login |

Az HBO passzolta az első Game of Thrones-spinoffot

2019. 10. 29. 20:23 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, ,

Az HBO nem fog sorozatot berendelni az első leforgatott Game of Thrones-spinoff pilotból, legalábbis erről értesítette a stábot a készítő, Jane Goldman. Az HBO egyelőre nem kommentálta az értesülést, de fejlesztés alatt lévő projektekkel egyébként sem szoktak hivatalosan foglalkozni, szóval erre lehet, hogy nem is érdemes számítani.

Itt írtunk bővebben az első spinoff-tervről, az előzmény-sorozatterv sztorijáról (később hírben persze olvashattátok a szereposztást, illetve pár kép és infó is kiszivárgott), amelyet 4+1 pilotszkriptből választott ki a csatorna elsőként.

Sajtóértesülések szerint egyébként azok után, hogy a pilot nem jött be az HBO fejeseinek (pedig ugye a szkriptet nagyon szerették, hiszen berendelték), adtak még egy esélyt a készítőnek, hogy újravágja bizonyos kárt változtatások mentén, de az új változat sem nyerte el a tetszésüket, így kuka lett a projekt.

Ha jól rémlik idő közben a szkriptek közül kettőt már passzoltak, köztük a Bryan Cogman-féle, utólag bekértet, amely azonban pár hónappal később “feléledt” Ryan J. Condal és George R. R. Martin készítésében, és szeptemberben azt írtuk róla, hogy “közel jár a pilotberendeléshez”. Ennek a sztorijáról a következőt írtuk:

A történet a Targaryen-ház dicső napjairól szólna, 300 évvel játszódna a GoT előtt. A sorozat alapjául Martin kísérő könyve, a Fire & Blood szolgálna.

18 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 10. 29. 20:31

Akkor a jégzombikirály marad szótlan kabátakasztó, és nem tudjuk meg miért volt morcos. Kisebb összegget mernék arra rakni, hogy az utolsó évadban azért nem tértek erre ki jobban mert 1: fantasy, 2: hát lesz az az előzmény sorozat, annak is kell valami.

Alain Prosztó - 2019. 10. 29. 20:37

Atya ég, mennyire lehetett rossz, ha azok nem rendelték be, akik az utolsó GoT szezonra simán rábólintottak? :-D

cherockee - 2019. 10. 29. 20:42

Azt is el lehet azért képzelni, hogy mennyire fájhat ez nekik, most amikor forró a vas, akkor nem lehet ütni…kit fog érdekelni mondjuk egy most előkészületben, 1,5 év múlva pilot fázisban, majd talán rá egy évre forgatásra kerülő project egy egyébként nem olyan jó hírű sorozattal kapcsolatban? (Bár rohadt nagy kérdés, hogy mennyire igaz az a vélekedés, hogy “mindenki” rossznak tartja az utolsó évadot, vagy mennyrie lesz addigra igaz.)

winnie - 2019. 10. 29. 20:53

(OFF: nem hiszem, hogy kérdés, hogy nagyon sokan tartják rossznak, sokkal, sokkal többen, mint amennyien az előzőket tartották rossznak, de persze még így is bőven, bőven kisebbségben vannak, csak ugye a hangerő miatt lehet az az illúzió egyesekben, amit kábé minden fronton cáfolni lehetett. ezt persze nem vitanyitónak írom, úgyhogy ennyi a téma, bővebben róla itt: https://www.sorozatjunkie.hu/2019/05/20/elozetes-kibeszelo-game-of-thrones-finale/#comments)

Python - 2019. 10. 29. 21:46

Gondolom meg volt a belsős felmérés is, hogy a Targaryen spinoff az vonzaná a nézőket, ez meg kevésbé. És mivel mindkettő költséges lenne, így ezt beáldozták, főleg úgy, hogy az újravágott verzió sem jött be a HBO fejeseinek.
Pedig ebben lett volna potenciál, mert ez a spinoff lehetett volna vérbeli fantasy sorozat.

Hádész - 2019. 10. 29. 21:56

Python: Gondolom ez is ilyen Star Wars féle effekt, hogy nem mernek elszakadni nagyon az aktuális érától, mert az rizikósabb.

Platschu - 2019. 10. 29. 22:01

Mégiscsak jobb lesz, ha a Westworldbe integrálják. A méltatlan 8. évad kinyírta ezt a franchiset, mert a nagy misztikum nevetség tárgyává vált.

cherockee - 2019. 10. 29. 22:45

@Python:

gondolod, hogy azoknak akiknek a Game of Thrones eredeti sorozat bejött, a lehellet vékony fantasy jelenléttel, azoknak egy vérbeli fantasy sorozat is tetszene, bájital-varázslás-démonok-szörnyek, minden?

cherockee - 2019. 10. 29. 22:47

@Platschu:

Szerintem nem vált a misztikum nevetség tárgyává, a legtöbbeket szerintem alig érdekelte a jégzombis mitológia, kicsit hiányzott, hogy na, legyen valami, de nem rágta sokmillió ember a körmét, hogy na, konkrétan miért jönnek. Engem felcseszett, hogy semmit nem tudtunk meg, de ez szerintem a kisebbség.

Python - 2019. 10. 29. 22:55

cherockee: A rajongói köménymagnak akik a könyveket is imerik bejönne, vártuk is nagyon a Bloodmoont. ;)
De ugye ez egy 10-15 millió fős tábor világszintem, ebből az amerikaik olyan 2-3 millióan vannak. Szóval ez a sorozat olyan Watchmen sorozatra jellemző nézőszámokat v. egy minimálisan magasabbat produkálna a GOT faktor okán, ami fantasy esetében igen jó, de egyébként…! De nem hozná a GOT számait, és a világon végigsöprő hypeot sem…!

Mi volt a GOT sikerének titka: Politika, árulások, ármányok, szövetségek felbomlása, újak létrejötte; gyilkosság, polgárháború, háború, szex, sárkányok, stb.! Na ez egy Targaryen spinoffban, főleg, hogy a Tűz és Vér c. könyv alapján készülhet, mind hatványozottan benne van, és van mögötte könyv, míg a Bloodmoon mögött nem igazán van regény. Ja, és ha majd berendelik, és évadok alatt kifut a (szerintem antológiai) széria, akkor kb. Robert lázadása környékén v. azzal érhet véget, így sokkal szorosabban kapcsolódik a GOT sorozathoz, mint a Vérhold.

cherockee - 2019. 10. 29. 23:11

@Python:

Minden szavaddal egyetértek itt már, ez szerintem is egy elég valószínű levezetése lehetett a döntésnek, megfejelve azzal, hogy gondolom a pilot se így se úgy nem volt olyan rémesen lebilincselő.

Python - 2019. 10. 29. 23:27

@cherockee:

Nem tudjuk, ezek után nem is fogjuk megtudni, hogy mit is akart kihozni Jane Goldman és Martin a Bloodmoon -ból.

Viszont az üzleti realitásokra alapozó HBO döntésén túl szerintem vihetett ebbe némi politikát is, mert azért Martin pár hete nem csak D&D -t ekézte meg jó adag kritikával, de magát a HBO -t is. :P ;)

Python - 2019. 10. 29. 23:31

@Hádész: Ez is benne lehet, főleg így a Watchmen nézőszámait ismerve.

Hádész - 2019. 10. 29. 23:41

Én nem olvastam (még) a könyveket, de ettől függetlenül nagyon érdekelt a mások sztorija a legelső rész cold openje óta. Végig azt vártam a sorozatban, hogy majd kiderül a mibenlétük és pár évad után ők lesznek a fő sztoriszál, de valahogy a katarzis elmaradt a végén, a válaszokkal együtt. Szóval nagyon vártam ezt a spinoffot.

winnie - 2019. 10. 30. 01:01

(az off kommenteket és a válaszomat is átpakoltam a megfelelő topikban, ahova kértem, plz. – who’s the szajkó, now?:)

dexike3 - 2019. 10. 30. 06:56

pont azon merengtem, hogy a nyáron (végén) befejezett pilot forgatás mikor kerül a “zsűri” elé. ezek szerint megtörtént és le is húzták egyúttal. Naomi Watts-t nagyon sajnálom, szeretem a játékát a Twin Peaksben is jó volt többek között. kár, hogy nem látom Targaryen-ként. szerintem a CGI se lehetett valami veretes, annyi idő alatt, amikor a 6 részt egy évig bindzsizték. még mindig az a véleményem, hogy egy animációs sorozatot is elbírna a franchise.

Zs.Gábor - 2019. 10. 30. 07:20

A 10 ezer évvel korábbi előzmény sorozat volt az egyetlen, aminek esetlegesen adtam volna esélyt.

A Targaryen házról esetleg egy mini sorozat mehetett volna a 7. és 8. évad közt.

kila25 - 2019. 10. 31. 00:14

Bakker pedig engem is a kaszált sztori érdekelt legjobban. Sztem hihetetlenül sok pontenciál lett volna benne, mivel ez a rész tudtommal nincs papírra vetve, igy csak pár “történelmi” alappillér kötötte volna őket.

Gondolom a jogok az HBO-nál és más nem csaphat le rá… :-(

Elég vicces lenne ha megszerezhetné a Netflix és emiatt ugrana egy szépet az előfizetőik száma, az HBO meg verné a fejét a vastrónba… :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz