login |

Chicago PD: kezdett a 7. évad – írta infinity

2019. 10. 24. 17:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

A Chicago-franchise második tagja is belevetette magát az új szezonba, hogy – csak úgy mint eddig – szeretett karaktereink folytassák a bűnüldözést a szeles városban, további izgalmakat okozva ezzel a rajongóknak.

Körülbelül 1 éve, az összes részt ledarálva csatlakoztam a PD-hez, és azóta is lelkesen követem, vajon hogyan alakulnak az események, illetve mit találnak ki a karakterek számára. Azt nem mondom, hogy tökéletesen meg vagyok elégedve a szériával, de – olyan szerintem nincs is, hogy minden jó legyen – egy biztos: hozza a megszokottat.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ha visszagondolok a 6. évadra, mindenképpen a fő szál jut eszembe, amiben Brian Kelton indul a választáson és tönkre akarja tenni Voight-ot és csapatát. Illetve az Antonio-Adam féle történet volt még meghatározó, szóval a heti esetek mellett e köré építették fel a szezont.

Aminek kifejezetten örültem, hogy a PD is ugyanazt a felépítést alkalmazta a szezonnyitó részben, mint a Med, vagyis az események ott vették fel a fonalat, ahol a 6. évad szezonzáró epizódnál abbamaradtak.

A 6. évad fináléja is hagyott maga mögött némi kivetni valót, ugyanis a készítők a Kelton gyilkosság kapcsán két karaktert is gyanúba kevertek a néző előtt. Mindkettejüknek lett volna indoka rá, ugyanis Voight-tól nem lett volna meglepő, tekintve a körülményeket, illetve a karaktertörténetét. Erre rájátszott az is, hogy láthattuk, hogy az ellenkező irányban elautózik az esőben.

A másik lehetőség Antonio lett volna, akitől habár teljesen karakteridegen lett volna ez a megoldás, nem lehetett teljesen kizárni, mert előfordult már a sorozatok történelmében ilyesmi.

Azt figyelembe véve, hogy az előző évadban mennyire leépítették a figurát, nem lett volna teljesen abszurd, ha ő lett volna az elkövető, tekintettel arra, hogy elege lett az egészből és újra drogokba fojtotta bánatát. Mellesleg nekem nem tetszett az “Antonio drogos lett”-szál az előző évadban.

Szerencsére az írók ebből a szempontból kegyesek voltak Dawson nyomozóhoz. Nagyon örültem, hogy nem merült fel az a lehetőség, miszerint a távozó karakterre kenik rá a dolgot.

Ami számomra negatívum volt, hogy Antonio nem kapott semmilyen búcsújelenetet ebben a nyitányban, mert eltűnt, mint a kámfor. Igaz tudtuk, hogy Jon Seda elhagyja a szériát, de legalább juthatott volna neki egy jobb elköszönést annál, hogy letörlik a tábláról és közlik: elment Puerto Rico-ba a családjához, ami csak a 3. részben derült ki. Szóval sajnálom, hogy távozott, mert nagyon kedveltem és szimpatikus karaktert formált meg a színész.

Visszatérve az újonnan megválasztott polgármester gyilkossági nyomozásához, amiben már az első perctől fogva Voight volt a fő gyanúsított, emiatt Jay is elbizonytalanodott egy kicsit. Főnökében megrendülni látszott bizalma, amit a rész végi kisebb összetűzés is alátámasztott, a gyilkos letartóztatásának vonatkozásában.

Természetesen a rész vége felé fény derült a rejtélyre és kiderült, mi is történt valójában. Brennan követte el a majdnem tökéletes gyilkosságot, és karaktereinknek köszönhetően azt is megtudtuk, hogyan hajtotta végre azt.

Számomra pozitívum volt, hogy összetett, és izgalmas fordulatokkal teli volt a nyomozás. Ebből kifolyólag a gyilkos kiléte nem volt kiszámítható, és bármennyire is kíváncsi lettem volna egy olyan végkifejletre, amiben Hank a gyilkos, végül nem bántam, hogy így alakították a sztorit.

A fent is említett meghatározó momentum volt még Adam sztorija, ami szintén az előző évadban vette kezdetét, de most ért véget. Azt kell mondjam, hogy gyorsan elvarrták ezt a szálat a mostani évad elején, mert az ügyészség ejtette a vádakat és újra visszatérhet a szeretett munkájához, és a kedvenc egységéhez.

A 3. résztől Antonio pótlékként felvettek egy új karaktert, Rojas járőrt, aki innentől kezdve Upton társa lesz. A továbbiakban majd elválik, hogy fog helytállni.

Tehát a szezonnyitó rész összességében tetszett, pozitív élményekkel álltam fel előle, meg vagyok elégedve a Chicago PD-vel. Kíváncsi leszek, merre halad a szezon a továbbiakban, és remélem, hogy ebben az évadban is izgalmas részeket tartogatnak a nézőknek. (A crossover után rendkívül bizakodó vagyok!)

5 hozzászólás Ne habozz!

Sunsetjoy - 2019. 10. 24. 18:25

Nem nézem a trióból csak a Fire-t, de most a crossover miatt megnéztem mindhármat, és ott tűnt fel Upton karaktere, hogy mitől olyan piszok ismerős.
Most utána néztem, és áhá… a jobb sorsra érdemes Revolutionban szerepelt korábban.

LaCRossE - 2019. 10. 24. 18:45

“A 3. résztől Antonio pótlékként felvettek egy új karaktert, Rojas járőrt, aki innentől kezdve Upton társa lesz.”

Csak abban a részben voltak együtt, Voight szerint Upton a legjobb felmérni a Rojast.

Sigismundus - 2019. 10. 24. 19:08

John Seda/Antonio kurta furcsa kiírásának én sem örülök, többet érdemelt volna, egyfajta ellensúly volt Voight-al szemben a csapatban.

Ami viszont a polgármester gyilkosság lezárását illeti, az szerintem igen könnyű és olcsó megoldás volt. Felépítettek hosszan egy banda-összeesküvős szálat, egy Voight gyanút, erre egy évtizedekig fegyelmezett rendőrtiszt hirtelen felindulásból… Ez azért csalódás volt.

Rojas, meglátjuk mit alakít a lány, szerintem ő lesz majd Kevin barátnője, miután a többi pár is összeáll végre.. Jó is lesz ha Kevin is előtérbe kerül majd, mert azért a többiek jobban ki voltak emelve magánéletileg.

Dbew - 2019. 10. 24. 23:05

A crossover elég kemény volt, ledaraláltam a 3 részt egyben, mind kedvenc

Snoopyzit30 - 2020. 01. 21. 10:59

“02.26-án lesz a Chicago PD/Chicago Fire-crossover, amire visszatér Roman karaktere.”

Zene füleimnek. Roman karakterét én nagyon bírtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz