login |

Survivor – 39×05: Orange does not exist anymore

2019. 10. 25. 20:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A mostani rész tetszett és sor került arra, amit már mindenki sejtett. És a történések közben eszembe jutott, hogy a vakszerencsének köszönhetően nem túl szerencsés felállás alakult ki, ami a játék kijátszására ad lehetőséget. Illetve, hogy egy aspektusába a játéknak belenyúlhattak volna a készítők, ám mégsem tették valamiért.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tom esett ki.

Valahogy sejtettem, hogy ő fogja húzni a rövidebbet azok után, hogy Detective Dean és Karishma elkezdett barátkozni a többiekkel. Persze nem ezen múlott, de valahol vicces volt látni az 5/3-as leosztásnál azt, ahogy mindenki felajánlja szolgálatait, a flippelést, mert ez kvázi azt jelenti, hogy senki nem flippel, ugyanott vannak, ahol eddig.

Kicsit először húztam a számat, hogy minek tartják meg Karishma-t (főleg, miután Dean bedobta, hogy valakinek nagyon hálás lehet), de végülis teljesen igazuk van, mert hol érdekli őket az, hogy milyen sorrendben pöckölik ki a másik törzs tagjait, ha stabil az Ötös.

És erre utaltam fent, hogy ez valahol kicsit kiskapu, mondhatni kiszúrás is a készítőkkel, mert ezt az új lila törzset nem kell, hogy zavarja, hogy kikapnak. Sőt, még direkt jó is nekik, ha veszítenek, mert náluk fix a kiesők kiléte, és így nem kell, hogy kockáztassák azt, hogy a másik oldalon esetleg az ellenséges négyes dob ki a sajátjaik közül valakit. Inkább gyengítik magukat, bukják a challenge-et, mert biztonságban vannak, és megágyaznak a régi Sárgák dominanciájának. Ha nyernének, az hosszabb távon számukra lehetne rossz.

Persze nyilván a Survivor azért van olyan, hogy ne lehessen biztosra menni, és az is lehet, hogy fix erőviszonyoknál valaki a fix szövetségből a társa ellen fordul (mondjuk, hogy Tommy Bro ne jusson el az egyéni körig), láttunk már karón varjút, meg az idol mindig opció lehet, szóval nem biztos, hogy ez akkora probléma.

NO I HAVEN’T!

Az epizód többi részében pedig mit láttunk? Egy brutális lakomát, meg a szokásos WOW!-reakciókat, most épp Chelsea kiesése miatt, és bár szerintem már kérdeztem, de megint megteszem, hogy ez miért WOW!-kategória, meg shocked? Úgy értem, hogy nem ismerik a másik oldal játékosait, gőzük sincs az erőviszonyokról, és azzal csak tisztában vannak, hogy nem mindig a leggyengébb távozik. (Régi szép idők, mi? Nem biztos.)

Dean ugye nyomozni kezdett (az ő agya is arra a srófra jár, hogy kidobja azt, aki “erős”, mert volt egy big move-ja), és a végén emlékeztettek minket arra, hogy Noura nem szavazhat, ami kapcsán eszembe jutott, hogy az vajon készítői döntés, hogy nem mutatják meg a No Vote-szavazatot, vagy ez a szabály? Csak mert a készítőnek az az érdeke, hogy legyen mindig zsizsegés, és egy No Vote megmutatásra rögtön beindítaná a szóbeszédet. Nem tudom, valaki képben van-e ezzel.

Ja, és kiderült, hogy két játékosnak van közös ismerőse, ami kifejezetten vicces.

Összességében végig élveztem a részt, egyedüli hátránya az volt, hogy most csak mentem a flow-val, abszolút semmi gondolatom nem volt annak kapcsán, hogy mi lesz a folytatásban, hogy ki helyezkedik jól, hogy ki a favorit. De végülis a jelen számít, nem a jövő.

    

2 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2019. 10. 26. 01:24

Pont ez járt a fejemben nekem is, miközben néztem!:) Szerintem jól döntöttek, mert 3 hétnél többet nagy valószínűséggel nem fognak ebben a törzsben tölteni, és ha ki akarják tenni mindhárom másik törzsbélit, akkor érdemes Kaishmát a végére hagyni. Ha meg valami gubanc lenne és őt már nem tudnák kirakni, úgyis átállt hozzájuk. Míg a másik törzsben ki tudja, mi történne.

Amúgy felüdülés volt egy olyan tanácsot nézni, amin Noura jelen volt és senki sem akarta kiszavazni:) Akkor a szavazat vesztés egészen addig érvényben volt, amíg nem megy tanácsra, de szerencsére nem is kellett. Szerintem készítői döntés, hogy nem mutatják meg a no vote-ot, ha nem szükséges, az lett volna az érdekes inkább, hogy 4-3-nál megmutatták volna, vagy a hatodik után bemondta volna-e Jeff, hogy utolsó szavazat és annyi?:)

A kajálós rész mekkora nagy reklám volt, de régen rendszeresen voltak ilyenek a Survivorben (kocsi nyeremény, telefonos videóüzenetek, stb), azért jó látni, hogy ennyi idő után megint egy cég fantáziát látott ily módon hirdetni. Erről az Applebee’sről még ugyan nem hallottam, de vagy 20-szor kimondták a nevét, így nagyon megmaradt.

A challenge-ek érdekesek voltak, a kukacost rossz volt nézni, de hihettelen, mennyire ment az Nourának, még Karishmát is ő húzta be a célba:) A másikban meg kiderült, hogy Dean kosarazik, és majdnem neki sikerült nagy hátrányból fordítania, de az utolsó labdét nem tudta bedobni. És akkor az island of the idols most kimaradt, de azért láttuk Robékat a tanácson.

Az meg nagy poén, hogy két játékosnak van egy közös ismerőse, vajon ezzel a készítők tisztában voltak? Mondjuk pont idén a Big Brotherben is volt egy hasonló felállás, ott szerintem direkt azért választották őket, ebben viszont nem vagyok biztos.

Enzo - 2019. 10. 26. 02:14

39×05 lesz az, nem 37×05 a címben ;)

Aaaargh…most már kicsit unom, hogy minden héten eljátsszák ezt, hogy “easy, kidobjuk Karishmát”, aztán meg mégis inkább blindside lesz belőle. Konkrétan zsinórban harmadszor… nem mintha sajnálnám Tomot, de akkor így megint mehet következő részben a vekengés, hogy Karishma mennyire nem hasznos se a challenge-ekben, se sehol, márpedig jót tenne a szezonnak, ha most már történne valami más is, előtérbe kerülnének más játékosok és más szálak. Pedig még a swap is volt (amin meglepődtem, mert sikerült a múltkori előzetes óta elfelejteni), de így is same old story.

Csak a történeti hűség kedvéért:
Új Vokai (4-4 split a régi Vokai és a régi Lairo között, ez ritka, végre!):
Dan, Jason, Tommy, Lauren + Aaron, Missy, Elizabeth, Elaine
új Lairo:
Noura, Kellee, Jamal, Jack, Janet + Tom, Dean, Karishma

Dean-től a “Detective Kowalski” mód nagyon szórakoztató volt a rész elején, ahogy felkérdezett mindenkit és próbálta kideríteni, hogy kitől eredt Chelsea kigolyózása :D A swappel viszont el lett választva az összes gyanúsítottól, ami nem feltétlenül baj, viszont a számoknak a rosszabbik oldalán van. Mint ahogy Karishma is – poén volt, ahogy azonnal átállt, de közben Tom és Dean is régiVokai ötösnek mesélt róla :D

Darabkák:
– Mennyire gyönyörű volt a reward helyszíne!
– Alapvetően is szeretem nézni a reakciókat, amikor Jeff bejelenti a jutalmat, de most eszméletlenül kivoltak a játékosok az Applebee’s-féle lakoma hallatán :D
– Reward: kemény ez az összekötve csúszás a forró homokban, újLairo-ban sok a nem túl atletikus ember, ennek megfelelően újVokai meg is nyerte.
– Dean és Kellee találtak egy közös ismerőst (->közös téma), felröhögtem, mikor később mondta a csaj, hogy “I don’t wanna be the next Chelsea” :D
– Elaine és Missy birkózása (vagy mi az isten volt ez) a cenzúráért felelős vágóknak jó kis feladat lehetett, nem is sikerült sallangmentesen :P
– Aaron-on a kisfia arcával mintázott zokni van, ez nagyon aranyos, kicsit árnyalja a karaktert.
– Immunity: én nem értem, hogy újLairo törzs mi az istent szerencsétlenkedett a bója-átvitelnél (már Jeff is Karishmát oltja a challenge közben :D), ehhez képest elég neccesen nyerte meg újVokai a kosárra dobálással.
– Hm, fel se tűnt, hogy nem volt I.o.I., amíg Jeff nem említette a challenge végén. Gondolom ezért fért bele a reward meg a swap.
– Viszont annyi kiderült, hogy a “next tribal” az úgy értve jelenti a következő tribalt, hogy akármennyivel később, mert Noura a mostanira vonatkozva vesztette el a szavazatát. Bírtam volna, ha szorosabb eredmény jön ki, és a 8 fős törzsben 4:3-as végeredmény lesz. Ilyenkor vajon Jeff elmondhatja, hogy volt egy “no vote”? (Tippre nem.)
– Az idősebb játékosok eléggé “egyenesen” játszanak, ami a szívükön, az a szájukon. Ezt főleg Tom-ra mondták, de szupermama Janet is ilyen, hogy felkérdezte Dean-t, hogy vele miért nem próbált szövetkezni :D
– Deantől viszont jó húzás volt annak a felemlegetése, hogy Karishma tartozik valakinek a másik törzsből a Chelsea-szavazat miatt, ami merge után veszélyes lehet. Sandra+Rob is értékelték (nagyon bírom amúgy a tribal közbeni reakcióikat :D)

Jövő héten még van rész, utána egy hét szünet. Az előzetes most komolyan elspoilerezte, hogy melyik törzsnél lesz tribal?
Kedvencekről még nem nagyon esett szó eddig (kicsit “homogénebb” a mezőny, mint szokott), nálam Elaine és Kellee a két favorit + szimpatikus még Elizabeth, Tommy és Dean.

posztreakció:
– akár még rá is játszhatnának a vesztésre a többségben levő lilák, de azért mostanában már ritkán volt olyan, hogy egy többség 3-4+ tribalon keresztül is együtt maradt és kipöckölte a kisebbséget, szóval sztem senki nem bízik annyira a nagy szövetségben, hogy erre apelláljon.
– a “first look at the new X tribe” jelenetekre: az pont a swap miatt lesz majd érdekes, mert most már ismerik a másik törzs játékosait, most már lehetnek sokkolódva :)
– a no vote-ról meg én is írtam, most lusta vagyok átfogalmazni :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz