login |

Pilot-mustra: Zomboat – 1×01

2019. 11. 04. 19:10 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Rick Grimes is an idiot.

Nem tudok nem oda lenni azért, amikor az angolok átmennek süsübe. Nemrég indult az ITV2 (tudjátok, a Killer Camp is ott megy, még ez lesz a kedvenc csatornám) zombis komédiája, amit egyszerűen képtelen vagyok nem szeretni, pedig a koncepciója nem túl eredeti, miszerint egy lány arra ébred, hogy zombiapokalipszis van.

ZOMBOAT – 1×01 – 7/10

– I know what I’m doing.
– Call Of Duty isn’t real life!
– It’s a skill set.
– It’s a game!

Oké, pontosítok. Egy 1 perces flashforward után 3 órát visszaugrunk az időben, és kiderül, hogy van egy gémercsaj, aki egész éjszaka fülhallagatóval multizott és a chatablakból arról értesül, hogy Birmingham-et zombik lepték el. Kinéz az ablakon – és tényleg. Rohan is a lájkérzékeny tesójához, közli vele a hírt és immáron ketten menekülnek – utóbbi pasijának csatornajáró hajóját elkötve (és barátnőjét kinyírva), hogy gyökkettővel (zseniálisan lassú a hajó) lecsorogjanak London-ig. (Még két srác is hozzájuk csapódik amúgy, de a lányok persze előtte beöltöznek badass stílusba.)

Semmi extra a koncepció, de ez az a sorozat, amit nem a koncepciója vagy megvalósítása ad el (nyilván nem TWD-minőségű maszkokra kell számítani, pont olyanok a zombik, mint egy komédiában, és komikus módon kábé 10-en vannak az első két részben, mindenhova ugyanazok követik őket – ld. lassú a hajó), hanem az agyalágyult humora és a sok popkult utalás.

They are not The Walking Dead zombie. They are real zombies!

Mert szemben a The Walking Dead-del, ebben a világban tudják, mik a zombik, ismerik a filmeket (meg a TWD-t is), tudják hogy viselkednek, hogy mit kell tenni ellenük. Vagyis… hogy mit kéne, mert ugye ki garantálja azt, hogy a “valódi” élőhalottak is úgy tesznek, mint a fiktívek, mondjuk, hogy a harapásuk fertőz-e, vagy már eleve a levegőben van a vírus.

Nesze neked egy poénforrás, de valójában az egész sorozat a dumákra megy rá (még csak nem is a szellemes dialógokra), és az agyalágyult poénkodásra, miközben próbálnak hőseink túlélni, és egyéb mellékküldetéseket végrehajtani (mondjuk egy túlélésprofi, nyílpuska-szakértő másik gémert felvenni a hajóra).

Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades.

Helyenként zseniálisan betalál a sorozat, kivételesen idióta helyzetekbe helyezik a szereplőket, de aki érzékeny az olcsóságra, az óvatosan közelítsen.

Teljesen hülye sorozat a Zomboat, olykor be is lassul, de amikor erőre kap, akkor nagyon szórakoztató. 6 részes az első szezon, 20-22 percesek az epizódok, szóval még darálható is. Aki szereti az efféle popkultra gyúró, pihent agyú horrorkomédiákat (folyik benne a vér, ölnek zombikat és embereket is), annak kötelező legalább bepróbálnia.

6 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2019. 11. 04. 20:02

instant dara kategoria :D

gondolom a nemzet meg a stilus miatt kicsit elfogultan de nekem a Halali hullak hajnala ugrott be a leirtak alapjan, ami pedig a valaha volt legjobb zombis dolog amit forgattak :D

mmonitor - 2019. 11. 04. 20:42

Ez kurvajó. Kösz, hogy írtál róla winnie, biztos nem találtam volna rá.

Kissur - 2019. 11. 04. 20:44

Köszi a tippet. A kritika meggyőzött, hogy bepróbáljam, mert ígéretesnek tűnik.

Dregnarr1 - 2019. 11. 05. 08:16

Egyből nézős. Nem szeretem kifejezetten a zombikat, de a stílus bejön.

Nikolka - 2019. 11. 05. 08:50

Köszi. Leírás alapján olyan lehet, mint az Attack the block. Azt is imádtam

Senike - 2019. 11. 05. 11:13

:DDD

Végre valaki komolyan veszi, amit a tv előtt motyogtunk Rick Grimesnak :D

Megvan a hétvégi darám :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz