login |

Chicago PD: kezdett a 7. évad – írta infinity

2019. 10. 24. 17:50 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

A Chicago-franchise második tagja is belevetette magát az új szezonba, hogy – csak úgy mint eddig – szeretett karaktereink folytassák a bűnüldözést a szeles városban, további izgalmakat okozva ezzel a rajongóknak.

Körülbelül 1 éve, az összes részt ledarálva csatlakoztam a PD-hez, és azóta is lelkesen követem, vajon hogyan alakulnak az események, illetve mit találnak ki a karakterek számára. Azt nem mondom, hogy tökéletesen meg vagyok elégedve a szériával, de – olyan szerintem nincs is, hogy minden jó legyen – egy biztos: hozza a megszokottat.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ha visszagondolok a 6. évadra, mindenképpen a fő szál jut eszembe, amiben Brian Kelton indul a választáson és tönkre akarja tenni Voight-ot és csapatát. Illetve az Antonio-Adam féle történet volt még meghatározó, szóval a heti esetek mellett e köré építették fel a szezont.

Aminek kifejezetten örültem, hogy a PD is ugyanazt a felépítést alkalmazta a szezonnyitó részben, mint a Med, vagyis az események ott vették fel a fonalat, ahol a 6. évad szezonzáró epizódnál abbamaradtak.

A 6. évad fináléja is hagyott maga mögött némi kivetni valót, ugyanis a készítők a Kelton gyilkosság kapcsán két karaktert is gyanúba kevertek a néző előtt. Mindkettejüknek lett volna indoka rá, ugyanis Voight-tól nem lett volna meglepő, tekintve a körülményeket, illetve a karaktertörténetét. Erre rájátszott az is, hogy láthattuk, hogy az ellenkező irányban elautózik az esőben.

A másik lehetőség Antonio lett volna, akitől habár teljesen karakteridegen lett volna ez a megoldás, nem lehetett teljesen kizárni, mert előfordult már a sorozatok történelmében ilyesmi.

Azt figyelembe véve, hogy az előző évadban mennyire leépítették a figurát, nem lett volna teljesen abszurd, ha ő lett volna az elkövető, tekintettel arra, hogy elege lett az egészből és újra drogokba fojtotta bánatát. Mellesleg nekem nem tetszett az “Antonio drogos lett”-szál az előző évadban.

Szerencsére az írók ebből a szempontból kegyesek voltak Dawson nyomozóhoz. Nagyon örültem, hogy nem merült fel az a lehetőség, miszerint a távozó karakterre kenik rá a dolgot.

Ami számomra negatívum volt, hogy Antonio nem kapott semmilyen búcsújelenetet ebben a nyitányban, mert eltűnt, mint a kámfor. Igaz tudtuk, hogy Jon Seda elhagyja a szériát, de legalább juthatott volna neki egy jobb elköszönést annál, hogy letörlik a tábláról és közlik: elment Puerto Rico-ba a családjához, ami csak a 3. részben derült ki. Szóval sajnálom, hogy távozott, mert nagyon kedveltem és szimpatikus karaktert formált meg a színész.

Visszatérve az újonnan megválasztott polgármester gyilkossági nyomozásához, amiben már az első perctől fogva Voight volt a fő gyanúsított, emiatt Jay is elbizonytalanodott egy kicsit. Főnökében megrendülni látszott bizalma, amit a rész végi kisebb összetűzés is alátámasztott, a gyilkos letartóztatásának vonatkozásában.

Természetesen a rész vége felé fény derült a rejtélyre és kiderült, mi is történt valójában. Brennan követte el a majdnem tökéletes gyilkosságot, és karaktereinknek köszönhetően azt is megtudtuk, hogyan hajtotta végre azt.

Számomra pozitívum volt, hogy összetett, és izgalmas fordulatokkal teli volt a nyomozás. Ebből kifolyólag a gyilkos kiléte nem volt kiszámítható, és bármennyire is kíváncsi lettem volna egy olyan végkifejletre, amiben Hank a gyilkos, végül nem bántam, hogy így alakították a sztorit.

A fent is említett meghatározó momentum volt még Adam sztorija, ami szintén az előző évadban vette kezdetét, de most ért véget. Azt kell mondjam, hogy gyorsan elvarrták ezt a szálat a mostani évad elején, mert az ügyészség ejtette a vádakat és újra visszatérhet a szeretett munkájához, és a kedvenc egységéhez.

A 3. résztől Antonio pótlékként felvettek egy új karaktert, Rojas járőrt, aki innentől kezdve Upton társa lesz. A továbbiakban majd elválik, hogy fog helytállni.

Tehát a szezonnyitó rész összességében tetszett, pozitív élményekkel álltam fel előle, meg vagyok elégedve a Chicago PD-vel. Kíváncsi leszek, merre halad a szezon a továbbiakban, és remélem, hogy ebben az évadban is izgalmas részeket tartogatnak a nézőknek. (A crossover után rendkívül bizakodó vagyok!)

6 hozzászólás Ne habozz!

Sunsetjoy - 2019. 10. 24. 18:25

Nem nézem a trióból csak a Fire-t, de most a crossover miatt megnéztem mindhármat, és ott tűnt fel Upton karaktere, hogy mitől olyan piszok ismerős.
Most utána néztem, és áhá… a jobb sorsra érdemes Revolutionban szerepelt korábban.

LaCRossE - 2019. 10. 24. 18:45

“A 3. résztől Antonio pótlékként felvettek egy új karaktert, Rojas járőrt, aki innentől kezdve Upton társa lesz.”

Csak abban a részben voltak együtt, Voight szerint Upton a legjobb felmérni a Rojast.

Sigismundus - 2019. 10. 24. 19:08

John Seda/Antonio kurta furcsa kiírásának én sem örülök, többet érdemelt volna, egyfajta ellensúly volt Voight-al szemben a csapatban.

Ami viszont a polgármester gyilkosság lezárását illeti, az szerintem igen könnyű és olcsó megoldás volt. Felépítettek hosszan egy banda-összeesküvős szálat, egy Voight gyanút, erre egy évtizedekig fegyelmezett rendőrtiszt hirtelen felindulásból… Ez azért csalódás volt.

Rojas, meglátjuk mit alakít a lány, szerintem ő lesz majd Kevin barátnője, miután a többi pár is összeáll végre.. Jó is lesz ha Kevin is előtérbe kerül majd, mert azért a többiek jobban ki voltak emelve magánéletileg.

Dbew - 2019. 10. 24. 23:05

A crossover elég kemény volt, ledaraláltam a 3 részt egyben, mind kedvenc

Snoopyzit30 - 2020. 01. 21. 10:59

“02.26-án lesz a Chicago PD/Chicago Fire-crossover, amire visszatér Roman karaktere.”

Zene füleimnek. Roman karakterét én nagyon bírtam.

Qwerf - 2021. 08. 13. 16:33

Számomra a 6. évad végi cliffhanger volt a Bűnös Chicago leginkább emlékezetes zárása.
Olvastam már olyan véleményt (kritikát) a sorozatról, miszerint az alkotók nem merik elvinni Hank Voight karakterét egy Vic Mackey-féle irányba; ez a zárás azonban egy pillanatra azt az érzést hozta, amire szerintem, titkon sokan várunk, azaz hogy “de, igenis meglépik az alkotók”.
Aztán itt a hetedikből megtudtuk, hogy mégse :D

“…és bármennyire is kíváncsi lettem volna egy olyan végkifejletre, amiben Hank a gyilkos, végül nem bántam, hogy így alakították a sztorit.”

Szóval igen, ezzel én is így voltam. Csak magam jobb örültem volna, ha tényleg ez valósul meg. És mivel Hank nem önmaga miatt tette volna (ha megteszi), hanem hogy Kelton ne oszlassa fel az egységet, ami végig félelmük volt az előző évad során, így elmondhattuk volna, hogy átlépett ugyan egy határt, de alapvetően még mindig érthető, emberi okokból.
És ez esetben indulhatott volna úgy a hetedik szezon, hogy ezt miként tusolják el közösen, s így lehetett volna egy nagy átívelő szál ez a történetben, hogy az egység közös titka marad, vagy megosztja (morálisan) a csapat tagjait főnökük tette.
No, de nem én írom a sztorit, félre az álmodozással… :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz