login |

Carter: kezdett a 2. évad

2019. 11. 01. 22:06 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: Kanada odavág, kritika,

Pretty sure I’m supposed to be part of that walk-and-talk!

A Carter már tavaly is az év nagy csalódása volt számomra, egyszerűen megdöbbentett, hogy egy mókás koncepciót egy kedvelt színésszel hogy lehet ennyire elsinkófálni. Ezek után a sorozat visszatérése meg sem lepett, hogy ugyancsak értékelhetetlen volt számomra, de persze én vagyok a hülye, hogy bíztam abban, hogy talán most nézőssé válik.

De az vesse rám az első követ, aki nem bízott volna. Hiszen, mint írtam, a külső segítős felállásban egy krimikedvelő sorozatjunkie számára mindenképp vicces, ha egy egykori krimiszereplő színész segít be a rendőrségnek úgy, hogy a sorozat forgatása közben ráragad tudást (valójában krimis kliséket) veti be. Ezt a koncepciót a The Grinder, de még az ugyancsak nem nagy eresztés Take Two is jobban alkalmazta.

I’ve seen this happen a million times, okay? The network wants to juice up a show, they bring in some new characters to shake things up a little bit.

A Carter továbbra is az agyalágyult stílust képviseli. A “humor” (valójában inkább idiótáskodás) oltárán totál feláldozzák a sorozatot, de egyrészt számomra a pihent agy 40 percben inkább fárasztó, mint vicces, másrészt pedig kiöl minden tétet és feszültséget a sorozatból, sőt, legtöbbször az érzelmesnek szánt pillanatokat is totál kinyírja. Teljesen komolyan vehetetlen az egész, nehéz volt olyan aspektust találnom, ami működne benne.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval Carter magánnyomozónak állt, megkapta első hivatalos ügyét, de persze elég hamar gyorsan összehozzák a rendőrökkel, szóval úgy változott az alapfelállás, hogy közben nem is változott. Az ügy egy emberrablás, azonban mivel egy összeesküvés elméletes tag felesége az áldozat, ezért nem nagyon hisznek neki a nyomozók. Maga a sztori elfogadható volt, de nem sok figyelmet kapott, ráadásul túl is húzták a végén a toldott-foldott második elrablással.

Egyedül az új főnök csapódott le benne pozitívan. Ő önmagában is hozott némi dinamizmust, és a viszonya Carter-rel, valamint Sam-mel működik, de a végén a leszámolásnál ő is félre lett állítva, nem sok vizet zavart. (Ráadásul felvezettek valamint átívelést is vele kapcsán, ami végképp ásításra késztetett.)

A Carter-nek továbbra is komoly gondja az, hogy Carter nem jó nyomozó. Oké, ez is a lényeg, de tényleg semmi szüksége nem lenne rá a rendőrségnek, az pedig itt érezhetően erőltetett, ahogy minden szóba jövő helyre betolnak egy tévésorozatos utalást, melyek közül a többség csak azért történik, hogy a főhős kinyithassa száját.

I don’t know what’s gonna happen with us, but I do know the seeds have been planted, potential for riveting twists and turns. If this was my show, I’d say it’s gonna be an interesting season.

Gondolom, az értékelésem egyértelmű, nem most fogok visszatérni, mert ez a sorozat krimiként tényleg élvezhetetlen, nézni inkább az fogja, aki szereti, ha Jerry O’Connell szövegel neki. Mert aki számára ő nem sok, az jól szórakozhat a hülyeségein. Az, hogy közben mi történik, nem lényeges.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz