login |

Pilot: Wir Sind Die Welle / We Are The Wave

2019. 11. 02. 15:50 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, ,

Mindenki az Apple Tv+-ra figyel esetleg, erre a Netflix bedobta az egyik legérdekesebb új európai sorozatát ebbe a mélyvízbe (egyelőre csak a magyar felületen van magyar felirattal). Talán pont ezzel temette el? Pedig iszonyat jól van megcsinálva, és a témája is elég aktuális.

A történetét nehéz rendesen összefoglalni. Egy iskola baráti társaságáról szól, akik elkezdenek a társadalmi igazságtalanságok ellen tenni, de gyorsabban eszkalálódik a dolog, mint a Fight Club. Mármint itt is egyre durvább dolgokat követnek majd el, a végén talán maguk értik majd, hogy miképp kerültek oda, ahova.

A lényeg viszont a tálalásban van. A pilotban új gyerek érkezik az iskolába, aki kiszúrja magának a kitaszítottakat, elnyomottakat, és az alternatív gondolkodású gazdag lányt, és összehozza őket egy csapatba a közös érzéseik kapcsán. Mindezt a kezén egy terroristák által kedvelt Casióval Oké, nem az f91w van a kezén, hanem annak a fémszíjas változata. Hopp ez mellékvágány.

Igazából arról van itt szó, hogy a sorozat valószínűleg kibontja miképp radikalizálódnak az emberek. A rasszista, bully figurákat komikusan rossznak mutatva, de ugye az elnyomottak tettei is durvulnak, pedig laza, zenés apró csínnyel indul, szóval a társadalmi feszültség mindkét oldaláról szól, és talán arról, hogy ezt miképp lovagolják meg a cégek, miképp terelik el ezzel is az emberek figyelmét.

A kidolgozás amúgy eszméletlenül hangulatos. Oké, a lázadó srác annyi mindenhez ért, hogy kicsit sok, de kellett valami láng, ami katalizálja a helyzetet, szóval valamennyire érthető az írók húzása. De a sok fiatal szereplő mellé remek zenék és jól fenntartott hangulat társul, még a feszült pillanatokat is ügyesen építik.

Valahol kár, hogy sok ember mellett el fog menni? A pilot simán 8/10. (Még egyszer mondom, az angol felületen valamiért csak angol feliratot enged választani.)

12 hozzászólás Ne habozz!

Sigismundus - 2019. 11. 02. 16:14

Ez nagyon ismerős… készült is nemrég egy hasonló film németeknél, gondolom ezt lovagolják meg/bontják ki jobban. Érdekel.

Itt olvashattok a filmről.

https://filmbook.blog.hu/2015/10/10/a_hullam_161

winnie - 2019. 11. 02. 16:47

ugye annak a könyv az alapja, de igen, és itt bővebben is ki lehet fejteni.

Hamupipacs - 2019. 11. 02. 17:34

Örülök az ajánlónak, mert a rövid ismertető nem tűnt olyan nagyon biztatónak. Az európai sorozatokat meg amúgy is plusz ponttal indulnak nálam.

damien. - 2019. 11. 02. 18:02

A filmet meg suliban lattam, es nagyon tetszett, ezt is beprobalom majd!

humorpalanta - 2019. 11. 02. 18:15

A film nagyon jó. szerintem kitűnően lefesti a dolgokat, lehet ezt is bepróbálom.
Huh, meg kéne nézni a filmet megint.

tomex - 2019. 11. 02. 18:29

Valaki árulja el nekem hogy miért nem jelzi ki a netflix pl ezt a sorozatot is hogy érkezett, megjelent vagy elérhető? Ahogy megláttam itt a cikket 10 percet túrtam a netflixet hogy konkrét rákeresés nélkül megtalálom e valahol? Sehol semmi! Nagyon idegesít hogy ilyen értetlen rendszer van hogy simán nem is tudok az új sorozatokról szinte csak akkor ha név szerint rákeresek.

human - 2019. 11. 03. 03:21

tomex: sajnos nem látunk bele az algoritmusba, de nekem sem jelezte, pedig szoktam európai cuccot nézni ott, és szoktam angol felirattal is bőven, szóval az sem lehet, hogy azért nem tette mert egyelőre nem aktív a magyar felirat. rejtély.

dochollywood - 2019. 11. 03. 09:24

@human

Tegnap későn olvastam a posztod, így azt hittem nem fog az agyam.
Most viszont megint írod, hogy nem aktív a magyar felirat.
Péntek reggel 8 óta van magyar felirat az egész évadon.

@tomex

Okostv-n mindig jelzi a legfrissebb tartalmakat.
Windows az más tészta (de egy napja ott is ez van kinn főreklámként).

human - 2019. 11. 03. 14:02

wtf, nekem még most sem aktív a magyar, komolyan, most direkt megnéztem megint. nem tudom mi van. pl a másik netflix premieren, a hache-n ott a magyar.

_Peter - 2019. 11. 06. 21:25

Érdekes. A Darkhoz képest itt jobban kell fülelnem megértsem a németet, az angol felirat segít. (Viel Spaß!-ból hogyan lett I’ll pass, igaz kontextusban működött arról volt szó Lea kihagyja a talit így értelmesen jött ki végül is)
Találni jókat a Netflixes helyi sorozatokból, olaszoknál a Baby (2. évad szerintem gyengébb lett), németeknél a Dark nagyon jó és most ez is elmegy egynek.

_Peter - 2019. 11. 07. 15:31

A végére értem, szerintem a Leával történtek nem kellett volna bele. Túl amerikai lett amit a rendőr csinált.
Hiányoltam a Leát elkapó hitlerjugendesek megleckéztetését, viszont az afd fickó amikor felébredt azon nagyot röhögtem!

Ki tudja szándékos vagy sem a készítőktől, én pozitívnak tartottam a hőseink nem egészen szimpatikus banda. Logos, nein danke viszont azért Nike, Adidas cuccban feszít, világmegváltó lázadás viszont ő is szemeteli szanaszét a sörösdobozokat, jó volt amikor koppantak osztálytársuk üzletét tették tönkre az autós akcióval. Zazi elég crazy lett.

6/10

Snoopyzit30 - 2020. 02. 17. 22:06

4 részt láttam eddig, de azt nem igazán értem, hogy ha németül beszélnek, akkor miért angolul sms-eznek?!Kicsit a 4.rész most leült szerintem, de azért most már befejezem.

A filmet anno én is láttam, de már nem sokra emlékszem, régen volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz