login |

Survivor – 39×06: Survivor gods

2019. 11. 01. 17:59 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Tanulságos volt a mostani rész, egyszerre mutatta meg, hogy mennyi random és hogy mennyi józanság van a játékban, csak a kettő aránya mindig kiszámíthatatlan, ezért mindenféle előzetes esélylatolgatás is totál értelmetlen, mondhatni én is dobhatok ki mindent, amit múlt héten leírtam. Túl sok a bizonytalansági tényező, és ha a leendő győztes útját lekövetjük visszafele, akkor azt látnánk, hogy alapvetően sok helyen a mázli segítette őt.

Oké, talán nem minden győztessel ez a helyzet, hiszen akadtak domináns figurák is (vagy fizikailag, vagy szövetségileg), de épp nekik köszönhető, hogy ma már azonnal kiszavazásra kerülnének, így aki mégis képes életben maradni, az valamit csak tud, nem? Tud, de szerencse nélkül nem megy. Azért mondjuk kettőből kétszer megnyerni a Survivor-t nem semmi, ezt ismerjük, de “nála” sem volt harmadjára kutyavásár Budán.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Jason esett ki.

Nem hiszem, hogy annyira sok minden lett volna amögött, hogy őt választották ki, bárki lehetett volna talán, ez azért valahol pech. Az viszont, hogy ez a törzs veszített az általam múlt héten leírtakkal szemben azért mégiscsak teljesítmény, bár mintha lebutították volna a feladatokat, hogy ne legyen nagyon egyensúly-felborulás.

Ennek köszönhetően a jutalomjáték valami döbbenetesen láma volt (szívesen írnám azt, hogy az eddigi egyik legócskább és csodálkoznék azon, hogy Jeff Probst folyton arról beszél, mennyi brainstorming megy a challenge-eken, de rémlik, hogy volt talán nem is olyan rég egy végképp fapados játék is – ami még jó is lett, mert egyszerű, de nagyszerű volt), de a védettségnél is elég fura volt ez az “annak kell dobnia, akit visznek” dolog, mert rohadtul nem tűnt tényezőnek a cipelés.

Tényleg, ha már feladatok: oké, hogy nem esznek ocsmányságokat, de tudja valaki, hogy mostanság miért nincsenek egymásról való játékok (amik ugye piszok régen voltak), vagy legalább mentális dolgok (amik ugye nem látványosak, ellenben tudnak érdekesek lenni)? Vagy az is érdekelne, hogy miért vezették ki látszólag a Survivor-ból a licitálós dolgokat? (A kaja miatti kiüléseket nem reklamálom, mert az mintha lett volna az elmúlt években.) Annyi másféle feladatot is lehetne csinálni, de a mostani amerikai Survivor már elég régóta challenge rut-ban van, még akkor is, ha láthattuk nemrég, hogy olykor elsül a keze a tervezőknek.

A lényeg az volt, hogy nem a fizikailag gyenge törzs került tribal-re, hanem a 4 vs 4-es, aminek örülök, hiszen taktikázhattak volna (bár nem volt rá sok terep), és bár Aaron illegette magát (bár marhaságnak tűnt, hiszen úgyis kipöckölték volna később, amint tudják), nem állt át, de miatta megmaradt a feszültség mindvégig, ami tetszett – és Aaron-nak tudnék szurkolni, bármennyire is várom, hogy majd pofára essen. Nyilván ő már az elején keménykedni próbált, és most is az agresszív játék felé kacsintgat, de azt neki is tudnia kell, hogy ha nagyot villant, menten kiszavazzák.

Elaine tehát megúszta azt, hogy túl szimpatikus, többek között annak köszönhetően, hogy a törzse összetartott, és hozott némi nyereményt Sandra-éktól (nem tűnt nehéznek a feladata a szavazatblokkoláshoz, de azért megnehezítette a saját dolgát, like a ninja), és a törzsi tanácson látszott, hogy mekkora a feszültség, mert annak ellenére, hogy mi tudtuk, hogy az egyik oldalon nem lesz flip, a játékosok totál retteghettek attól, hogy valamelyik társuk átáll a másik oldalra. De végül mindenki lojális maradt, és mégis kiesett valaki.

Annak köszönhetően, hogy random Elaine-t tették kispadra a játékban, és nem mondjuk egy sajátjukat. Ennyi múlott. Mondom, a véletlen. És szerintem ilyen esetben nem szerencsés az évad koncepciója, mert végülis ez ekvivalens azzal, hogy “válasszunk ki random valakit, aki lehet, hogy kap egy előnyt”. Azért…, ne már.

A rész főleg a végén a feszültség és annak felszakadása miatt tehát kifejezetten bejött, amihez természetesen a Jamal-féle konfliktus, annak kezelése és bemutatása is hozzátartozott, ami jól aláhúzta a Survivor készítőinek mantráját, miszerint a reality valahol leképezése a mi világunknak is, ld. most a tudatalatti elfogultság, vagy hogy mondjuk ezt. Kíváncsian várom, hogy Jamal és Jack hirtelen szövetségbe forr-e, hogy elmeneteljen a legvégéig.

      

3 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2019. 11. 03. 16:13

Rég volt ilyen szórakoztató tribal, még úgy is, hogy Noura nem volt ott:) Én legalábbis azt hittem, hogy Aaron átáll, annyira mondogatta még a szavazatblokkolás kiderülése után is, hogy velük akar tartani. Úgy látszik, azt már elengedtem, hogy teljesen randommá vált a játék, és bárki szerezhet előnyöket, idolokat bármikor, már keresgélni sem kell, mert azért csak az dobta fel a részt, enélkül egy sima Elaine kiszavazás lett volna valószínűleg.

Abban is egyetértek, hogy nagyon egyhangúak a challenge-ek, régen sokkal változatosabb és érdekesebb dolgok voltak. Nem értem, miért kell ennyire kiegyenlíteni őket, pedig az is természetes, hogy egyszer az egyik törzs van előnyben, legközelebb meg a másik, amikor teljesen másféle feladat van.

“a védettségnél is elég fura volt ez az “annak kell dobnia, akit visznek” dolog, mert rohadtul nem tűnt tényezőnek a cipelés.”
Az a rewardnál volt szerintem, hogy annak kellett csúzliznia, akit cipeltek, meg is jegyeztem magamban, hogy Aaron valami döbbenetesen lőtt azzal a csúzlival, úgy kihúzta, hogy szinte egyenes vonalban ment a lövés (úgy azért könnyebb célozni:) A védettségnél bárki dobálhatott, csodálkoztam is, hogy a kosaras Dead miután mutatták, hogy egyet bedobott, miért adta vissza Jamalnak, aki hibázhatott (lehet, hogy ő is rontott, csak kivágták persze). Aztán az utolsót megint Dean dobta be, szóval tőle 2 dobást mutattak, mindkettő bement:)

FrankLuck - 2019. 11. 03. 22:11

Biztosan nem voltam eléggé kiéhezve az (amúgy egész jó) ausztrál évad miatt, de valahogy nem érzem ezt a szezont. Minden bántóan random, már most azon pörgünk, hogy ki lenne threat hat kiszavazás múlva.

A mostani tribalt nagyon utáltam, amit a(z eredeti) lilák leműveltek, az gyomorforgató volt (főleg a hosszú hajú csaj-igen, még mindig nem tudom a nevét…) . Tényleg ez az álmod 10 éve?? Guess what, feltehetőleg az összes többinek is, mégis rezzenéstelen arccal kiszavaznál bárkit az eredeti narancssárgák közül, osztod az észt, hogy ki-hogy szavazzon, most meg sírsz-rísz? Kit érdekel?? Biztosan én voltam rossz passzban, amikor néztem, de úgy jött le, mintha a(z eredeti) lilák úgy gondolnák, hogy nekik jobban ‘jár’ Survivor experience, mint a másikaknak. Hát a lószxrt. De legalább lesz kit rühellenem a továbbiakban, lehet, hogy még a nevüket is meg fogom jegyezni.

Enzo - 2019. 11. 04. 01:31

39×06

1. Reward: Nekem elsőre tetszett ez a kikötés, hogy akit visznek, annak kell lőnie is, de aztán tényleg nem volt túlságosan tényező a cipelés sajna. Nem lehet, hogy azért volt ilyen kis gagyi a challenge, hogy beleférjen mellé az IoI szegmens is? (A feltett kérdések egyébként jogosak, tényleg lehetnének változatosabbak a kihívások…)
2. Robék menő szállást építenek, persze jó uncsi lehet az a rengeteg idő, amikor éppen nem érkezik játékos.
3. Ügyes húzás, hogy beépítették a challenge közbeni advantage-szerzést az Island of Idols-ba, ez mindig izgalmas. Pláne most, Elaine elejtette a cuccot, de még így is sikerült felszednie időben és észrevétlenül.
4. A durag-es (Jack-Jamal) szállal kaptunk egy kis érzékenyítést is, de jó látni, hogy megbeszélték egymással a dolgot, sőt ez még szorosabbra is fűzte őket.
5. Ezt hiányoltam a posztból: hogy NA VÉGRE valakik beszélgettek egymással az IoI-ról és az ott szerzett advantage-ről! (Elizabeth és Elaine) Ezt vártam ugye mióta…
6. Immunity: honnan hozta vissza a Lairo a dobálással, elképesztő.
7. Furcsa, hogy a block vote-ot tribal közben kell kijátszani, először nem értettem, hogy miért csinálja így Elaine. (Lehetne szavazáskor is, hogy felírja egy másik papírra.)
8. A végeredménynek örülök, naná, mert Elaine megúszta :)) Aaron arcmimikája már árulkodó volt a szavazás környékén, meg az is, hogy közvetlenül tribal előtt már nem azt mondta, hogy “Elaine megy haza”, hanem dilemmázott, hogy flippeljen-e. Most egy picit nőtt a szememben, pedig amúgy nem szimpatikus. (Lauren-ék meg tényleg kicsit túlregálták a dolgokat.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz