login |

Black Jesus: kezdett a 3. évad

2019. 10. 22. 20:00 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Ez most teljesen hippisen fog hangzani, de annyira good vibes még mindig ez a sorozat, hogy a premiert egyszerűen végigvigyorogtam. Ha kell egy kis optimista hangulat, akkor mindenképp javaslom a kipróbálását a 3 év szünet után folytatódó Adult Swim-komédiának.

Amúgy a The Boondocks-ért felelős csávó az egyik készítője, és ez érződik is rajta. Mindent lefordít szlengre, így már csak ezért is érdekes nézni a sorozatot. Itt persze a Bibliát és nyilván a jelenlegi gettóhelyzetet keveri – viszont sosem tanítósan. Előkerül, hogy a feketéket a rendszer sokszor alapból bűnösként kezeli, de tényleg nem akad fenn sokat ezen a sorozat, ami eléggé meglepő.

Az alapokat nem is mondtam (a pilotról még 2014-ben írtam): a Black Jesus pont az, amit a címe sugall, avagy Jézus fekete, és a gettóban él, de a mai cinikus világban kevesen hiszik el, hogy ő az. Emlékeim szerint egy ideig nem feküdtek rá a csodákra a készítők, de mostanra ez már háttérbe szorul, nézőként egyértelmű, hogy Jézust látjuk, de persze pár karakternek az sem elég bizonyíték, ami zajlik, ez is egy érdekes irány azért.

A 3. évadban úgy néz ki polgárőrség alakult, igazi “kemény” csávókból, akik a környék fűdílereinek konfliktusába keverednek. Miközben Jézus is terjeszt valamit…

Pontozni nem igazán tudom, de mondom, végig vigyorogtam. Nem úgy, mint általában szoktuk használni a szót, de feelgood volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz