login |

Will & Grace: kezdett a 11. évad

2019. 11. 03. 18:28 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika,

I need everyone’s attention because I’ve got big boobs. I mean, big news.

Na, az NBC egykori sikerkomédiája (ami ugye sosem önerőből volt nézett, ami látszik a felélesztést követő nézettségi vergődésen is) megint elkezdte utolsó szezonját, nyilván ismét sok ismert vendégszereplőt hozva ebbe az ismerős miliőbe, és valljuk meg, a W&G esetében inkább azt szórakoztató nézni, hogy az újabb nagy név (például nemsokára Patton Oswalt, Vanessa Bayer, Joel McHale) miképp lép interakcióba a karakterekkel. Vagy van, aki szerint a poénok érdekesebbek ennél?

Mondjuk, ha már kérdések, akkor az még jobban érdekelne, hogy az igazi rajongók ugyanúgy oda vannak a Jack és Karen-féle harsányságért is, mint a többi összetevőért? Csak mert a mostani évadkezdésben engem kiemelkedően irritált a folytonos kiabálás. Tudom, hogy az ő karaktereik akkor a legjobbak, ha ennyire túljátszottak, de ez azt is jelenti, hogy másképp nem is érdemes használni őket? (Ha már túljátszás, Jack pasijától már most késő lenne megszabadulni…)

– The timing is so bad. I was gonna do so many great things with my life.
– Like what?
– I was gonna watch so many shows.

Azt mondjuk aláírom, hogy ez a színészi játék a helyszíni közönség számára biztosan iszonyat élvezetes, mint ahogy Will és Karen kéthelyszínes telefonálását a nézőtéren én is biztos, hogy végigröhögtem volna, de a képernyő előtt inkább kínosnak éreztem. És ez igaz volt magára az évadnyitóra is. Szokás szerint voltak jó pillanatai, telibe talált poénjai (a félreértéses humor bármennyire elcsépelt, mindig működik), erős volt az érzelmi háttere, de sokkal több volt a negatívuma.

When married people fight, they get divorced. It happened to my mom. It happened to my dad… Literally every parent in my life.

Az mindenesetre érződik, hogy lezárás közeleg (mondjuk még lesz 16 rész lesz a finálé előtt, amiből a hírek szerint némelyik Karen-mentes lesz némi belső feszültség miatt), Will is és Grace is kapott egy-egy komoly fejleményt, és azért valahol valamit jól csinálhat a sorozat, ha ez megérinti még a kocanézőt is, ráadásul annyira, hogy még bele is gondol, hogy milyen is lesz, ha valamelyikük elkezd mondjuk babázni.

6 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2019. 11. 04. 10:18
len90 - 2019. 11. 04. 11:16

Pedig ez egy jó sitcom. Itt tényleg működnek a karakterek és 11 évad, ami közben volt ugye egy 10 éves szünet után is autentikusnak és frissnek hat az egész. Pénzben mernék fogadni, hogy egy esetleges reboot esetén (amire 0 esély) a Friends nem működne annyira ma mint ez…az hogy sosem volt egy nagy ratings success meg…lehet hogy a subject matter? Rengeteg sorozat van, ami nem ült jól a nézőknél live TV-ben, de mára kb. kultikus státuszban van, pl.: Freaks & Greeks, Firefly…

Deny - 2019. 11. 04. 11:42

len90: Én is nagyon szeretem, a régiből még mindig van 2 évadom, de ezen sokkal többet röhögtem, mint a Friends-en. Az nagyon tetszett, hogy nem féltek bevállalósak lenni, és olyan poénokat írni, amelyek szerintem épphogy átcsúsztak a cenzorokon :D

Ami a harsányságot illeti, nem mondom, hogy nem tud idegesítő lenni, de ezek a karakterek így jók. A premierből a “Cher”-es üvöltést nem tudom hányszor néztem már vissza :D

Karcsi - 2019. 11. 04. 11:56

Egyszer elcsíptem egy magyar szinkronos részt és úgy vinnyogtak benne a szerencsétlen szinkronhangok, hogy 5 perc után migrénem lett tőle.

Deny - 2019. 11. 04. 13:47

Karcsi: Pedig magyarul amennyit láttam belőle még egész laza volt. El nem tudom képzelni, hogy tud pl. Megan Mullally úgy beszélni órákon keresztül, mint aki héliumot szívott.

winnie - 2019. 11. 05. 12:59

igen, meglep ez a komment. a magyar változat teljesen szolid, nagyon más az eredeti:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz