login |

Mr. Robot: kezdett a 4. évad

2019. 10. 26. 20:00 - Írta: winnie

206 hozzászólás | kategória: kritika,

I hope you enjoy your last Christmas, dear Elliot.

Na, akkor hogy legyen egy kibeszélési helye a Mr. Robot 4. évadjának, hátha van rá igény – valódi kritikával sajnos nem szolgálhatunk, de talán a fináléra majd kapunk.

Szóval a 4. évadról annyit tudtunk, hogy a karácsonyi ünnepek alatt fog játszódni, de arról nem volt szó, hogy egy fontos karaktert már a főcím előtt ki fognak nyírni. Így kell kezdeni egy szezont? Vagy… muszáj így kezdeni?

Welcome back, Mr. Alderson.

A folytatásban jött Jake Busey, mint ügyvéd, jött Tyrell, a (katatón) megmentő, jöttek újabb áldozatok (nem fogta vissza magát a készítő), jött iszákos és paranoiás Dom, ráadásul még maga Sam Esmail is feltűnt! A szezonnyitó végén pedig duplán is olyasmi történt Elliot-tal, amire szerintem nem számított.

Kár, hogy már több részt is láthattunk azóta, mert akkor hatásvadász módon úgy zártam volna a posztot, hogy MIVAAAAAAAAAAAAAAN?

206 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2019. 10. 26. 20:25

Ilyen tökéletes kezdést én még sorozatnál nem láttam, meg is lepődtem, hirtelen azt se tudtam mi van.
Az ilyeneket annyira imádom, hirtelen jött, sokkoló volt az a gyilkosság a rész elején és az első rész többi része is te jóisten mik mentek.
Egy deka rossz szavam sincs a kezdésre.
10/10. Az a bő egy órás játékidő körülbelül 20 percnek érződött.

A 2. rész már egy kicsit visszavett a tempóból és a történésekből, de tartotta a Mr. Robot színvonalat és dobálta továbbra is a rejtélyeket és a kérdéseket.

T4ch1k0ma - 2019. 10. 26. 20:43

Második rész eléggé altatott majdnem a végéig, hogy aztán az utolsó két jelenetben hatalmasatt csavarjon megint…

doki - 2019. 10. 26. 21:23

Nagyon jó volt az első két rész. Én meg gondolkodtam ,hogy folytassam. Az egész letisztult lett. (Vagy az angolom fejlődött sokat 🙂)

denee - 2019. 10. 26. 21:45

Elképesztően jó volt szerintem mind a 4 rész.

seven - 2019. 10. 26. 21:54

Nagyon erős volt az első 2 rész. Vagyis inkább az első 2 és fél rész. A 3. rész első fele nagyon jó volt, de a 2. fele nekem elképesztő érdektelenségbe fulladt, ami nálam még a 2. évadban se történt meg.

Mondjuk a végére egy elég erős cliffhanger jutott, így bízom benne hogy a 4. rész ismét ütni fog.

Edrick - 2019. 10. 26. 23:00

Az első rész baromi hatásosan és szinte fű alatt váltott át recap-ből a folytatásba, hogy aztán hirtelen meg is húzza a ravaszt. De utóbbi hiába lepett meg, kicsit belegondolva simán logikusnak tűnt, mivel Angela az előző évad fele óta csak vegetált, az ő felépített ívét kb. elvágták a bombázáskor. Ugyanezen logika mentén viszont nem tudtam, mit akar Esmail még kezdeni Tyrellel, aki most már szintúgy mindent elvesztett, és csak egy báb a cég tetején, de gyjá, azért remélem, nem lesz belőle valami idióta, mint ahogy az a 3. rész cliffhangeréből kinéz.

Eddig mindegyik rész tetszett (mondjuk a 3. személyiség kapcsán még simán ugorhat cápát a sorozat, de egyelőre (?) nem látom okát, hogy ne bízzak Esmailban), a harmadik volt csak lassabb, de ott pedig nyugodt helye volt annak a beszélgetésnek, hasonlított is arra, mikor a 3×08-ban meg akarta magát ölni, és a végén beszélgettek Angelával.

Nagyon kíváncsi leszek, mit hoznak ki a folytatásból, és hogy maradnak-e ezeknél a 400-as kódú részcímeknél (végre egyszer a szám megegyezik a rész címével, és nincs eltolva eggyel vagy kettővel, ez nagyon pici dolog, tudom, de baromi hálás vagyok érte :D ), vagy egy ponton váltanak, és mondjuk az utolsó résznek nem az lesz a címe, hogy “Payload Too Large”

irgum76 - 2019. 10. 28. 15:09

nagyon ütős első rész után
így kinyírni egy főszereplőt csak a itt tudnak mintha teljesen mellékes lett volna csak úgy a háttér sarkában, a szezonnyitó első 5 percében és így volt igazán hatásos

a második számomra csalódás volt egy sosem látott szereplő (anyuka) körül forgott a cselekmény, írhatnám de igazából még csak cselekmény sem volt

a harmadik WR előtörténetét leszámítva (ami engem teljesen hidegen hagyott) rendben volt érdekes, hogy mostanában Mr. Robot a békésebb míg Elliot az agresszívebb

na és most a negyedik ismét hozta az általam elvárt szintet majdnem annyira jó mint az évadkezdés

Enzo - 2019. 10. 28. 16:28

4×01 (pótlás ~3 héttel ezelőttről)

Aztaqrva, hát ez rendesen ütős szezonkezdés volt. Észre se vettem, hogy mikor váltottunk át az Angela-Price beszélgetés flashbackjéből a jelenbe (@Edrick ugye?), és aztán egyszer csak kiderül, hogy Price be volt drótozva, Angelát meg agyonlövik. The fuck??
(Michael Cristofer amúgy hatalmasat játszik.)

Elliot:
– Jó hosszú egybefüggő szál volt az elején ez a Freddie Lomax-es történet.
– Eddig is volt ilyen, hogy Elliot és Mr.Robot így külön 2 dolgot csinál ennyire direktben mutatva? Mert most tényleg úgy ábrázolják, mintha klónozta volna magát, valszeg ez a “valóságban” csak időbeli eltérésként mutatkozik.
– Más is észrevette, hogy az AllSafe irodában a cégnév pont úgy kopott le, hogy “AIsafe”-nek lehessen olvasni?
– Először csodálkoztam, hogy Elliot már tud Angela haláláról így offscreen, de aztán szóba került, hogy WhiteRose elküldte a képet…
– Hehe, még mindig megy a “hello friend”-ezés, a sorozat eleje óta :)
– A real-life honeypot metaforikus lakás nagy ötlet volt :D

Többiek:
– Szegény DomDP rendesen üldözési mániás. De mint kiderült, nem alaptalanul…atyaég, taxidermista (van ilyen szó? vagy preparátor?) Janice néni mennyire rohadtul ijesztő jelenet volt!
– Laposföldesek a sorozatban, most komolyan? Ne már :D Darlene meg rendesen kikelt magából a bulin…
– Elvileg ebben a részben szerepelt Sam Esmail az IMDb szerint, de valami mellékszereplőt csak, szóval vissza kéne keresnem.

A rész vége majdnem ugyanolyan erős lett, mint az eleje, Elliot beheroinozásával, majd újraélesztésével. Persze sejthető volt, hogy őt nem (ny)írják ki, de azért na.

4×02 (pótlás múlt előtti szombatról)

– Tetszettek a meghamisított felvételek, ahogy Zhang egy csomó történelmi pillanatnál ott van, meg fontos személyekkel beszélget, arról nem is beszélve, hogy maga ez a Deus Group-ról szóló “törióra” is hasznos volt. Minden szál Kongóba vezet, annyi biztos.
– Elliot szövetkezni akar Price-szal, aki bedobja a lemondását, így kikényszerítve egy Deus Group meetinget. Karácsonykor. Hát az merész.
– DomDP feldobja Santiagot, de csak félig, mert a Dark Army helyett a Trujillo drogkartellel hozza összefüggésbe. Pluszpont: remek volt a fényképezés a kihallgatós jelenetben.
– Janice még mindig creepy, most megölette Horton ügynököt, mindössze azért, mert Dom szerint 99.9%-ban hitte csak el a fedősztorit.
– Azt hittem, kicsit hosszabb idő telik el, amíg Elliot rájön, hogy pont az a Susan Jacobs a kontakt a Ciprusi Nemzeti Bankhoz, akit Darlene-ék véletlenül elintéztek. Ez lehetett volna egy nagyobb csattanó is – mármint nekik, a nézőknek valszeg már akkor leesett, hogy ez nem járható út, amikor Price először mondta.
– Funfact: a Darlene által Elliotnak küldött titkosításos linken (https://www.refstevorq.net/gtyd24/) van egy nothing.txt, ami koordinátákat tartalmaz. Ezek kiadnak egy “36 76” alakot a térképen (összekötögettem én is Google Maps-on), ami lehetséges, hogy a 3×06 epizód 7 perc 6 másodpercnél levő jelenetére utal, és ebből egyesek arra következtetnek, hogy Angela valamilyen formában visszatér.
– Na a vége megint ütött: Elliot most tudja meg, hogy Vera visszatért, már röhögtem, ahogy kinézett oldalra Mr.Robotra, de ha amaz se tudta, akkor van egy harmadik énje?? WTF?

#hétidézetei:
“-What are we supposed to do?
-Um, well, when my dad died…I turned towards the Lord.
-I mean with the boxes.” :DD

“-I mean, maybe there’s some secrets.
-Secrets?
-I don’t know, like the secret to why Mom was such a bitch. Money. The deed to a chateau in France… Adoption papers… Your adoption papers… Yo, asshole! Please stop ignoring me!” :DD /Darlene/

4×03 (pótlás múlt szerdáról)

Ideje volt, hogy kapjunk némi WhiteRose háttérsztorit, ehhez 1982-be mentünk vissza, ahol először került fontos pozíciókba, felfedezte magában a női énjét, és megtudhattuk, hogy az akkori pasijától ered a pittyegő karóra és az idő fontossága. A legjobb az interjú volt az elején – a kínaiak akármit beszélhetnek egymással, a tolmács már mondhat mást, úgyse értik az amcsik, és ezt szépen ki is használták :DD Az viszont elég erős jelenet volt, amikor a barátja az esküvője előtt elvágta a torkát, mivel nem lehetett szabad…:( szép szimbolika a fehér rózsacsokor a ráfröccsenő vérrel, gondolom innen a WhiteRose név.

– WhiteRose segédcsaja szépen összerakta az időzítésekből, hogy Elliot+Price valszeg együtt készül valamire. WR pedig erre cselesen előbbre terveztette a meetinget, nem várt húzás így keresztbetenni.
– Aha, szóval Vera uralkodni akar, és partnernek akarja Elliot-ot. Hidegvérrel lelőtte az informátor csávót, de valljuk be, amaz tényleg nem volt a legélesebb kés a fiókban. :D
– Nagyon csinos színésznőt találtak Olivia szerepére (le is csekkoltam IMDb-n: Dominik Garcia)
– Elliot-nak érdekes csajozási módszerei vannak, ilyen mondatokkal nyit, hogy “Szia, morfium függő vagyok” :D De az a durva, hogy bejött, mentek is szobára :D Meg tetszett Mr.Robot narrálásában az epizódcím (403 Forbidden) ekképp értelmezése: “Who knew Olivia would be the one to override Elliot’s attempts to deny access? Now he’s gotten the message: letting people in doesn’t have to hurt.”
– A végén Elliot azt hitte, a Dark Army tört be hozzá, én azt hittem, hogy Vera, de közben meg valójában Tyrell. A három részből eddig ez volt a legkevésbé durva zárás, azért ez beszédes.

#hétidézete:
“Details, bro. Be specific. Was she crying? Was was her nipples hard? Did a vein pop out of her forehead?” :DD /Vera/

@Edrick: már akartam írni, hogy a “410 Gone” tökéletes sorozatzáró epizódcím lenne, de aztán megnéztem, hogy 13 részt rendeltek be. Mondjuk lehet, hogy az utolsó 3-ra váltanak, de az se kizárt, hogy találnak értelmet a 413 Payload Too Large-ban is. (de kár, hogy nem 18 részes ;))

Edrick - 2019. 10. 28. 16:47

4×04

Csak megkapta Tyrell is a befejezését, nem értettem az évad elején, hogy miért lenne még tényező, de legalább kapott egy rendes búcsút. Ha viszont kiderül, hogy mégsem halt meg, és visszahozzák az utolsó részben, az részemről így látatlanban nem működne, maradjon halott, szép volt ez így, hogy végig arról beszélt, hogy Elliot feketében van, aztán elsétált a fény felé, és kapott egy whiteoutot is. Esmail idén mintha direkt a lassabb tempó felé törekedne, de nekem eddig tetszik, jöhet a maradék is

wickee - 2019. 10. 28. 18:58

“Elvileg ebben a részben szerepelt Sam Esmail az IMDb szerint, de valami mellékszereplőt csak, szóval vissza kéne keresnem.”

Ő adta be a heroint Elliotnak. :) És elhangzott tőle a “goodbye, friend” :D

wickee - 2019. 10. 28. 18:58

Beragadt a hozzászólásom…

seven - 2019. 10. 28. 20:16

Húha, a 4. rész nagyon érdekes volt. Kicsit a Sopranos Pine Barrens epizódra emlékeztett. Meg egy kis twin peaks is volt benne.

Az egész nagyon szürreális, álomszerű volt. A befejezése gyönyörű volt. Erős epizód volt, még akkor is ha csak úgy veszed mint ahogy van. Viszont redditen már ezerrel nyomják a vadabbnál vadabb teóriákat, multiverzumra, több idővonalra…. (és tényleg volt pár furcsa jelenet)

Mycrobi - 2019. 10. 30. 15:06

@Enzo WTF?!? Spoiler vagy mia.. . b+

_Peter - 2019. 10. 30. 16:19

Enzo – 2019. 10. 28. 16:28

Elliott csajozási módszere logikus volt: előbb betört Olivia lakásába és megtalálta az Oxy-t, nem meglepő később a bárban felhasználta ezt az információt, hogy van bennük valami közös.

Darlene szövegei óriásiak! :)

irgum76 - 2019. 10. 30. 17:22

Mycrobi:
ott van kiírva melyik epizódról beszél
ha nem láttad átugrod

CrashBoostZoom - 2019. 10. 30. 17:47

A negyedik részről nem tudok érdemben nyilatkozni mert számomra túl szürreális volt és semmit sem értettem belőle. Nekem az ilyenek a tipikus “mire gondolt a költő” dolgokra emlékeztetnek és azokat se szerettem illetve nem is értettem soha úgyhogy csak az előtte lévő dolgokról mondanék véleményt.

Jó kezdés volt de nekem nagyon nem jött be, hogy úgy kanyarították a történetet, hogy White Rose áll mindenki felett és Price lényegében csak az ő henchmen-je ahelyett ami eddig volt, hogy mindketten nagyon nagy hatalommal bíró emberek akiknek néha egyeznek az érdekei és néha nem. Számtalanszor keresztbe tettek egymásnak eddig illetve erősen sugallták egyszer, hogy Whiterose megölette Price elődjét. Ezzel az új háttérsztorival teljesen értelmetlen az egész így.

Ettől eltekintve eddig tetszik az évad.

Enzo - 2019. 10. 31. 01:19

Hú, nem semmi volt a 4.rész se. Na mindjárt arról is, csak válaszolgatok előbb.

@wickee: áh, most visszanéztem, és valóban, köszi! :) elég stílszerű szerep akkor, és nem is annyira mellékes, mint gondoltam (IMDb-n csak “henchman” volt)

@irgum76: szerintem @Mycrobi nem magára az epizódkibeszélésre, hanem a 4×02-ről szóló hsz-részletben írt “3676” teóriára gondol, de én ezt nem tartanám spoilernek…

@_Peter: jó, persze, fel volt ez építve, de érted, azért mégis annyira szürreális volt az a mondat, hogy egyáltalán elhangzik egy “randin”, pláne Elliot unott tónusában :D

denee - 2019. 10. 31. 20:03

Twin Peaks fanként nekem bejött ez a 4. rész is, szürreális, álomszerű, halloween, karácsony kombó. Én nem vagyon abban biztos, hogy Tyler meghalt, ugye az alapszabály, hogy akit nem látunk on screen halottnak az nem is az. El tudom képzelni, hogy ez az egész rész Elliot fejében játszódott le.

irgum76 - 2019. 11. 01. 08:21

Enzo:
a “3676” teóriárához annyit, hogy unokaöcsém kikockázott egy képet amin Angela van kiloccsantott fejjel
szóval élve biztos nem kerül elő
ha érdekel majd megkérdem hol van

wickee - 2019. 11. 04. 08:56

Hát ez a 4×05 nem semmi volt… :D Nem tudom láttam e valaha ilyen különleges epizódot. Zseniális volt.

noinipo - 2019. 11. 04. 10:53

Nem lesz nagy meló a 4×05 magyar felirat

kbencze - 2019. 11. 04. 11:08

nahát így utólag akkor énis:
első rész 10/10, második rész a nagy csavarral is jó volt, a 3adik már kicsit visszavette a tempót. A negyedikben volt pár jó karater pillanat, de ha tyrell ennyi volt, rászántak egy töltelékrészt, nekem ez így kicsit kevés.
Az ötödik pedig érdekes volt, “we don’t have to talk”, a rész felénél jöttem rá, hogy mivan. A rendezés baromi jó volt, a feszültség végig fent volt tartva, deazért az előző évad egy snittes epizódjának a közelébe sem ért, én sajnos néha már untam, mert nyílvánvaló volt, hogy úgyis megússzák. Ráadásul az sem volt teljesen letisztázva, hogy akkor miért is kell ide most betörni, így nekem egy picit érdektelenségbe fulladt a dolog. Ettől függetlenül a menekülős jelenetek is jók voltak, de szerintem erre az egészre egy egész részt kár volt rászánni. Bár az előző résznek teljesen más hangulata volt, én mégiscsak egy részben letudtam volna a kettő eseményeit.

wondorog - 2019. 11. 04. 13:29

Akkor azt hiszem a hét idézete nálam:
“It’s cool dude. We Don’t have to talk.”
aztán rész vége:
“It’s time we talked.”

Nem tudom ez, hogy jutott eszébe Esmailnek, de zseniális volt.

Edrick - 2019. 11. 04. 13:50

“az sem volt teljesen letisztázva, hogy akkor miért is kell ide most betörni”

A Cyprus bank a Deus Group szíve, azt akarják kirabolni, hogy WhiteRose-nak ne legyen pénze. Az E Corpon belül (minthogy azt a Deus Group pénzeli) Philipnek volt valakije, aki minden banki folyamathoz hozzáfért, de kiderült, hogy azt a nőt Darlene megölte a 2. évadban. A halott nőnek a bankon belül Olivia Cortez volt a kapcsolata, így Elliot megpróbálta megszerezni tőle a kódját, hogy bejussanak. De az előző rész elején kiderült, hogy nem elég erős a nő hozzáférése, ezért be kell törniük a szerverterembe, ahol karácsony miatt laza a biztonsági ellenőrzés. A betörést láttuk most, bár számomra nem derült ki, hogy meg tudták-e szerezni a felhasználói adatokat, számlaszámokat stb, vagy anélkül futottak el. Minden esetre, ha ez megvan, akkor már csak az kell, hogy a Deus Group összes embere egy szobában legyen, Elliot megszerzi valahogy a telefonszámaikat, hogy túljusson a két lépcsős azonosításon, és kirabol mindenkit. Legalábbis ez a terv. De még van 8 rész, és a legutóbbi részek alapján nem biztos, hogy el fogják sietni.
Részemről nem volt akkora durranás, mint a múltkori egysnittes, de nem működött kevésbé jól, Esmail el akar minket kényeztetni. És ez nálam egyelőre működik minden téren

irgum76 - 2019. 11. 04. 14:38

nekem volt olyan jó mint az egy snittes
tényleg zseniális

gajdipajti - 2019. 11. 04. 19:19

“A betörést láttuk most, bár számomra nem derült ki, hogy meg tudták-e szerezni a felhasználói adatokat, számlaszámokat stb, vagy anélkül futottak el.”

Megszerezték az admin jogokat, onnan bármit csinálhatnak távolról.

Geza Kovacs - 2019. 11. 04. 23:12

Ha ilyen lett volna a sorozat végig, akkor az első évad után is folyamatosan szerettem volna. Így azért nekem a dögunalomtól az öncélú, már-már a Legionbe hajló művészieskedésen át a zseniálisig hullámzott, most ez a jelenlegi évad igen jónak tűnik.

seven - 2019. 11. 05. 00:55

technikailag nagyon erős rész volt, de Elliott menekülése már-már komédiába fulladt szerintem :D

de jó volt, bár nem ütött akkorát mint vártam

Enzo - 2019. 11. 05. 01:51

4×04 (pótlás szerdáról)

Furcsa volt ez a karácsonyesti rész, néhol egyfajta borongós skandináv krimibe hajolva. Ritkán járnak a természetben hőseink, annyi szent. Ja és Janice után már annyira gyanús mindig minden új szereplő, most is szinte vártam, hogy a Darlene által fuvarozott részeg Mikulás, vagy a benzinkutas nő Dark Army-tag, meg elsőre azt hittem, hogy DomDP IRC-s #sex channelje is valami kódneves izé tök más célra. Mondjuk azon a szálon tényleg volt egy ilyen beugratás, de szerencsére csak álom, viszont így nálam a rész legparább jelenete lett, ahogy Dom nézi a kádat a rózsaszirmokkal, és megtámadja a csaj. Huh. Valami gyanús volt az egész jelenetben, de nem tudtam hova tenni, és így kicsit lesokkolt.

Darlene szála egy igazi érzelmi hullámvasút volt, megvezették a nézőt, hogy azt higgye, Részeg Mikulás Tobias sztorija mennyire szomorú, aztán kiderült, hogy egyrészt rossz kocsit vittek el (komikus effekt), másrészt mégse olyan szomorú a sztori minden részlete. A fickó nagyon jól hozta az akadozó, részeg beszédet egyébként, de most lusta vagyok megkeresni a színészt. :D

Elliot+Tyrell:
Ügyes volt az elején a furgonos fickó kiiktatása, csak ezek szerint nem teljesen sikerült, és emiatt Tyrell-től elbúcsúzhatunk egy ilyen szürreális epizód által. Azt nem tudom, hogy sikerült visszaérni ugyanoda, ahonnan elindultak, meg hogy mit lát az utolsó jelenetben, ami ott sípolt?

Ja és WTF, hogy DomDP Darlene kihallgatási videójára ujjazza magát? :D

irgum76 - 2019. 11. 05. 07:43

“Elliott menekülése már-már komédiába fulladt szerintem :D”

én azt hittem, hogy a jégpályán rázza le a zsarukat mint Kevin McCallister némiképp hasonlított az üldözés de gondolom ez szándékos volt

_Peter - 2019. 11. 05. 09:43

5. rész betörés hack szuper lett! Hasonlót láttunk már hangulatában Angelával is, ismét nagyot húztak a készítők. Ahogy egy szót sem szólt egymáshoz Darlene és Elliot, a zene is adta a feszültséget. Az a lépcsős lefele szaladós jelenet nagyon adta, klassz felvétel.
Egyet bakiztak a készítők szerintem, ha jól láttam Elliot az iMac-en amikor elmenti az ujjlenyomat fájlt akkor mutatják az elérési útvonalat és az asztalra menti.

A lebukás után tényleg Kevin McCallister a jégpályával, a betlehemesek a buszon, elvegyülés helyett direkt az út közepén futni, karácsonyi dalok fuss Kevin!
Direkt lett ilyen komikus Elliott menekülése, szemben Darlene improvizált és lazán kisétált a rendőrök szeme láttára mintha a szomszédos fitneszteremben lett volna.

“az sem volt teljesen letisztázva, hogy akkor miért is kell ide most betörni”

Ilyenkor a válasz általában az, hogy a néző nem figyelt. :)
Mondták az Oliviától szerzett hozzáférési jog kevés volt, ezért betörtek és hozzáadták magukat admin jogokkal. Így már látni fogják a ciprusi bankban a dark army pénzét és tudják szabotálni whiterose kongói tervét és a deus csoport pénzügyeit.

irgum76 - 2019. 11. 05. 11:06

Ilyenkor a válasz általában az, hogy a néző nem figyelt. :)

konkrétan kiesett neki az első 4 rész.. :)

Enzo - 2019. 11. 06. 13:51

4×05 (pótlás tegnapról)

Zseniális rész volt (megint az ötödik!), de basszus, csak a legvégén jöttem rá, hogy miért. A “hétidézete” szembejött már többször előtte, de kontextus nélkül nem láttam, hogy ez miért is jó, aztán a végén, amikor Vera kimondta a második felét, abban a pillanatban esett le, hogy hát egy darab beszéd nem hangzott el a részben az eleje óta! Ellioték nagyrészt csendben dolgoztak a(z egyébként szintén remek és feszült) heist-en, az alkalmilag hackerkedő DomDP Signal üzenetben kapta az infókat Creepy Janice-től, és Price meeting-meghívója se volt egyszerű eset a sok írott üzenettel, ezeken kívül meg csak háttérben szólt némi karácsonyi ének, és ennyi.

A Virtual Realty-be betörés tetszett, mondjuk nem tudom, hogy szereztek meg ilyen mértékű belső infót kívülről (akár ilyen szintig, hogy hol mi van / merre kell menni, stb.) – tudom, hack meg social engineering meg minden, de kb 1 napja jöttek rá, hogy Olivia Cortez hozzáférése nem elég, és közben Elliot még ugye kirándult is egyet… Maga a kártyás beléptetőn való bejutás ennek megfelelően nem volt oly szofisztikált, mint az máskor lehetett volna: Darlene elterelte az őr figyelmét, Elliot meg átugrotta az egész beléptetőt, úgy ahogy van. Viszont utána amit csináltak, az minőségire sikerült, főleg mikor 3D nyomtatóval kinyomtatták az őr ujjlenyomatát a telefonról, az tetszett a legjobban. A szervertermes jelenetnél, ahogy jött az őr, csak nekem volt full Jurassic Park konyhás-raptoros jelenet utánérzésem? :D
Dolores cselesen jutott ki, Elliot üldözését nagyon érdekes ötlet volt ennyire távolból mutatni, mondjuk nem tudom, mitől van ilyen jó kondiban a srác, de az tuti, hogy elég őrült dolgokat bevállalt, hogy ne kapják el. Most viszont DomDP rájuk lett állítva, ajjaj…

denee - 2019. 11. 07. 17:00

“we don’t have to talk”
“it’s time we talked”

Youwe - 2019. 11. 08. 17:53

Tegyük meg tétjeinket: ki lehet Elliot titokzatos harmadik énje?
Kezdem: szerintem ÉN vagyok az.:D A “barát”. Hogy hogy hoznák ki persze nem tudom, de tudna ütni.

Edrick - 2019. 11. 09. 01:02

@Youwe:

Én is arra gondoltam először, hogy mi vagyunk azok, de túl sok minden szól ellene. Egyrészt nem láttuk, ahogyan Darlene elmondja nekünk, hogy itt van Vera – bár lehet, hogy ennél bele tudnak nyúlni egy flashbackkel, ahol Darlene csak hozzánk beszél -, viszont Elliot alapvetően velünk beszélt 3 évadon keresztül, tud rólunk, így nem értem, ha a harmadik én mi lennénk, az miért érné őt meglepetésnként, hiszen minket ismer. Viszont azt sem tudom, hogy olyan személy lesz-e, akit már ismerünk mi is és Elliot is, vagy valaki olyan, aki eddig teljesen a háttérben volt, esetleg soha nem is láttuk? Ugye Mr. Robot anno ténykedett Elliot tudta nélkül, majd lassan vette fel vele a kapcsolatot, hogy aztán kiderüljön, hogy valamennyire az apja képére született meg. Nyilván nem láttuk és most sem látjuk Elliot minden ébren töltött pillanatát másodpercről másodpercre, így viszonylag ügyesen be lehet csempészni a 3. személyiség cselekedeit azokba az időpontokba, amelyek sötét foltok ilyen szempontból, ha Esmailék majd fel akarják fedni, és meg akarják mutatni.

De őszintén nem tudnám megmondani, ki lehet az. Az már talán könnyebb, hogy ki nem lehet, de itt sem annyira egyszerű indokolni. Tyrell szerintem nem lehet(ett), mert teljesen más életet élt, és a 2. évadban két külön helyen voltak ő és Elliot, úgyhogy ha csak nem derül ki utólag, hogy a börtön és Wellick bujtatása nem egy időben zajlott, akkor nem lehettek egy testtel két helyen, úgyhogy Tyrell részemről kiesik. Darlene és Dom ugyanilyen okok miatt szintén, Philip ellen nem tudok hirtelen érvelni, de meglepődnék, ha kiderülne, hogy ő a harmadik :D És az a baj, hogy még nagyon sok kisebb szerelő van, akiket nem érzek megalapozottnak, hogy egy helyen és egy időben mozogtak volna Elliottal, csak mi nem láttuk. Ami viszont végképp bizonytalanná tesz, hogy mi a helyzet a gyerek Elliottal és az anyjával? Ők valahol Elliot agyának egy sarkában vannak elzárva, vagy csak valami elmepalota részei? A rövid, két mondatos beszélgetésükből az jött le, hogy egyikük sem a 3. én, viszont éppen hozzá indulnak.

Számomra még túl sok a kérdőjel ezen a téren, úgyhogy kivárok. Cserébe viszont azóta nem fogalkozott ezzel a kérdéssel a sorozat, mióta a 2. rész végén feldobta a labdát, és nem is igazán hiányoltam, úgyhogy eddig tök jól altatnak.

denee - 2019. 11. 09. 02:05

Youwe, Edrick:

Redditen elég népszerű elmélet, hogy a 3. személy nem egy új ember, hanem maga Elliot, csak egy teljesen más személyiséggel. Az idei évadban megfigyelhető, hogy sokszor agresszív és rideg másokkal, ami eddig nem volt rá jellemző. Hozzánk nézőkhöz már nem is ő beszél, hanem Mr. Robot.

Más téma, Irving miért tűnt el ennyire? Kiszállt a színész, vagy csak egyszerűen nem kapott még szerepet?

Papier - 2019. 11. 10. 18:52

4×05-ben egy hatalmas Dell felirat volt a szerveren, nem tudom, direkt maradhatott benne, vagy véletlenül? Hisz ebben a világban mindent az E Corp gyárt, aminek az e betűje valóban olyan, mint a Dell logóban lévő e betű.

Youwe - 2019. 11. 10. 22:07

Papier:

elképzelhetetlennek tartom, hogy véletlenül maradt benne.

wickee - 2019. 11. 11. 06:13

Papier: Máskor is látszottak már egyéb gyártók termékei is. Pl telefonoknál iPhone és Samsung.

irgum76 - 2019. 11. 12. 07:22

4×06

ismét nagyon jó rész volt

Angela fényében baromi izgalmas volt Darlene DiPierro jelenete én abszolult nem tartottam kizártnak, hogy Darlenet most látjuk utoljára élve
úgy voltam mint a macskás nő:
“hát nem erre számítottam” :)

de Elliot szálja is nagyon érdekes volt a srink Elliotról a kávéra majd a csajra nagyon ott volt

Denee:

“Irving miért tűnt el ennyire?”

az előző évad végén beintett WR-nak és alkotói szabadságot vett ki
úgy tűnik a kedves preparátor nő vette át a szerepét

ja Elliotnak egy pillanatra géphangja lett
csak a lejátszóm viccelt meg vagy más is hallotta?
(próbáltam visszakeresni de nem találtam)

Enzo - 2019. 11. 13. 01:17

4×06

Hű, eléggé felszálltak hőseink a szopórollerre, a Darlene és DomDP patthelyzetére rácsodálkozó Janice-től nem sok jót várok, Elliotot meg elrabolta Vera a lehető legrosszabbkor (elég lassan telik itt az idő, úgy nézem). Nem is tudom, hogy Olivia “meggyőzése” vagy Darlene fenyegetettsége volt a torokszorítóbb szál, Angela esete után már én se bíztam a plot armorban, Ellioton meg látszott, hogy nagyon nem akarja ezt, de nincs más választás… Kiemelném a kávéspoharas svenket, ahogy leesett általa mindenkinek, hogy mi történt, az nagyon erőteljesre sikerült. Mondjuk az meg elég egyértelmű volt már a kikéredzkedéskor, hogy Olivia öngyilkosságot megkísérelni megy be a fürdőbe, inkább azon lepődtem meg, hogy időben sikerült megmenteni.

Darabkák:
– Yay, Leon is back! Még mindig hatalmas laza arc :D
– Az tetszett, ahogy Krista még ilyen szorult helyzetben is elkezdte pszichoanalizálni Verát :D
– Az ügyes ötlet volt, hogy Olivia megtalálja a személyes vonatkozást a Deus Group bűneiben (El Salado mészárlás), de Elliot helyében én nem mondtam volna rá, hogy “Tudom”.

walaki - 2019. 11. 17. 00:15

Na, utóbbi időben nemigen volt alkalmam sorozatokat nézni, de ezt most bepótoltam.

Óriási! Ez az Esmail tényleg egy zseni! Kicsit aggódtam, hogy az előző évad végére túl globálisra ment a dolog, de nagyon szépen visszahozta hétköznapibbá meg lokálisabbá, úgy, hogy még rá is tett egy lapáttal.
A heist szerintem rettenetesen ott volt, már hiányoltam ezt a fajta hackerkedést.

Szerintem félreértettétek a heist lényegét, megpróbálom leírni annélkül, hogy túl szakmai lennék.
A deusosok sosem mennek direktben a ciprusi bank honlapjára, hanem erre a célra egy virtuális privát hálózatot használnak (VPN, a sorozatban egyszerűen csak proxy-nak mondják, viszont RSA-token kell hozzá, ezért tutira VPN lesz az). Ez kívülről feltörhetetlen, hacsak nincs kvuantuumszámítógéped, vagy meg nem döntöd a Fermat-tételt. Namost ezt a VPN szolgáltatást biztosította a VirtualReality cég, ezért ha oda betörnek és hozzáférnek ahhoz a szerverhez, ami a kapcsolatot fogadja akkor láthatják az adatokat, még mielőtt a titkosításra sor kerülhetne. Az, hogy meghackelték a VPN szervert, még nem elég, rá is kell venni valakit, hogy használja azt a ciprusi bank elérésre, így ellophassák a banki jelszavát. Na ehhez kellett Olivia, hogy telefonáljon.

A szerverparkokban egyébként a legtöbb rack Dell (más nem is igen gyárt manapság hi-end racket, amitóta a Sun megszűnt, még a Hitachi is ezt veszi), ezért ha a stáb beesik egy random szerverterembe forgatni, szinte biztos, hogy Dell-t kapnak lencsevégre. Leragasztva hülyén nézne ki, kiretusálni meg gondolom költséges lett volna, ezért inkább elkérték ugyanazt a pénzt a reklámért cserébe a Delltől. Az E-je egyébként tényleg Evil corpos :-)

Pennywise - 2019. 11. 17. 08:48

Csak nekem van néha olyan érzésem, hogy mintha Darlene is Elliot egyik énje volna? Persze, vannak olyan jeleneteket, amik ezt cáfolják, de számomra elég fura, hogy mindösssze néhány év lehet közöttük, ennek ellenére amikor Elliot gyerekkori jeleneteit látjuk, Darlene mintha sehol nem lenne, nem is létezne.
Van ebben logika?

irgum76 - 2019. 11. 17. 10:46

Pennywise:

nem hiszem Pl.: a betörést sem tudta volna megcsinálni Darlene nélkül Elliot

ellenben tegnap újranéztem a részt és most már 100%, hogy van egy hangváltozás Elliot beszédében mikor nyomatékosítja, hogy a csaj elvesztheti a fiát
igaz nem géphang hanem inkább démoni

wickee - 2019. 11. 18. 08:37

Hát… amikor azt hittem volna, hogy már nem tudnak meglepni semmivel, akkor lerakták az asztalra ezt a hetedik epizódot… Brutális volt… :|

Snoopyzit30 - 2019. 11. 18. 12:45

Kicsit megcsúsztam a sorozattal. Korábban hetiben néztem, de most újra kellett néznem a 3. évadot, annyira nem emlékeztem már. 4×05-nél tartok, de továbbra is zseniálisnak tartom. Sajnálom, hogy hamarosan vége lesz. Kommenteket most nem olvasok, mert látom valakinek már a 4×06 is megvolt.

noinipo - 2019. 11. 18. 12:52

hetedik brutális lett, elképesztő, ahogy megtölti tartalommal Esmail az epizódokat, gyakorlatilag egy lassított filmet vetít, csodás ritmusban, feszültséggel, ebben a részben éppen 5 felvonásban, és ahogy előjött Elliot drámája, amit valahol mélyen régen tudsz, de mégse akarod, hogy felszínre kerüljön

Edrick - 2019. 11. 18. 14:56

Alapvetően sem gyenge az idei szezon, de brutális, hogy eddig képesek voltak mindig egy kicsivel még feljebb menni az előzőhöz képest. (És hogy ennyire jól fel tudták hozni Verát WhiteRose mellé, az már csak hab volt a tortán.) Tudom, hogy 2. évad úgy egészében megtépázta az első évad körüli rajongást, és azóta érthetően egyre kevesebb figyelmet kap, de könnyekben törnék ki, ha ezért a részért kapna valaki egy Emmyt jövőre.

Pennywise - 2019. 11. 18. 16:43

Aztarohadt….! Nem néztem még teljesen végig a hetedik részt – várom a magyar feliratot – de amit láttam, és amit értettem, ami került Elliot és Mr. Robot kapcsolatát illetően, az valami iszonyú durva. :(
Ja, kérem Rami Malek-nak egy újabb Emmy-díjat kiosztani. Zseniális a srác!

Pennywise - 2019. 11. 18. 16:46

Azta…! Nem néztem még végig teljesen a hetedik részt – várom a magyar feliratot – de amit láttam, és amit értettem Elliot és Mr. Robot kapcsolatát illetően, az valami iszonyúan durva és megrázó. Konkrétan lájtos sokkot kaptam, mert erre nem számítottam.
Ja, és kérem Rami Malek-nek egy újabb Emmy-díjat kiosztani. Zseniális a srác!

irgum76 - 2019. 11. 18. 17:22

egy ellen vélemény:
nekem nem nagyon tetszett
vártam a nagy csavart és egy klisét kaptam
semmi hekkerkedés csak kissé stulpirázott dráma

gajdipajti - 2019. 11. 18. 19:30

Azt észrevettétek, hogy a képarány, a megvilágítás és a színválasztás is olyan volt, mintha egy filmet néznénk?

noinipo - 2019. 11. 18. 20:17

@irgum76 – az egész évad egy nagyon rövid időszakot – pár napot – ‘dolgoz fel’, epizódonként szinte csak egy apró lépést tesz, nem akció dús, nem állandó hekker cucc, szerintem a mostani rész nem volt klissé, de érthető, hogy ha ez a ritmus nem mindenkinél talál be

Versatile - 2019. 11. 18. 20:22

@irgum76: ez az új információ alapjaiban változtatja meg Elliot Mr. Robothoz fűződő viszonyát, ami így a végjátékban rendesen megkavarhatja a dolgokat.

@gajdipajti: A harmadik évadban is volt egy hasonló rész, a közepe-vége felé, amikor az Elliot a kissráccal megy moziba.

seven - 2019. 11. 18. 21:13

úristen.

15/10

denee - 2019. 11. 18. 22:02

4×07 imdb-n 1500 szavazat után is 10.0 ponttal áll, ami nem tudom, hogy csak valami hiba e vagy sem, de én egyetértek ezzel a pontszámmal az biztos. Ami a ‘csavart’ illeti, az nem ütött akkorát mint amekkorát csavarok ütöttek a korábbi évadokban, ez a mostani valami olyan volt amit én személy szerint sejtettem már egy ideje, és amikor ebbe az irányba terelődött a beszélgetés akkor már tudtam is, hogy mi lesz a vége. De ez semmit nem vett el az élvezetből, a zseniális írásból, rendezésből, kameramunkából és nem utolsó sorban a színészek játékából. Elliot és Vera is emmy-t érdemlően játszott.

mikkamakka - 2019. 11. 19. 02:55

10/10, lehet is gravíroztatni az emmyket
garantáltan újra fogom nézni az elejétől, érdekes élmény lesz az biztos

seven - 2019. 11. 19. 11:50

danee: nem hiba, tényleg 10 ponton áll. A Breaking Bad-es Ozymandias is 10 ponton áll még mindig több százezer szavazat után. A GoT Battle of Bastards is 10 volt, most már “csak” 9.9.

Ritka, de előfordul. Ilyen kaliberű epizód megérdemli.

Kiskrüt - 2019. 11. 19. 13:38

Redditen olvastam, hogy az 5 felvonás a gyász 5 szakaszát hivatott bemutatni és ha megfigyelitek akkor Elliott viselkedése tényleg a szakaszok szerint változik.

walaki - 2019. 11. 19. 20:36

10×7 Hát nem tudom, klisé vagy sem, nekem az utolsó 1 perc nagyot ütött. Egyáltalán nem számítottam rá, pedig általában előre látom a fordulatokat. A pisztolyos is várható volt, a Mr. Robot-os csavarra számítani lehetett, de erre nem! Pedig logikus meg egyértelmű, de erről most annyira zseniálisan elterelték a figyelmet, hogy csak na! Remek epizód! Közben elég alaposan beesteledett, így kiváncsian várom, lecsúsztak-e a találkozóról.
Kicsit furcsa látni Freddy Mercuryt hackerkedni :-) de ez a Malek gyerek tényleg remek színész! Csatlakozom azokhoz, akik Emmyt követelnek neki!

walaki - 2019. 11. 19. 20:37

4×07 Hát nem tudom, klisé vagy sem, nekem az utolsó 1 perc nagyot ütött. Egyáltalán nem számítottam rá, pedig általában előre látom a fordulatokat. A pisztolyos is várható volt, a Mr. Robot-os csavarra számítani lehetett, de erre nem! Pedig logikus meg egyértelmű, de erről most annyira zseniálisan elterelték a figyelmet, hogy csak na! Remek epizód! Közben elég alaposan beesteledett, így kiváncsian várom, lecsúsztak-e a találkozóról.
Kicsit furcsa látni Freddy Mercuryt hackerkedni :-) de ez a Malek gyerek tényleg remek színész! Csatlakozom azokhoz, akik Emmyt követelnek neki!

_Peter - 2019. 11. 19. 20:59

Mennyi különleges epizód van ebben a sorozatban! Hackerkedés vágás nélkül
Hackerkedés párbeszéd nélkül
Öt felvonásos színdarab
és ilyen 10/10 részeket csak úgy évad közben ledob Esmail, hatalmas

WillTravele - 2019. 11. 19. 22:27

Valahol elszomorító, hogy egy ilyen kaliberű sorozathoz, illetve ilyen zseniális részhez nincs kritika, csak kamukibeszélő (hello, pl. TWD, Bob Hearts Abishola).
4×07 maga a tökéletes epizód. Szó se róla, 10/10.

Hegeman - 2019. 11. 19. 23:40

WillTravele: A lényeg, hogy a Survivorhöz van…

winnie - 2019. 11. 20. 05:15

hehe, az sosem veszi ki magát szimpatikusan, amikor valaki más sorozatokon utálkozik, főleg, ha nem is nézi/ismeri őket, pedig valamiről sosem valami helyett írunk, nem dobálunk ki kritikákat csak azért, mert túl sok lenne:)

higgyétek el, engem is bosszant, hogy nincs, tök jó lenne meg minden, de látjátok, nem kapunk írást. a premierről sem kaptunk, pedig több hétig vártam, hogy legyen. és ezekről a részekről sem kaptunk senkitről. én meg nem vagyok az a típus, hogy rugdossalak titeket, hogy írjatok, a mindenségit. nem mondhatom, hogy dolgozzatok ti is, mert ez nem a ti dolgotok, hanem a miénk, aki ír, az hatalmas szívességet tesz nekünk. és persze nagyon sok olvasónak.

így maradok én. én, aki mindent megteszek ennek érdekében, azaz aminek látom a heti aktuális részét, annak írok a heti aktuális részéről, szinte kivétel nélkül – más kérdés az említett survivor kvázi az egyetlen sorozat, amit hetiben tudok nézni más nem (ezért meg is írom mindig szerencsére), mert az gondolom feltűnt az évek alatt, hogy én nézem szinte a legkevesebb sorozatot ezen a tájon.

most mondjuk írok a twd-ről (mert azt sajnos néznem kell (nem a blog miatt), így cserébe tudok, aminek sokan örülnek), de a héten írtam a watchmenről, mert felhoztam magam (és jelenleg amolyan új játékszer kategória), múlt héten írtam a unicornról, mert felhoztam magam. (a bob hearts abishola gondolom, tévedésből került említésre, mert 12 éve minden országos újoncról írunk, így az alapvetés.)

és ma írni fogok remélem a his dark materialsról, mert megnézem a 2-3. részt, az megérdemli, hogy kapjon egy második posztot.

winnie - 2019. 11. 20. 05:15

de, ha erre van szükség, akkor én is leírom, amit fölöttem: “Valahol elszomorító, hogy egy ilyen kaliberű sorozathoz, illetve ilyen zseniális részhez nincs kritika” – látta már valaki a 4×07-et, hogy írjon róla nekünk? Jelenleg egyébként az is fenyeget, hogy nem lesz fináléírás (bár akkor mindig több az esély, hogy kapunk, főleg, ha sorozatzáróról van szó).

irgum76 - 2019. 11. 20. 07:48

Walaki:

én a pszichoterápia csavarjára értettem a klisét ott vártam valami érdekeset erre benyomtak egy molesztálást

irgum76 - 2019. 11. 20. 12:22

szerintem igazából nem is nagyon lehet írni ezekről a részekről
hiszen mit írsz egy olyan epizódról ahol két mondat hangzik el
“zseniális” és ennyi

CrashBoostZoom - 2019. 11. 20. 14:43

Engem az ilyen részek hidegen hagynak minden sorozatban. Az egyetlen pozitív dolog amit el tudok mondani az, hogy Fernando-nak annyi. Eszméletlenül irritált minden egyes jelenetben amiben benne volt.

noinipo - 2019. 11. 20. 16:06

@CrashBoostZoom – lehet, hogy pont ez volt a cél azzal karakterrel ;)

Enzo - 2019. 11. 21. 02:00

4×07

Hú. Nem vártam egy ekkora gyomrost ettől a különös, filmszerű, ötfelvonásos résztől, de mesterien lett felépítve az egész, mind képileg, mint zeneileg (rendes nagyzenekari, színpadi aláfestés, néhol meg idegborzoló horrorzenébe hajlóan), mind egyéb hangeffektek terén (a vihar és mennydörgések alatta…), nehéz bármit is hozzáfűzni, egészen kiváló ez az évad is, most már kijelenthető, hogy még a 3.-at is übereli.

Már az elején voltak kiemelendő jelenetek: az “átváltás” Mr.Robotba, hogy mi látjuk nézőként a másik karaktert, de Vera csak a beszédből érzékeli. Mr.Robot szövege hatalmas volt, az egészet be lehetne idézni, ahogy leoltotta a kisstílű gengszter-terveket, aztán be lett lengetve, hogy egy zseniális huszárvágással összehozná a Deus Group kirablós tervet Vera “igényeivel”, de végül egészen más irányba mentünk el ezzel a kikényszerített terápiás sessionnel. Érdekes lett a felállás, amikor szóba került Mr.Robot eredete, hiszen Elliotot elkezdte érdekelni, és így kvázi “átállt” Vera oldalára, egy furcsa 2v2 szituációt kialakítva. A molesztálásra amikor rákérdezett Krista, ott már sejteni lehetett, hogy ez a félelem oka, de ettől függetlenül az a feszültség, ahogy eljutottunk oda, és ahogy közben a néző agyában végigfutott ezernyi lehetséges szcenárió (akár Elliot harmadik énje is eszünkbe juthatott), az tanítani való. Rami Malek eszméletlenül nagyot játszott a részben (most képzeljük el, ha Christian Slater sorait is ő mondja!), de a Verát alakító Elliot Villar (ne már, hogy ez a neve :D) is odatette magát.

A végén a csavaron meglepődtem, valóban szépen elterelték a figyelmet az egyedül hagyott Kristáról, és Vera is elég ideig hátat fordított neki ahhoz, hogy leszúrja. Remek húzás volt, de szinte eltörpül a rész egyéb kvalitásai mellett, megérdemelt az az IMDb-s 10.0 pontszám. Ja és ha tudatos volt ez a “gyász 5 fázisa” metafora, akkor az még egy pluszpont Esmail-éknak, wow.

#hétidézetei (egy vicces, egy komoly):

“-You ain’t no corner bitch I can stick my dick in. Need to buy you dinner first.
-That what this is, dinner?
-Shit, nigga, he trying to make a metaphor. Yo, V, I thought you said this kid a genius, bro.” :DD /Peanuts/

“I’m not someone you push around with a gun. I am the gun.” /Mr.Robot/

walaki - 2019. 11. 21. 19:14

@irgum76: én is arra utaltam, csak nem akartam így direkben leírni, hogy ne spoilerezzek, de asszem már mindegy :-) Mondjuk így utólag nem bánkódom, hogy egy ilyen blőd klisét kaptunk, mert ettől csak még nagyobbat üt a többi. Vajon tényleg eltűnt Mr. Robot? S ki fog jönni a helyére? A bosszúállás angyala? Vagy marad az űr, és kontroll híjján végleg bekattan főhősünk?

@CrashBoostZoom: általában én sem csípem a lelkizős rézeket (főleg mert többnyire értelmetlen kliséhegyek meg baromságok), de ez most még a klisék ellenére is tökéletes volt, végig tűkön ülve figyeltem. Nagyon ritka, hogy egy sorozat el tudja ezt érni nálam. És szerintem is @noinipo rátapintott a lényegre ;-)

audrey - 2019. 11. 21. 21:35

Hú, technikailag, képileg zseniális volt, tényleg. Viszont ezek a “Nee mondd el..” stb. párbeszédek roppantul irritáltak, Mr. Robot már régebben is, de most felettébb idegesítő volt számomra a keménykedésével. Vera wow, bár az indítékát különösnek találtam.

noinipo - 2019. 11. 25. 11:38

4×08
az egész évad nagyon ‘nehéz’ lett, epizódról-epizódra mélyül ez az érzés, teljesen más élmény nézni, mint bármelyik másik sorozatot amit követek
furcsa érzés, h valaki értelmet akar csempészni a szórakoztatásba a mai világban, meglepő, letaglozó

StormCorner - 2019. 11. 25. 18:54

S4E8

Nem igazán jut eszembe olyan karakter az eddig megnézett sorozatokból akiket annyira gyűlöltem volna, mint azt a dagadt disznót a 4. évadból. De gyereke, szinte visítottam amikor végre elnyerte méltó jutalmát. És az az egész szituáció percről percre nyugtalanítóbb és idegőrlőbb volt. Elliot pedig lassacskán kezdi feladni, annyi eseményen ment keresztül és annyi új érzelemmel kellett szembe néznie, hogy képtelen feldolgozni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz az utolsó 2 rész. Ilyen fenomenális évaddal én még nem találkoztam 10/11!!!

noinipo - 2019. 11. 25. 21:51

Még 5 rész van hátra!

Edrick - 2019. 11. 26. 02:07

Igen, igen, 13 részes az évad! Túl vagyunk a felén – és nem mellesleg az ötödik résztől kezdve még mindig ugyanazon a napon belül vagyunk, de én is kíváncsi vagyok, mit tud még előhúzni Esmail

seven - 2019. 11. 27. 07:54

4×08

A 8. epizód is remek volt, de azért a 7. rész szintjét nem ütötte meg. Mondjuk, csalódást sem okozott – szépen vezette le a valaha készült egyik legjobb TV epizódot :)

Dom John Wick jelenete nagyon kellett már, örülök hogy Janice végre kapott egyet a szemei közé. Nem voltam nagy rajongója a karakternek, bár elismerem hogy a színész jól játszotta. Nagyon hiányzik Bobby Cannavale arról a vonalról, nem tudom hogy csak tartogatják-e őt, vagy tényleg nem fog szerepelni az évadban :(

Az Elliot/Mr Robot jelenet a végén tökéletes volt, Christian Slater és Rami Malek folytatta az előző epizódban elkövetett 10/10-es játékot.

Bár nagyon bejöttek ezek a nyomasztó, mély, elgondolkodtató, lassú részek, remélem hogy a következő epizód kicsit feltekeri a tempót. Nincs már sok hátra.

Enzo - 2019. 11. 27. 17:38

4×08

Az előző részt nehéz lett volna überelni, de szerintem méltóan sikerült továbbvinni a történetet, érezhetően megváltozott sokminden magával Elliottal kapcsolatban is, illetve persze a Mr.Robottal való viszonyukban is + képbe került a kisgyerek énje (némi flashbackkel körítve). Vajon ez hogy függ össze a harmadik énjével? És ezek szerint már kiskorában is hasadt volt a személyisége, mármint a flashbackben látott jelenet akkor ezek szerint a kilökés után történt?

A Janice-DomDP-Darlene szál volt a legütősebb persze, Dom leszúrásánál is nagyot néztem, aztán majdnem megtapsoltam, amikor kiderült, hogy az ír fickóval őriztette a családját. Már a Janice-szel való beszélgetésen is röhögtem, de utána a hirtelen tripla kiiktatás a saját magából kihúzott késsel és az elcsent fegyverrel… wow. És most lehet tippelni, hogy vajon túléli-e.

Darabkák:
– Azért ott felröhögtem, mikor Janice “véletlenül” elkotyogta, hogy Dom mire is használja Darlene kihallgatásának felvételét ;) :D
– Fényképezési pluszpont: amikor Dom könyörög Janice-nek, és forog köztük meg Darlene között a kamera körbe-körbe, az remek megoldás volt. (Ja meg a fekvő Dom szemszögéből mutatott snittek is jók voltak.)
– Említsük meg a Janice-t játszó színésznő nevét a tisztesség kedvéért: Ashlie Atkinson. Csak mert egészen kiválóan hozta a creepy, velejéig szemét karaktert az évadban.

#hétidézete:
“You’re the father I needed, not the father I had” /Elliot/

Youwe - 2019. 11. 27. 20:23

Az egyik jelenetben az elején a kis Eliot miközben elrejti a kulcsot a falban, beszél valakihez, akit nem látunk. Valami ilyesmit mond: “Ne aggódj, nem talál meg!”
Ez nem lehet Mr Robot, hiszen akkor nem is tudta róla hogy csak képzeli, illetve valószínűleg nem rejtegetné a kulcsot ilyen nyugodtan az “apjával” a háta mögött. Tehát az a harmadik énje volt, aki már akkor is létezett?

liberatore - 2019. 11. 28. 15:40

@Youwe
Ez így igaz. Nem igazán tudnék tippelni, hogy ki lehet az a harmadik én, lehet ki se fog derülni.

Van egy olyan érzésem viszont, hogy Esmail egy totál mindfuckot az utolsó részre tervez, amitől majd mindenkinek le fog esni az álla. Akár ez Elliot másik személyének a leleplezését jelenti vagy valami totál mást.

irgum76 - 2019. 12. 02. 08:25

4×09

azt a kurva!
na nálam ez volt a 11/10-es rész

noinipo - 2019. 12. 02. 09:33

Na végül a kis törpe kapucnis pulcsiban csak lecsapott a Deus-ra. Persze ami leginkább érdekel, hogy még van 4 rész, tehát ez nem a vége, hát akkor mi jön még?

irgum76 - 2019. 12. 02. 09:49

kissé vulgárisan fogalmaztam előző kommentemben meg is fogta a szűrő

4×09

baromi jó rész volt
nálam ilyen egy 11/10
olyan feszült hangulat volt, hogy egy másodpercre sem volt üresjárat
pláne a zenével még rá is erősítettek
egyik legjobb rész pedig most nem volt igazán technikai bravúr mint az egysnittesnél vagy a “némánál”

winnie - 2019. 12. 02. 10:12

hehe, a vulgaritás nem gond, csak azért van szűrve a szó, hogy nehogy másra mondja valaki.

Edrick - 2019. 12. 02. 15:09

Uhh, el nem tudom képzelni, ezek után mit lehet még a maradék 4 részben

Rammsch - 2019. 12. 02. 20:05

jézusúristen mi volt ez a 4×09.
… én ilyen feszültséget egy epizódban nem tudom mikor éreztem utoljára… a zene is zseniális volt alatta, bár alig tűnt fel a történések mellett… a színészi játék is príma volt…

én sem tudom elképzelni, hogy mi lesz a továbbiakban, de tuti meglepnek minket… mármint ezekután… lehet ezt még fokozni?

annyira lenyűgöz eddig ez az évad, hogy kb. most ez a TOP1 nálam…
csak el ne rontsák ezt a maradék 4 részt…

Youwe - 2019. 12. 02. 20:55

Most végeztem a kilencedik résszel.
Uramisten, de rég izgultam ennyire sorozaton. Price monológját újra kell majd néznem, mert annyira rá voltam feszülve az “Account not found”-okra, hogy egy szó sem maradt meg belőle. :D
Talán az utolsó részekben Eliot személyes harcára fognak fókuszálni, de valami az súgja, lesz itt még retorzió. Elképzelhetetlen számomra, hogy ne legyen. Talán ha ez lett volna a 4×12, de így..
Jön a final boss, a top 1% of the top 1% of the top 1%?

Youwe - 2019. 12. 02. 20:57

p.s. megnéztem a promót, meg is kaptam a választ.

Enzo - 2019. 12. 03. 17:57

4×09

Ez is ritka profi epizód volt, simán elment volna évadzárónak vagy utolsó előtti résznek is. Nem ment zökkenőmentesen a hack, de zseniálisan improvizált főleg Darlene (az fsociety-s video meg a garázskijárat megbénítása), Price meg ahogy csak ül és iszik az események alatt, az priceless (höhö) volt :D
Én is annyira koncentráltam a kódra (már csak szakmai ártalomból is), hogy vissza kellett tekernem Price monológját :D Egészen érthető volt maga a hack terve is, nem egy felfoghatatlan technoblabla, és persze ez a sorozat ilyen téren a műfaj csúcsa, szóval a képernyőkön se baromság szerepelt. A zene is valóban hozzátett a feszültséghez, egyszóval megint egy kiváló epizódot kaptunk. De mi lesz a maradék 4-ben vajon?

Darabkák:
– A previously-ban több elhagyott szálat is belengettek, de inkább csak további kérdések merültek fel…a nyitójelenet kissé zavaros, és nem jutottunk sokkal közelebb ahhoz, hogy ki Elliot harmadik személyisége.
– Angela állítólagos életben hagyásáról nem tudom, mit gondoljak…hajlok afelé, hogy WhiteRose blöffölt csak, de azért csak nem hagyja nyugodni az embert a kisördög.
– Azt furcsálltam, hogy a Dark Army nem tud Wellick haláláról. Persze nem volt az olyan rég, hiába történt 5 résszel ezelőtt, a sorozatban talán 1 vagy 2 nap telt el?
– A Cipriani-s vacsit bemutató svenkben mintha Trump-ot mutatta volna a kamera hátulról :)
– Darlene gyors és pontos gépelése kulcsfontosságú volt az akcióhoz. Az mondjuk felmerült bennem, hogy az Elliotnak váltott üzeneteiket fogalmazhatták volna pongyolábban is, ha szorított az idő. (Amikor állt a tömegben, kicsit frusztrált, hogy a mögötte állók simán rálátnak a telójára :D)
– A zárójelenet milyen már :D Megérkezik az FBI elfogatóparanccsal, WhiteRose meg teljes lelki nyugalommal rúzsoz. Price lelövésével ellentétben eddigre mintha már eljutott volna a méltóságteljes vesztés állapotába.

#hétidézete Price utolsó mondata (RIP):
“Think of it this way, Zhang. You didn’t lose the game. You just ran out of time.”

seven - 2019. 12. 03. 18:54

Asszem a Breaking Bad/Ozymandias le lett taszítva a trónról. A Mr Robot 4×09 a legizgalmasabb TV epizód amit valaha láttam.

Gatts - 2019. 12. 03. 21:58

Telekom területen dolgozom és külön tetszett a 9. részben maga a hackelés. Persze ebben a formában nem működne a dolog és legfőképpen nem ilyen gyorsan, de maga az ötlet nem tűnt hülyeségnek. Az, hogy olyan kifejezéseket villantottak meg, hogy IMSI, nagyon meglepett, mert sosem találkoztam vele még filmben, vagy sorozatban, pedig nem túl nagy misztikumról van szó (lényegében a SIM kártyához tartozó egyedi azonosítót jelöli, ami nem egyenlő a telefonszámmal, de a birtokában már viszonylag könnyű a kettőt összekötni). A Wiresharkos adatbányászás is jó volt, sokszor pont ilyesmit csinálok.
Így a tényleg nagyon jó részt érdekes volt a munkám szempontjából megfigyelni.

_Peter - 2019. 12. 04. 01:19

Hihetetlen ahogy Esmail 10/10 részeket dob ki sorban és évad közben több olyan epizód ami máshol nagy finálé lenne. Angela, Wellick, Vera, Price annyi és WR is ostrom alatt és még mindig vissza négy rész? Úristen mi lesz? :) Most már csak meg tudjuk mi is a kongói projekt pontosan? Talán Elliot jóra tudja használni? Price színészének díjat, remek volt.

Darlene micsoda MVP már, múltkor Dom akciózott most ő csinálta azt amihez ő ért. Improvizált egy fsociety videót, akadályozta a garázst és a flashmob közepéről a hidegben mobilon hackelt elgépelés nélkül! Az is nagy volt ahogy néz a tesóra forgatja a szemeit hahó na vajon most kivel beszél.

A zene! Hatalmas rész volt. Minden résznek van ritmusa, hangulata hol a zenével, hol a képi világgal. Izgalmas hackelés epizódok, álomszerű filozások, volt több felvonásos színdarab is és olyan megkomponálások, odafigyelés részletekre (itt nem átlag CW szuperhős sorozat féle hack van) és a kikacsintások. (most Trump)

Még jó ezt nem streamingre dobják ki egész évadot, hát ezt nem lehet darálni. Kell idő mindig leülepedjen a rész, nem tudnék egy nap három ilyen részt megnézni. Azért majd napi eggyel meg fogom nézni újra az egészet elejétől végéig. Egyik legjobb sorozat valaha.

CrashBoostZoom - 2019. 12. 05. 19:04

Na ez az a rész volt amire az előző két rész alatt vártam.

Többet nem tudok hozzátenni az előttem szólókhoz csak annyit tudok elmondani, hogy nekem a zene miatt ilyen Blade Runner/Johnny Mnemonic stb. cyberpunk feeling-em volt ahol a főhős éppen legyőzi a gonosz megacéget.

Jó rész volt de kicsit félek, hogy a többi már nem fog felérni ehhez. Nekem ez elment volna egy végső lezárásnak is.

noinipo - 2019. 12. 09. 12:00

4×10

fizetés nap, Irving, fura túra budapestre
ez most nem volt egy extra epizód, de azért élvezetes

wondorog - 2019. 12. 09. 18:08

Igen az utóbbi hetekben túlságosan is magasra került a mérce, amit nem is csodálkozok, hogy nem tudtak megütni, talán idén a mai részt élveztem a leggyengébbnek, de azért bízok Esmailben, hogy tartogat még itt jó dolgokat.

wickee - 2019. 12. 09. 18:17

Rami Golden Globe jelölt lett a sorozatért. :)

irgum76 - 2019. 12. 09. 20:11

én nem éreztem gyengének
olyan kicsit lazulós lecsengés a durva részek után
kellett egy kis ilyen izi living

Irvingen besírtam :)

ace05 - 2019. 12. 09. 22:57

Csak én érzem úgy, hogy az a repülő robbanni fog?

Gatts - 2019. 12. 09. 23:02

ace05: Nem csak te. Én végig azon agyaltam, hogy a könyvvel lesz valami, abban van esetleg valami akkora bomba elrejtve, ami elég ahhoz, hogy kigyulladjon/lezuhanjon a gép.

Edrick - 2019. 12. 10. 05:56

Nem éreztem gyengének én sem, idén Esmail eléggé rámegy arra, hogy hetente kifacsarja a lelkemet, és most is sikerült neki, ahogyan egyre jobban haladtunk a rész vége felé. És őszintén, én a második évad emléke miatt féltem, hogy a nagyobb epizódszámhoz nem lesz elég tartalom, és lesznek részek, amelyek csak úgy lógni fognak a levegőben, de az eddigi 10 rész alatt rám cáfolt. Mindennek megvan a helye és az ideje, nem érzek semmit sem feleslegesnek, most kevés időt ölel fel a cselekmény, de azt jó ritmusban és remek kivitelezésben. Még 3 rész, és igazán csak ebben a részben éreztem, hogy kezd végeszaga lenni a dolognak, és az utolsó 3 részre is ott van még a 3. személyiség, WR projektje Washingtonban, és ki tudja, mivel lep meg még Esmail.

(És úgy tűnik, bejön a korábbi tippem, hogy az utolsó részek már nem a http 400-as kódokat fogják követni, de emiatt csak még kíváncsibb leszek)

kpeter - 2019. 12. 10. 10:27

Gatts, ace05, mikor Darlene lemarad a gépről, szinte biztos voltam benne, hogy bumm lesz, és emiatt menekül meg. Egyelőre így is kérdéses számomra, hogy a film végi jelenetnél Dipierro-nál csak a jól megérdemelt good night’s sleep esete áll fenn, vagy esetleg a Dark Army elaltatta.

Youwe - 2019. 12. 10. 12:15

Én valahogy így fordítottam le magamban:

Darlene: lelke mélyén nem akart utazni (Cisco álma volt, nem az övé), de a veszély miatt muszáj volt.

Dom: lelke mélyén utazni akart, de a veszély miatt maradni akart (hogy vigyázzon a családjára, felelősség, blabla)

Mikor a veszély elmúlt (?), mindenki azt csinálta amit igazán akart.

Edrick - 2019. 12. 10. 13:15

Uff, bennem fel sem merült, hogy a gép felrobbanna, de a kommenteket olvasva itt és máshol eléggé elkezdtem remélni, hogy csak nem robban fel. Mármint csak nem írnák ki így Domot, vagy tévedek? Angela fejlövése személyes volt, és egy világtól eldugott kertben történt, Dom gépe meg tele van civilekkel. A Dark Army tényleg arra használná a megmaradt erőforrásaikat, hogy megöljön egy embert (meg még Darlenet) 200 civillel együtt, mikor sokkal egyszerűbb lett volna őt/őket is lelövetni valahol? Zabos leszek, ha tényleg robban, de most még belül tagadok

irgum76 - 2019. 12. 10. 13:25

nem tudom nekem pont az jött le a részből, hogy a Dark Armytól már egyáltalán nem kell tartani
WR-zt kiiktatták, nincs vezető, nincs pénz
Leon és Irving is új életet kezdtek
az én fejemben meg sem fordult a gép felrobbantása
és még most sem hiszem, hogy valami történne vele

Enzo - 2019. 12. 10. 16:17

4×10

Tyű, de vegyes jelenetek voltak a previouslyban, ezek alapján nem is tudtam, mire számítsak. Végül egy “gyengébb” rész lett, ami mondjuk Mr.Robot 4.évados skálán még mindig legalább egy erős 7,5/10-et jelent. Elliot kapcsán nem is haladtunk, ez most Dom történetének (és Darlene-nal való viharos kapcsolatának) a lezárásáról szólt. Ja meg Leon is visszatért, és néha ellopta a show-t a részben, qrvalaza volt az első reakciója Domra, meg a szövegei végig. És külön poén, hogy kívülről egy badass(Bada$$ – pun intended ;)) feka gengszternek tűnik csak, de amúgy egy tökre művelt, olvasott ember.
Apropó könyvek, Irvingre nem számítottam, és Domhoz hasonlóan végig bennem volt a félsz, hogy tényleg rájuk van állva a Dark Army, de ehelyett csak furcsa jó hírt kaptak tőle. (Vajon mi lehet a hely, ahova minden DA-s elment? Tippre Kongó.)
Nekem nem is a zárás tetszett a legjobban (bár a két fő női karakter búcsúja is szépre sikerült), hanem a “Robin Hood”-ozás, amikor Dom és Darlene ül a padon, Darlene lefuttatja a pénzkiszórós scriptet, és szép lassan befut a hír a sétáló emberekhez :) Annyira szépen volt az egész ábrázolva, az a tipikus “győzedelmeskedik a Jó” jelenet. A végén még kicsit a komikus elem is bejött, hogy pont egyszerre gondolják meg magukat mindketten, de pont elkerülik egymást. Dom pedig végre alhat egy jót :)

Darabkák:
– Apró részlet, ami idegesített: Dom szendvicset süt serpenyőben, Darlene csenget -> Dom kimegy és nem zárja el addig a gázt…
– Apró részlet, amire kifejezetten örülök, hogy odafigyeltek: amikor Dom kiejti Alexa nevét a beszélgetésben, a rendszer reagál rá (lehalkítja a zenét és bemondja, hogy nem értette a parancsot).
– Dom kamu útlevelén a neve Jackie Doublehorn? :DD Ez milyen név már? :D
– Mennyi Budapest említés! Bírnám, ha itteni szál is lett volna forgatva, de valszeg azért tudnánk róla már…

@Edrick: és tényleg abbahagyják a HTTP kódos részcímeket, a 4×11 címe már “eXit” lesz :O

#repülő: én sem gondoltam rá a kommentek olvasása előtt, hogy a könyv bomba lenne, vagy hogy a repülő bármi miatt robbanni fog, szerintem nem lesz vele semmi, nem lenne logikus húzás.

#hétidézete:
“So that’s it then? You’re just gonna sit here and wait for the Dark Army to come kill you? Or did you actually think that dresser over there was gonna do anything more than throw off your feng shui?” :DD /Darlene/

kbencze - 2019. 12. 10. 18:42

Ugye Darlene meg Dom megtalálják egymást ezután valahogyan? én nem bírok ezzel a tudattal élni hogy pont elkerülték egymást, nem vagyok egy érzelgős típus de tegnap kibőgtem a szememet miután vége lett. Ez hogy a végén csak egymást “választják” de mégsem lesznek együtt ez nekem sok volt… valaki nyugtasson meg légyszi légyszi :(

Gatts - 2019. 12. 10. 20:41

kbencze: Hú, ne tudd meg… Én sem szoktam annyira pörögni ilyen romantikus fordulatokon, de itt egyfolytában mondtam magamban, hogy ne szállj fel, menj utána, menj vissza, ne arra fuss, ne szállj fel, stb… Aztán a végén szépen a levegőben hagytak. Szó szerint. :D
Tényleg őszintén remélem, hogy nem lesz itt semmiféle robbanás, vagy egyéb és csak a sorozat építette fel ezt a paranoiát, a végén pedig szépen megtalálják egymást. :)

kbencze - 2019. 12. 10. 21:02

Gatts: azabajom nekem, hogy Domnak túlságosan lelett zárva a karakter arcja ahhoz hogy őt újra elővegyék… abban sem vagyok biztos hogy Darlenet látjuk újra, ha igen akkor nyílván segíteni fog Elliottnak rendbe tennie magát egyszer és mindenkorra. Attól félek a Domlene romancenak annyi, ez volt a lezárása.. és baromira fáj, kitépéték szívem konkrétan :(

audrey - 2019. 12. 10. 23:52

Nem lesz már közös jelenetük sajnos. Carly tett ki képet instagramra ezzel kapcsolatban.

Ismerve ezt a sorozatot, nem számítottam nagy romantikára, de mikor megszólalt a Carly Rae Jepsen szám, kurvára elkezdtem reménykedni :D és akkor jött a bazmeg.

Wimra - 2019. 12. 11. 00:12

S04E07

Tudom, le vagyok maradva…
Érdekes volt nézni ezt a részt. Kicsit idegesített a szokatlan “tálalás”: a zenekari hangeffektek, a villámlás (és dörgés!) a drámai jeleneteknél, a feliratok a felvonások elején. Nekem ez olyan volt, mintha az egész cselekményt idézőjelbe tenné, vagy legalábbis megpróbálná nevetségessé tenni, amit viszont nem nagyon tudok hova tenni.
Az elég durva volt, amikor már látszott, hogy Vera egy terápiás ülésre kényszeríti Elliotot és Kristát (mégis milyen lehet az ellenség előtt beszélni??), és ami utána jött… Mr. Robot eredete: azért jött létre, mert Elliotot molesztálta az apja.
Nem számítottam erre a fordulatra, ez tényleg kissé közhelyes. Nem gondoltam, hogy kell lennie valami “nagy” dolognak amögött, hogy Elliot olyan, amilyen. (Főleg, hogy már ott van az anyja viselkedése is.)
A vége felé volt még egy rész, amit szintén elég rossz volt nézni: miután kiderült a titok, Vera próbálja nyugtatni Elliotot, segíteni neki, mondja is, hogy “teljesen oké, amit érzel”, stb., ami az ő szájából elég komikusan hangzik, ráadásul el tudom képzelni, hogy most kb. az utolsó dolog, amit Elliot hallgatni akar, az a bnője gyilkosának a dumája.

denee - 2019. 12. 12. 19:57

4×10 Szerintem Dom és Darlene szála nagyjából le lett zárva, maximum Darlene még kap pár jelenetet Elliottal de annyi. Szerintem innentől már csak Elliotot (meg az összes személyiségét) és White Rose-t látjuk majd.

ubul - 2019. 12. 13. 16:34

van egy olyan érzésem hogy az anyja lesz a másik és még ott a gyerek Elliot is

ubul - 2019. 12. 13. 16:36

na, mire leírtam, rájöttem hogy tévedtem, mert a 4x09ben pont az elején beszélnek arról a félről, aki “nem ébredt fel” csak Darlene-nek egyszer (és hát úgy fogalmaztak, hogy “poor boy”)

ubul - 2019. 12. 13. 17:36

Wimra
nem véletlen beszélt Elliottal Vera úgy, hisz a rész elején mondta is hogy a bizalmába akar férkőzni.

wickee - 2019. 12. 16. 08:02

4×11-nél kicsit elfüstölt az agyam… :| :O :D

ubul - 2019. 12. 16. 09:42

az mit jelent?

wickee - 2019. 12. 16. 10:02

Az, hogy olyat húztak amitől leesett az állam és nem vagyok benne biztos, hogy 100%-ig értem miért történt. :D De remélhetőleg a jövő heti dupla sorozatzáróban megmagyarázzák.

noinipo - 2019. 12. 16. 10:32

ez meglepő volt ismét, nagyon várom hova visz

noinipo - 2019. 12. 16. 10:59

ja és persze Zene Vs. Ajtó :)

irgum76 - 2019. 12. 16. 12:22

hát igen WTF! volt rendesen
kíváncsi vagyok ebből mi lesz

ubul - 2019. 12. 16. 12:43

promo mondjuk lelőtt pár dolgot

ubul - 2019. 12. 16. 13:11

amúgy most újra olvastam a kommenteket, és mindenki megdöbbent azon, akit lelőttek az első rész elején, mennyire durva, meg hogy meglépte a sorozat, pedig anno Prison Break 2. évad 1. része is így kezdett, vagy House of Cards szintén 2. évad 1. rész.

Youwe - 2019. 12. 16. 15:17

Viszontláthattuk a szenvdicszabáló kínait, és QWERTY-t is. Megőrülök. Meg kellett állítanom, hogy ezt leírjam.

Ugyanitt: hogy a jó életbe találnak ilyen jó zenéket a sorozatba? Pl. ami Eliot Whiterose-hoz kísérése közben ment (White Widow). Vagy ezeket direkt a sorozathoz írják?

ubul - 2019. 12. 16. 20:31

ha score, akkor Mac Quayle, imádom a soundtrackjét itt.
Ha normális szám, jó kérdés

Geza Kovacs - 2019. 12. 16. 22:12

Furcsa. Amúgy a 3. énjével mi történt? Az kicsoda/micsoda? Lemaradtam róla :-(

Wimra - 2019. 12. 16. 22:43

4×11

Na neee… :/
Nem tudok mit mondani, inkább csak növelem eggyel a WTF-számlálót.

wondorog - 2019. 12. 16. 22:59

Lehetséges volna, hogy Elliot titkos személyisége egy olyan kivetülés lenne, amit egy alternatív idősíkban él és ezt láttuk volna a rész utolsó harmadában? Bár az Angela dolgot ez nem magyarázná, mert elvileg ő is látta az alternatív idősíkot (mondjuk arra nem volt bizonyíték, hogy ténylegesen látta volna, vagy Whiterose csak átmosta az agyát, ahogy Elliot gondolta).
Mert az eddigi vezető elméletem az volt, hogy a néző a hiányzó személyiség, akivel a sorozat eleje óta kapcsolatban van, de ez a rész mindent a feje tetejére állított.

kisdarázs - 2019. 12. 17. 04:19

4×11

WTF WTF WTF
kövezzetek meg, de ezt az alternatív idősíkos valamit én nagyon nem szerettem :(

irgum76 - 2019. 12. 17. 07:17

Kisdarázs:

nekem bejött maga a kifordított szituáció
de remélem ez csak álom, vízió, valami
mert úgy volt, hogy a sorozat megmarad a realitás szintjén és egy párhuzamos dimenzió már kissé sci-fi lenne

szala - 2019. 12. 17. 09:33

Teória rovatunk következik:

Az első dolog ami különösen gyanús volt, hogy az alternatív idősíkon nem volt ott Darlene. Angela még szóvá is teszi Elliotnak, hogy látszik, hogy egyedüli gyerek. Aztán újranéztem a jelenetsort és feltűnt, hogy csak olyan karakterek vannak benne, akik már meghaltak. Mivel Darlene a “valóságban” él, valószínűleg azért nem jelent meg itt.

A Mr. Robot eddig egy realitás talaján mozgó sorozat volt, remélem, hogy nem mennek el a párhuzamos univerzum irányába, szerintem ez inkább valamilyen szimuláció, az talán jobban is illene a sorozathoz.

wickee - 2019. 12. 17. 09:56

szala: Ollie és a japán Allsafe-es tech srác is benne volt a jelenetben, tudtommal ők nem haltak meg.

wondorog - 2019. 12. 17. 10:28

Szerintem az a legnagyobb nyom, hogy Darlene nincs ott az “alternatív” idősíkon. Valamelyik utóbbi részben Elliot és Mr. Robot beszélte, hogy Elliot eddig ismeretlen személyisége Darlene hatására jött elő (a Verás információ). Darlene lehet a kapocs, a 3. személyiség között (tudom, hogy ott van gyerek Elliot és az anyja is, de én továbbra is harmadiknak hívom).
A 3. személyiség teremtette magának az alternatív világot a gyerekkori trauma miatt, ahol boldogan él, csak néhány alkalommal “ébred fel”, lsd. az előzőleg említett Verás eset, vagy az 1. évadban amikor Elliot megcsókolta Darlene-t (Mr. Robot tud Darlene-ról, tehát nem lenne logikus, hogy akkor az ő lett volna, alt-Elliot viszont nem tud Darlene-ról, valószínűleg csak annyit, hogy valamiért szereti). Biztos volt több ilyen jelenet is a sorozatban, amikor ő volt jelen, de mivel egyszer láttam minden részt, most nem tudnám összeszedni az eseteket.
Mindenesetre nekem ez az elméletem, valamiért nem érzem, hogy át akarnak menni a sci-fi vonalba.

szala - 2019. 12. 17. 10:55

Közben én is belefutottam egy másik teóriába, a SPOLIER jelzőt csak azért teszem ide, mert szerintem ez állhat a legközelebb a valósághoz a Mr. Robot világából kiindulva.

Whiterose játéka valószínűleg ezt indította el:

https://www.definitions.net/definition/alderson+loop

ubul - 2019. 12. 17. 11:42

szala: névből kiindulva még simán lehet :D viszont ha tényleg így van, durva névválasztás a szereplőnek :D (tudatos? :D)

Enzo - 2019. 12. 17. 17:24

4×11

Hú, nehéz bármit is írni erről a részről, az utolsó 20 perc alatt kb annyit voltam képes lejegyzetelni, hogy “mi az isten történik”. :D

Abszolút felvetették a nézővel a 4×09/10-ben elhagyott fonalakat, mind a WhiteRose-ért jövő FBI-osok, mind a Darlene-től búcsúzkodó Elliot történetszálán a legutoljára látott jelenetből folytattuk direktben. Gyanús volt, hogy full üres az erőmű, és pont van egy nyitott teremben pár bekapcsolt gép…pont mintha csapda lenne. Hát aztán hogy tényleg a Dark Army készítette-e elő a terepet, az talán túlzás lenne, mert WhiteRose csak azt mondta, hogy a malware alapján találták meg Elliotot, nem azért csalták oda, hogy elindíthassa a malware-t. A beszélgetős szobáról egyből a másik hasonló helyiség jutott eszembe, ahol Angelát próbálta meggyőzni WR, és nem is véletlenül. A monológok rendkívül erősek voltak mindkét fél részéről, kb. az egészet be lehetne rakni hétidézetébe.

És aztán innentől elborult az egész…már megy a program, WhiteRose fejbelövi magát (ennyire bízik a “visszatérésben”?), 0509 a kód az ajtóhoz (ééérted, five/nine), Elliot régi gépén játszás, fade to red, megsemmisül a szoba, éééés alternatív valóság! Mi van? Na ezt nem láttam jönni Esmail-éktől. Amilyen hosszúra húzták az alter-Elliot CEO életének bemutatását (érdekes volt látni a régi arcokat – Ollie, stb.), érezni lehetett, hogy a végén lesz még valami húzás. Lett is. Őszintén szólva nem tudom, ez hogy lesz feloldva, de érzem, hogy méltó lesz a sorozathoz, és szerintem nem megy el nagyon sci-fi irányba. A promó (amiről volt külön poszt) szerencsére nem lő le semmit.

A zeneválasztások tényleg ültek szövegileg. Ja és a harmadik személyiségre egyelőre nincs értelmes tippem.

Youwe - 2019. 12. 17. 20:12

Egyébként nem volt olyan érzésetek, mintha az alternatív valóságban szereplő Tyrell valójában szintén kapucnis-Elliot valóságából jött át? Pl. “halálakor” kék fénybe bámulás, illetve a 4×11 végi megbeszélésen is nekem úgy tűnt, mintha rá akarná ébreszteni boldogvőlegény-Elliotot az igazságra.

Érdekesség: a következő rész promója alatt olvastam egy kommentet: boldog-Elliot világában az autók mind fehérek. (promóban 0:05-nél)

kpeter - 2019. 12. 19. 13:14

Úgy látom egyedül vagyok, de nekem rohadtul nem tetszik, hogy ilyen irányba vitték el a végét.

ubul - 2019. 12. 20. 09:19

kpeter: nem vagy vele egyedül

CrashBoostZoom - 2019. 12. 20. 09:45

Én azért megvárnám a végét mielőtt kiderül, hogy valójában merre vitték el. Esmail még utoljára húzhat egy nagyot és kiderül, hogy csak trollkodot a nézőkkel 4. évadon át. :D

@nn - 2019. 12. 21. 10:56

Az én tippem pár rész óta az, hogy Elliot maga is egy felvett személyiség. És az igazi “alszik”.

ubul - 2019. 12. 21. 18:52

@nn
az csak azért lenne fura, mert Darlene ismeri Elliot igazi arcát, és Darlene is létezik

@ann - 2019. 12. 22. 09:46

Ubul
Jogos… Viszont ma/holnap már kiderül. Csak azt remélem nem szúrják el. Elég erős eddig az évad.

Miss B - 2019. 12. 22. 13:22

4/7 Utálom, szar, ócska (kicsit lemaradtam, most kezdem behozni a 4. évad végét)
Eddig nagy csodálója voltam a sorozatnak: minden zseniális benne, a karakterek, a történet (a lelki és a materiális egyaránt), a zene, a kép (úristen mennyire király és kifinomult). Konkrétan úgy gondoltam, ez eddig a világon a legjobb sorozat (bőven leveri a sopranost), nagyon aprólékos, nagyon sok rétegű, kb 3-4x újra lehet nézni egy részt és még mindig fedezhetsz fel vmi easter egg szerű réteget stbstbstb
De ez az ócska hatásvadász csavar minek kellett? Mit tesz hozzá? Direkt nem akarok spoilerezni, ezért nem írok bővebbet, de esküszöm nem értem, miért kellett?
És kifejezetten gagyinak tartom, és most azt érzem, elcseszte az egész sorozatot ezzel a blődséggel.
Mert tutira nem lesz idő az abúzióra (hogy mi történt kb, miként jelent meg mr robot, darlene/az anya miért nem tudott róla, ha tudott, miért nem lépett stbstb), de nem értem, mivel egészítené ki az eddigi 4 évadot, hogy viszi előre az egészet.
Tényleg, vki írjon már vmi értelmes indokot, mi volt ennek az értelme….köszi <3

walaki - 2019. 12. 22. 20:20

Hát igen, tényleg rettenetesen kár volt ezért. Ezzel számomra teljesen hazavágták mindazt, amit eddig aprólékosan felépítettek. Nagyon nagy kár!
Azért most már csakazértis megnézem a végét, de már nem bízom benne, hogy jó lesz. Mégha kiderül, hogy csak trollkodás volt, akkor se érte meg.

SASI - 2019. 12. 23. 06:40

4×12-13

Minden idők egyik legerősebb befejezése. Minden a helyére került.

huntiger - 2019. 12. 23. 08:35

Én csalódtam a befejezésben, többet vártam.

noinipo - 2019. 12. 23. 10:48

Gondolom, akik végig nézték a négy évadot, azok közül senki nem várt egy olyan befejezést, ahol klasszikus értelemben minden kiderül és megoldódik, jók nyernek, rosszak meghalnak stb.
Az egész sorozat nem ezt a vonalat vitte, és nyilván a lezárás is ilyen lett. Időt kell adni a dolgoknak leülepedni, mert annyira komplex az egész Mr. Robot világ.

irgum76 - 2019. 12. 23. 11:24

külön néztem a két részt nem rögtön egymás után

4×12
hát basszus csupa WTF a fejemben de mikor Elliot kérdezősködött együtt mondtuk ki hangosan a kérdéseket végül is egy barát ráérez a dolgokra :)
a végén meg mondom “bazz ezt mért tetted nem vagy te gyilkos” erre válaszol nekem, hogy “ne ítélj el”
úgyhogy jól eldumáltam a tv-vel

4×13
sűrűbb volt sokkal jó volt követni a nyomokat
én Elliot halálára számítottam Angela nyitánya után
többé kevésbé igazam lett
én meg vagyok elégedve a zárással

10/10 finálé, sorozat

noinipo - 2019. 12. 23. 11:48

ja és a csupa fehér autó, egy kivételével

ace05 - 2019. 12. 23. 13:56

Nagyából összeállt a kép. De szerintem itt most senki nem bánná ha Usa tovább fejelné ezt az ip-t és csinálna egy dokumentumfilmet amiben Sam Esmail mindent elmagyaráz.

walaki - 2019. 12. 23. 14:59

Megnéztem az utolsó két részt. Iszonyat rossz volt, tökéletesen méltatlan ahhoz, amit eddig leraktak az asztalra. Egy összecsapott érzelmi giccsparádé, kliséhegyekkel, aminek minden egyes pillanát óraműszerűen előre lehetett tudni. Mindent. Nulla meglepetés, nulla fordulat, és a legbagatelebb opció mindenből. Hova tűnt mindaz, ami az első pár évadban a sorozat _lényegét_ adta???? Ez a befejezés még egy szappanoperában is kevés lenne.

Csalódni csak azért nem csalódtam, mert a 11. rész után pont erre hígf**sra számítottam. Nagyon nagy sajnálatomra igazam lett :-( :-( :-(

denee - 2019. 12. 23. 16:10

Ennél jobbat aligha lehet kreálni. Minden idők legjobbjai közé emelkedett a sorozat. Aki szerint akár a finálénak, akár a 4×07 nek nem volt értelme vagy nem volt oda való annak ajánlott egy újranézés, mert konkrétan ezek állnak a sorozat középpontjában az elejétől fogva, nem valami amit most találtak ki a semmiből.

ubul - 2019. 12. 23. 17:15

Szóval vayg nagyon szerette xy a lezárást, vagy nagyon nem. És ahogy látom, akinek a 7. rész annyira nemgyerebe, az ennek a két résznek se fog örülni, de hát vannak még csodák.

walaki - 2019. 12. 23. 18:35

Nekem speciel a 7. rész tetszett, az utolsó kettő (inkább három) meg nem.

@denee: felesleges újranéznem, pontosan az volt a bajom vele, hogy konkrétan ezek voltak eddig is a középpontban, így az egyégadta világon semmit sem nyújtott számomra a lezárás. Ugyanazt kaptuk, amit eddig is, csak végtelenségig lerágott csont formájában, kifejezetten idegesítő módon szábjarágósan.

Többet vártam volna Esmailtól a nagy fináléra, na. Az első pár évaddal elég magasra rakta a lécet, amit a végénél csúfosan nem tudott megugrani, de ráadásul még le is verte.

Edrick - 2019. 12. 23. 19:15

Én pont fordítva vagyok az évadokat illetően. Az első egy szórakoztató Fight Club újraértelmezés, a második meggebedett, hogy olyan csavart (vagy hasonlót) csináljon, mint amilyen volt az elsőben is, de összességében mintha csak egy epilógus lett volna az elsőnek és prológus a folytatásnak. Lassú ritmus és egy valahova építkező cselekmény igazi csúcspontok nélkül. Akkor azt mondtam, a harmadik évad elejét még megpróbálom, de ha marad a 2. etap szintje, nem biztos, hogy rászánom az időt.

A 3×01 olyan érzés volt, mint az addigi részek soha, és ahogyan a végén Angela nézett ki a busz ablakán, miközben jött vissza az áram és szólt a Daft Punk szövege, hogy “You’ve almost convinced me I’m real”, ott valami nagyon elkapott. És aztán az az évad tartotta is a szintet, kaptunk rendes karakterközpontú epizódot (Tyrell), formai szempontból kiemelkedőt is (vágás nélküli rész), csúcspontokat, egy nagyon jó fillert, és talán csak az utolsó 2 résznél kalandoztam el, amúgy minden klappolt (csak Angela ívének hirtelen lenullázását sajnáltam, de ezt megoldották a következő évadnyitóban), és meg is lepődtem, hogy mennyire bejött.

Ez az évad pedig gyakorlatilag ezt a szintet tartotta, sőt emelte is még több formabontással, érzelmi gyomrosokkal, és egy eszméletlenül jó ritmussal. Mindig azt éreztem, hogy ezt darálva nem bírnám, és hogy hetiben jobb, mert emészteni kell. 13 rész, ami csak karácsony alatt játszódik, és semmit nem éreztem feleslegesnek vagy elnagyoltnak, mindennek szépen megvolt a helye és az ideje. És tulajdonképpen ahogyan ezzel a zárással picit máshogyan lehet (sőt, talán kell is) nézni az idevezető útra, annyira tetszett is, ahogyan a magány és a személyiségek végső részletezése, hirtelen kiterjesztve az egész sorozatra a csavarral. Megvezetett annyiban, hogy több személyiség volt, mint három, de annak örültem, hogy mi is egy voltunk közülük, és hogy Mastermind elengedte az irányítást, de nekünk is el kellett engedni befejezésként, hogy az igazi Elliot visszatérhessen. Szép érzelmi szintje volt, és úgy igazán minden a helyére került. Nagy volt az út idáig az első évadtól, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ide jutunk el, de annál hálásabb vagyok, hogy így lett.

(Mondanom sem kell, hogy az évad részemről a ritka 10/10, talán csak egy 8/10 és egy vagy két 9/10 volt, úgyhogy részemről ez az év kellemes meglepetése.)

Ja, és a Mr. Robotoért külön plusz pont, még gondoltam az évadkezdés előtt, hogy ziccer lenne, ha kihagynák, de aztán annyi minden volt, hogy meg is feledkeztem róla. Cserébe viszont most nagyon örültem neki!

Tinuszka - 2019. 12. 23. 20:13

Hát, én abba a táborba tartozok, aki most néz szét maga körül, hogy ezek után egy darabig mi a frászt tudnék még nézni?…

Részemről ez tökéletes lezárás volt, úgy érzem ebbe az irányba futott az egész az elejétől fogva. A 4 évad idejének nagyobb része volt szerintem a mögöttes gondolat, mint maguk a történések.

Ááááá… :)

Kietlen - 2019. 12. 23. 20:36

Nekem tetszett a lezárás olyan Dosztojebkis volt mint a bűn és bűnhődés végig depresszív a vége meg poztitív, de azt megértem ha valakinek túl pozitív lett a vége, egy kicsit bántam hogy nem derült ki mi lett volna whizerose terve vagyis csak annyi hogy álmokfutás. Mert mi lesz most a társadalommal egy pár évtizeden belül ugyanott lesznek mint most..

Edrick - 2019. 12. 23. 21:33

“mi lesz most a társadalommal egy pár évtizeden belül ugyanott lesznek mint most”

Majd jön a reboot 20 év múlva, és MM visszaül a kormányhoz megmenteni a világot..! ;)

explorer - 2019. 12. 23. 21:58

Azt azért nem mondanám, hogy túl pozitív lett a vége. Arra felébredni, hogy körülötted kb. mindenki meghalt nem lehet valami jó érzés. Főleg, ha az előző dolog amire emlékszik, hogy Angela-t másnap elveszi feleségül, most meg felébred és már nincs többé..

Geza Kovacs - 2019. 12. 23. 22:34

Hát elég furcsa volt. A személyiség dráma nagyszabású volt, de teljesen átvette az akciós szál felett a hangsúlyt, és én igazából a hackerkedés miatt kezdtem el ezt nézni, ami ugye az első évadban még abszolút előtérben volt, csak mellesleg volt kattant a főszereplő. Utána a 2. évad már óriási részben a személyiségi oldalról szólt, a 3. megint jelentős részben az akcióról, most az utolsóban meg mintha nem találták volna el rendesen az arányokat. Ez inkább 2 sorozatba való lett volna, mert külön-külön is megtöltöttek volna legalább 2-2 évadot, viszont abszolút súlyos téma volt mind a kettő. Az igazi Elliotot meg nem is láttuk ezek szerint az életben.

Azért érdekes emlék marad :-)

kisdarázs - 2019. 12. 24. 04:46

Én is azok táborát erősítem, akiknek inkább nem tetszett a lezárás, mint igen…
A 4. évadot szerettem a 10. részig nagyon, úgy, ahogy volt, de ez az álom szál idegesítően hosszúra nyúlt számomra. És a záró képsorokkal sem voltam elégedett, nem igazán tudom, mit vártam volna, de valami mást, határozottan nem egy mozit :D
Annak azért örülök, hogy az igazi Elliott-ot végül nem láttuk meg, túl sokkoló lett volna.

seven - 2019. 12. 24. 07:09

Esmail megcsinálta. Ez egy méltó befejezés volt.

Serpentin - 2019. 12. 24. 07:19

Zseniális, magával ragadó volt az évad, és a lezárás is.

Az ünnepek után újra is nézem a teljes sorozatot.

_Peter - 2019. 12. 24. 11:06

Hatalmas sorozat 10/10

Geza Kovacs - 2019. 12. 24. 14:44

Azt tudja valaki, mi volt a haldokló valami, ami az erdőben kiabált meg az uccsó részben is hallatszott egyszer a hangja?

Miss B - 2019. 12. 24. 16:22

Katartikus élmény, és rég éreztem ilyet filmtől/sorozattól.
Továbbra sem tetszik a 4/7, gyengének tűnik ez a félig bedobott abúzió, potn a téma komolysága és mélysége miatt és egyértelmű volt eddig is, hogy problémás gyerekkor volt, csak azért a legdurvább verziót előrántani felesleges köpet, amikor eddig minden olyan kis részletgazdag és finom volt (btw hagyjuk már egymás minősítgetését). A lezárás tetszett, kurvára féltem, hogy szar lesz, de neeeeem
Jó, kicsit csöpögős, giccses, de sebaj, kerek lett az egész sorozat.
Esmail egy aprólékos zseni és ez egy csoda volt..
Köszönöm

Mordekai - 2019. 12. 24. 20:26

Én sem ezt vártam, elbillent az egyensúly Elliot mentális zavara felé, a Whiterose vonal lényegesebben izgalmasabb volt.

Fura volt az évad. Már az elején volt pár stílusidegen és kilógó dolog, pl Wellick túlművészkedett búcsúja, Elliot csúnya titkának meg valami mást kellett volna kitalálni, ez a molesztálás dolog szükségtelen volt, a semmiből jött és nagyon nem volt benne Chritian Slater karakterében. Esmail kicsit túlhkreatívkodta a szereplőit, túl sok volt itt a “jutalomjáték”. Már azon sem lepődtem volna meg, ha kijön egy musical-epizód.

De ezek mellett meg rohadtul erős jelenetek is voltak: pl a túszdrámás rész a dílernél, vagy Whiterose eredettörténete és az utolsó monológja. Itt jegyzem meg, hogy ennyire eltalált főgonoszt sokáig nem fogunk látni. Lelkileg sérült, transzszexuális és civilben Kína állambiztonsági minisztere. Nem tudom hacker témában van-e veszélyesebb kombináció.

Tényleg csöpögős volt a befejezés, de mostanrá már megszerethettük a karaktereket annyira, hogy működjön a dolog. Elliot, Darlene, Krista, Angela… rájuk nem lehet haragudni ezért.

Az összképet tekintve meghajlok Esmail előtt. A Mr. Robot-nak kiemelt helye lesz a sorozatos Hall of Fame-ben. 10/9 nem hibátlan, de különleges darab.

kpeter - 2019. 12. 25. 12:11

Nekem ezzel a zárással totál lerontotta az összképet. Nem értem miért kellett elnyúzni 2 részen át ezt a szálat, mint a rétestésztát. Ha a Deus csoport kirablásánál ér véget a sorozat, az katarzis. De ha a záró képsorok azt mutatják, ahogy szétosztják az emberek között az ellopott pénzt, az is katarktikus lehetett volna.

Lehet nem voltam elég figyelmes, de akkor most Whiterose gépe végül is mi volt?

dabsol - 2019. 12. 26. 02:48

Bennem inkább az a kérdés maradt, hogy ez meg is történt a valóságban vagy csak a fejében? Mert ha a fejében, akkor lényegtelen mit akart WR.

021356 - 2019. 12. 26. 21:32

SPOILER …!!!Darálom a 4.évadot pár napja . Most néztem meg a 7.részt. Jézusom ez mi volt?!?!? Levegőt is alig vettem! Ez zseniális!!!!!! Mivel jómagam is molesztált gyerek voltam ,szintén apa által így szinte lángolt a lelkem a Vera monológ alatt. Aztán a vége..aaaaahhhhh . Szavakat sem találok!

mpthecat - 2019. 12. 27. 07:45

@kpeter: Nekem nem rontotta el a sorozatot de picit többet vártam volna a WR fronton őszintén.
Ha az utalásokat nézzük, a gépe elméletben képes lett volna a párhuzamos dimenziók közötti utazásra vagy képes lett volna létrehozni egy teljesen újat, átformálva a jelenlegit, ami ha a sorozat realizmusát nézzük, valószínűleg nem működött volna. Az évadok során sok utalás volt erre.
Amire igazán kíváncsi lettem volna hogy mit is mutatott WR Angelának, de valószínűleg csak kimosta az agyát, mivel tudta hogy mik Angela gyenge pontjai. Ha elvonatkoztatunk WR szemszögéből, Price elmagyarázta párszor hogy milyen téveszmés is WR ötlete és gépe.

@dabsol: Ha jól emlékszem, a végén Darlene megerősítette hogy minden megtörtént amit eddig láttunk az évadok során.

dabsol - 2019. 12. 28. 13:31

mpthecat: de az a megerősítés is lehet csak a képzelt világban történt :) (najó, ez már lehet túlképzelés… bár az Eredet film után minden lehetséges)

peeeety - 2019. 12. 28. 22:21

Egyszerre éreztem, hogy nézek Eredetet, The Leftoverst meg Twin Peakst a végén.
Jó, hogy visszautaztunk Elliot lelkébe, meg a sorozat elejére való rengeteg utalást is megkaptuk, de szerintem akkorát ez már nem ütött.
A sorozat felépítésében tetszett, hogy honnan, hová jutottunk el. Abszolút érdekelte az embert az egész. Viszont szerintem ez a 4. évad már egy picit megfáradt. Az egész társadalmi üzenet az mindenképpen megvolt. Elliot lelke most megpihenhet. Hogy mit kezd magával ezt követően? Azt csak a jó ég tudja.

Ripazha - 2019. 12. 30. 22:54

Viszonylag kevés kommentet látok, bár ez betudható a fekirat kérdésnek, meg a daraloknak, vagy az ünnepi hajtásnak
Sebaj. Offtopic vége.
A sorozatról.
Mesteri volt…(megérte filmes képzésre járnom nem igaz?).
Mmmm fasza is volt…
Rami Malek alakítását kiemelni szinte felesleges aki lát egy jelenetet már tudja is, hogy bezony ez az emberke tud valamit. Esmai zsenialitása pedig messzemenően hiánycikk. Lassan a mozikba nem kerül hasonlóan kreatív materia.
Szerintem nagyszerű húzás volt a második évad karaktetizalasa, az abuzus pedig szerintem teljesen helyénvaló. Na igen, ez van ha mélyre tekintünk, kiakadnak az emberek, higy klisé. (Elárulok egy titkot… Mindenki az) na de annak tálalása, az bizony ismételten mesteri jelzőt kap.
A disszociativ elme reprezentálása, vagy annak igyekezete(tekintve, hogy tünetek lehetnek hasonlóak, de a funkciók bizony eltérhetnek), kiváló pszichológiai felépítésről adnak tanúbizonyságot. Ez kérem szépen forgatókönyvírás. Kreatív folyamat melyet magasfokon űzött drága Esmail-ünk. Micsoda játszma vllt ez kérem szépen öt felvonásban, vagy épp egy sajátos elmepalota zugában.
Az egyetlen elkeserítő ebben, hogy a maga módján konkrét volt elcseszett kis barátunk, de valahogy a nézők annyira összezavarodtak, hogy most ki létezik és ki nem, hogy már semmit sem hisznek el. Nem hiába szánta ezt egy szűk rétegnek. De remélem, hogy ulepszik egy keveset, majd a sok kommenthaboru(nem az itteniekre gondolok) hatására, és szép lassan belevesodik az emberi köztudatba, hogy létezik valahol egy zseniálisan fabrikált mestermű egy ember elméjéről, világáról, na meg a társadalomról(az oda-vissza viszonyulásokról).
Esmail a rafkos mindenedet…

ubul - 2019. 12. 31. 19:46

több mint 170 hsz, azért van hogy egy sikeresebb sorozat évada nem kap mostanság ennyit, szóval szép kis szám (Legion-t előtte néztem, mindhárom évadát, votl hogy kevesebb hozzászólás volt)
Már az is nagy szó hogy van kibeszélő :D

asd - 2020. 01. 01. 20:52

Mikor megnéztem az utolsó két részt egy kicsit csalódott voltam, de most pár órával később egyre jobban tetszik ahogy megoldották az egészet. Nagyon hiányozni fog a sorozat.

Animefan - 2020. 01. 01. 22:24

Az utolsó rész teljesen, lerombolta a sorozatot számomra. Egyszerűen bűn rossz sorozatzáró volt. Eleve ott van, hogy WhiteRose csak úgy semmiért fejbe lőtte magát? Kajak? Ilyen nincs a világon, aki terrorista vagy olyan nagy hatalmú mint ő volt, hogy csak így fejbe lövi magát, ráadásul nem is volt biztosítva a menekülése, vagy rejtett pénze. Ugyan már. Nagyon gyenge volt. Akkor arról a gépről az ég világon semmi, de semmi nem derült ki, pontosan mi volt az. Lehet persze találgatni, de így látva a sorozatot kár. És akkor miért nem tetszett az egész sorozatzáró? 12. rész teljes része elment a kukába, mi lett volna ha ez történik, egy alternatív világnak, amiből semmi de semmi nem derült ki. 13. részben meg kiderül, hogy akit egész sorozatban láttunk Eliott nem is létezik, csak egy személyiség volt? Oké, ezt még elfogadom, de azt, hogy nem merte bemutatni az igazi Eliottot azt nagyon gyávaságnak érzem, mert ami abban alternatív világban volt, az egész kamu volt, maga a sorozat mondta, direkt azért lett megkreálva. Meg most mi a francnak kellett az anya személyisége, meg a kisfiúé is, amik mind megtörténtek vele. Egyedül Mr Robot személyiségének láttam értelmét, mint valóban védelmező és szerető apát, de többinek 0. Szóval, akkor miért is nem mutatták be az igazi Eliott személyiségét végén? Milyen ember ő valójában? Meg mi lesz vele? A pali full őrült, meg a rendőrség nyomoz utána halló? Meg Darleneval már elbucsuztak most meg visszajött és együtt lesznek újra vagy mi? Mihez kezd Eliott az életével? Nincs lezárva semmi, csak minden oda van hányva a végére. Az is jobb lett volna, ha kiderül végig egy dili házban van a pali, és az egész sorozatot full behaluzta, vagy Sam Esmaill végén megjelenik és átadja a producereknek a forgatókönyvet a sorozatról, hogy elkészült. Maga a 4.évad jó volt, de az utolsó 2 rész tönkretette. Úgy érzem, hogy túl tolták az egészet, és nem maradt idő valóban lezárni a sorozatot, mert az nem lezárás, amit műveltek, hanem kb lehúzták a redőnyt és viszlát.

wickee - 2020. 01. 02. 14:17

Nézem újra a negyedik évad utolsó három epizódját. Az másnak is feltűnt, hogy ebben a világban mindig 11 óra 16 perc van május 9-én? Ugye május 9-én volt a hack és gyanúsan 11 óra 16 perckor. Szóval ez picit olyan, mint ha akkor zárta volna be az igazi Elliotot ide…

Norman - 2020. 01. 02. 17:04

Visszatekintve az eseménysorokra, azok mind elmebeli történések?

karit - 2020. 01. 02. 18:46

Szerintem pont az van, mint tíz éve a Négybetűs fináléja után. Eleve az együtt töltött évek után minden búcsú nehéz, az ember egyszerre szomorú, csalódott és dühös, mint egy közeli családtag elvesztésekor, és a fő rejtély _bármilyen_ megoldása csak ront a helyzeten. Ha egyezik a személyes preferenciáimmal, akkor fantáziátlan volt az író, aki képtelen volt meglepni, ha nem egyezik, akkor meg béna, hogy ilyen hülyeséggel szúrta ki a szememet. Annak a tíz embernek pedig, akinek pont így (/ így is) bejött a vége, nem érdemes sorozatot készíteni. ;)

Szerencsére a Lindelof és Esmail félék sokkal bátrabbak a középszernél, akik a végtelenbe húzott sztorijukkal szinte megváltásként fogadják a kaszát, mert képtelenek értelmesen (és időben) befejezni a hajdani jó ötletüket. Oké, nyilván durva sarkítás, minden író az írásból él, de már csak emiatt is köszönet jár a ‘bátor’ íróknak, akik tudtak/mertek egyedit alkotni, azt IDŐBEN lezárni, és a fő rejtély szerintük legjobb megoldását elénk tenni, némi utat hagyva a néző saját értelmezésének is.

És ugye, mindkét sorozat végén direkt a szánkba rágták, hogy minden amit láttunk, és ami a karakterekkel történt, az megtörtént és fontos a számukra: nem halu, nem álom, nem Purgatórium, nem párhuzamos Föld bolygó vagy egyéb csalás.

Nekem ez a négy év egy teljesen hihető skizofrén emberi sztori volt, amiből a terápiával felszínre hozott abúzus sem lógott ki, és a vége, ha nem is Hatodik érzékes tótágas, de mindenképpen korrekt magyarázat. WR hite és öngyilkossága is belefér, romantikus idióták mindig voltak, s lesznek. A moziba beülős metafora könnycseppet ért: az imposztor-ének mostantól elfogadják a passzív közönség szerepét, és visszaadják “az élete filmjét” és a tesóját a film eredeti főszereplőjének. Tetszett, hogy Darlene utólag sem James McAvoy-os ámokfutásként élte meg a hacker-Elliot személyiség tetteit, de velünk együtt örült, hogy visszakapta a …

… pluszpont, hogy nem mutatták meg a végén az igazi Elliotot. Ha ugyanúgy néz ki, a nézők egyik fele nem érti, hiszen Dom szerint a gyilkos Elliot nem is hasonlít a dobozban lévő hullára, ha meg egy random arc, az mennyit tett volna hozzá a nézők másik felének műélvezetéhez? Különben is, Darlene azt mondta, nem megúszta, hanem túlélte a robbanást: lehet, hogy a fásliból csak az az egy szem kandikált ki. Szóval számomra így volt ez teljes, átlagban 10/10-et ért, beleszámolva a pár 11 pontos részt is.

Az első sorból várom Esmail legközelebbi agymenését.

ubul - 2020. 01. 02. 23:10

masszív SPOILER-ek:

míg nem jött a magyar felirat, gondoltam újrakezdem az első évadot, jó volt újranézni, és bumm, ott volt az a bizonyos rész, mikor behaluzta a drog elvonástól a dolgokat, és most nézem a 11-12-13. részeket és visszatértek hozzá.

Szóval min. 5 személyiség van, ezt el is magyarázták. Nekem úgy jött le, hogy:

Az az Elliot, akit 4 évadon keresztül láttunk, ő a Mastermind, erre utaltak is, átvette az irányítást az “igazi” Elliott fölött, és ezt el is felejtette. Akkor felsorolták hogy a gyerek/anya/Mr Robot mi által jött létre, és az igazi énje, vagy akár nevezhetjük azt az én-t is, aki Darlene emlékszik, csak már nem látta azóta, mióta az fsociety ötlete felmerült, az a “Boldog Elliot”, hisz ő került burokba, oda, ahol mindent megkapott. A kórházban is utalt rá, hogy eldugta.

karit - 2020. 01. 03. 00:33

Reméljük, nem arra a dobozra utalt, amit a fekete kocsi mögött hagyott.

Sztanko000 - 2020. 01. 03. 03:05

Nem azért nem mutatták Elliotot mert mi vagyunk azok? Az átlagemberek, akik közvetett módon lettek a karakter részévé, de láttuk a céljait, mindenki elképzelte magát a helyében. Vele együtt döntöttünk dolgokról, láthattunk következményeket. Szinte érezhető volt a szorongás, a félelem, vívódás, szenvedés, üresség, stb.., amit érzett.
Talán mindenkinek ismerősek lehetnek az ének közti párhuzamok, hisz mindenki folyton vívódik az életben. Akárhányszor döntést hozunk. Mit csinálunk olyankor? Magunkkal vitatkozunk. Érvelünk magunk mellett és ellen egyszerre. Van amikor az erkölcsösebb énünk diadalmaskodik, van amikor az önzőbb, vagy az impulzívabb.
Nem feltétlenül a disszociatív személyiségzavar az, amire egy penge sztorival akarnak reflektálni. Talán csak egy elképesztően görbe tükröt tartottak a néző lelke elé, amit ha megért az ember, nagyon sok hasznosat is talál benne az élet problémáira, a bármilyen módon hányattatott sorsúakat motiválhatja is, mert bármilyen probléma adódott, együtt oldottuk meg. Szerintem ez egy getczire túlbonyolított és rendszerezetlen agymenés lett. Bocsmá.

ubul - 2020. 01. 04. 18:46

amúgy pozitívum, és szintén spoiler, bár aki idáig eljut, annak már mindegy :D

Elliot nem halt meg

Ebből kifolyólag simán lehetne folytatni a sorozatot, pl a kezelésével, vagy a hack utáni dolgokkal, amikkel kapcsolatban pl elővehetnék

Természetesen tökéletes befejezés ami most volt, csak inkább látnám ezt folytatásként, mint egy Prison Breaket :D

erekhron - 2020. 01. 05. 00:12

Évtized sorozata volt. pont.

A végén ahogy összeállt minden a finálében 10/10.

Maradt bőven kérdés nyitva, max ez az egyetlen negativum, de nem tudok pontot levonni.(Pl: Wellick és a lila fény…halott? Whiterose gépe akkor tényleg csak egy katasztrófa előidéző valami volt ami tönkretette volna a világot? Mi volt az oka h a Dark Army ennyire a túlvilági dolgokban hitt – ergo WR öngyilkossága miért…)

karit - 2020. 01. 05. 02:21

Ha WR annyira meg volt győződve a gépe működéséről, hogy bizonyításként főbe lőtte magát, akkor biztos volt oka hinni benne. Persze ettől még tévedhetett. (Egy másik érdekes kérdés, hogy a világ leggazdagabb emberei vajon miért akarhattak egy ‘jobb világba’ jutni WR projektje által, amikor itt mindenük megvolt?)

Szerintem a “hogyan működik?” kérdésekre nem lehet, és nem is sportszerű műszaki válaszokat adni/elvárni egy tévésorozatban. Azaz lehet, mert van, ahol elég polaritást váltani a pajzson, és problem solved, de a múltban-jelenben játszódó sztorik misztikus gépeinek mérnöki magyarázata legtöbbször nevetségessé tenné az egészet; mindenkinek jobb balladai homályban hagyni – vagy meg kell elégedni a konyhanyelven körülírt technikai részletekkel, ahogy itt is volt.

Örök kedvenc műszaki témában (talán már nem spoiler):

– Mi ez?
– Egy kerék. Egy nagy rést fogunk csinálni ide… Sokkal nagyobbat, mint ami most van. Aztán ezt a kereket összekötöm azzal a rendszerrel, amit építünk. A rendszerrel, ami megkerüli a fényt és a vizet. Aztán elforgatom a kereket. És amikor megteszem… végre elhagyom ezt a helyet.
– Honnan tudod ezeket? Miből gondolod, hogy sikerülni fog?
– Különleges vagyok… anya.

CrashBoostZoom - 2020. 01. 05. 16:18

@karit

A Deus Group-ból senki sem akart menni sehova. Egyedül Price volt az aki valamennyire is tudott a dologról de Ő is csak azért, hogy keresztbe tegyen Whiterose-nak. Az egész csak Whiterose magánprojektje volt.

imóca - 2020. 01. 05. 21:07

A utolsó èvaddal kapcsolatban egy-kèt gondolat.Ugyebár WR gèppèvel kapcsolatban nem kapunk konkrètumokat, csak találgathatunk, ezt elfogadtam, talán jobb is így.Nem tudjuk mit mondott Angelanak (mondjuk ezt egy flashbackbe szivesen megnèztem volna ) de korábban írta valaki hogy WR kimosta az agyát, ok ezt is elfogadom.Tyrell ès a fèny, arról fingom sincs. A sorozatzaro az nagyjaból tetszett, de van amit nem èrtek. Van 5 ènje, ebböl egy az anyja. Szoval akkor egyszer volt egy kèpzeletbeli ès,egy valosagos, ugy hogy mindenakketot utalta. Ezt nem igazan ertem. A mastermind Eliot talalta ki az fsoceityt de sorozat elejèn nem is tud róla, csak Mr Robot. Nekem ùgy jött le hogy az elsö pár èvadban ketten irányitanak, mikor ki. Lehet hülyesègeket beszèlek.

josie05 - 2020. 01. 05. 21:33

@Sztanko000: ugyanez jutott eszembe nekem is.

Lost és Leftovers után elfoglalta a dobogó 3 helyét.

ubul - 2020. 01. 06. 07:26

imóca:
a sorozat már alapból a mastermind-dal kezdődött.

Anya én: volt egy rész az első évadban, mikor be kellett jutni egy építménybe, hogy a fizikai másolatokat tönkretegyék a termosztátokkal. Ott volt egy jelenet, mikor az Elliot útját álló őrrel kellett volna durván bánnia, és behaluzta az anyját saját magával. Szerintem ott a következő jelenetek, mikor alázza az őrt, már az az énje beszélt belőle, hisz a mastermind énje nem tudta volna kihozni magából azokat a mondatokat. Kellett az anyja és a viselkedése hozzá, hogy az az énje is előjöjjön, és könnyebb volt – szerintem – azonosulni így vele

ubul - 2020. 01. 06. 07:29

imóca úja: mondjuk most újraolvasva amit írtál hogy nem tudott az fsociety-ről a sorozat elején, miközben a mastermind hozta létre, jogos, szerintem van is kavar itt. Belegondoltam, csak már elküldtem közben az üzenetet :D

mert akkor ennyi erővel Mr Robot lenne az, aki kitalálta az fsociety-t, hisz ő viszi bele a dolgok sűrűjébe

ubul - 2020. 01. 06. 07:30

vagy esetleges magyarázat, hogy miért nem tudott az fsociety-ről: a gyógyszerek és a drogok miatt

imóca - 2020. 01. 06. 17:21

Újranèzem majd a az említett rèszt, sőt újrakène az egèsz sorozatot.Köszi.

portiadoubleday - 2020. 01. 06. 20:45

lehet, hogy újrázni kéne a sorozatot, de ha jól emlékszem, a második évad végén (vagy a harmadik elején? nem emlékszem) volt egy wtf moment, amikor Angela-t a gyerekkori énje tesztelte. az mi volt?

ha whiterose projektje végül nem jutott semmire, akkor a fentieket nem igazán tudom elhelyezni. valaki help?

Bond - 2020. 01. 07. 09:55

@portiadoubleday
Az csak Whiterose elmejátéka volt. Ugyanúgy, ahogy megpróbálta Elliottal is. Oda vitte a gyerekkori halát, QWERTY-t, könyvet, amit az édesapja olvasott stb. Whiterose talált egy kislányt, aki a megtévesztésig hasonlított a gyerekkori Angelára.
Bár ugye azt mondja, hogy ez nem agymosásra kellett, mint ahogy Elliot gondolta, hanem a megértésre/elfogadásra.

karit - 2020. 01. 07. 21:58

Engem egy dolog zavar. WR azt mondta, mire Elliot feltöltötte az exploitot, már elindult a gépe. Nyilván nem blöffölt, poénból nem lőtte volna agyon magát. Vagyis szerinte ő már biztosan ott lesz azon a Boldogabb Másik Helyen, _függetlenül Elliot döntésétől_.

És talán Angela is ott lehet, ha a lelövésekor éppen működött a gép korlátozott tesztüzeme. Bár ez lehetett blöff is Price és főleg Elliot felé: de neki attól függetlenül, hogy elhiszi-e ezt, választási lehetőséget adott a szöveges kalandjátékkal. Ha felszáll a hajóra (és/vagy megöli magát?), akkor Elliot is mehet WR után. Ő viszont a maradást választotta, ezért WR gépe végleg leállította magát, egy diszkrét önmegsemmisítés kíséretében.

De ettől addig akár működhetett is…

Minket viszont már biztos nem visz át arra a ‘jobb helyre’, mert Elliot keresztbe tett a projekt elköltöztetésének, és ezzel úgy általában a F.ckin’ society-nek is. Hát így játunk, köszi Elliot.

Refi - 2020. 01. 07. 22:37

Saját értelmezésem a fináléról:

Pryce is és még sokan mások elmondták WR-ról hogy rögeszmés, tévképzetei vannak. Lehet hogy hitt a gépének működésében, de ez nem jelenti azt hogy valóban működött is. A sorozat 4 évadon keresztül igyekezett reális maradni, nem is értem miért gondolja mindenki hogy az utolsó 2 részre megy át sci-fibe a dolog :D
Emellett még ha tényleg csinált is volna valamit a gép azt sem tudnánk meg soha, mert előbb robbant volna fel a Power Plant felette aminek a hűtési rendszerét használta, mint hogy ez a csodagép elindulna (Ezért is akarta a Congo-ba vinni a projektjét annyira WR, mivel ott kedvezőbbek lennének a körülmények)
WR rögeszmés és manipulatív volt, hatalom és irányításmániás. Angela agyát kimosta, ugyanezt Eliottal is megpróbálta a végén, hogy “áttérítse”.

karit - 2020. 01. 08. 09:18

Ez mind igaz. Viszont WR azt is mondta, hogy itt korlátozottan tudták csak tesztelni a gépet, amibe beleférhet Angela, Elliot és a saját átvitele is.
Kongó a nagyságrend, az egész emberiség miatt volt neki fontos, mert ugye mindenkit ‘meg akart menteni’ ez a drága filantróp transzi.

“Lehet hogy hitt a gépének működésében, de ez nem jelenti azt hogy valóban működött is.”

Persze, de nem is zárja ki. Én a bizonytalanra, pláne demonstrációs céllal tuti nem lőném magam fejbe. Igaz, női ruhákba se bújok ilyen gyakran. És oké, nyilván nem scifit néztünk négy éven át (még Wellick utolsó pillanatos kék fénye ellenére sem, ami azért minimum véleményes…), de Esmail direkt függőben hagyta ezekre a választ, hogy mindenki a világnézete szerint értelmezhesse. És ez így korrekt szerintem.

imóca - 2020. 01. 08. 14:55

Egyèbkènt èn korábban, mèg a 4.èvad megkezdèse elött idögèpre gondoltam.Rengeteg a vissza a jövöbe utalàs, meg a kiberobantásoknál Angela mindig visszapörgeti az adást újra ès újra. Valószinüleg nem voltam egyedül, mert volt ilyen tematikájú video youtubeon. Ezt csak azèrt írtam, mert sci fi lehet nem volt a sorozatban, de misztikum igen.

Refi - 2020. 01. 14. 21:15

Igen, az időgép teória is gyakori volt, Redditen hétről hétre követtem az utóbbi évadok során a beszélgetéseket és teóriákat és Esmail nagyon megalapozta őket, gyakorlatilag játszott velünk végig. A hátterek tele voltak olyan festményekkel, a polcok olyan könyvekkel, az asztalok olyan magazinokkal stb amik mind sejtettek valamit és megalapoztak valami teóriát, de az hogy ezeket elhintette így tréfaként aztán nem lett belőlük semmi számomra nem von le az értékéből. 4 évadon keresztül reális volt a sorozat és én teljesen megbékélek azzal, hogy a végén is az maradt, a gép nem működik, WR meg őrült volt. Mert lehet azt mondani hogy hát lusta megoldás ez, de ha úgy nézzük még mindig ez az elképzelhetőbb befejezés mintsem az hogy hirtelen az utolsó két részben átcsap sci-fibe és lesz ott egy időgép vagy párhuzamos univerzumba vezető portál.A fejbelövés ugyanúgy meg lett válaszolva számomra: őrült volt. Nem volt már mit veszítenie mert elbukott mindent. Annyira hitt a saját igazában, hogy képes volt meghalni érte, ez viszont továbbra sem jelenti azt hogy működött a gép. :D

Gevin - 2020. 01. 15. 22:47

Legjobb évad és gyönyörű befejezés.

Esmail egy igazi nerd, aki sokkal szerelmesebb ebbe az egész szakmába és világba, mint Emmy Rossumba (aki egyébként cameozik itt: ).

9/10

isotope235u - 2020. 01. 19. 23:01

Asszem rájöttem, mi a sorozat jelentése – legalábbis számomra. Olyan fájdalmas lenne az embereknek elviselni a szörnyű igazságot, miszerint nincs feltámadás, nincs újjászületés, csak a halál és utána megszűnünk létezni. Ehelyett az agyunk kreálja a hitet valamiben, mint mentsvárat, mert különben beleőrülnénk a valóságba. Vagy egy krematórium tüzében égünk el a végén (pokol helyett), vagy egy földbe temetett koporsóban zabálnak fel bennünket a férgek. Nincs isten, csak istent játszó emberek. Éljétek az életeteket úgy, mintha nem lenne holnap! :-)

Jesustomer - 2020. 02. 07. 11:01

Eza sorozat masterpice.
Atyaúristen mi volt ez az évad.
A Lost elbújhat nagyon messze.

Enzo - 2020. 02. 24. 01:10

4×12-13 (pótlás)

Ezt a részt még karácsonykor néztem meg, de most jutottam csak el oda, hogy összefogalmazzam, mert finoman szólva újranézést igényelt ez a nehezen befogadható, tömény, monumentális, és határozottan megosztó finálé. Na de menjünk sorban:

Érdekes volt az általunk ismert Elliot szemszögéből is látni az egész “alter-worldöt”, a 11.részben történtekre visszautalással (Mr.Robot üzlet, Angela anyja megvágja a kezét), kicsit ilyen Timeless/TMITHC/Counterpart feeling, ahogy a másik Elliot helyére lépett – magát még (asszem) eddig nem kellett meghackelnie, de most a fináléban erre is sor került. És aztán Angeláért még arra is képes volt, hogy látszólag megölje a másik énjét.

Darabkák (4×12):
– A “Hello friend”-es kezdés szépen keretbe foglalta az egész sorozatot.
– Neee, és benyomják a Styx-től a Mr.Roboto c. számot, imádtam, akkora ziccer lett volna kihagyni valóban :D
– Tényleg minden kocsi fehér volt (egyet kivéve).
– Nagyon tetszett a háromszögsvenk Elliot arca, a képernyő és a billentyűzet között a hackelésnél.
– Nice touch: még a cédés albumban is képek vannak az alternatív világban.
(4×13): – Az a jelenet, amikor mindenkinek Christian Slater-arca volt, egészen szürreális :D

Hú, a 4×13-at így másodszorra megnézve (vagy inkább átpörgetve) most már egy picit tisztább a kép az egésszel kapcsolatban, “Krista” és Darlene személyiségmagyarázása segített némileg. Tehát Mr.Robot “idealizált apafiguráján” kívül van a “kínzó én” (anyja), kicsi Elliot, és talán a nézők (bár ez kicsit zavaros és ilyen 4th wall breaking leginkább). De akit 4 évadon keresztül követtünk, az sem az igazi Elliot, hanem a Mastermind én, aki az igazi(/normális) Elliot egyik személyiségeként indult, csak aztán átvette a helyét valamikor a múltban. Az igazit pedig “eldugta” ebbe a sikeres, de unalmas életbe, de most a végén egy szép szimbolikus mozis zárással visszaadja neki az irányítást (és nem látjuk az arcát).

Méltó befejezést rittyentettek Esmail-ék, az biztos, ugyanúgy nem volt egyszerű, mint maga a sorozat legtöbbször. Ez a 4.évad az egyik legjobb sorozatévad, amit valaha láttam. Az első és a harmadik is előkelő helyen lenne egy ilyen listán (a 2.évad az egy nagy csavarján kívül túl kaotikus lett), de itt kvázi csuklóból dobáltak olyan zseniális epizódokat, mint a beszéd nélküli 4×05 vagy a színpadias-terápiás 4×07, vagy akár a nagy hackelős 4×09 – vagy épp ez az évadzáró.
Felesleges is minden szó, egészen egyedi élmény volt a Mr.Robot – nem lett a kelleténél tovább húzva és korábban lelőve sem, az eszméletlen jól megírt részekhez kiváló színészi alakítások társultak tényleg mindenkitől, technológiai hitelesség terén nem tudok ennél profibb sorozatról, és emellé jónéhány 10/10-es gyomrost is kaptunk az arcba. Ott a helye a legfelső polcon, még ha néha katyvasznak is tűnt. Ja és istenem, mennyivel jobb volt így hetiben az utolsó évad, most képzeljük el ugyanezt darálva… vagy inkább ne.
Köszi a posztolást és kommentelést (ha valaki még ezt olvassa :))
EOF

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz