login |

Arrow – 8×02: Welcome to Hong Kong

2019. 10. 23. 21:10 - Írta: Necridus

9 hozzászólás | kategória: kritika,

A cím egyértelművé tette: az utolsó évad második része a harmadik szezonra emlékezik vissza. Míg az első epizód gyakorlatilag újrajátszotta az S1-et, most nem kellett még egyszer, kis változtatásokkal megnéznünk az adott etapot, ráadásul fokozta a tétet, több réteget adott a történetnek.

Úgy emlékezett vissza, hogy közben saját sztorit tálalt a nézők számára, nem akart ismétlés lenni, amit reméltem is. Az első rész jó volt easter egg halomnak és rengeteg visszatekintésnek, de reméltem, hogy nem fog minden epizód csak ennyiből állni. Szerencsére a 8×02 nem is ilyen lett, és nehezen tudok bármi olyat mondani a részről, ami élvezhetetlenné tette volna.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Múlt héten elpusztult a Föld-2, mire Oliver, Diggle és Laurel Hongkongban találta magát. Míg Oliver oktalanul kesergett a “családja” halála miatt, addig Laurel tényleges fájdalmat kellett átérezzen (és Cassidy nagyon jól lehozta a szerepet), elvégre hosszú ideje először tudott szeretni, felépített magának egy életet, és minden elpusztult egy szempillantás alatt. Érdekes egyébként, hogy Felicity távollétében annyit szerepel – szerencsére -, amennyit a negyedik évad első felében összesen.

Kapott is erre egy saját szálat, ahol egy tudóst keresett meg Lyla Michaels segítségével, aki vissza tudta volna Föld-2-re küldeni. Csakhogy az már nem létezik. Mondjuk érdekes, hogy Olivernek és a saját szemének nem hitt, de a kockának, akinek a gépén egy adatbázis van az univerzumokról, simán? Hogy van egyáltalán egy ilyen rendszere egy random srácnak?

Tavalyi redemption szálát pedig nem zárták le igazán, most is több olyan alkalom volt, amikor fegyvert fogott valaki fejéhez, és jobban emlékeztetett Black Siren énjére. A jó és rossz közötti vívódása reális képet ad a karakterről, tényleg nem csak egyik pillanatról a másikra javult meg, látszik, hogy hosszú út áll mögötte, és még mindig nem ért a végére.

Mellette pedig Diggle is (végre valahára!) hasznos volt. Most, hogy csak hárman alkotják a csapatot, mindenkinek nagyobb szerep jut, végre nem csak szobanövények és ok nélküli rinyagépek a karakterek, hanem mindenki jutott valamilyen szerephez. Mondjuk mindig is úgy működött jobban az Arrow, hogy kevesebben voltak a csapatban.

Az epizód visszahozott harmadik évados arcokat, például Tatsut, aki Oliver társa lett, vagy China White-ot, aki ellensége, meg olyan motívumokat is, mint a bio-vírus. Mondjuk furcsa, hogy ezen a bolygón szabályosan 5 évente el akarnak terjeszteni egy halálos vírust.

Tatsu a vírus megakadályozása mellett felnyitotta Oliver szemét, hogy vakon követi Mar Novu parancsait. Örülök, hogy ez már most előkerül, és nem csak az utolsó pillanatban néz majd Oliver meglepődve a Monitorra, hogy nem azt kapja, amit ígért neki. Mármint nem tudjuk, hogy így lesz-e, szóval lehet izgulni emiatt.

Meg amiatt is, hogy a Monitor megtiltotta, hogy beleavatkozzon a történésekbe a főhősünk. Megfenyegette, hogy Tommy megakadályozásával és Laurel megmentésével megváltoztatta több ember sorsát is a Föld-2-n, így megszegte megállapodásukat, aminek következményei lesznek, ha még egyszer előfordul.

Végre ismét rejtély övezi a főgonoszt, a fő problémát. A korábbi évadokban előre láttuk, hogy kiből lesz a gonosz (Diaz vagy Emiko), most meg azt se tudjuk, megbízhatunk-e a Monitorban, gonosz-e vagy jó, és mi is áll Oliver előtt (nyilván képregényesek tudják és mondják majd kommentben, hogy mi lesz, de nem fogja konkrétan átvenni azt a történetet, már most elég eltérő a cselekmény, mint ott). És Lylában sem bízhatunk, mert úgy tűnik, szövetkezett a Monitorral.

A flashforwardok is kaptak némi terepet, de igazából feleslegesen. Mia annyira elúszott, hogy Connor kapta a kulcsszerepet, amint testvérét, Deathstroke-ot próbálja észhez téríteni. Próbált főnök lenni Mia, de sokkal szórakoztatóbb és érdekesebb karakternek alakították Connort ebben az epizódban. Igaz, semmi újat nem láttunk, csak a tipikus “te nem ilyen vagy” győzködést. Ja, Williamet meg elrabolta JJ.

Több rejtélyt vezetett fel a 8×02, így Laurel érzelmes jeleneteinek hatásosságával és az akció kielégítő mennyiségével karöltve ez az epizód számomra a kisebb negatívumoktól (meg a flashforwardtól) eltekintve remek volt, jobban élveztem, mint az első részt. Már túl is vagyunk az utolsó évad ötödén!

9 hozzászólás Ne habozz!

jesustomer - 2019. 10. 23. 22:20

Én még mindig nem értem, hogy Connor hogy lehet a testvére Deathstroke utánzatnak.
Lehet azért mert nem érdekelt eddig (most se) a jövőben játszódó jelenetek többsége de most már valaki elárulhatná.
Connor egyébként sokkal jobb választás mint Mia, remélem ez így is marad a jövőben

DarkEagle - 2019. 10. 23. 23:18

Szerintem idén nagyon háttérbe fog szorulni minőségileg is a jövő szál mert a Krízis sokkal fontosabb. Ez szerintem főleg azért lesz mert a Krízis után jön majd az egységesítés és a happy end Arrow fronton szóval gyakorlatilag eltörlik majd a jövőt amit eddig láttunk. Pedig tavaly de szerettem a jövő sztoriját. Idén egyelőre kevésbé jó Mia is mert totál el van nyomva Dig fiacskái miatt. William meg mintha ott se lenne kb.

Amúgy engem egyedül az zavar hogy néha az Arrowverzumos sorik nagyon nem következetesek. Például tavaly Mia egyedül lenyomott egy csomó embert, elvégre Nyssa edzette kislány kora óta könyörgöm szóval gyakorlatilag egy szinten van bármelyik komolyabb Árnyligással erre Dig fia simán lenyomja? Hagyjuk már. És az se tetszik hogy a csávó Deathstroke-nak hívja magát.

CrashBoostZoom - 2019. 10. 24. 08:33

@jesustomer

Connor nem Diggle fia hanem Bronze Tiger-é. Adoptálva lett. JJ pedig Diggle és Lyla gyereke. Ez a csavar az egészben.

jesustomer - 2019. 10. 24. 09:13

Crashboostzoom:
Értem már, köszönöm.
2 dolgot azért megjegyeznék:
Connor a legendák első évadában még John fia volt.
JJ-t aki alakítja az egy kicsit spanyol/portugál beütésű nem?

Necridus - 2019. 10. 24. 09:42

jesustomer:

A Legendsben egy alternatív jövőt láttunk a sok közül. Az csak egy jó húzás, hogy sikerült ugyanazt a színészt szerepeltetni, de igazából el is lehet felejteni azt a sztorit, nem kapcsolódik ehhez a jövőhöz.

wondorog - 2019. 10. 24. 10:05

Necridus: Én arra gondoltam, hogy a Flashpoint miatt változott meg Connor származása, de így is logikus.

jessm - 2019. 10. 24. 10:43

Jól sikerült rész volt .
Ez a rövid évad előnye, hogy nem húzzák az időt , hogy a logikus dilemmák felmerüljenek. Jogosan felmerült Oliverben, hogy meg tudjon valamit a Monitorról és ne csak az utasításait kövesse vakon .
A lyla és Monitor összedolgozása jó csavar volt a végén.
Laurel is elviselhető volt ,szóval ez már pluszz volt.
Tatsu visszahozatal plusz pont volt.

A jővő szál nem volt annyira érdekfeszítő, de inkább JJ és Connor dinamikát építették . Szóval szerintem rendben volt.

miles - 2019. 10. 24. 11:33

Kontra: 3x próbáltam túlverekedni magam az első évadon. Crossower epizodokat kénytelen voltam végigszenvedni, amikor még bírtam nézni a Flash-t.

Most meg azt látom, pár nap alatt több írásban is sztároljátok ezt a sorozatot.

Teljesen értetlenül állok az események alakulása miatt.

CrashBoostZoom - 2019. 10. 24. 12:00

@miles

Ez teljesen érthető. Ahogyan fentebb is írták a rövidebb évad jót tett neki. Nincs semmi sem feleslegesen elnyújtva és a készítőknek sikerült a jól működő részeket meghagyniuk az epizódokban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz