login |

Riverdale – 4×02: kezdett a 4. évad (most már tényleg!)

2019. 10. 22. 16:32 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Múlt héten indult a 4. évad, de Luke Perry halála miatt a tényleges premier e hétre csúszott, a kezdés ugyanis csak megemlékezős rész volt, ami nagyon jól volt összerakva, elengedte a Riverdale dilis történeteit a szektákkal és faistenekkel, és emiatt közelebb érezhette magát a karakterekhez a néző.

Most is ezzel próbált a sorozat harcolni nézőiért, szerencsére nem sok nyoma volt a túlcsavart történeteknek tavalyról, de azért akadt itt is olyan, ami miatt most már biztos vagyok benne, hogy én itt kiszállok.

A tovább mögött röviden, spoileresen.

Nem kell állati koponyát hordó, ágakkal hátbaszúrkált féltestvér (aki valójában nem is féltestvér) ahhoz, hogy eltávozzunk a Riverdale-től. Megmaradt a szexualitás túlzott szerepeltetése. A végzős évük első napjáról elkésett a négy főhősünk, mert előtte este elaludtak, miután Jug és Betty Archie-ék előtt egymásnak esett a kanapén, mire Veronica berángatta barátját a szobájába, és ők is elkezdték, amit két részenként végig kell néznünk. Ne már…!

Kicsit olyan, mintha a színészeknek valami ürügy kéne, hogy kiélhessék egymáson a szexuális vágyaikat. Semmi haszna újból megmutatna, mennyire hevesen csókolózik Jug és Betty, tudjuk, láttuk már egy csomószor, és elég volt belőle.

Rámehetnének helyette a történetre. A tényleges, iskolai történésekre. Most kicsit nagyobb hangsúlyt kapott, elvégre Jug új iskolába kezdett járni (flashforwardokból tudjuk, hogy ő egyszer majd el fog tűnni), a régiben pedig új igazgató próbál keresztbe tenni a diákok szabadságának, így ez a szál pozitív, mert földhözragadt, azonban cserébe unalmas.

Főleg, mert tudjuk, hogy nem ez lesz a lényeg, hiszen ott van a Farm utáni nyomozás, Cheryl 3 éve halott testvérének tökéletesen ép holtteste, a bokszoló zenész nyakatekert sztorija, meg persze Veronica maffiacsaládját se engedjük el, ami miatt nemcsak kinyilatkoztatta, mennyire független és erős nő, de előadott egy erotikus táncot is saját, illegális kaszinójában.

Úgyhogy… ez így nem, nekem legalábbis nem. Vajon azért tetszett annyira az első évad, mert újdonságnak számított, vagy tényleg komolyabb történetekkel rukkoltak elő? Nem érzem, hogy ezeket vissza akarnák hozni, inkább összeraknak még pár karaktert, a régieket meg az orrunk előtt eresztik egymásnak, mint két szexéhes vadat, és úgy gondolják, ezzel el is van intézve a heti epizód.

Nekem igényesebb, valódibb történetek kellenek, és valahol remélem, az átlag néző sem elégszik meg ennyivel, amennyit a Riverdale nyújt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz