login |

Pilot: Mrs. Fletcher

2019. 10. 28. 21:30 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kicsit nehéz az HBO új sorozatát a premierje alapján megítélni, hiszen teljesen az alapok lefektetésére ment el az első rész, még ha tudjuk is merrefelé mennek innen. Ez alapján ajánlható esetleg? Mindjárt mondom.

A történet egy csonka családról szól. Apuka már új, fiatalabb nővel ropja, a fiát egyedül nevelő anya pedig rájön szépen lassan, hogy új korszak kezdődik az életében, amikor a csemete egyetemre megy, kirepül a fészekből. Már most is feszegették, hogy a szexuális újraéledése következik a nőnek.

Viszont az is tisztán látszik, hogy a fiú szálával is akarnak kezdeni valamit, párhuzamosan fut majd ez is, nem csak az anyára koncentrálnak. Lefektették, hogy a srác mennyire királynak érzi magát a szülővárosában, de talán az egyetemen hatalmas pofáraesések várják, miközben egyedül marad. Majd meglátjuk, mit sütnek ki ebből.

A kérdés tényleg az, hogy ez a két szál valakinek érdekes-e az eddig látottak alapján. Komoly problémákat, érzelmeket vet fel, de első ránézésre azért nem volt itt igazi csali, amire ráharaphattunk. Érdekes amúgy, mármint készítői szempontból, mert nyilván ilyesmi alapozás remek, de közben lehet, hogy pont a sorozat halálos ítélete is egyben.

Amit ebből ki akarok hozni, hogy lassú folyású komikusabb felhangokkal bíró drámaként indult a Mrs. Fletcher, hiába hangsúlyozták a pornó és szexuális felébredés szálat, mivel teljesen a realizmusból jut majd arrafelé, lehangolóbb sztoriból indulva, nyugisan kibontva a témát.

A kezdês olyan 7/10, de igazából nehéz a helyzet, mert bár most épp megnéztem volna a 2. részt, de jövő vasárnap nem tudom, mennyire jut majd eszembe.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 10. 28. 21:35

ehh, tényleg kevés volt erre a kezdés, hiszen most kezdődik a sorozat…

nem volt rossz, 6-7/10, simán nézném tovább az anyát, hogy merre viszik, és nyilván már csak a könyv miatt is adott a fiú szála, de hogy minek van? ha felesben kell néznem, akkor nem tudom elképzelni, hogy maradjak. vagyis…, nem tudom, mit akarnak kihozni belőle. adott egy szörnyű ember (akit legszívesebben nem látnék többet) és… később nem lesz szörnyű? ordas klisé, és nem is érdekel. vagy szörnyű marad? akkor meg pláne nem érdekel. de akkor mi marad? öngyilkos lesz? olyasmit ma már nem írnak. gőzöm nincs. de biztos, hogy néznem kell(ene) őt is, ami nem jó előjel.

DennyKeh - 2019. 10. 28. 22:32

Basszus, Cameron Boyce. Szerintem sokan részben miatta fogják megnézni, bepróbálni, hiszen egyik utolsó munkája, mielőtt meghalt volna 20 évesen most nyáron.

Nikita - 2019. 10. 28. 23:18

Winnie, Ki a szörnyű ember? A fia? Nem egy öngyilkos karakter, mitől lenne az?

winnie - 2019. 10. 29. 05:09

persze, hogy nem az, csak próbáltam önbrainstorming révén valami szélsőséges megoldást találni a szörnyű/nemszörnyű skálán – mármint, hogy az lesz-e a sztori, hogy nem változik, vagy az, hogy megváltozik. ha pedig megváltozik, akkor a nagy playa, “minden az enyém” életből “semmi sem” lesz, aminek következményei lehetnek, és nem csak az, hogy “megjavul”.

de őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mit akarnak kihozni a karakteréből.

Kisanna - 2019. 10. 29. 05:10

Eleg semmilyem volt a kezdes, de Katherine Hahn miatt maradok; aztan meglatjuk.

Anthonz - 2019. 10. 29. 08:03

Igazából dupla résszel kellett volna nyitniuk. Megnéztem a trailert, hogy lássam kb. mire lehet számítani, mert az egy rész önmagában kevés volt.

winnie - 2019. 10. 29. 08:11

tippre itt egyébként hatványozottan igaznak fog tűnni, hogy ez inkább egy hosszabb film, mintsem sorozat bármiféle epizodikus szerkezettel.

Mom - 2019. 10. 29. 09:13

Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy mit tudnak kezdeni a karakterrel, miután a színész meghal. Lecserélni, vagy megölni a sorozatban? De mondjuk öngyilkosságot mernének-e írni neki? Nem is konkrétan erre a karakterre gondolok, hanem általánosságban azokra, amelyeknek a való életben hal meg az alakítója. Gondolom a rajongókat felbosszantani, kegyeletet sérteni nem mernének valami csúnya kiírással…

winnie - 2019. 10. 29. 10:13

á, ezzel szerintem nem érdemes foglalkozni, simán csak elfelejtik, ha folytatják, átment másik suliba.

Shannen - 2019. 10. 30. 22:05

Hát ez így tényleg csak egy közepes alapozás volt. Kathryn Hahn miatt vártam, miatta maradok is még legalább egy részre, aztán majd meglátjuk. Az mindenképp előny, hogy csak félórásak a részek.

kisanna - 2019. 11. 04. 13:40

a 2. rész után sem tudom eldönteni, mi a fene ez, nézném inkább darálva, eddig semmi nem történt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz