login |

NCIS: Los Angeles: kezdett a 11. évad – írta Torjack

2019. 10. 28. 15:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem lövök le poént (nem volt sok…), de spoiler-érzékenyek csak óvatosan olvassák a posztot. Sőt, mivel a 10. évadról nem volt összegző írás, így kontextusként még azt is elővenném gyorsan.

A húzós S10-es évadnyitó után belecsaptunk a lecsóba – a tovább mögött folytatom.

Tavaly Nia Long (Mosley), mint főnéni elköszönt (nem kár a karakterért…), a szárnysegédje is ( csúnya vége lett…), meg ha jól emlékszem, a 8. évad alatt elhunyt Miguel Ferrer karakterétől, Owen Granger igazgató-helyettestől is hivatalosan az elmúlt szezonban vettünk örök búcsút.

Linda Hunt baleset miatt csak az évad végén tért vissza, épp időben, Kensi és Deeks lagzijára egy hatásos belépővel. Eseménydús buli lett. Callen frontján is történtek dolgok, kimentette, majd eltemette édesapját, aktuális asszonypajtival (Arkady barátunk leánya) is úgy néz ki, véget ért a románc.

Családi gondok a köbön: Nell anyukája súlyos beteg, hazatér San Franciso-ba, Eric kapna közben ott egy zsíros állást, szóval lehet bukunk 2 főszereplőt is ( naná, hogy maradnak). Ja igen, van Sam is.

Végre akkor az új szezon: kezdtünk a sorozatoknál általában szokásos cliffhanger-feloldással. Le azért nem rágtuk a körmünket a 10. évad zárásától, akadt egy kitörőben levő háború (vagy valami ilyesmi), beépített ellenséges ügynökök egy hadihajón, hőseink egy része tűz alatt. Callen meg közben csajozik – hiába, élni tudni kell.

Meg úgy mellékesen kaptunk egy nagy JAG reuniont is, David James Elliott és Catherine Bell visszatértek korábbi népszerű szerepükbe, és sor került a JAG sorozatzáró epizódjában nyitva hagyott kérdés feloldására is.

Hát… (tudom, így nem kezdünk mondatot) nem biztos, hogy így képzeltük el a régi kedvenc karakterek történetének a folytatását. De azt megmerem tippelni, hogy Harm és Mac sztoriját tovább viszik majd valamilyen formában, bár azt kétlem, hogy a JAG-et visszahozná a CBS, annyi azért már nincs ebben a sztoriban, főleg, hogy a The Code is kaszát kapott.

Visszatérve a részhez, kaptunk egy átlagos évadnyitót. Nagy a baj, nem kicsi, hőseink megoldják, lapozzunk. Nell és Eric nélkül, családi gondok, ilyenkor kit érdekel a krízis, majd egy beugró is megoldja a melót. (Szimpatikus az új csaj, remélhetőleg nem úgy jár, mint az előző…)

A jófiúk nyertek, rosszak vesztettek, minő meglepetés. Viszont mindezt szokásosan szórakoztatóan, megfelelően adagolt, kellő humorral tették, szóval részemről fel sem merül ennyi év után sem a kasza.

A csapatdinamika és a humorfaktor továbbra is működik, heti 40 perc kikapcsolódásnak továbbra is teljesen jó a sorozat.

5 hozzászólás Ne habozz!

Pisti - 2019. 10. 28. 18:01

De lehet tudni melyik adó fogja vetíteni a NCIS Los Angeles és mikortól?

winnie - 2019. 10. 28. 18:13

gondolom, ugyanaz, amelyik eddig, és ilyenkor általában 1 év van a premierek között, de a premiernaptárunkba bekerül az időpont, ha kiderül.

torjack - 2019. 10. 28. 20:07

Köszi winnie a tupírozást, így azért pofásabb :)

Eddig hozza a szezon a szokásosat, semmi extra, de heti 40 percet továbbra is megér.

torjack - 2019. 11. 12. 16:54

11×06-nál jól állt a sorozatnak a Guy Ritchie stílus.

Hetty és Eric viszont jóformán még semmit nem szerepeltek az évadban. Érdekes. Gondolom Eric kap valami komolyabb szálat a távolmaradáshoz.

Jakus István - 2020. 05. 27. 15:56

Érdekelne a megkezdett sorozat csak szünetel vagy vége?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz