdőt meg azért mutatták,mert az még az azon vérző suttogók egyike, akik 3an voltak az erdőben, úgy emlékszem Carol ott is utánuk lőtt,csak elvonszolta magát (mondjuk nem találtak semmit Michonneék,de tudjuk hogy amúgy is faék a stratégiájuk)

Enzo - 2019. 10. 23. 22:14

10×03 (pótlás tegnapról)

A rész egy mondatban összegezve: Carol azt is látja, ami nincs ott, Aaron meg még azt se, ami ott van.
Előbbinek a haluzása néhol idegesített, néhol viszont tetszett, mert nem számítottam rá, hogy ennyire játszani fognak a “mi valóság és mi nem” kérdéskörrel ebben a sorozatban, így például meglepett, hogy Daryl kamionsofőrös sztoriját is csak hallucinálta (meg Lizzie és Mica arca a könyvön is ügyes húzás volt). A végére azért kevés kivétellel összeállt, hogy mi az, ami tényleg megtörtént, és mi nem: én úgy értelmeztem, hogy az erdőben látott 3 Whisperer nem feltétlenül volt igaz (ebben vagyok kevésbé biztos), a végén viszont azért mutatták a vérnyomokat, mert a tornateremben valóban ott volt 1 Whisperer, akit megszúrt Carol. Ja és ő nem Gamma, hogy a bánatba lett volna Gamma, biztos azért hozták be a karakterét és kezdték el felépíteni a közte és Alpha/Beta közti konfliktust, hogy most így hirtelen kinyírják…

Darabkák:
– Az elején fura megoldásnak tűnt, hogy kiírják, mennyi idő telt el, de utólag meggondolva tényleg ez volt a lehető legjobb mód bemutatni, hogy milyen eszméletlen sokáig jöttek hullámokban a zombik, és mennyire kivan az alváshiánytól mindenki, most pazaroltak volna el egy teljes epizódot csak erre? (Mondjuk azt nehezen tudom elhinni, hogy nem Alpha műve)
– Jé, a Highwaymen-képviselet még létezik, és hirtelen fel is emelte a hangját a gyűlésen. Én már el is felejtettem őket.
– Aaron moduláris keze elég menő!
– A találkozóról a határnál: feszült volt rendesen, Carol szándéka látszott, így nem lehetett benne nagy meglepetés, azon viszont csodálkoztam, hogy Alpha tud a téli határátlépésről is, pedig milyen messze voltak. Az eredmény: új határok.
– Ahogy Negan ott állt Aaron felett a véres feszítővassal, az a tipikus “promo shot”, amit beletesznek a trailerbe, sejtetve ezzel egy konfliktust/agyonverést, pedig abban a jelenetben pont segített neki…
– A medvetalpba gabalyodott, vakságot okozó zombi is szerintem kreatív húzás.
– Felröhögtem, amikor Carolt bevitték Siddiq-hez, aki szintén haluzik, na mondom remek, csöbörből vödörbe :D
– Hú, a Eugene-Rosita friendzone témázás méltatlanul alulértékelt jelenet, pedig erősre sikeredett. Még úgy-ahogy át is éreztem.

#hétidézete Gabrielé:
“You can fight. You are low on fighters. Peanut butter, meet jelly. You’re taking him. End of discussion.” :D

Emanci Pál - 2019. 10. 23. 23:04

Direkt újranéztem a tornatermes jelenetet, mert nem értettem, hogy miért gondolják többen is csak hallucinációnak az ott történteket.
Az epizód úgy ér véget, hogy a sötét teremből a kamera kifelé haladva a tetemeken túl egy irányba mutató vércseppeket követ, amelyek ugyanolyan mintában folytatódnak a termen kívül a szabad ég alatt is (fény), majd pedig kis ugrással a kép rásiklik egy a földes-erdős terepen fekvő helyzetben lévő, sérült emberi testre, ami ezután persze hirtelen felnyitja szemeit. Tehát ebből kiindulva a kötélcsapdás jelenet valós volt (ahogy akár a korábbi Henry-s jelenet is simán lehetett (rém)álom, nem pedig hallucináció, a fél órára való eltűnés bőven jelentheti a nem egy helyben való korábbi őrködést is, amit kimerültségből fakadó “kisülés”, álom szakíthatott meg az őrhelyen), csak készítői részről egyszerűen hanyag módon kezelték (nem volt a többiek számára is egyértelmű, hogy nem hallucináció volt a csapda fennmaradt részéből?).
Hogy Gamma volt-e a sebesült suttogó, azt csak valószínűsíteni lehet, mivel maszkban nem egyértelműen felismerhető. Én abból a logikából tudok kiindulni, hogy random suttogókat semmi értelme nem lenne zárásként bedobni, Gammát pedig egyébként is be akarják hozni a történet dinamikájába. Ezért számomra sokkal valószínűbb, hogy ő volt, mint hogy nem.

winnie - 2019. 10. 24. 05:46

“Hogy Gamma volt-e a sebesült suttogó, azt csak valószínűsíteni lehet, mivel maszkban nem egyértelműen felismerhető. Én abból a logikából tudok kiindulni, hogy random suttogókat semmi értelme nem lenne zárásként bedobni, Gammát pedig egyébként is be akarják hozni a történet dinamikájába. Ezért számomra sokkal valószínűbb, hogy ő volt, mint hogy nem.”

De azzal nem hozod be a dinamikában, hogy egy teljesen következmények nélküli jelenetben megmutatod. (Egyébként Gamma maszkja elég tipikus, őt arról lehet mindig megismerni.) Akkor is benne van a dinamikában, ha nem mutatod meg. Attól nem lesz jobban, ha megmutatod, hiszen nyilván ennek a szemnyitós jelenetnek nem lesz következménye, ez csak egy infót közöl. (Mondjuk az elég valószínűtlen, hogy Alfa azért “fogadta lányává” őt, hogy rögtön katonát/kémet faragjon belőle és veszélyes akcióba küldje. az efféle beszivárgós, terelős dolgokra meg vannak a fix emberek, ha Gamma kiemelt szereplő lesz, akkor nem azért, mert akciózik a tömegben, hanem azért, mert más által esetleg nem elvégezhető, bizalmi munkákat ad neki, amik nem sodorják őt veszélybe.)

Emanci Pál - 2019. 10. 24. 10:06

Persze, úgy is benne lehet. Szerintem őt casus belli-ként, tehát eszközként és nem önálló, elmélyített szereplőként akarják behozni a történetbe, aminek a dinamikájába így illeszkedne, de lehet, hogy tévedek, mint írtam tényleg nem tudom, hogy ő volt-e a teremben, lehet, hogy nem. Csak akkor egyáltalán nem érteném, hogy egy ismeretlen suttogót miért mutatnak meg végül.
Alfából egyébként simán kinézem, hogy a csoport és főleg a tekintélye érdekében (a harc élén megszilárduló vezető) feláldoz, vagy kockára tesz akár bizalmasi életeket is (főleg ha egy olyan valakiről van szó, aki egy szeretett, de gyűlölt (átállás) személyt testesít meg egyszerre). Azt nem gondolom, hogy direkt fel akarta volna áldozni, de ha már megsérült a frissen húzott területeken, (Carol külön büntetésének akciója) lehet ok a háborúra.

Enzo - 2019. 10. 24. 10:40

“Én abból a logikából tudok kiindulni, hogy random suttogókat semmi értelme nem lenne zárásként bedobni, Gammát pedig egyébként is be akarják hozni a történet dinamikájába.”
De a végén én a szemkinyitást úgy értelmeztem, hogy elvérzett az illető, és most éled éppen újra zombiként. Legalábbis teljesen halott, szürke szeme volt. (Ha benéztem valamit, és valójában még él, akkor persze lehet Gamma.)

Emanci Pál - 2019. 10. 24. 17:00

Enzo – Könnyen lehet, hogy igazad van és a szürke szem valóban az adott suttogó halálát kívánta jelezni (már ha ilyen hirtelen kifakul a sorozat univerzuma szerint), de szerintem feküdjön bárki is a földön, a konfliktus további eszkalálódásának szempontjából ez nem változtat sok mindenen (kivéve, ha magánakció volt, de suttogóéknál ezt nehezen tudom elképzelni), csak mondjuk Gamma lényegesen nagyobb hangsúllyal esne a latba, mint mondjuk egy suttogó Kiss Irén.

Tejberizs - 2019. 10. 24. 18:51

Enzo:

Én is úgy láttam,hogy zombiként éledt újra az a Suttogó,ezért nem nagyon értettem,hogy fentebb miért nem írja ezt senki,mikor számomra is olyannyira nyilvánvaló volt..
Beszéltük itthon,hogy milyen vicces lesz majd,ha az a maszkos ál-Suttogó járkáló bemegy az igazi Suttogók közé…:-D Vajon észreveszi-e valaki?Vagy majd csak akkor,ha mondjuk Béta a füléhez hajol,és utasítja valamire,amaz meg csak hörög tovább. :-)

Nagyon tetszett a Negan-Aaron páros jelenete a sötét házikóban,amikor 1 perces fenyegető zene kíséretében Negan kétértelműen rámeredt Aaronra,majd megszólalt: “Minden oké?” Ott azt hittem,Aaronnak becsengettek.

Alpha nekem még mindig nagyon hiteltelen.Az egész amit csinált ott a karóknál is.Carolt főhajtásra utasította,majd észre se vette,hogy Carol nem tette meg,amire kérte,sőt,még rá is akart lőni.A határátlépésért felelnie kell Alexandriának,de a gyilkossági kísérlet miatt nem?

Nekem Dante nem tetszik,várni kellett volna még az új karakterek felvezetésével,Gammára ugyanez vonatkozik.

Nekem összességében tetszett ez a rész,kivéve,hogy RJ aludt az egész közösség helyett is.

Quantumleap - 2019. 10. 25. 04:05

Vajon Negan miért menekült el először Aaron elől, ha utána megmentette? Én ezt úgy értelmeztem, hogy hezitált a dolgon. Azt mindenesetre biztosra veszem, hogy akárkik oldalán is áll majd, lelkiismeretes múltbeli tettmegbánó monológot nem várhatunk tőle. Az talán nem is illene a karakteréhez.

Sawyer86 - 2019. 10. 25. 09:19

Csak engem zavar az, ahogyan a távolságokkal játszanak, a sztori igényei szerint..mármint egyszer napokig szekerelnek a Kingdom és Alexandria között vagy épp az Oceanside felé….aztán meg az egyik részben hipp hopp ott vannak.
Vagy például most is, elmennek a határvonalhoz, aztán visszafelé pedig meg kell állni éjszakázniuk, de aztán mikor Carol hirtelen megsérül, akkor pikkpakk visszaérnek…úgy tűnik nem csak a zobik teleportálnak…
Nem ebben az évadban kezdödött el, de valamiért most kezdett el igazán bosszantó lenni, arról nem is beszélve, hogy több éve élnek fixen letelepedve és még mindig vannak a környékükön “ismeretlen” helyek…

irgum76 - 2019. 10. 26. 10:28

én a negyedik részben teljesen megvoltam keveredve ki hol van és kikkel
már meg sem próbálom követni…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz