login |

Pilot: See

2019. 11. 01. 15:59 - Írta: human

58 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Prológus. Előre szaladok, de lehet, mások is így éreztek előzetesen: nem igazán hittem abban, hogy a See jó lesz, viszont a posztapok zsáner miatt mégsem lehet kihagyni. Főleg, hogy az Apple Tv+ egyik kezdősorozataként a kivitelezésre azért költöttek rendesen.

A történet a viszonylag távoli jövőben játszódik, ahol az emberek vakok. A régi idők fennmaradt technikai dolgait használják (például áramot egy gátból), de már csak isteni ajándéknak tekintik azokat. Ebben a korban a látásról beszélni istenkáromlásnak tűnik, de van aki mégis megteszi.

A konkrét cselekmény egy kis erdei törzs körül indul be, ahol egy befogadott nő 2 gyermeknek ad életet. Közben pedig boszorkányüldözők feltűnnek a környéken, és erővel el akarják fogni a nőt, amit a törzs vezetője nem hagy. Szóval egy durva, rögtön véres fogat villantós csatával kezd a See, aminek a végén a törzsnek menekülnie kell egy rejtélyes férfi útmutatását követve.

Kettős érzés ez a pilot. Egyrészt ugye csak elmesélte a “múltat”, beindította a cselekményt, de már ebben is sok olcsónak hívható írói fogás volt. Konkrétan az, hogy vakon (szó szerint:) követi a törzs egy ismeretlen, rejtélyes férfi utasításait, az olyan dróton rángatós sakkbábú mozgatásnak tűnt készítői szempontból. Nyilván később jobban kiderül majd minden, nem a rejtély része a baj, hanem a valamennyire erőltetettsége.

Viszont emellett meg nagyon ügyesen építették fel a feszültséget a csatával, utána a “ketyegő órával”, azzal, hogy a törzsnek menekülnie kell a nemsokára befutó boszorkányvadászok elől, és ehhez egy nagy félelmét legyőzni, hinni valamennyire. Az első 40-45 perc végig pörgött. Persze ha logikával állunk neki pár dolognak, akkor elkezd szétesni, szóval aki sokszor fennakad, az szerintem ne erőltesse. Az biztos, hogy a hangulat engem elkapott ennyi időre simán.

A prológus dolgot pedig azért mondtam, mert kicsit olyan volt az egész, mintha az öregek mesélnék a törzs múltját. Nem is tudom hogy mondjam, nem emlékszem mennyit ugranak az időben, ha ugranak, de ahova elértek a pilot végén az tűnik a tényleges helyszínnek, ott lesz a tényleges cselekmény valószínűleg. De lehet meglepnek.

A megvalósítás amúgy “tévés” szinten szerintem remek. Az egyetlen ami szúrta a szemem, az a közelharc koreográfiája. Mármint túl sok széles ütés meg ilyesmi volt, nem erőltették meg magukat, hogy kitalálják két vak csapat miképp küzdene, még ha pár ötletük azért lett is volna, amint egy az egy ellenbe ment az akció szétcsúszott kicsit. Úgy látszik nekem is meg kéne fogadnom a saját tanácsom, bár igazából a logikára valamennyire szemet hunyást a történetre értettem, ott kell átlépni dolgokon, az akciójelenetek csak nekem kiemelten fontosak ilyesmiben.

Tudjátok mi jutott eszembe némelyik húzásról? Hogy egyszerűen weird az egész (lásd kép?). Még nem tudom, hogy “na írunk valami nyakatekerten furcsát” módon erőlködtek, vagy jó weird-e. Egyelőre 7/10, mondanám, hogy lássuk azt a második részt, de úgysem ezzel folytatom most az Apple Tv+ kínálatával való ismerkedést.

58 hozzászólás Ne habozz!

Goofy - 2019. 11. 01. 17:40

A trailer alapján nem valami jó sorozat.
Láthatóan nem is túl okos, arcfestés és díszes ékszerek a vakok közt.

FP Jones - 2019. 11. 01. 18:41

Kb 15 percet bírtam belőle.. elég is volt.

DarkEagle - 2019. 11. 01. 18:59

Az első 2 rész alapján azt kell mondjam hogy eddig bejön. Néha nagyon fura tényleg meg kissé erőltetett is de egyelőre bejön. Momoa-nak jól ell a szerep. Pilotban konkrétan alig láttam különbséget az itteni karaktere és a GOT-os Khal Drogo közt. De később hál Isten árnyalták a karakterét. A Királynő részlegéről egyelőre nem tudom mit gondoljak mert nagyon beteg az a nő. Nagyon kíváncsi vagyok merre viszik a sztorit. Azt amúgy tényleg nem vágom miért hagyták élve az árulókat Momoáék.

A látvány és a stílus egyébként viszi a hátán az egészet.

dexike3 - 2019. 11. 01. 19:50

üzenet az agynak:
vak vagyok. áll mellettem két néma fószer az egyik a haverom, a másik meg akar ölni és én pont az utóbbit szúrom szíven “sebészi” pontossággal (mert valahogy érzékelem a testalkatát)…

Annatar - 2019. 11. 01. 23:10

Megnéztem a három részt, pedig az első közben nagyon úgy éreztem, hogy ezt nem akarom nézni. Még mindig nem vagyok benne biztos, de kezdem megszokni. Azt viszont nem tudom, hogy a világ milyenségéhez tartozik vagy egyszerű hanyagság, de a nők semmit nem öregedtek 17 év alatt, és némelyik férfi sem… Lehet, hogy a vakságot okozó vírus mellékhatása?

Ronaldo - 2019. 11. 01. 23:47

Atmoszféra és képi világ szempontjából szerintem elég igényes lett. Összességében kellemes csalódás, viszont attól egyelőre még nehezen tudok elvonatkoztatni, hogy vakok a karakterek. Olyan fura, ahogy pl. a csatában is elhajolnak az ütés elől, vagy célirányosan nekiugrik az ellenségnek, meg ilyen apróságok…

DarkEagle - 2019. 11. 02. 01:44

Gondolom láttál már olyan harcművész filmet vagy sorit amiben vakok verik agyon egymást vagy épp a látó embereket. Az hogy valaki vak nem jelenti hogy nem lehet jó harcos. SŐT aki vak az jobb harcos lehet mint az aki lát mert a vak ember jobban koncentrál a környezetére. Ez nem fantasy ez valóság, gyakorlatilag alap kiképzés a shaolin kungfu-ban és más komolyabb harcművészetben is.

Mardred - 2019. 11. 02. 09:36

A vicc az, hogy én egész igényesnek tartom az egészet. A vadonban élők görnyedve járnak, folyamatosan közel a talajhoz , ha ismeretlen terepre érnek, akkor tapogatózva maguk előtt. A harcban egymásra folyamatosan figyelve (nem csak a szem létezik ám, szaglás és fül is van a világon, szerintem erről egy vakot kéne kérdezni, de az a tippem, hogy több generáción keresztül, folyamatosan egy vak társadalomban élve idővel ezek az érzékek még az általánosnál is jobban kiélesednek), az, ahogy folyamatosan játszanak a különfélre hangra alapozott kommunikációval (csata közben egyszer-egyszer elhangzott a chet-chet, ami valószínűleg legalább annyira a pozíció, mint az épp életben lévők száma miatt is szükséges.)
Nekem tetszett. A mitológia, a vallás (a királynő nem tudom mit csinál, de lehet, hogy azt is vakok tapasztalataira alapozva alakították ki úgy ahogy), a társadalom felépítése (és nem nagyon láttul, hogy csak vakok vannak-e, mert ugye a konfliktust előidéző ickó mindenfélét mond…)

Ami viszont nagyon hamar feltűnt, hogy a kamerakezelés nagyon emlékeztet a The revenantra, jó hosszan vesznek egy egy pillanatot, általában az arcra koncentrálnak… nekem tetszik az egész, várom a folytatást.

Feri - 2019. 11. 02. 11:09

Tényleg “weird” a sorozat, az első rész az nekem is a hozzá szokás volt, de ha belegondolok, hogy nem látna az egész világon senki ez már eléggé magába foglalná a “weird” fogalmát… Nem számítana bőrszín, a nemi hovatartozás sem annyira, erősödnének az érzékszervek és a testi vágy (lásd a kép) úgyhogy én ezt eléggé reálisnak látnám ebben a helyzetben. Az ékszerek meg itt nem a külcsínre utalnak, hanem jelzést szolgálnak, kifejezési, kommunikációs céljuk van ahogy csörömpölnek és az arc/test festésnek is megvan a funkciója, rejtőzködnek az állatok és egymás elől, elrejti a szagukat.

michael - 2019. 11. 02. 13:08

@DarkEagle ezt a harc”művészet” dolgot még beveszi valaki? A harc sosem lehet művészet.

Duben - 2019. 11. 02. 13:57

Azt hiszem ez volt a mélypont. Vannak szar sorozatok amik egyszerűen rosszak mert igénytelenek kis költségvetés, rossz színészek stb… de ez nem az a fajta, ez valami más.
De itt elértünk a sorozatboom mélypontjára. Amikor már nem tudnak hova licitálni tovább. Már nincs véresebb már nincs kegyetlenebb már nincs meglepőbb már több mellett se lehet mutatni. Amikor már a Tesco is sorozatot gyárt. Vége, feltétel nélküli kapituláció.
Nem azért mondom mert annyira rossz volt. Hanem mert egyszerűen nevetséges volt. Szatírának tökéletes. Társadalmi görbe tükör. Ahogy csúfot űz a nézőből és az egész mai fogyasztói kultúrából. Ezek vagyunk mi. Otthon a fotelben ülők. Nézzük a dobozt ma már nem csak otthon hanem mindenhol minden körülmény között. Ez vagy te akinek már bármit letolhatunk a torkán mert az immunrendszered megszűnt létezni. Nem hinném hogy céltudatosan ezt akarták. Csak ez jött le, nekem. Ahogy ezt a vak társadalom maszturbáló királynőjét próbálták eladni. Nem is arról van szó hogy mi lehetséges vagy mi nem. (mert pl harc előtt bekenték magukat valamivel amit előtte megszagoltak így tudják ki az ellenfél és ki van velük…stb mindenre van magyarázat) Szóval nem az itt a probléma hogy ez valami annyival másabb lenne mint bármelyik, akár vastrón vagy Mr. Robot. Itt csak maga a jelenség bújt elő és vált nevetségessé. Ahogy elszórakoztatjuk magunkat egy postapokaliptikus világgal. Ahol szegény karakterek is egy jobb világért harcolnak.
Ahol mindenki vak és két csodagyerek majd olvas és könyvek és tudás és jön a szép új világ. Mi meg megmaradunk vakként a tv előtt mert egy újabb adagba adják el nekünk a semmittevést. Szóval van itt koncepció, van itt minden. Még az is egy szép metafora hogy ezt pont az Apple adja el nekünk. Így teljes művészi zsenialitás. Vagy véletlen?

Alterego9 - 2019. 11. 02. 14:03

Mardredhez és Ferihez csatlakozom, nekem is pont az tetszett benne hogy ott volt azért egy csomó apró figyelmes részlet, de nem ment le egy szájbarágós szintre hogy minden egyes jelenetben megmagyarázza hogy miért nem pont úgy botorkálnak az emberek ahogy a körülöttünk élő vakoktól látnánk (akiket azért rendesen megnyomorít az hogy nem egy rájuk tekintettel levő világban élnek).

Amiről human írt, hogy a prológus “olyan mintha az öregek mesélnék a törzs múltját”, azt én is éreztem, talán inkább pár kevert biblikus párhuzam jutott eszembe egyrészt az exodus, másrészt betlehem témákban, de mindenképpen olyan hatást keltett mintha egy később legendává váló eseménysort néznénk.

Python - 2019. 11. 02. 17:29

Nekem bejön a SEE. ;) Ok, eleve szeretem a disztópiát és a posztapokaliptikus alkotásokat, de valami megfogott ebben a sorozatban. A látvány, a gyerkőcök igazi apja mögötti rejtély, a világ viszonyai ami létrejött, stb.! És ezek szerint lehet egy maroknyi látó, akik valamilyen oknál fogva minden elszórt vak kolóniában utódokat nemzenek, hogy egy új világot teremtsenek?!

Biohazard - 2019. 11. 02. 23:10

1 rész után azt mondanám, hogy túl nagyot akartak markolni és a lényeges részletek kicsúsztak a lényegtelen, de látványos(érteed?) dolgok javára. Nekem hiteltelen(hihetetlen?) a világ eddig. Rengeteg ‘hátezmegmiaxar’ érzésem volt az 1. rész alatt/közben. Ez a harcmodor nem fura, vagy hiányos…ez nevetséges. Egy kőfalat védve senkinek nem jutott eszébe rettenetes csapdákkal teleszórni a fal alját? Hát az, hogy 2 sornyi ember, szálvefegyverekkel kora reggelig védenék a szurdokot? Vannak lovaik, meg kutyáik!! És? Itt a falunk…amit nagyon készségesen mi rombolunk le. Ehelyett meglasszózzák egymást(?!), testcseleket mutatnak be és lemmenek bicskázás-távolságra valamiért. Ha nekem, fotel-generálisnak feltünt, nyílván másnak is..
Azt végképp nem értettem, hogy honnan lettek mini-daredevilek mind2 oldalon?? Kiböki, hogy majd 1 km-re lovak állnak a víz mögött…what?!
Eddig elég nagy zagyvalék a dolog, de végignézem, hátha lesz valami értelme…

Kisanna - 2019. 11. 03. 05:27

Ez egy paródia volt. Komolyan. Nálam jobban senki nem várta ezt a sorozatot, dehát vicc az egész. A harcjelenetek, a párbeszédek, logikai bakik, rémes volt. Mintha egy két éves írta volna. A Maszturbáló királynő meg már csak feltette az i-re a pontot.

Szocika - 2019. 11. 04. 10:30

Wont See…..

Kb 15 perc után tekertem bele, boszorkányok, autógumik…
Rémes volt, tele logikai bakikkal.

blade78 - 2019. 11. 04. 12:35

miért vannak fent akadva a masztizó királynőn? Csak a polgi ügyvédjének szabad az olyat :D

Jack - 2019. 11. 04. 17:21

Két rész után egész jó. De egészen vicces, hogy a pilotban ázsiai gyerekek a második részre afroamerikaiak lettek. Csak a pilot utáni berendelést követően dőlt el az apjuk bőrszíne?

Senike - 2019. 11. 05. 12:13

blade78 – 2019. 11. 04. 12:35
miért vannak fent akadva a masztizó királynőn? Csak a polgi ügyvédjének szabad az olyat :D

Wow, nem gondoltam volna, hogy épp itt találkozom egy ilyen kommenttel :D

jerrycomovie - 2019. 11. 06. 15:15

Senike: A masztizást már a második etapban sikeresen megemelték egy szinttel. Ez már simán öncélú, hogy beszéljenek a sorozatról. Nem “Trónok harca” szintű… Egyik részben imádkozni akar, erre magára hagyják. A következőben kijelenti, hogy imádkozni akar, erre “segítséget kap”.
Nem nagyon tud megfogni ez a sorozat.
Kiváncsi vagyok, mikor kerül elő a szemcsepp, ami visszaadja a látást, mert így, egy vakoskodó Momoa, nekem nem túl érdekes.

DarkEagle - 2019. 11. 08. 23:28

Az első 4 rész alapján egyelőre jó kis sorozat ez. Nyilván nem Trónok Harca szint de miért is kéne annak lennie?

Egyébként itt páran írják hogy logikai bakik vannak de senki nem ír egyetlen példát sem. Ha már ilyen ökörséget írtok legalább indokoljátok már meg mert röhejes lesz az egész.

Ennyi erővel írjátok be hogy: “szar.” és kész. Nagyjából ugyan annyit érne a komment. :D

Visszatérve a 4. részre. Annyira nem volt erős viszont az meglepett hogy ilyen kinyírták a királynőt és a népet is. Mármint gondolom ez volt a lényeg mert nem láttuk hogy meghalt volna bárki is.

“Kb 15 perc után tekertem bele, boszorkányok, autógumik…”

A sorozatban nincsenek boszorkányok. Az autógumikkal sem értem mi a gond hiszen a jövőben játszódik bár azt nem mondták elvileg hogy mikor pontosan de ha egyszerű könyvek túlélték a világvégét akkor a gumik nem túl meglepőek. Egy gumi nem bomlik csak úgy szét.

sia - 2019. 11. 09. 09:32

Kifejezetten tetszik. Nem értem a fanyalgást.

winnie - 2019. 11. 09. 09:38

akinek kifejezetten nem tetszik, az a tetszést nem érti, szóval ezzel nem vagyunk előrébb. ezért segít sokat, ha az ember leírja, hogy miért tetszik vagy nem tetszik neki.

Energy52 - 2019. 11. 09. 12:52

Gyönyörű tájak,fantázia,maszturbáló királynő :-) 8/10 eddig

Aleysa - 2019. 11. 10. 19:42

Egyszerűen nem tudom eldönteni hogy akarom e làtni a 2.rèszt.
Engem zavart hogy nem làtnak.olvastam ugyan hogy ez az alaphelyzet, de hogy így csatáznak…na..olyan lehetetlen az egèsz. Voltak jópofa dolgok, hogy szívdobbanásban mèrnek tàvolságot, de nem igazán működik.
A kiràlynő akciója szintèn totàl kizökkentett. Èrtem én H règi hagyomàny összemosni a vallást ès az extázist, de mègsem èreztem odaillőnek.
És bàr Momoa mit sem vesztett a vonzerejèből, most úgy èrzem ez nagyon kevès ahhoz hogy tovább próbàlkozzam

Gd42 - 2019. 11. 12. 01:18

A sok negatív kritika után nem vártam semmit, és nagyon kellemesen csalódtam.

Elég kényes vagyok a logikai bakikra, de itt meglepően jól bemutatnak mindent, igaz nincs szájbarágás, ami magyarázatot adhat a kritikákra.

A világ meglepően átgondolt, szerintem ez pont erőssége a sorozatnak. Jópofa, h mekkora becsben tartják a műanyagot és az acélt.

A ruhák állatbőrök, nem csoda, h egyszínűek. Az ékszerek célt szolgálnak, ld. királynő csörgője. A harc nekem bejött, végre valami friss dolog és laikusként logikusnak tűnt.

Kicsit olyan, mintha páran nem láttak volna még vak embert és azt képzelik, aki csak az kb ül mint egy befőtt, amíg valaki arrébb nem teszi. Pl. tuzgyujtas, tájékozódás meg hasonlók. Ma is vannak vakok, akik pusztán hallás után tudnak tájékozódni, a sorozatban évszázadok alatt meg jó, h ennyire alkalmazkodtak. Ráadásul csak két millióan maradtak, nyilván ezek a leginkább alkalmazkodni képes és legügyesebb emberek és leszármazottaik.

Szóval osszessegeben kellemes meglepetés.

Isaac - 2019. 11. 14. 15:07

Nekem tetszik a sorozat,most vagy elsiklom olyan dolgok felett ami mást zavar vagy az agyam kiszűri azon információkat amik szerintem magyarázatok erre. Lényeg ,hogy számomra élvezetes és teljesen újszerű a megközelítés az olyan alaphelyzet miatt,mint vakság és hogyan éljünk együtt vele. A harcok kellőképpen kidolgozottak és egyetértek,ha láttál már vak embert kézitusában (tube videó,vak lány a cselgáncs edzésen) hát lehet sokan meglepődnének. Aki nekem kétséges ,mint karakter az a Királynő személye,tudom utódlás stb. ,de nem látom benne a vezetőt akit “vakon” követnék :D
Amúgy élvezetes lehet ott villanyszerelőnek lenni,mivel a színkódok nélkül ,tulajdonképpen érintéssel állapítja meg,hogy melyik vezetékben van feszültség :O Aminek tudjuk kicsit más a fogása :(

Réka - 2019. 11. 17. 14:22

Én is tudom élvezni, szerintem érdekes sorozat. Egyelőre 2 részen vagyok túl, de nem zavarnak a logikai bukfencek, arra tudok csak gondolni, hogy tényleg a legrátermettebbek maradtak életben az évszázadok során.

@Duben: ne haragudj, de szerintem a mélypont a kamaszkorom volt, a 2000-es évek közepe, amikor csak a szappanoperák meg a mónikasó plusz balázssó ment délután és mindenki ezeket nézte. Aztán ugye lassan bejöttek a torrentek, mert kábelünk az nem volt. Most meg konkrétan nulla reklámot fogyasztok tévén, abszolút nem is tévézünk a hagyományos értelemben, és az a napi 1 óra ami sorozatozással megy el, az számomra kikapcsolódás és hobbi.

Anonymus - 2019. 11. 17. 22:30

Az 1. rész 21. percében nyomtam ki, amikor egy random lovas meglasszózza Jason Momoa nyakát. Ez volt az utolsó baromság, amit már nem bírtam elviselni.

Egyébként már az alapötletnél elszurták az egész sorozatot. Minek kellett a 21. századba rakni az egészet? Ha a 15. századba rakták volna, hogy valami állat elterjesztett egy random vírust vagy valami sokkal hihetőbb lenne, hogy ennyire visszafejlődött minden.

Másrészt ha minden ember megvakulna és csak 2 millióan maradnánk, kvázi 2 év alatt kihalnánk, a fele nagyon hamar valami baleset által, a másik felét meg az állatok vadásznák le.

Mate4182 - 2019. 11. 18. 11:14

na, cask sikerult erre is ratalalnom :D

elozetest se neztem es sztorit se nagyon olvastam el, ugy voltam vele hogyha igazan jo a sorozat, majd az megtalal engem.
meg is talalt, egy baratom tegnap elem nyomta mobilon a 3. epizodobol Momoa harcjelenetet a rabszolgakereskedokkel.

azonnal megvett kilora.

en egy vak apuka mellett nottem fel es csaladi hagyomany nalunk a Judo (apukam emellett belekostolt meg a taekwondoba es az aikidoba. nem mondom hogy itt barkit osszepakolna de meg tudna lepni hidd el ;)
(ez mar tenyleg off de emellett fozni,sutni tud, kozlekedni a belvarosban es nem vakon szuletett!)

az emberek mozgasa a sorozatban baromi jo. imadom ahogy ovatosan marmar negykezlap mentek elore az ismeretlen terepen. igen! igy realis!
tetszett ahogy az anyjuk rajott hogy latnak a babak!

4 reszen vagyok tul es eddig baromira bejon. cask azert nem nezem epp most az 5.et mert a muszakom elejen vagyok, de biztosra veszem hogy keso delutanra mar az is meglesz

Mate4182 - 2019. 11. 19. 12:56

vegul cask megneztem meloban az 5. reszt :D

baromi jo volt, es a csavar a vegen pedig kulon erdekes. kivancsi vagyok mi less ebbol.

ezek szerint barmikor az elmult 4 resz alatt elintezhette volna ezt a vedelmet Anyu

oligaliga - 2019. 11. 20. 07:18

Anonymus

Nézd újra az első rész első pár percét. A vírus a 21. században pusztított, a történet viszont 600 évvel később játszódik.

Jack - 2019. 11. 20. 09:44

5. rész

Azért ez így hatalmas kérdőjel, hogy miért pont most húzta elő a Get out of Jail kártyát a nő, miután az egész faluját és az összes barátját már lemészárolták az emberei. Nem is értem. Remélem nem csak egy katasztrófálisan végig nem gondolt “Csavarjunk egyet a történeten” húzásról van szó, mert ez a nő így szimplán gonosz.

Mate4182 - 2019. 11. 20. 12:27

Jack

igen ez nekem is boki a csorom hogy az elmult 4 reszben azert volt par necces szitu amikor jol jot volna ez az ismerettseg.

ja es cask hogy ne induljak el hulye vonalon:

akkor most Baba Voss ,,felesege” meg a weird masztikiralyno testverek?

Isaac - 2019. 11. 20. 15:55

Úgy néz ki ,azért játszotta ki a lapjait,mert úgy “látta” nincs más kiút…valószínű ,ha leendő selyemkirálynő nem veszíti el a hatalmát ,gondolom megérkezés után a tesó valamilyen balesetet szenvedett volna (így addig ugye leállnak a vadászattal míg vissza nem viszik ,vagy nem jön sólyomposta, hogy essen le valahonnan), bár lehet kopasz barátunk ,ezt nem hajtaná végre. Nekem úgy tűnik,hogy a itt valami nagyon komoly hitbeli dolog játszhat szerepet részéről,mert mint parancsnok simán hatalomátvételt vagy bármit tehetett volna,mégis az első szóra majdnem harakirit csinált. Voss asszony előtt is rögtön térdelő rajtot vett,amint megbizonyosodott a személyéről. Mate4182 örülök,hogy valaki első kézből is meg tudta erősíteni,amit írtam … néha nem lehet tudni nem kamu esetleg videó,amit látunk. Viszont ha a 600 éves adat valós ,akkor rosszabb a helyzet mint gondoltuk,mert eddig azt mondták a műanyag palackok 450 év alatt lebomlanak ;)

Mate4182 - 2019. 11. 20. 16:37

a muanyag meg hagyjam de milyen elektronika/mechanika van abban a gatban hogy 600 evig uzemelt ? :D

Merl László - 2019. 11. 21. 16:09

Üdvözlet:
Sok jó sorozaton vagyok már túl ,már válogatok a felhozatalba!
Most megint szerencsésnek mondhatom magam , mert csak spontán elkezdtem nézni , és bevallom nagyon bejött!
Már az alaptörténés is kicsit eltér a megszokottól , a látványterv a színészi játék tökéletes!
Összességében csak ajánlani tudom !

oligaliga - 2019. 11. 22. 13:05

Mate1482
Isaac

Hát igen, tényleg rosszul állunk. Szárazföldön simán eltart ennyi ideg a műanyag bomlása. Figyeltem a szemetes bálákat, hogy van-e benne műanyag szatyor, de úgy tűnik, hogy inkább a hordók, kannák, PET-palackok, stb. maradtak meg.

A gát működtette, mert a víz mozgása generálta a szükséges villamos energiát. Mint ahogy most is. Ha csak a kezelőszemélyzet maradna életben a gáton, akkor is lenne energia.

Mate4182 - 2019. 11. 22. 20:41

Ez a srác keveri a szálakat rendesen…

Amúgy baromi jó volt látni végre milyen az amikor valaki látja ezeket az Árnyékokat sunyulas közben :D

bruti - 2019. 11. 26. 00:48

Nekem nagyon bejön ez a cucc. Látvány 10-es, történet, is rendben van, rendesen tudnak feszültséget teremteni, ja és végre Momoaról is kiderült, hogy egész jó színész. :)

Isaac - 2019. 11. 26. 11:48

Csizmás barátunk elég jól hozza a kavarógépet, bár így hogy Anyu súgott róla,még komolyabban el van borulva ,mint ahogy sejteni lehetett (eddig inkább antiszociálisnak véltem,de inkább már szociopata).
Érdekes váltás a Legends of tomorrow laza sráca után :)

Mate4182 - 2019. 11. 26. 18:33

Isaac – TUDTAM hogy valahonnan ismeros volt !!!!!

koszi!

Mate4182 - 2019. 12. 01. 14:51

Ez a rész is baromira rendben volt. Jó volt látni hogy az a parancsnok raszolgalt a pozíciójára. Viszont azután hogy az első négy részt daráltam, most ezek a heti részek sokkal kevésbé elvezhetoek. Túl nehéz visszarazodni a sorozat furcsa “botorkalo” ritmusahoz

ender1112 - 2019. 12. 06. 23:00

Ez a történet egyre logikátlanabb…

Mate4182 - 2019. 12. 07. 09:35

na, megneztem az evadzaro elso felet, es azt kell mondjam meglepett a csavar.

sejtettem hogy vmi nem stimmel a fazonnal, de erre nem igazan szamitottam

Mate4182 - 2019. 12. 07. 11:51

Sikerült meló közben befekezni a finálét. Szerintem jó lett! Kellőképp elvarta a szálakat hogy jó legyen az évad záró és elég kérdést nyitott meg hogy érdekeljen a második évad!

Az elso három epizód nálam erős 9/10 volt ami a sorozat végére 8/10 lett de szerintem azért mert darálva sokkal jobb élmény volt az elején mint heti bontás an így a végére

leslieb - 2019. 12. 08. 19:04

A teljes évad nálam 7/10, a zárás pedig 8/10.

Az évad második felére egészen megkedveltem a sorozatot. Nyilván bele lehetne kötni pár helyen, de a pazar látvány, a világ brutalitása és az évad második felének erősödő története miatt várom a már berendelt 2. évadot.

Eltiron - 2019. 12. 13. 14:34

Azt hittem velem van baj, hogy hatalmas baromságnak tartom az egészet, de úgy látom elég sok embernek hasonló a véleménye :)
20 perc ebből ont elég volt.

Python - 2019. 12. 14. 23:53

Az utolsó kettő epizód megint 8,5-9/10 nálam, az egész évadra adok egy 8/10 -et! ;) Jó, én elfogult vagyok, mert disztópia, és az az egyik zsánerem. De rég láttam már ennyire alaposan kidolgozott, nem valós kultúrát, társadalmi szokásokat, stb. egy sorozatban bemutatni, és ezt értékelem. Továbbá Momoa végre megmutathatta, hogy milyen is igazából Khal Drogo…! ;) :P :)

A harcjelenetek igen jól kidolgozottak a szériában, az évadzáró jól lezár vagy épp kinyit szálakat a 2. évadhoz. Nálam várós a folytatás. :)

Rapguruz - 2019. 12. 15. 08:31

A 8.resz az evadzaro? Nem 10reszes az első évad?

Mate4182 - 2019. 12. 21. 17:14

Ramguruz – 8 reszes volt az evad. remelhetoleg majd a masodik evadban folytatodik :)

winnie - 2019. 12. 21. 17:14

nem remélhetőleg, majd folytatódik. gondolom, csak 2021-ben, de jön a 2. évad.

Mate4182 - 2019. 12. 23. 15:04

winnie – oh, efolott atfuthattam a hireknel :O koszi! :D

Fülöp Gergely - 2019. 12. 31. 01:38

Ahogy a kommenteket olvasom sokan élték át azt az utat, amit én. Az elején fura, szokatlan, majd szépen egyre jobban megbarátkozva a világgal, már szinte extra izgalmat szolgáltat a vakság és a világ kibontakozása. A sztori is bonyolódik és kifejezetten tetszik, ahogy mozgatják a szálakat. Nem lesz a következő 10/10 sorozatom, de egy 10/8-ra simán futja, és nekem a Witcher és Mandalori közt ez vitte a pálmát. A vakság elfogadásánál sokan szerintem nem kellően nyitottak arra a gondolatra, hogy bizony nem magunkból kell kiindulni és a mi világunkból. Én el tudtam fogadni, hogy több évszázad vakság egy társadalomban, térérzékelésben elhozhat egy olyan disztópiát, amiben az érintés annyira spirituális, hogy egy kicsit kattant királynő vallási kellékként használja, vagy hogy egyes harcosok olyan tökéletesen kifinomult érzékekkel rendelkezik, hogy Daredevil lesz belőle :D Komolyan a világ hülyeségét néha elnézzük, mert Baby Yoda cuki, vagy mert a Witcher játék kedves szórakozásunk volt, de ha egy másik sorozatba valami új és fura történik, akkor a kákán is csomót keresünk, de persze ez szubjektív :)

Vödör - 2020. 01. 02. 17:21

Nem rossz sorozat, de Momoa géppel varrt kapucnis kabátja és testhezálló Zara pulóverei kicsit kizökkentenek…

Batawanga - 2020. 08. 25. 22:59

Sikerült nekem is végignézni (valahogy éreztem, hogy fontos a látvány, így megvártam az oled tévémet és a Dolby Visiont hozzá), az összhatás eléggé pozitív lett. Oké, hogy vannak benne logikai bakik és, mint minden elrugaszkodott ötlet kapcsán, itt sem sikerül teljesen elvonatkoztatni az íróknak a megszokott életünktől, de a látvány és a hangulat elviszi a hátán az egészet. Kötekedni nem nagyon érdemes, hiszen már a vakság ábrázolása is idealizált, mindenki kapott egy szürke kontaktlencsét, holott a valóságban ilyenkor elhalnak a szemmozgató izmok, így mindenkit kábé felakadt szemmel kellett volna ábrázolni, ami nyilván túl sok lett volna, így erről is le kellett mondani. Ha valaki szeretne egy Trónok harcába oltott The Walking Deadet nézni, annak bátran ajánlom.

LACI70 - 2021. 01. 11. 20:39

Kérnék egy hozzáértöt, hogy írja már meg, hogy milyen logikai bakik voltak ebben a sorozatban, mert többen is emlegetik, de senki sem hoz fel egy nyamvadt példát sem.

Platschu - 2021. 07. 04. 03:13

Pár logikai hiba :
– senki nem öregszik
– pszichopataneni sem alapit családot
– együtt élsz valakivel 15-20 évig, de nem volt idejük a múltjukat kibeszélni, helyette véletlenszerűen leülnek lelkizni
– milyen házasság az olyan, ahol mindkét fél eltitkolta a múltját
– látnak a gyerekek, de egyszer sem buknak le a tanya / falu lakói előtt, holott annyi minden segíthették volna őket
– nem olvasnak fel a könyvekből a nem látoknak
– nincs Braille írás, bár ezt leváltotta az inka csomóírás
– természetesen a legényre osztották a picsogó szerepet, míg a lány lett a harcias amazon
– anyuci el tud rejteni valami személyeset úgy, hogy Baba nem találja meg két évtized alatt vagy a gyerekei nem látják meg
– Baba simán tutajt épít a szabadidejében és ez egyik gyerekének sem tűnik fel ès nem is követték
– a vadonban élnek, de a gyerekek nem tanulnak meg osonni vagy normálisan harcolni (akár bekötött szemmel)
– a vak lány persze a semmiből látja maga előtt az akadályokat
– vakok lovagolnak az ismeretlenbe a dombon
– vakok mászkálnak, bucskáznak az erdőben / folyóparton / tóparton, de ha egyszer nem látnak, hiszen az emberek nem denevérek, hogy ultrahanggal tájékozódjanak
– Baba megy előre felfedezni a terepet, akkor a két látó gyereke mégis mire van
– bedobják a Shadow fajt, ami hol eltűnik, hol nem, de aztán simán el lehet őket kapni
– a vadállatokkal legalább foglalkoztak a 2. részben a medvés jelenettel
– elhintik, hogy J foglalkozik a gyerekeivel, de aztán éveken át rájuk se néz
– mibòl lesz kajájuk a csapdákon kívül

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz