login |

Mr. Robot: kezdett a 4. évad (kamukibeszélő)

2019. 10. 26. 20:00 - Írta: winnie

74 hozzászólás | kategória: kritika,

I hope you enjoy your last Christmas, dear Elliot.

Na, akkor hogy legyen egy kibeszélési helye a Mr. Robot 4. évadjának, hátha van rá igény – valódi kritikával sajnos nem szolgálhatunk, de talán a fináléra majd kapunk.

Szóval a 4. évadról annyit tudtunk, hogy a karácsonyi ünnepek alatt fog játszódni, de arról nem volt szó, hogy egy fontos karaktert már a főcím előtt ki fognak nyírni. Így kell kezdeni egy szezont? Vagy… muszáj így kezdeni?

Welcome back, Mr. Alderson.

A folytatásban jött Jake Busey, mint ügyvéd, jött Tyrell, a (katatón) megmentő, jöttek újabb áldozatok (nem fogta vissza magát a készítő), jött iszákos és paranoiás Dom, ráadásul még maga Sam Esmail is feltűnt! A szezonnyitó végén pedig duplán is olyasmi történt Elliot-tal, amire szerintem nem számított.

Kár, hogy már több részt is láthattunk azóta, mert akkor hatásvadász módon úgy zártam volna a posztot, hogy MIVAAAAAAAAAAAAAAN?

74 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2019. 10. 26. 20:25

Ilyen tökéletes kezdést én még sorozatnál nem láttam, meg is lepődtem, hirtelen azt se tudtam mi van.
Az ilyeneket annyira imádom, hirtelen jött, sokkoló volt az a gyilkosság a rész elején és az első rész többi része is te jóisten mik mentek.
Egy deka rossz szavam sincs a kezdésre.
10/10. Az a bő egy órás játékidő körülbelül 20 percnek érződött.

A 2. rész már egy kicsit visszavett a tempóból és a történésekből, de tartotta a Mr. Robot színvonalat és dobálta továbbra is a rejtélyeket és a kérdéseket.

T4ch1k0ma - 2019. 10. 26. 20:43

Második rész eléggé altatott majdnem a végéig, hogy aztán az utolsó két jelenetben hatalmasatt csavarjon megint…

doki - 2019. 10. 26. 21:23

Nagyon jó volt az első két rész. Én meg gondolkodtam ,hogy folytassam. Az egész letisztult lett. (Vagy az angolom fejlődött sokat 🙂)

denee - 2019. 10. 26. 21:45

Elképesztően jó volt szerintem mind a 4 rész.

seven - 2019. 10. 26. 21:54

Nagyon erős volt az első 2 rész. Vagyis inkább az első 2 és fél rész. A 3. rész első fele nagyon jó volt, de a 2. fele nekem elképesztő érdektelenségbe fulladt, ami nálam még a 2. évadban se történt meg.

Mondjuk a végére egy elég erős cliffhanger jutott, így bízom benne hogy a 4. rész ismét ütni fog.

Edrick - 2019. 10. 26. 23:00

Az első rész baromi hatásosan és szinte fű alatt váltott át recap-ből a folytatásba, hogy aztán hirtelen meg is húzza a ravaszt. De utóbbi hiába lepett meg, kicsit belegondolva simán logikusnak tűnt, mivel Angela az előző évad fele óta csak vegetált, az ő felépített ívét kb. elvágták a bombázáskor. Ugyanezen logika mentén viszont nem tudtam, mit akar Esmail még kezdeni Tyrellel, aki most már szintúgy mindent elvesztett, és csak egy báb a cég tetején, de gyjá, azért remélem, nem lesz belőle valami idióta, mint ahogy az a 3. rész cliffhangeréből kinéz.

Eddig mindegyik rész tetszett (mondjuk a 3. személyiség kapcsán még simán ugorhat cápát a sorozat, de egyelőre (?) nem látom okát, hogy ne bízzak Esmailban), a harmadik volt csak lassabb, de ott pedig nyugodt helye volt annak a beszélgetésnek, hasonlított is arra, mikor a 3×08-ban meg akarta magát ölni, és a végén beszélgettek Angelával.

Nagyon kíváncsi leszek, mit hoznak ki a folytatásból, és hogy maradnak-e ezeknél a 400-as kódú részcímeknél (végre egyszer a szám megegyezik a rész címével, és nincs eltolva eggyel vagy kettővel, ez nagyon pici dolog, tudom, de baromi hálás vagyok érte :D ), vagy egy ponton váltanak, és mondjuk az utolsó résznek nem az lesz a címe, hogy “Payload Too Large”

irgum76 - 2019. 10. 28. 15:09

nagyon ütős első rész után
így kinyírni egy főszereplőt csak a itt tudnak mintha teljesen mellékes lett volna csak úgy a háttér sarkában, a szezonnyitó első 5 percében és így volt igazán hatásos

a második számomra csalódás volt egy sosem látott szereplő (anyuka) körül forgott a cselekmény, írhatnám de igazából még csak cselekmény sem volt

a harmadik WR előtörténetét leszámítva (ami engem teljesen hidegen hagyott) rendben volt érdekes, hogy mostanában Mr. Robot a békésebb míg Elliot az agresszívebb

na és most a negyedik ismét hozta az általam elvárt szintet majdnem annyira jó mint az évadkezdés

Enzo - 2019. 10. 28. 16:28

4×01 (pótlás ~3 héttel ezelőttről)

Aztaqrva, hát ez rendesen ütős szezonkezdés volt. Észre se vettem, hogy mikor váltottunk át az Angela-Price beszélgetés flashbackjéből a jelenbe (@Edrick ugye?), és aztán egyszer csak kiderül, hogy Price be volt drótozva, Angelát meg agyonlövik. The fuck??
(Michael Cristofer amúgy hatalmasat játszik.)

Elliot:
– Jó hosszú egybefüggő szál volt az elején ez a Freddie Lomax-es történet.
– Eddig is volt ilyen, hogy Elliot és Mr.Robot így külön 2 dolgot csinál ennyire direktben mutatva? Mert most tényleg úgy ábrázolják, mintha klónozta volna magát, valszeg ez a “valóságban” csak időbeli eltérésként mutatkozik.
– Más is észrevette, hogy az AllSafe irodában a cégnév pont úgy kopott le, hogy “AIsafe”-nek lehessen olvasni?
– Először csodálkoztam, hogy Elliot már tud Angela haláláról így offscreen, de aztán szóba került, hogy WhiteRose elküldte a képet…
– Hehe, még mindig megy a “hello friend”-ezés, a sorozat eleje óta :)
– A real-life honeypot metaforikus lakás nagy ötlet volt :D

Többiek:
– Szegény DomDP rendesen üldözési mániás. De mint kiderült, nem alaptalanul…atyaég, taxidermista (van ilyen szó? vagy preparátor?) Janice néni mennyire rohadtul ijesztő jelenet volt!
– Laposföldesek a sorozatban, most komolyan? Ne már :D Darlene meg rendesen kikelt magából a bulin…
– Elvileg ebben a részben szerepelt Sam Esmail az IMDb szerint, de valami mellékszereplőt csak, szóval vissza kéne keresnem.

A rész vége majdnem ugyanolyan erős lett, mint az eleje, Elliot beheroinozásával, majd újraélesztésével. Persze sejthető volt, hogy őt nem (ny)írják ki, de azért na.

4×02 (pótlás múlt előtti szombatról)

– Tetszettek a meghamisított felvételek, ahogy Zhang egy csomó történelmi pillanatnál ott van, meg fontos személyekkel beszélget, arról nem is beszélve, hogy maga ez a Deus Group-ról szóló “törióra” is hasznos volt. Minden szál Kongóba vezet, annyi biztos.
– Elliot szövetkezni akar Price-szal, aki bedobja a lemondását, így kikényszerítve egy Deus Group meetinget. Karácsonykor. Hát az merész.
– DomDP feldobja Santiagot, de csak félig, mert a Dark Army helyett a Trujillo drogkartellel hozza összefüggésbe. Pluszpont: remek volt a fényképezés a kihallgatós jelenetben.
– Janice még mindig creepy, most megölette Horton ügynököt, mindössze azért, mert Dom szerint 99.9%-ban hitte csak el a fedősztorit.
– Azt hittem, kicsit hosszabb idő telik el, amíg Elliot rájön, hogy pont az a Susan Jacobs a kontakt a Ciprusi Nemzeti Bankhoz, akit Darlene-ék véletlenül elintéztek. Ez lehetett volna egy nagyobb csattanó is – mármint nekik, a nézőknek valszeg már akkor leesett, hogy ez nem járható út, amikor Price először mondta.
– Funfact: a Darlene által Elliotnak küldött titkosításos linken (https://www.refstevorq.net/gtyd24/) van egy nothing.txt, ami koordinátákat tartalmaz. Ezek kiadnak egy “36 76” alakot a térképen (összekötögettem én is Google Maps-on), ami lehetséges, hogy a 3×06 epizód 7 perc 6 másodpercnél levő jelenetére utal, és ebből egyesek arra következtetnek, hogy Angela valamilyen formában visszatér.
– Na a vége megint ütött: Elliot most tudja meg, hogy Vera visszatért, már röhögtem, ahogy kinézett oldalra Mr.Robotra, de ha amaz se tudta, akkor van egy harmadik énje?? WTF?

#hétidézetei:
“-What are we supposed to do?
-Um, well, when my dad died…I turned towards the Lord.
-I mean with the boxes.” :DD

“-I mean, maybe there’s some secrets.
-Secrets?
-I don’t know, like the secret to why Mom was such a bitch. Money. The deed to a chateau in France… Adoption papers… Your adoption papers… Yo, asshole! Please stop ignoring me!” :DD /Darlene/

4×03 (pótlás múlt szerdáról)

Ideje volt, hogy kapjunk némi WhiteRose háttérsztorit, ehhez 1982-be mentünk vissza, ahol először került fontos pozíciókba, felfedezte magában a női énjét, és megtudhattuk, hogy az akkori pasijától ered a pittyegő karóra és az idő fontossága. A legjobb az interjú volt az elején – a kínaiak akármit beszélhetnek egymással, a tolmács már mondhat mást, úgyse értik az amcsik, és ezt szépen ki is használták :DD Az viszont elég erős jelenet volt, amikor a barátja az esküvője előtt elvágta a torkát, mivel nem lehetett szabad…:( szép szimbolika a fehér rózsacsokor a ráfröccsenő vérrel, gondolom innen a WhiteRose név.

– WhiteRose segédcsaja szépen összerakta az időzítésekből, hogy Elliot+Price valszeg együtt készül valamire. WR pedig erre cselesen előbbre terveztette a meetinget, nem várt húzás így keresztbetenni.
– Aha, szóval Vera uralkodni akar, és partnernek akarja Elliot-ot. Hidegvérrel lelőtte az informátor csávót, de valljuk be, amaz tényleg nem volt a legélesebb kés a fiókban. :D
– Nagyon csinos színésznőt találtak Olivia szerepére (le is csekkoltam IMDb-n: Dominik Garcia)
– Elliot-nak érdekes csajozási módszerei vannak, ilyen mondatokkal nyit, hogy “Szia, morfium függő vagyok” :D De az a durva, hogy bejött, mentek is szobára :D Meg tetszett Mr.Robot narrálásában az epizódcím (403 Forbidden) ekképp értelmezése: “Who knew Olivia would be the one to override Elliot’s attempts to deny access? Now he’s gotten the message: letting people in doesn’t have to hurt.”
– A végén Elliot azt hitte, a Dark Army tört be hozzá, én azt hittem, hogy Vera, de közben meg valójában Tyrell. A három részből eddig ez volt a legkevésbé durva zárás, azért ez beszédes.

#hétidézete:
“Details, bro. Be specific. Was she crying? Was was her nipples hard? Did a vein pop out of her forehead?” :DD /Vera/

@Edrick: már akartam írni, hogy a “410 Gone” tökéletes sorozatzáró epizódcím lenne, de aztán megnéztem, hogy 13 részt rendeltek be. Mondjuk lehet, hogy az utolsó 3-ra váltanak, de az se kizárt, hogy találnak értelmet a 413 Payload Too Large-ban is. (de kár, hogy nem 18 részes ;))

Edrick - 2019. 10. 28. 16:47

4×04

Csak megkapta Tyrell is a befejezését, nem értettem az évad elején, hogy miért lenne még tényező, de legalább kapott egy rendes búcsút. Ha viszont kiderül, hogy mégsem halt meg, és visszahozzák az utolsó részben, az részemről így látatlanban nem működne, maradjon halott, szép volt ez így, hogy végig arról beszélt, hogy Elliot feketében van, aztán elsétált a fény felé, és kapott egy whiteoutot is. Esmail idén mintha direkt a lassabb tempó felé törekedne, de nekem eddig tetszik, jöhet a maradék is

wickee - 2019. 10. 28. 18:58

“Elvileg ebben a részben szerepelt Sam Esmail az IMDb szerint, de valami mellékszereplőt csak, szóval vissza kéne keresnem.”

Ő adta be a heroint Elliotnak. :) És elhangzott tőle a “goodbye, friend” :D

wickee - 2019. 10. 28. 18:58

Beragadt a hozzászólásom…

seven - 2019. 10. 28. 20:16

Húha, a 4. rész nagyon érdekes volt. Kicsit a Sopranos Pine Barrens epizódra emlékeztett. Meg egy kis twin peaks is volt benne.

Az egész nagyon szürreális, álomszerű volt. A befejezése gyönyörű volt. Erős epizód volt, még akkor is ha csak úgy veszed mint ahogy van. Viszont redditen már ezerrel nyomják a vadabbnál vadabb teóriákat, multiverzumra, több idővonalra…. (és tényleg volt pár furcsa jelenet)

Mycrobi - 2019. 10. 30. 15:06

@Enzo WTF?!? Spoiler vagy mia.. . b+

_Peter - 2019. 10. 30. 16:19

Enzo – 2019. 10. 28. 16:28

Elliott csajozási módszere logikus volt: előbb betört Olivia lakásába és megtalálta az Oxy-t, nem meglepő később a bárban felhasználta ezt az információt, hogy van bennük valami közös.

Darlene szövegei óriásiak! :)

irgum76 - 2019. 10. 30. 17:22

Mycrobi:
ott van kiírva melyik epizódról beszél
ha nem láttad átugrod

CrashBoostZoom - 2019. 10. 30. 17:47

A negyedik részről nem tudok érdemben nyilatkozni mert számomra túl szürreális volt és semmit sem értettem belőle. Nekem az ilyenek a tipikus “mire gondolt a költő” dolgokra emlékeztetnek és azokat se szerettem illetve nem is értettem soha úgyhogy csak az előtte lévő dolgokról mondanék véleményt.

Jó kezdés volt de nekem nagyon nem jött be, hogy úgy kanyarították a történetet, hogy White Rose áll mindenki felett és Price lényegében csak az ő henchmen-je ahelyett ami eddig volt, hogy mindketten nagyon nagy hatalommal bíró emberek akiknek néha egyeznek az érdekei és néha nem. Számtalanszor keresztbe tettek egymásnak eddig illetve erősen sugallták egyszer, hogy Whiterose megölette Price elődjét. Ezzel az új háttérsztorival teljesen értelmetlen az egész így.

Ettől eltekintve eddig tetszik az évad.

Enzo - 2019. 10. 31. 01:19

Hú, nem semmi volt a 4.rész se. Na mindjárt arról is, csak válaszolgatok előbb.

@wickee: áh, most visszanéztem, és valóban, köszi! :) elég stílszerű szerep akkor, és nem is annyira mellékes, mint gondoltam (IMDb-n csak “henchman” volt)

@irgum76: szerintem @Mycrobi nem magára az epizódkibeszélésre, hanem a 4×02-ről szóló hsz-részletben írt “3676” teóriára gondol, de én ezt nem tartanám spoilernek…

@_Peter: jó, persze, fel volt ez építve, de érted, azért mégis annyira szürreális volt az a mondat, hogy egyáltalán elhangzik egy “randin”, pláne Elliot unott tónusában :D

denee - 2019. 10. 31. 20:03

Twin Peaks fanként nekem bejött ez a 4. rész is, szürreális, álomszerű, halloween, karácsony kombó. Én nem vagyon abban biztos, hogy Tyler meghalt, ugye az alapszabály, hogy akit nem látunk on screen halottnak az nem is az. El tudom képzelni, hogy ez az egész rész Elliot fejében játszódott le.

irgum76 - 2019. 11. 01. 08:21

Enzo:
a “3676” teóriárához annyit, hogy unokaöcsém kikockázott egy képet amin Angela van kiloccsantott fejjel
szóval élve biztos nem kerül elő
ha érdekel majd megkérdem hol van

wickee - 2019. 11. 04. 08:56

Hát ez a 4×05 nem semmi volt… :D Nem tudom láttam e valaha ilyen különleges epizódot. Zseniális volt.

noinipo - 2019. 11. 04. 10:53

Nem lesz nagy meló a 4×05 magyar felirat

kbencze - 2019. 11. 04. 11:08

nahát így utólag akkor énis:
első rész 10/10, második rész a nagy csavarral is jó volt, a 3adik már kicsit visszavette a tempót. A negyedikben volt pár jó karater pillanat, de ha tyrell ennyi volt, rászántak egy töltelékrészt, nekem ez így kicsit kevés.
Az ötödik pedig érdekes volt, “we don’t have to talk”, a rész felénél jöttem rá, hogy mivan. A rendezés baromi jó volt, a feszültség végig fent volt tartva, deazért az előző évad egy snittes epizódjának a közelébe sem ért, én sajnos néha már untam, mert nyílvánvaló volt, hogy úgyis megússzák. Ráadásul az sem volt teljesen letisztázva, hogy akkor miért is kell ide most betörni, így nekem egy picit érdektelenségbe fulladt a dolog. Ettől függetlenül a menekülős jelenetek is jók voltak, de szerintem erre az egészre egy egész részt kár volt rászánni. Bár az előző résznek teljesen más hangulata volt, én mégiscsak egy részben letudtam volna a kettő eseményeit.

wondorog - 2019. 11. 04. 13:29

Akkor azt hiszem a hét idézete nálam:
“It’s cool dude. We Don’t have to talk.”
aztán rész vége:
“It’s time we talked.”

Nem tudom ez, hogy jutott eszébe Esmailnek, de zseniális volt.

Edrick - 2019. 11. 04. 13:50

“az sem volt teljesen letisztázva, hogy akkor miért is kell ide most betörni”

A Cyprus bank a Deus Group szíve, azt akarják kirabolni, hogy WhiteRose-nak ne legyen pénze. Az E Corpon belül (minthogy azt a Deus Group pénzeli) Philipnek volt valakije, aki minden banki folyamathoz hozzáfért, de kiderült, hogy azt a nőt Darlene megölte a 2. évadban. A halott nőnek a bankon belül Olivia Cortez volt a kapcsolata, így Elliot megpróbálta megszerezni tőle a kódját, hogy bejussanak. De az előző rész elején kiderült, hogy nem elég erős a nő hozzáférése, ezért be kell törniük a szerverterembe, ahol karácsony miatt laza a biztonsági ellenőrzés. A betörést láttuk most, bár számomra nem derült ki, hogy meg tudták-e szerezni a felhasználói adatokat, számlaszámokat stb, vagy anélkül futottak el. Minden esetre, ha ez megvan, akkor már csak az kell, hogy a Deus Group összes embere egy szobában legyen, Elliot megszerzi valahogy a telefonszámaikat, hogy túljusson a két lépcsős azonosításon, és kirabol mindenkit. Legalábbis ez a terv. De még van 8 rész, és a legutóbbi részek alapján nem biztos, hogy el fogják sietni.
Részemről nem volt akkora durranás, mint a múltkori egysnittes, de nem működött kevésbé jól, Esmail el akar minket kényeztetni. És ez nálam egyelőre működik minden téren

irgum76 - 2019. 11. 04. 14:38

nekem volt olyan jó mint az egy snittes
tényleg zseniális

gajdipajti - 2019. 11. 04. 19:19

“A betörést láttuk most, bár számomra nem derült ki, hogy meg tudták-e szerezni a felhasználói adatokat, számlaszámokat stb, vagy anélkül futottak el.”

Megszerezték az admin jogokat, onnan bármit csinálhatnak távolról.

Geza Kovacs - 2019. 11. 04. 23:12

Ha ilyen lett volna a sorozat végig, akkor az első évad után is folyamatosan szerettem volna. Így azért nekem a dögunalomtól az öncélú, már-már a Legionbe hajló művészieskedésen át a zseniálisig hullámzott, most ez a jelenlegi évad igen jónak tűnik.

seven - 2019. 11. 05. 00:55

technikailag nagyon erős rész volt, de Elliott menekülése már-már komédiába fulladt szerintem :D

de jó volt, bár nem ütött akkorát mint vártam

Enzo - 2019. 11. 05. 01:51

4×04 (pótlás szerdáról)

Furcsa volt ez a karácsonyesti rész, néhol egyfajta borongós skandináv krimibe hajolva. Ritkán járnak a természetben hőseink, annyi szent. Ja és Janice után már annyira gyanús mindig minden új szereplő, most is szinte vártam, hogy a Darlene által fuvarozott részeg Mikulás, vagy a benzinkutas nő Dark Army-tag, meg elsőre azt hittem, hogy DomDP IRC-s #sex channelje is valami kódneves izé tök más célra. Mondjuk azon a szálon tényleg volt egy ilyen beugratás, de szerencsére csak álom, viszont így nálam a rész legparább jelenete lett, ahogy Dom nézi a kádat a rózsaszirmokkal, és megtámadja a csaj. Huh. Valami gyanús volt az egész jelenetben, de nem tudtam hova tenni, és így kicsit lesokkolt.

Darlene szála egy igazi érzelmi hullámvasút volt, megvezették a nézőt, hogy azt higgye, Részeg Mikulás Tobias sztorija mennyire szomorú, aztán kiderült, hogy egyrészt rossz kocsit vittek el (komikus effekt), másrészt mégse olyan szomorú a sztori minden részlete. A fickó nagyon jól hozta az akadozó, részeg beszédet egyébként, de most lusta vagyok megkeresni a színészt. :D

Elliot+Tyrell:
Ügyes volt az elején a furgonos fickó kiiktatása, csak ezek szerint nem teljesen sikerült, és emiatt Tyrell-től elbúcsúzhatunk egy ilyen szürreális epizód által. Azt nem tudom, hogy sikerült visszaérni ugyanoda, ahonnan elindultak, meg hogy mit lát az utolsó jelenetben, ami ott sípolt?

Ja és WTF, hogy DomDP Darlene kihallgatási videójára ujjazza magát? :D

irgum76 - 2019. 11. 05. 07:43

“Elliott menekülése már-már komédiába fulladt szerintem :D”

én azt hittem, hogy a jégpályán rázza le a zsarukat mint Kevin McCallister némiképp hasonlított az üldözés de gondolom ez szándékos volt

_Peter - 2019. 11. 05. 09:43

5. rész betörés hack szuper lett! Hasonlót láttunk már hangulatában Angelával is, ismét nagyot húztak a készítők. Ahogy egy szót sem szólt egymáshoz Darlene és Elliot, a zene is adta a feszültséget. Az a lépcsős lefele szaladós jelenet nagyon adta, klassz felvétel.
Egyet bakiztak a készítők szerintem, ha jól láttam Elliot az iMac-en amikor elmenti az ujjlenyomat fájlt akkor mutatják az elérési útvonalat és az asztalra menti.

A lebukás után tényleg Kevin McCallister a jégpályával, a betlehemesek a buszon, elvegyülés helyett direkt az út közepén futni, karácsonyi dalok fuss Kevin!
Direkt lett ilyen komikus Elliott menekülése, szemben Darlene improvizált és lazán kisétált a rendőrök szeme láttára mintha a szomszédos fitneszteremben lett volna.

“az sem volt teljesen letisztázva, hogy akkor miért is kell ide most betörni”

Ilyenkor a válasz általában az, hogy a néző nem figyelt. :)
Mondták az Oliviától szerzett hozzáférési jog kevés volt, ezért betörtek és hozzáadták magukat admin jogokkal. Így már látni fogják a ciprusi bankban a dark army pénzét és tudják szabotálni whiterose kongói tervét és a deus csoport pénzügyeit.

irgum76 - 2019. 11. 05. 11:06

Ilyenkor a válasz általában az, hogy a néző nem figyelt. :)

konkrétan kiesett neki az első 4 rész.. :)

Enzo - 2019. 11. 06. 13:51

4×05 (pótlás tegnapról)

Zseniális rész volt (megint az ötödik!), de basszus, csak a legvégén jöttem rá, hogy miért. A “hétidézete” szembejött már többször előtte, de kontextus nélkül nem láttam, hogy ez miért is jó, aztán a végén, amikor Vera kimondta a második felét, abban a pillanatban esett le, hogy hát egy darab beszéd nem hangzott el a részben az eleje óta! Ellioték nagyrészt csendben dolgoztak a(z egyébként szintén remek és feszült) heist-en, az alkalmilag hackerkedő DomDP Signal üzenetben kapta az infókat Creepy Janice-től, és Price meeting-meghívója se volt egyszerű eset a sok írott üzenettel, ezeken kívül meg csak háttérben szólt némi karácsonyi ének, és ennyi.

A Virtual Realty-be betörés tetszett, mondjuk nem tudom, hogy szereztek meg ilyen mértékű belső infót kívülről (akár ilyen szintig, hogy hol mi van / merre kell menni, stb.) – tudom, hack meg social engineering meg minden, de kb 1 napja jöttek rá, hogy Olivia Cortez hozzáférése nem elég, és közben Elliot még ugye kirándult is egyet… Maga a kártyás beléptetőn való bejutás ennek megfelelően nem volt oly szofisztikált, mint az máskor lehetett volna: Darlene elterelte az őr figyelmét, Elliot meg átugrotta az egész beléptetőt, úgy ahogy van. Viszont utána amit csináltak, az minőségire sikerült, főleg mikor 3D nyomtatóval kinyomtatták az őr ujjlenyomatát a telefonról, az tetszett a legjobban. A szervertermes jelenetnél, ahogy jött az őr, csak nekem volt full Jurassic Park konyhás-raptoros jelenet utánérzésem? :D
Dolores cselesen jutott ki, Elliot üldözését nagyon érdekes ötlet volt ennyire távolból mutatni, mondjuk nem tudom, mitől van ilyen jó kondiban a srác, de az tuti, hogy elég őrült dolgokat bevállalt, hogy ne kapják el. Most viszont DomDP rájuk lett állítva, ajjaj…

denee - 2019. 11. 07. 17:00

“we don’t have to talk”
“it’s time we talked”

Youwe - 2019. 11. 08. 17:53

Tegyük meg tétjeinket: ki lehet Elliot titokzatos harmadik énje?
Kezdem: szerintem ÉN vagyok az.:D A “barát”. Hogy hogy hoznák ki persze nem tudom, de tudna ütni.

Edrick - 2019. 11. 09. 01:02

@Youwe:

Én is arra gondoltam először, hogy mi vagyunk azok, de túl sok minden szól ellene. Egyrészt nem láttuk, ahogyan Darlene elmondja nekünk, hogy itt van Vera – bár lehet, hogy ennél bele tudnak nyúlni egy flashbackkel, ahol Darlene csak hozzánk beszél -, viszont Elliot alapvetően velünk beszélt 3 évadon keresztül, tud rólunk, így nem értem, ha a harmadik én mi lennénk, az miért érné őt meglepetésnként, hiszen minket ismer. Viszont azt sem tudom, hogy olyan személy lesz-e, akit már ismerünk mi is és Elliot is, vagy valaki olyan, aki eddig teljesen a háttérben volt, esetleg soha nem is láttuk? Ugye Mr. Robot anno ténykedett Elliot tudta nélkül, majd lassan vette fel vele a kapcsolatot, hogy aztán kiderüljön, hogy valamennyire az apja képére született meg. Nyilván nem láttuk és most sem látjuk Elliot minden ébren töltött pillanatát másodpercről másodpercre, így viszonylag ügyesen be lehet csempészni a 3. személyiség cselekedeit azokba az időpontokba, amelyek sötét foltok ilyen szempontból, ha Esmailék majd fel akarják fedni, és meg akarják mutatni.

De őszintén nem tudnám megmondani, ki lehet az. Az már talán könnyebb, hogy ki nem lehet, de itt sem annyira egyszerű indokolni. Tyrell szerintem nem lehet(ett), mert teljesen más életet élt, és a 2. évadban két külön helyen voltak ő és Elliot, úgyhogy ha csak nem derül ki utólag, hogy a börtön és Wellick bujtatása nem egy időben zajlott, akkor nem lehettek egy testtel két helyen, úgyhogy Tyrell részemről kiesik. Darlene és Dom ugyanilyen okok miatt szintén, Philip ellen nem tudok hirtelen érvelni, de meglepődnék, ha kiderülne, hogy ő a harmadik :D És az a baj, hogy még nagyon sok kisebb szerelő van, akiket nem érzek megalapozottnak, hogy egy helyen és egy időben mozogtak volna Elliottal, csak mi nem láttuk. Ami viszont végképp bizonytalanná tesz, hogy mi a helyzet a gyerek Elliottal és az anyjával? Ők valahol Elliot agyának egy sarkában vannak elzárva, vagy csak valami elmepalota részei? A rövid, két mondatos beszélgetésükből az jött le, hogy egyikük sem a 3. én, viszont éppen hozzá indulnak.

Számomra még túl sok a kérdőjel ezen a téren, úgyhogy kivárok. Cserébe viszont azóta nem fogalkozott ezzel a kérdéssel a sorozat, mióta a 2. rész végén feldobta a labdát, és nem is igazán hiányoltam, úgyhogy eddig tök jól altatnak.

denee - 2019. 11. 09. 02:05

Youwe, Edrick:

Redditen elég népszerű elmélet, hogy a 3. személy nem egy új ember, hanem maga Elliot, csak egy teljesen más személyiséggel. Az idei évadban megfigyelhető, hogy sokszor agresszív és rideg másokkal, ami eddig nem volt rá jellemző. Hozzánk nézőkhöz már nem is ő beszél, hanem Mr. Robot.

Más téma, Irving miért tűnt el ennyire? Kiszállt a színész, vagy csak egyszerűen nem kapott még szerepet?

Papier - 2019. 11. 10. 18:52

4×05-ben egy hatalmas Dell felirat volt a szerveren, nem tudom, direkt maradhatott benne, vagy véletlenül? Hisz ebben a világban mindent az E Corp gyárt, aminek az e betűje valóban olyan, mint a Dell logóban lévő e betű.

Youwe - 2019. 11. 10. 22:07

Papier:

elképzelhetetlennek tartom, hogy véletlenül maradt benne.

wickee - 2019. 11. 11. 06:13

Papier: Máskor is látszottak már egyéb gyártók termékei is. Pl telefonoknál iPhone és Samsung.

irgum76 - 2019. 11. 12. 07:22

4×06

ismét nagyon jó rész volt

Angela fényében baromi izgalmas volt Darlene DiPierro jelenete én abszolult nem tartottam kizártnak, hogy Darlenet most látjuk utoljára élve
úgy voltam mint a macskás nő:
“hát nem erre számítottam” :)

de Elliot szálja is nagyon érdekes volt a srink Elliotról a kávéra majd a csajra nagyon ott volt

Denee:

“Irving miért tűnt el ennyire?”

az előző évad végén beintett WR-nak és alkotói szabadságot vett ki
úgy tűnik a kedves preparátor nő vette át a szerepét

ja Elliotnak egy pillanatra géphangja lett
csak a lejátszóm viccelt meg vagy más is hallotta?
(próbáltam visszakeresni de nem találtam)

Enzo - 2019. 11. 13. 01:17

4×06

Hű, eléggé felszálltak hőseink a szopórollerre, a Darlene és DomDP patthelyzetére rácsodálkozó Janice-től nem sok jót várok, Elliotot meg elrabolta Vera a lehető legrosszabbkor (elég lassan telik itt az idő, úgy nézem). Nem is tudom, hogy Olivia “meggyőzése” vagy Darlene fenyegetettsége volt a torokszorítóbb szál, Angela esete után már én se bíztam a plot armorban, Ellioton meg látszott, hogy nagyon nem akarja ezt, de nincs más választás… Kiemelném a kávéspoharas svenket, ahogy leesett általa mindenkinek, hogy mi történt, az nagyon erőteljesre sikerült. Mondjuk az meg elég egyértelmű volt már a kikéredzkedéskor, hogy Olivia öngyilkosságot megkísérelni megy be a fürdőbe, inkább azon lepődtem meg, hogy időben sikerült megmenteni.

Darabkák:
– Yay, Leon is back! Még mindig hatalmas laza arc :D
– Az tetszett, ahogy Krista még ilyen szorult helyzetben is elkezdte pszichoanalizálni Verát :D
– Az ügyes ötlet volt, hogy Olivia megtalálja a személyes vonatkozást a Deus Group bűneiben (El Salado mészárlás), de Elliot helyében én nem mondtam volna rá, hogy “Tudom”.

walaki - 2019. 11. 17. 00:15

Na, utóbbi időben nemigen volt alkalmam sorozatokat nézni, de ezt most bepótoltam.

Óriási! Ez az Esmail tényleg egy zseni! Kicsit aggódtam, hogy az előző évad végére túl globálisra ment a dolog, de nagyon szépen visszahozta hétköznapibbá meg lokálisabbá, úgy, hogy még rá is tett egy lapáttal.
A heist szerintem rettenetesen ott volt, már hiányoltam ezt a fajta hackerkedést.

Szerintem félreértettétek a heist lényegét, megpróbálom leírni annélkül, hogy túl szakmai lennék.
A deusosok sosem mennek direktben a ciprusi bank honlapjára, hanem erre a célra egy virtuális privát hálózatot használnak (VPN, a sorozatban egyszerűen csak proxy-nak mondják, viszont RSA-token kell hozzá, ezért tutira VPN lesz az). Ez kívülről feltörhetetlen, hacsak nincs kvuantuumszámítógéped, vagy meg nem döntöd a Fermat-tételt. Namost ezt a VPN szolgáltatást biztosította a VirtualReality cég, ezért ha oda betörnek és hozzáférnek ahhoz a szerverhez, ami a kapcsolatot fogadja akkor láthatják az adatokat, még mielőtt a titkosításra sor kerülhetne. Az, hogy meghackelték a VPN szervert, még nem elég, rá is kell venni valakit, hogy használja azt a ciprusi bank elérésre, így ellophassák a banki jelszavát. Na ehhez kellett Olivia, hogy telefonáljon.

A szerverparkokban egyébként a legtöbb rack Dell (más nem is igen gyárt manapság hi-end racket, amitóta a Sun megszűnt, még a Hitachi is ezt veszi), ezért ha a stáb beesik egy random szerverterembe forgatni, szinte biztos, hogy Dell-t kapnak lencsevégre. Leragasztva hülyén nézne ki, kiretusálni meg gondolom költséges lett volna, ezért inkább elkérték ugyanazt a pénzt a reklámért cserébe a Delltől. Az E-je egyébként tényleg Evil corpos :-)

Pennywise - 2019. 11. 17. 08:48

Csak nekem van néha olyan érzésem, hogy mintha Darlene is Elliot egyik énje volna? Persze, vannak olyan jeleneteket, amik ezt cáfolják, de számomra elég fura, hogy mindösssze néhány év lehet közöttük, ennek ellenére amikor Elliot gyerekkori jeleneteit látjuk, Darlene mintha sehol nem lenne, nem is létezne.
Van ebben logika?

irgum76 - 2019. 11. 17. 10:46

Pennywise:

nem hiszem Pl.: a betörést sem tudta volna megcsinálni Darlene nélkül Elliot

ellenben tegnap újranéztem a részt és most már 100%, hogy van egy hangváltozás Elliot beszédében mikor nyomatékosítja, hogy a csaj elvesztheti a fiát
igaz nem géphang hanem inkább démoni

wickee - 2019. 11. 18. 08:37

Hát… amikor azt hittem volna, hogy már nem tudnak meglepni semmivel, akkor lerakták az asztalra ezt a hetedik epizódot… Brutális volt… :|

Snoopyzit30 - 2019. 11. 18. 12:45

Kicsit megcsúsztam a sorozattal. Korábban hetiben néztem, de most újra kellett néznem a 3. évadot, annyira nem emlékeztem már. 4×05-nél tartok, de továbbra is zseniálisnak tartom. Sajnálom, hogy hamarosan vége lesz. Kommenteket most nem olvasok, mert látom valakinek már a 4×06 is megvolt.

noinipo - 2019. 11. 18. 12:52

hetedik brutális lett, elképesztő, ahogy megtölti tartalommal Esmail az epizódokat, gyakorlatilag egy lassított filmet vetít, csodás ritmusban, feszültséggel, ebben a részben éppen 5 felvonásban, és ahogy előjött Elliot drámája, amit valahol mélyen régen tudsz, de mégse akarod, hogy felszínre kerüljön

Edrick - 2019. 11. 18. 14:56

Alapvetően sem gyenge az idei szezon, de brutális, hogy eddig képesek voltak mindig egy kicsivel még feljebb menni az előzőhöz képest. (És hogy ennyire jól fel tudták hozni Verát WhiteRose mellé, az már csak hab volt a tortán.) Tudom, hogy 2. évad úgy egészében megtépázta az első évad körüli rajongást, és azóta érthetően egyre kevesebb figyelmet kap, de könnyekben törnék ki, ha ezért a részért kapna valaki egy Emmyt jövőre.

Pennywise - 2019. 11. 18. 16:43

Aztarohadt….! Nem néztem még teljesen végig a hetedik részt – várom a magyar feliratot – de amit láttam, és amit értettem, ami került Elliot és Mr. Robot kapcsolatát illetően, az valami iszonyú durva. :(
Ja, kérem Rami Malek-nak egy újabb Emmy-díjat kiosztani. Zseniális a srác!

Pennywise - 2019. 11. 18. 16:46

Azta…! Nem néztem még végig teljesen a hetedik részt – várom a magyar feliratot – de amit láttam, és amit értettem Elliot és Mr. Robot kapcsolatát illetően, az valami iszonyúan durva és megrázó. Konkrétan lájtos sokkot kaptam, mert erre nem számítottam.
Ja, és kérem Rami Malek-nek egy újabb Emmy-díjat kiosztani. Zseniális a srác!

irgum76 - 2019. 11. 18. 17:22

egy ellen vélemény:
nekem nem nagyon tetszett
vártam a nagy csavart és egy klisét kaptam
semmi hekkerkedés csak kissé stulpirázott dráma

gajdipajti - 2019. 11. 18. 19:30

Azt észrevettétek, hogy a képarány, a megvilágítás és a színválasztás is olyan volt, mintha egy filmet néznénk?

noinipo - 2019. 11. 18. 20:17

@irgum76 – az egész évad egy nagyon rövid időszakot – pár napot – ‘dolgoz fel’, epizódonként szinte csak egy apró lépést tesz, nem akció dús, nem állandó hekker cucc, szerintem a mostani rész nem volt klissé, de érthető, hogy ha ez a ritmus nem mindenkinél talál be

Versatile - 2019. 11. 18. 20:22

@irgum76: ez az új információ alapjaiban változtatja meg Elliot Mr. Robothoz fűződő viszonyát, ami így a végjátékban rendesen megkavarhatja a dolgokat.

@gajdipajti: A harmadik évadban is volt egy hasonló rész, a közepe-vége felé, amikor az Elliot a kissráccal megy moziba.

seven - 2019. 11. 18. 21:13

úristen.

15/10

denee - 2019. 11. 18. 22:02

4×07 imdb-n 1500 szavazat után is 10.0 ponttal áll, ami nem tudom, hogy csak valami hiba e vagy sem, de én egyetértek ezzel a pontszámmal az biztos. Ami a ‘csavart’ illeti, az nem ütött akkorát mint amekkorát csavarok ütöttek a korábbi évadokban, ez a mostani valami olyan volt amit én személy szerint sejtettem már egy ideje, és amikor ebbe az irányba terelődött a beszélgetés akkor már tudtam is, hogy mi lesz a vége. De ez semmit nem vett el az élvezetből, a zseniális írásból, rendezésből, kameramunkából és nem utolsó sorban a színészek játékából. Elliot és Vera is emmy-t érdemlően játszott.

mikkamakka - 2019. 11. 19. 02:55

10/10, lehet is gravíroztatni az emmyket
garantáltan újra fogom nézni az elejétől, érdekes élmény lesz az biztos

seven - 2019. 11. 19. 11:50

danee: nem hiba, tényleg 10 ponton áll. A Breaking Bad-es Ozymandias is 10 ponton áll még mindig több százezer szavazat után. A GoT Battle of Bastards is 10 volt, most már “csak” 9.9.

Ritka, de előfordul. Ilyen kaliberű epizód megérdemli.

Kiskrüt - 2019. 11. 19. 13:38

Redditen olvastam, hogy az 5 felvonás a gyász 5 szakaszát hivatott bemutatni és ha megfigyelitek akkor Elliott viselkedése tényleg a szakaszok szerint változik.

walaki - 2019. 11. 19. 20:36

10×7 Hát nem tudom, klisé vagy sem, nekem az utolsó 1 perc nagyot ütött. Egyáltalán nem számítottam rá, pedig általában előre látom a fordulatokat. A pisztolyos is várható volt, a Mr. Robot-os csavarra számítani lehetett, de erre nem! Pedig logikus meg egyértelmű, de erről most annyira zseniálisan elterelték a figyelmet, hogy csak na! Remek epizód! Közben elég alaposan beesteledett, így kiváncsian várom, lecsúsztak-e a találkozóról.
Kicsit furcsa látni Freddy Mercuryt hackerkedni :-) de ez a Malek gyerek tényleg remek színész! Csatlakozom azokhoz, akik Emmyt követelnek neki!

walaki - 2019. 11. 19. 20:37

4×07 Hát nem tudom, klisé vagy sem, nekem az utolsó 1 perc nagyot ütött. Egyáltalán nem számítottam rá, pedig általában előre látom a fordulatokat. A pisztolyos is várható volt, a Mr. Robot-os csavarra számítani lehetett, de erre nem! Pedig logikus meg egyértelmű, de erről most annyira zseniálisan elterelték a figyelmet, hogy csak na! Remek epizód! Közben elég alaposan beesteledett, így kiváncsian várom, lecsúsztak-e a találkozóról.
Kicsit furcsa látni Freddy Mercuryt hackerkedni :-) de ez a Malek gyerek tényleg remek színész! Csatlakozom azokhoz, akik Emmyt követelnek neki!

_Peter - 2019. 11. 19. 20:59

Mennyi különleges epizód van ebben a sorozatban! Hackerkedés vágás nélkül
Hackerkedés párbeszéd nélkül
Öt felvonásos színdarab
és ilyen 10/10 részeket csak úgy évad közben ledob Esmail, hatalmas

WillTravele - 2019. 11. 19. 22:27

Valahol elszomorító, hogy egy ilyen kaliberű sorozathoz, illetve ilyen zseniális részhez nincs kritika, csak kamukibeszélő (hello, pl. TWD, Bob Hearts Abishola).
4×07 maga a tökéletes epizód. Szó se róla, 10/10.

Hegeman - 2019. 11. 19. 23:40

WillTravele: A lényeg, hogy a Survivorhöz van…

winnie - 2019. 11. 20. 05:15

hehe, az sosem veszi ki magát szimpatikusan, amikor valaki más sorozatokon utálkozik, főleg, ha nem is nézi/ismeri őket, pedig valamiről sosem valami helyett írunk, nem dobálunk ki kritikákat csak azért, mert túl sok lenne:)

higgyétek el, engem is bosszant, hogy nincs, tök jó lenne meg minden, de látjátok, nem kapunk írást. a premierről sem kaptunk, pedig több hétig vártam, hogy legyen. és ezekről a részekről sem kaptunk senkitről. én meg nem vagyok az a típus, hogy rugdossalak titeket, hogy írjatok, a mindenségit. nem mondhatom, hogy dolgozzatok ti is, mert ez nem a ti dolgotok, hanem a miénk, aki ír, az hatalmas szívességet tesz nekünk. és persze nagyon sok olvasónak.

így maradok én. én, aki mindent megteszek ennek érdekében, azaz aminek látom a heti aktuális részét, annak írok a heti aktuális részéről, szinte kivétel nélkül – más kérdés az említett survivor kvázi az egyetlen sorozat, amit hetiben tudok nézni más nem (ezért meg is írom mindig szerencsére), mert az gondolom feltűnt az évek alatt, hogy én nézem szinte a legkevesebb sorozatot ezen a tájon.

most mondjuk írok a twd-ről (mert azt sajnos néznem kell (nem a blog miatt), így cserébe tudok, aminek sokan örülnek), de a héten írtam a watchmenről, mert felhoztam magam (és jelenleg amolyan új játékszer kategória), múlt héten írtam a unicornról, mert felhoztam magam. (a bob hearts abishola gondolom, tévedésből került említésre, mert 12 éve minden országos újoncról írunk, így az alapvetés.)

és ma írni fogok remélem a his dark materialsról, mert megnézem a 2-3. részt, az megérdemli, hogy kapjon egy második posztot.

winnie - 2019. 11. 20. 05:15

de, ha erre van szükség, akkor én is leírom, amit fölöttem: “Valahol elszomorító, hogy egy ilyen kaliberű sorozathoz, illetve ilyen zseniális részhez nincs kritika” – látta már valaki a 4×07-et, hogy írjon róla nekünk? Jelenleg egyébként az is fenyeget, hogy nem lesz fináléírás (bár akkor mindig több az esély, hogy kapunk, főleg, ha sorozatzáróról van szó).

irgum76 - 2019. 11. 20. 07:48

Walaki:

én a pszichoterápia csavarjára értettem a klisét ott vártam valami érdekeset erre benyomtak egy molesztálást

irgum76 - 2019. 11. 20. 12:22

szerintem igazából nem is nagyon lehet írni ezekről a részekről
hiszen mit írsz egy olyan epizódról ahol két mondat hangzik el
“zseniális” és ennyi

CrashBoostZoom - 2019. 11. 20. 14:43

Engem az ilyen részek hidegen hagynak minden sorozatban. Az egyetlen pozitív dolog amit el tudok mondani az, hogy Fernando-nak annyi. Eszméletlenül irritált minden egyes jelenetben amiben benne volt.

noinipo - 2019. 11. 20. 16:06

@CrashBoostZoom – lehet, hogy pont ez volt a cél azzal karakterrel ;)

Enzo - 2019. 11. 21. 02:00

4×07

Hú. Nem vártam egy ekkora gyomrost ettől a különös, filmszerű, ötfelvonásos résztől, de mesterien lett felépítve az egész, mind képileg, mint zeneileg (rendes nagyzenekari, színpadi aláfestés, néhol meg idegborzoló horrorzenébe hajlóan), mind egyéb hangeffektek terén (a vihar és mennydörgések alatta…), nehéz bármit is hozzáfűzni, egészen kiváló ez az évad is, most már kijelenthető, hogy még a 3.-at is übereli.

Már az elején voltak kiemelendő jelenetek: az “átváltás” Mr.Robotba, hogy mi látjuk nézőként a másik karaktert, de Vera csak a beszédből érzékeli. Mr.Robot szövege hatalmas volt, az egészet be lehetne idézni, ahogy leoltotta a kisstílű gengszter-terveket, aztán be lett lengetve, hogy egy zseniális huszárvágással összehozná a Deus Group kirablós tervet Vera “igényeivel”, de végül egészen más irányba mentünk el ezzel a kikényszerített terápiás sessionnel. Érdekes lett a felállás, amikor szóba került Mr.Robot eredete, hiszen Elliotot elkezdte érdekelni, és így kvázi “átállt” Vera oldalára, egy furcsa 2v2 szituációt kialakítva. A molesztálásra amikor rákérdezett Krista, ott már sejteni lehetett, hogy ez a félelem oka, de ettől függetlenül az a feszültség, ahogy eljutottunk oda, és ahogy közben a néző agyában végigfutott ezernyi lehetséges szcenárió (akár Elliot harmadik énje is eszünkbe juthatott), az tanítani való. Rami Malek eszméletlenül nagyot játszott a részben (most képzeljük el, ha Christian Slater sorait is ő mondja!), de a Verát alakító Elliot Villar (ne már, hogy ez a neve :D) is odatette magát.

A végén a csavaron meglepődtem, valóban szépen elterelték a figyelmet az egyedül hagyott Kristáról, és Vera is elég ideig hátat fordított neki ahhoz, hogy leszúrja. Remek húzás volt, de szinte eltörpül a rész egyéb kvalitásai mellett, megérdemelt az az IMDb-s 10.0 pontszám. Ja és ha tudatos volt ez a “gyász 5 fázisa” metafora, akkor az még egy pluszpont Esmail-éknak, wow.

#hétidézetei (egy vicces, egy komoly):

“-You ain’t no corner bitch I can stick my dick in. Need to buy you dinner first.
-That what this is, dinner?
-Shit, nigga, he trying to make a metaphor. Yo, V, I thought you said this kid a genius, bro.” :DD /Peanuts/

“I’m not someone you push around with a gun. I am the gun.” /Mr.Robot/

walaki - 2019. 11. 21. 19:14

@irgum76: én is arra utaltam, csak nem akartam így direkben leírni, hogy ne spoilerezzek, de asszem már mindegy :-) Mondjuk így utólag nem bánkódom, hogy egy ilyen blőd klisét kaptunk, mert ettől csak még nagyobbat üt a többi. Vajon tényleg eltűnt Mr. Robot? S ki fog jönni a helyére? A bosszúállás angyala? Vagy marad az űr, és kontroll híjján végleg bekattan főhősünk?

@CrashBoostZoom: általában én sem csípem a lelkizős rézeket (főleg mert többnyire értelmetlen kliséhegyek meg baromságok), de ez most még a klisék ellenére is tökéletes volt, végig tűkön ülve figyeltem. Nagyon ritka, hogy egy sorozat el tudja ezt érni nálam. És szerintem is @noinipo rátapintott a lényegre ;-)

audrey - 2019. 11. 21. 21:35

Hú, technikailag, képileg zseniális volt, tényleg. Viszont ezek a “Nee mondd el..” stb. párbeszédek roppantul irritáltak, Mr. Robot már régebben is, de most felettébb idegesítő volt számomra a keménykedésével. Vera wow, bár az indítékát különösnek találtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz