login |

The Kominsky Method: kezdett a 2. évad

2019. 10. 25. 15:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Where is the flow going?

A Netflix komédiájának, A Kominsky-módszernek a sikere bevallom meglepett anno. Két öregúr ropja a kor-blues-t, teljesen őszintén beszélve a problémákról (de a jó pillanatokról is!), erre több helyen belefutni még itthon is, hogy mennyire jól sikerült. Közben megérkezett a folytatás, és nem meglepően ugyanúgy működik egyelőre.

Legalábbis már 2 epizódot letudtam belőle (ma érkezett ugye), és egyrészt találtak még komoly kérdéseket a depresszióról meg természetesen az újrakezdésről is Normal szálán. Tetszik, hogy mennyire komolyan veszik az érzelmeit, de közben ezek a huszárvágások is bejönnek. Igen, ha kevés van hátra, akkor lehet, hogy nem kéne a felszínes köröket futni, főleg ha az ember x módon érez.

De ami még jobban tetszett, hogy Sandy, avagy Michael Douglas karaktere mikkel kell szembenézzen. Bár komolytalanabb problémákról van szó, mint a barátja esetében, de mégis iszonyat fontosak. Amikor leült a lánya új pasijával vacsorázni az komédia arany volt, ha mondhatom így. Nem hangosan röhögős, de végig vigyorogtam.

Kevés szónak is egy a vége, ez továbbra is az az őszinte, igazi problémákhoz nyúló sorozat, ami valahogy mégis vicces tud maradni. Mondjuk ebben nyilván Michael Douglas és Alan Arkin játéka is erősen közreműködik, veteránok, lubickolnak itt. Viszont remélem, hogy nem lesznek olyan sokat külön szálakon, mint ebben a kezdésben tették.

7 hozzászólás Ne habozz!

Edrick - 2019. 10. 25. 18:30

El is felejtettem, hogy ez is ma jött, gyorsan megnéztem az első részt, és egyetértek, eddig működik olyan jól, mint tavaly. Ugyanolyan szerethető és őszinte (ahogy mindig kiment a szobából, amint meglátta a feleségét, egyszerre volt aranyos és szomorú), ha ezt tartja, nálam nem lesz gond (bár mintha az első évad kicsit leült volna a végére, úgyhogy minimális fenntartásaim azért vannak).

Gevin - 2019. 10. 27. 13:18

Tegnap lecsúszott az egész egyben. Tartja a színvonalat, nálam több hangosan röhögős momentum is volt, baromira élveztem, mert nagyon szórakoztató nézni a két veteránt.

Valóban remekül állítják őket szembe a problémákkal, amiknek az élét elütik a poénokkal. Az egész évad nagyszerű. 8/10

A pincér Alex minden jelenete arany, hiába önismétlő, nem tudok nem vigyorogni.

lalakov - 2019. 10. 27. 18:26

Én töröltem. Az új karakterek nagyon nem jöttek be, unalmas az egész. :(

totoro - 2019. 11. 03. 19:29

Nálam lepipálta az előző évadot is. Az egyik legjobb sorozat jelenleg, csak kár, hogy ilyen rövid :(

Diapolo - 2019. 11. 04. 16:55

Ez valami eszeveszett jó volt, megint! Szerintem jobb az első évadnál, csak ajánlani tudnám! Michael Douglas és Alan Arkin is egészen nagyot alakítanak. A cselekmény pedig továbbra is remek, tényleg hangosan nevetős részekkel, meg kicsit mélyebb, elgondolkodtató pillanatokkal is. Az pedig számomra külön öröm volt, hogy a Two And A Half Men kezdőképsorát eljátszották a stúdióban. Tényleg, valami hihetetlen zseniális sorozat!

Snoopyzit30 - 2019. 11. 06. 12:32

Imádtam minden percét, némely poénon hangosan felröhögtem a villamoson (szerintem mindenki hülyének nézett). Nagyon tetszett. Őszinte, csípős, intelligens humor, imádom az ilyet.
A két karakter fantasztikusan illik egymáshoz. Már korábban is írtam, hogy Grace&Frankie férfi megfelelői, de be kell valljam jobbak annál. Sokkal jobban működnek együtt. Hatalmas dicsért az íróknak.

Simán van 8/10 az évad, de talán még jobb is.

Ugye lesz 3. évad?

Shannen - 2019. 11. 17. 16:31

Szerintem is még jobban sikerült a 2.évad, mint az első. Sőt az évadon belül is azt éreztem, hogy egyre jobbak a részek.
Jól váltakoznak a drámai, hangosan röhögős vagy csak szimplán mosolygós pillanatok.
A fináléban Alison Janney meg már csak hab volt a tortán.

Kár, hogy röpke 4 órára kell 1 évet várni, de ennyi baj legyen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz