login |

Light As a Feather: a 2. évad második fele

2019. 10. 29. 18:45 - Írta: Necridus

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Továbbra is csak a ciripelést lehet hallani a kibeszélők alatt, de azért hátha megnézik néhányan a Hulu tinithrillerének, a Light as a Feathernek (Könnyű, mint a pehely) második évadját, ami itthon az HBO GO-ra jött, és ha nem is kezdett el szárnyalni, mindenképp szintet lépett az előző évadhoz képest. A második évad első fele ugye már megjelent nyáron, erről itt lehet olvasni, a maradék nyolc rész pedig nemrég került fel a streaming csatornára.

Lehet, hogy mindehhez csak az kellett, hogy ne azt várjuk el a sorozattól, hogy itt hullani fognak a karakterek? Hullanak, de két évad alatt annyi, mint egy slasher sorozatban két rész alatt. Szerencsére nem csak erről akar szólni a sorozat, mert ha így lenne, borzalmasan lehúznám. De jelen van egy rejtélyes átok, egy olyan misztikum, ami köré írták a történetet, és az S2B-ben erre is helyezték a hangsúlyt.

Amit nagyon jól tettek. Azzal, hogy nem a halálokkal foglalkoztak és azokkal akartak minket átverni (nem egyszer játszották el, hogy a halál nem is következett be), hanem egyfajta nyomozást kevertek a történetbe, sokkal izgalmasabbá vált az egész történet, többet lehetett csavarni rajta, több szereplőt mozgattak meg, és több sokkoló pillanatot is okozott.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Ahogy a 9. epizód kezdett, az nálam tökéletesen megalapozta az évad végignézéséhez szükséges kedvet. Újra játszottak a karaktereink, és a halálokat nem csak elmormolták, de rövid bevágott jelenetmorzsákkal ábrázolták is. Kimondottan jól lett összerakva, majd ezek után rövid időt ugrottunk az időben, ahol mindenki nyugodt, mert megszűnt az átok. De persze ez csak a vihar előtti csend volt.

Az évad első felénél a párbeszédek miatt a Screamhez hasonlítottam, most már több hasonlóságot is fel lehet fedezni a két széria közt. Maga a hangulat is olyan volt, ahogy egyre veszélyesebb helyzetekbe kerültek a karakterek a nyomozás során, végül a csapatba beintegrált titkos ellenség kártyát is felhasználták (amivel szerencsére én régen találkoztam, szóval ütött). Peri, Alex új barátnője ugyanis Violet egyik korábbi áldozatának húga, aki bosszút akart állni a vörös lányon.

A kis csapat eközben megtudta, hogy az átok az első játékosok óta létezik, akik közül az egyik elhunytat nem temették el, így ő lehet az, akinek szelleme nem nyugszik, és megátkozza az újabb játékosokat. A hamvait tehát a sírjához akarták vinni, de Peri megállította őket, s a gubó (vagy mi a fene, merthogy még mindig nincs konkrét neve) kikelt, ezzel megfertőzve az összes jelenleg élő játékost.

Nagyon el lett találva ez a jelenetsor, ami az utolsó előtti részben volt, feszülten néztem, és ötletem sem volt, hogy fog ez végződni. Végül az utolsó részben visszaléptek egyet, ellaposodott a történet. Perit ugyan elintézték, ahogy a feszültséget is meggyengítették. Nem érződött, hogy a karakterek maximális veszélyben vannak, érezni lehetett, hogy itt mindenki túl fogja élni és boldogan élnek tovább.

Csak azt nem gondoltam, hogy ez ilyen könnyen elrontják a megoldást. Kiderült ugyanis, hogy nem az első játékos szelleme a probléma, hanem Jenny. Mack halott ikertestvére nem engedte el az itteni világot, és emiatt jelent meg az izé Mack hátán, valamint az átok létezésének oka is ő volt. Csak ez nem magyarázza, hogy az ő játékuk előtt mi okozta azt a sok halálesetet. Mi köze volt Jenny-nek a többiekhez?

A szellem és az átok teljesen jó megoldásnak bizonyult az egész sorozatban történtekre, Jenny visszatérése pedig csak egy pluszt jelentő, mégis izgalmas szál volt, amit nem hiányoltunk, de örültünk, hogy ott volt. Erre felborítva a remekül felépített szerkezetet, túlcsavarták a szálakat, és erőltetett, indokolatlan lett az eredmény. Ráadásul Mack-től elbúcsúzva áttért Violett testébe, ami még nagyobb rejtély, hogy mégis mi oka volt rá. Akkor most Jenny szimplán velejéig gonosz, és tiniket akar gyilkolni?

Ezen kívül mindenki egyetemre ment, Trey és Mack egymás mellett kötöttek ki, ahogy azt sejteni lehetett. Cserébe azt nem, hogy Peri feltámad, Violet pedig nem önmaga, és ismét játszani fog.

Nem volt a legjobb a megoldás, de nem azért, mert mérges lennék miatta, hanem egyszerűen nem értem, mi a logika mögötte. Ha van egyáltalán. Ettől függetlenül nagyon tetszett a 2B, a 20+ percessége ismét hatalmas előnyt jelentett, és daráltam, ahogy csak tudtam. 7,5/10 az évad, és ha ilyen minőségben jön a harmadik évad, akkor ide vele, most!

6 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 10. 29. 18:50

Nem szoktam horror sorozatokat nézni, filmeket még kevésbé, de ezt megnéztem nemrég egyben az első és a második évadot (akkor még csak első felét), és az lepett meg, hogy nézem tovább, valahogy lekötött, szóval várom a harmadik évadot.

pete6 - 2019. 10. 31. 20:19

Nekem amugy tetszik a sorozat. Kellö hosszuságu is,bár megmondom öszintén a 2. évad 2 feléhez még feliratra várok. Most nem vállalta be senki mert elözöleg is féluton a Netflix kiadott hozzá.

Anni - 2019. 11. 02. 14:19

Tetszett az évad 2. fele is.
Azt, hogy Peri gonosz az első felében totál nem éreztem de valahogy itt már az első részben gondoltam, hogy ő lesz a segítő. :D
Mondjuk, hogy kiengedték a zsaruk annak ellenére, hogy nála volt egy hulla ezen nagyon jót nevettem de elnézem nekik. :D
Tényleg végig izgalmas volt és nagyon jó, hogy csak 20 percesek a részek így sokkal jobban csúszik.

A vége nekem is fura lett ezzel a Jenny gonosz szállal meg, hogy Violetbe átszállt?!

Remélem lesz folytatás.

RivanEmiX - 2019. 11. 07. 15:35

Én most néztem meg és ahogy én értelmeztem Margaret az ördögűzésbe halt bele és ettől lett a játék ami terjed tovább mert ő haza akar menni és csak így tud hogy ha valaki az átok miatt felfigyel rá (azt hiszem) Jennie csak plusz volt a végén így már lehet tudni hogy ő miatta maradt meg a játék mert nem akart elmenni és ezúttal sem ment el ezért folytatja Violet a játékot. Viszont azt én sem értem hogy miért kell játszania? A játék eltűnt de ő folytatja ez arra utal hogy mégis csak gonosz vagy ami Macknél is előidézte hogy nem ment el már megint az megy? Fogalmam sincs de nagyon izgalmas volt a sorozat és remélem lesz 3.évad hogy megtudjuk Jennie miért szállta meg pont Violetet és folytatja a játékot

kávé - 2019. 11. 11. 20:12

Lesz 3. Évad???

Timi - 2019. 12. 31. 01:05

Én úgy értettem, hogy az átok megszűnt, amikor átvette Jennie. Ha ő a túloldalon maradt volna, már megszűnt volna a játék és a gyilkolás az első évad végén. De úgy döntött, hogy “élni akar”, így nem lépett le. Ezzel hozta újra vissza az átkot.
Most a második évad végén, meg amikor kinyílt a gubó, mindenki hátán megjelent a báb egy rövid időre, így tudta megszállni Violetet Jennie. Még most sem kész arra, hogy simán halott maradjon. Ő mondta, hogy mennyi mindent szeretett volna még tenni. Mackennat nem akarja kínozni, csak az ikertesója, így Violeten keresztül inkább gyilkol tovább, hiszen ő maga az átok már.

Na nagyjából én így értettem 😃 várom a folytatást
Kíváncsi vagyok az eredeti szereplők benne lesznek e, így hogy más városokba mennek főiskolára. Vagy csak az új játékosok lesznek e a főszereplők.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz