login |

Pilot: Dickinson

2019. 11. 03. 16:11 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

— Sue, of course, your whole family will come.
— My whole family is dead.

A felszín alatt nő a feszültség, miközben a halál egy csillámló átlátszó lovas szekéren látogatja minden este Emily Dickinsont. Az Apple Tv+ sorozata furcsa, de egyben jó is.

A történet Emily Dickinson életéről szól. Rögtön az első rész ott indít, hogy a költeményei csak a halála után lettek híresek, és életét apja házában élte végig. Hogy ebből hogy lehet érdekes sorozatot csinálni? Nyilván ügyesen bármiről lehet, mondom is itt milyen utat választottak.

Úgy tűnik, hogy fogták az életrajzi eseményeket, és néha kitalálták, hogy mi ihlette némelyik sorára a költőnőt. Aztán ezeket be is mutatták. Ez elsőre nem hangzik annyira átütőnek, de a dramedy-t tényleg a kocsikázó halállal dobják fel, meg nyilván a kisvárosi hangulattal, amiben már előkerül a polgárháború témája, meg ugye más is.

Mindezt Hailee Steinfeld főszereplésével, amolyan nem is tudom mihez hasonlítsam hangulatban módon. Érdekes, ahogy a könnyed felszín alatt ott lapul a feminizmus kérdésének kifejtése. De tényleg nem úgy, ahogy egyesek ma hinnék, hanem mondjuk az elvárások megkérdőjelezése útján.

Sőt, onnan is megközelítik, hogy egy embernek mi a célja az életben, és mennyire bekorlátozott volt akkoriban a nők útja. Házasság. Ennyi. Nem volt választás, ami onnan nézve is brutális, amikor felfogadnak egy cselédet, és az eddig konyháért felelős anyuka hirtelen céltalannak érzi az életét. Mondjuk 2 rész alatt nem mentek annyira mélyre, de láthatóan az abszurd helyzetek mögött ilyesmi lapul.

Ahogy a plakátnál tippeltem, a frissen indult Apple Tv+ kínálatában egyelőre ez a legszórakoztatóbb. Két rész alapján simán 7/10. Nem az az átütő siker érzet azért, de érdemes belenézni.

7 hozzászólás Ne habozz!

Hallak65 - 2019. 11. 03. 16:59

Nekem csalódás volt. Az előzetesben sokkal vadabbnak nézett ki. Az zenéje viszont jó, de nehéz magamat beleélni a korba, és az egész akkor tényleg sokkal súlyosabb problémákba, mikor mai zenék szólnak.
1. rész után kassza. 5-6/10 főleg Hailee Steinfeld miatt.

human - 2019. 11. 03. 17:13

a mai zenék direkt hozzák a modern korba a problémákat.

audrey - 2019. 11. 03. 17:51

Különös a mai nyelvezettel, a pop zenékből pedig a kevesebb több lenne, de abszolút nézős!!

dukyka - 2019. 11. 03. 18:23

Az egész sorozat nagyon modern és trendi. Itt a szándék nem az volt, hogy beleéld magad a korba.

Végignéztem az évadot, nekem nagyon bejött. Sok helyen félremehetett volna, de szerintem sikeresen vegyítették E. Dickinson életét (legalábbis próbáltak hűek maradni hozzá), a teljesen agyament dolgokkal. Vicces is volt, és komoly is. Nekem a zenék is bejöttek.

Szívesen néznék sokkal több ilyen stílusú sorozatot.

Shannen - 2019. 11. 03. 22:47

Én megpróbáltam, de 10 perc után kasza lett.
Pedig Hailee Steinfeld-et bírom és itt is jól hozta a karaktert. De ez a stílus nekem nem jött be.

lalakov - 2019. 11. 04. 15:08

Szintén kasza, pedig a színésznő miatt néztem volna, de valahogy nem jött be.

heidfeld - 2019. 11. 04. 15:53

3 rész után, nem folytatnám, de eleve nem saját ötletem volt, hogy megnézzem.. Nyilván látok még belőle, mert egy ágyban alszunk:d
Ami működött, Anne, with an E esetében, az itt nem. Hailee nem rossz, de nem lenyűgöző. 6/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz