login |

Új magyar sorozatok 2019/20-ban (2.): Mintaapák

2019. 10. 29. 14:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: hazai termék, kampány, magyar hírek, video,

Még mindig áll a terv miszerint ebben a tévés idényben több új magyar sorozat kerül képernyőre, mint tavaly, amikor ugye jött az Ízig-vérig (pilotkritika), a 200 első randi, a Bogaras szülők (pilotkritika), az Alvilág (pilotkritika) és a Drága örökösök (1. évados írás). A 2019/20-as premierke közül a Jófiúk már megvolt (kritika), a (nem feldolgozás!) Mellékhatás már kapott posztot korábban, most lássuk a következő premiert.

A TV2-re november 11-én fog érkezni a Mintaapák.

Üröm lehet egyesek számára az örömben, hogy ez bizony napi sorozat lesz. Nem szappan, hanem telenovella, vagyis fix sztorival rendelkező és nem végtelenített. Épp ezért nem is meglepő, hogy feldolgozás, illetve adaptáció lesz, az alapot az argentin Sres Papis (Dear Daddies) adja, majd kiderül, hogy hűen követik-e a sztorit, vagy el merik-e engedni, mint mondjuk a Drága örökösök esetében. (Elég népszerű a formátum, már majdnem 20 országba adták el.)

A történet szerint a sorozatban négy egyedülálló, különböző élethelyzetben lévő, eltérő karakterű apuka lesz látható. Főszereplők: Szabó Kimmel Tamás, Klem Viktor, Mészáros Béla és Fenyő Iván, valamint Stohl András, Egri Márta, Kovács Patrícia, Polyák Lilla, Botos Éva, Földes Eszter, Kuna Kata, Pataki Szilvia. (Érdekesség, hogy a főszereplők a pilotban még Simon Kornél, Mészáros Béla, Szabó Simon és Ódor Kristóf voltak.)

A vezető dramaturg Goda Kriszta, a vezető író Kormos Anett, a rendezőként pedig többek között Spáh Dávid és a Mátyássy Áron dolgozott. A hivatalos leírás:

 A négy tipikus apa karakter kiválóan írja le a társadalomra jellemző apa figurákat. Az élet minden területén alfahímként viselkedő Géza (Fenyő Iván), aki a klasszikus családmodellben hisz, ő férjként és apaként is igazi férfi akar lenni, Szabi (Klem Viktor), a hedonista sztárügyvéd, az anti-apa, aki képtelen a családi felelősségvállalásra, a gyerekét egyedül nevelő Tamás (Szabó Kimmel Tamás) és a két nő és több gyerek között őrlődő Miklós (Mészáros Béla), aki mindenkinek szeretne megfeleli, de valójában senkinek sem tud. Rajtuk kívül számos kiváló színész és rendkívül tehetséges gyerekszereplő színesíti még a történetet, akiknek köszönhetően a tinilányoktól, az anyákon át az anyósokig sokan azonosulhatnak majd a karakterekkel.

A tovább mögött megnézhető egy teaser és 4 karakterpromó.

8 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2019. 10. 29. 15:19

Kovács Patrícia ismét képernyőn!
Megvettek.

Kisanna - 2019. 10. 29. 15:35

Valotarsak levezeto? Tok olyan a sztori.

fjordok - 2019. 10. 29. 16:17

Értem én, hogy kellenek a húzónevek, de hogy mindig ugyanazokat a színészeket sikerült megtalálni…. maximum variálódnak a nevek, nem cserélődnek.
Az itteni névsorból még nagyon hiányzik Lengyel Tamás, esetleg Szabó Győző vagy Nagy Ervin…
(ettől még tök jó, hogy mostanában már magyar sorozatok is vannak, sőt, párat szeretek is, csak ugyanannyira korlátozott a szereposztói paletta, mint a szinkron- és reklámhangoknál….még jó, hogy a három nem nagyon esik egybe, mert akkor a boldog foglalkoztatottak napi 73 órát melózhatnának… :-D)

Viszont lenne egy kérdésem: tudom, hogy Nálatok nem volt népszerű, de mi szerettük, viszont semmit nem találtam, folytatódik-e egyáltalán valamikor az Ízig-vérig a Viasaton. Tudtok róla valamit?

winnie - 2019. 10. 29. 16:38

nem tudunk róla infót. ha lesz valami, megírjuk.

(szerintem csak illúzió, hogy pusztán variálódnak a nevek, főleg szinkronnal, mert az ember azt gondolhatja, hogy csak 10-20 ember van mindkét nemnél, holott simán legalább 50-80, csak épp mindenkit ismerünk. sorozatoknál eleve a fizikai tényezők akadályozzák, hogy sok ismétlődés legyen, aki egyet csinál, az jó eséllyel a többi nagy részét nem fogja, de tény, hogy vannak duplázók, de tippre (nem tudom) lengyel tamás sem volt sok minden másban a híres duplázása (triplázása) után.)

Shannen - 2019. 10. 29. 22:23

Hát most nagyot koppantam. Én azt hittem ez heti lesz és még vártam is, mivel elég ütős a szereplőgárda, de napiban kizárt, hogy kövessem sajnos.

fjordok - 2019. 10. 30. 07:50

@winnie: hát, ha nincs hír, az rossz hír, mert tavaly tavasszal adták, azaz, ha folytatódna, akkor -legalább is gondolom- már jönni kellett volna híreknek legalább arról, hogy forog vagy hogy forogni fog…

Lengyel Tamás meg Aranyélet, Válótársak, Mi kis falunk + egy csomó film a Kossuthkiflitől a BUÉK-ig.
De mindegy is, hogy 20-30 vagy 60-80 rotál, mert ennél jóval több színész van még Mo-in is…. és legalább is, nekem laikusnak valahogy az jönne le, hogy minél kevésbé elcsépeltet választ valaki, annál könnyebb egyeztetni is vele. Igaz, az arcára nem jönnek be magától tömegek se…

Dawnie - 2019. 10. 30. 20:24

Bocs az offért, de a HBO-nál nem az volt a mondás, hogy évente egy magyar sorozatévadot gyártanak le? Az idei hol marad?

winnie - 2019. 10. 30. 20:30

tavaly nem volt róla szó, hogy lenne, és egyelőre valóban elég nagy a hallgatás, de talán kapunk valami bejelentést.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz