login |

Pilot: The Morning Show

2019. 11. 04. 21:21 - Írta: human

98 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Úristen, de hiányzik a The Newsroom, nyilván minden hibája ellenére! Na, ezt váltotta ki belőlem az Apple Tv+ új sorozata, ami nem véletlenül maradt a nagyobb premierjeik közül nálam a végére. Pedig micsoda szereplőgárda! De kicsit előre rohantam.

A történet egy reggeli talkshow és hírműsor mindennapjait mutatja be. Az eseményeket az indítja be, hogy az eddigi műsorvezető páros férfi tagja #metoo botrányba keveredik. Valóban nyomatta az alatta levőkkel, de nem erőszakolt meg senkit vagy ilyesmi.

Nyilván rögtön kirúgják, és ez bizony a műsoron belüli erőviszonyokat is felrúgja. Új műsorvezető, vagy épp műsorvezetők kellenek. Mindeközben pedig ugye még ki is oktatnak minket arról, hogy a hírek borzasztóak, 24/7 fogyasztjuk őket, és a többség emiatt szépen bemászott a saját buborékjába, ahol az ő szája íze szerint rágják előre és színezik a mindandót.

Igazából az a sorozat baja, hogy mindenki borzasztó ember benne. Ebből is lehetne gyémántot kovácsolni, például ott a The Sopranos vagy most a Succession, de itt valahogy nem sikerült. Hiába a remek szereplőgárda, ha olyan drámát akarnak átadni, ami mögött csak ilyen emberek vannak. Biztos árnyalják majd őket, de amit eddig láttunk, azzal ez a helyzet.

Annyit emlegetem őket, de a képeken is látjátok: Jennifer Anniston, Reese Witherspoon, de ott van még Steve Carell, kábé a legjobb az első részben, vagy a simlis csatornavezér Billy Crudup. Az a kár, hogy nem Sorkin adja alájuk a lovat. Vagyis nem pont az ő szövegei kellenének ide, csak valamennyi optimizmus az itteni mindent átható cinikusság helyett. Ami megint csak rámutat, hogy minden szar, mint a hírek amiknek a jelenlegi fogyasztási szokásait leszólja.

Amúgy nem értem, hogy miért nem jött össze ez a kezdés. Mármint a remek színészeken kívül. Az egyik készítő ezelőtt a House of Cards-on dolgozott, a másik pedig a Friday Night Lights-on, Parenthoodon és Bates Motelen.

A lényeg, hogy hiába érzem a profizmust ezen is, nyilván, az egy presztízs sorozatnál nem meglepő, de minden esetleges jó pont ellen van valami rossz is benne. Olyan 6/10, nem érzem, hogy tovább nézném. Megyek is a csalódás topikba én is?

98 hozzászólás Ne habozz!

thebncaks - 2019. 11. 01. 13:24

Tul az elso harom reszen, engem lekotott. Pazar a szineszi jatek, izgalmas a sztori.

Ayrons - 2019. 11. 04. 21:34

én csak jót hallottam róla eddig, ma pedig bepróbáltam és imádtam. A gárda erős és az egész atmoszféra rögtön megfogott. Mondjuk alapjáraton imádom a médiát ( meg azt is tanulom most) így főképp betalált nálam a sorozat.
Végre valahára normálisan van megközelítve a metoo emellett nagyon szépen és okosan van bemutatva hírműsorok háttérmunkái és az információfogyasztás változásai manapság.
Anniston pedig rég volt ilyen jó.

Dave - 2019. 11. 04. 21:38

az mekkora poén már, hogy a Sorkinos folyosón sétálós nagyon beszélgetés közben nekimennek valakinek, és leordítják a fejét? Fél óráig röhögtem rajta.

anthony711 - 2019. 11. 04. 21:40

Számomra egyelőre “érdekes” szinten van. A sztori nem volt eléggé magával ragadó, mégis van benne jó pár plusz, legfőképp a színészek. Na meg persze profin van megcsinálva. Bár sokszor az is zavar, hogy mindenki nagyon “színészkedik” – kiabálás, fontos pillanatok egymás után folyamatosan :D

Na meg sokszor mintha túlzottan okos, relevant lenne az egész, már-már meta módon. Mindenki tudja, hogy ez egy fontos sorozat, fontos témákról, és ezt nagyon nyomják ránk. Ennek ellenére én még adok neki pár résznyi esélyt.

lihu8 - 2019. 11. 04. 21:56

Nekem könnyen csúszott az első 3 rész. Megfogott az atmoszféra, a színészek szuperek,a sztoriszál is bejön eddig. Jöhetnek a következő részek!

deviszke - 2019. 11. 04. 22:20

pont nekem is az jutott eszembe, hogy bárcsak lenne megint Newsroom, de bármennyire is szerettem azt, ez is bejött eddig, az első rész tényleg langyi volt, de utána beindultak a dolgok, és eléggé várós az e04!

Eszter - 2019. 11. 04. 22:28

Én is túl a 3 részen azt mondom, hogy jó sorozat lesz ez. J. Aniston remekel benne. A metoo-nak is kellett már egy ilyen film, ami kicsit körül járja a szereplőket. Remélem maradnak ezen a vonalon, amin elindultak. Benézhetünk abba a mocsokban, ami a hatalom, a pénz, a média körül van.

Timi - 2019. 11. 04. 22:31

Reese Witherspoon miatt ezt muszáj lesz néznem. :))

Bazsi - 2019. 11. 04. 22:31

Szerintem az első 3 rész simán 9/10, nagyon nagyon rég kötött le ennyire sorozatkezdés!
“Az a sorozat baja, h mindenki borzasztó ember benne”
Miért lenne ez baj?

winnie - 2019. 11. 04. 22:34

ne viccelj, ezt nem kérdezheted komolyan…:(

egyrészt nem írta azt, hogy neked ez baj. másrészt az ember sokszor nem fog olyasmit nézni, amit nem tud a karakterek miatt nézni. és nem mindenki akar általa borzasztónak vélt embereket nézni, hiszen például hidegen fogja hagyni az, hogy mi történik velük.

Shannen - 2019. 11. 04. 22:44

Szóról szóra egyetértek human-nal. Érződik, hogy mindenki odatette magát, de nekem egyrészt steril maradt az első rész végére is, másrészt tényleg mindegyik szereplő annyira borzasztó, hogy nem tudtam senkivel se azonosulni, de még csak érdeklődést se váltott nagyon ki bennem senki. Witherspoon karaktere meg végképp idegesített az állandó kiabálásával.
Pedig ha valaki, akkor én igazán jól bírom a borzasztó emberekről szóló sorozatokat (lásd Succession). Szóval ezért is fura, hogy ennyire hidegen hagyott a The Morning Show.

Persze még csak az első részen vagyok túl, szóval ez még változhat, egy pár résznyi esélyt még biztos kap.

Gosford - 2019. 11. 04. 22:47

Inkább Stephen Kinggel értek egyet…:) Komolyra fordítva, nekem eddig bejön! Aniston és Witherspoon között nagyon jól működik a kémia, ezt a páros még sokáig nézném.

Marko92 - 2019. 11. 04. 22:55

2 rész után nálam nézős lesz hetiben.
A hangulatot nagyon eltalálták a casting mellett.
Jennifer Anniston castingja annyira jó döntés volt mint Kevin Spacey Frank Underwood szerepére.
8/10.

human - 2019. 11. 05. 01:54

“Bár sokszor az is zavar, hogy mindenki nagyon “színészkedik” ”

amúgy igen.

JKJ - 2019. 11. 05. 07:29

Nekem R Witherspoon játéka kiemelkedő. Sok pici aprósággal teszi teljessé a karaktert. Aniston viszont egyáltalán nem meggyőző. Illetve 50%-ban jól hozza a karaktert, a másikban pedig csak erőlködik.

kisanna - 2019. 11. 05. 07:40

ennyire szerintem nem volt azért borzasztó, alapozó résznek elment. várom a folytatást, engem lekötött, pörögnek az események (kicsit off: végig azon gondolkoztam, mi történhetett Aniston arcával, mármint szimplán öregedés+kirívóan sok smink, vagy rémes a sminkese, vagy botox, vagy ez így mind együtt, mindenesetre nem szép látvány szegény. Witherspoon meg rengeteget fogyott a BLL óta, teljesen be van esve az arca).

FP Jones - 2019. 11. 05. 09:39

Egyetértek. Pörgős + remek casting!

Katey - 2019. 11. 05. 10:08

Fúúú nekem nagyon bejött. 3 részt kell egymás után nézni. Első rész még csak érdeklődésemet keltette fel, de a második rész után már rögtön akartam nézni a 3. részt is. És most várok nov. 8-ig, hogy jöjjön a következő.

Én pl. kifejezetten nem szeretem Jennifer Anistont, és nem is tartom itt sem kiemelkedőnek, mert utálom a gesztusait, de Reese Witherspoon és Steve Carell isteni benne és az összes többi mellékszereplő is nagyon bejön, a hírigazgató meg kifejezetten a somolygásaival, meg a jelenetőségteljes nézésével.

Ami a problémám és amivel egyetértek humannel az az, hogy tényleg nincs benne egy pozitív szereplő sem, aki tényleg igazán szerethető lenne, de talán pont ettől lesz jó, hogy nem átlagos karakterekre játszanak, hanem árnyalják a karaktereket, csak a negatív tulajdonságokat egy picit túltolják.

heidfeld - 2019. 11. 05. 11:34

Kicsit jobb lehet a világ, ha rájövünk: Aniston és Witherspoon közepesen jók.
Billy Crudup, vagy Carell nagyon jók. És elég jól ábrázolják, hogy Amerika elég konzervatív, de világos szabályok vannak. Hiába van, évtizedek óta jól működő páros. Ha egik hibázik, a másik dolgai is borulhatnak.
Pilot 6.5/10, inkább alulról súrolja. És nem saját ötlet volt a megtekintése… Nem mondom, hogy nincs tovább, de itt az ideje, asszony akarata elleni lázadásnak, Goliath, Jack Ryan epizódoknak.

winnie - 2019. 11. 05. 11:47

Stephen King véleményezte:)

THE MORNING SHOW: Instantly involving, characters you care about, professionally made, acted with elan. What’s not to like?

Gevin - 2019. 11. 05. 11:52

Erre vagyok en is a legkivancsibb, ma este elkezdem.

Hunan: Azert a Sopranosban kozel sem annyira rossz ember mindenki, mint pl a Successionban, ahol mindenki aljas, onzo patkany. Marmint az egy dolog, hogy mivel foglalkoznak, az egy alapszituacio, de emberileg-karakterileg azert nem megatalkodottan “rossz” mindenki. Ha erted, hogy mire gondolok.

humorpalanta - 2019. 11. 05. 21:38

Ne vicceljetek már… Simán 9/10.
Eszméletlen ütősek a színészek, kitűnőek a karakterek.
Ennél életszagúbbra nem lehet megírni egy sorozatot.
Nem kedvelhetőek a karakterek… LOL
Mert aztán az emberek fekete-fehérek.
Mindenkinek érződik a motivációja és a karakteréhez hűen viselkedik. Alapos, jól körülhatárolt személyek, akik a céljaikat hajtják és keresztezik egymás útját.
“Politikai” játszmák zajlanak a szereplők között, ahogyan a való életben is.

winnie - 2019. 11. 05. 21:45

hiába a nevetês, a leggyakoribb ok a kaszákra a sorozatokban a karakterek iránti közöny vagy negatív hozzállás, ez mindenkivel előfordult már, szerintem. nem hiszem, hogy bárkinek az lenne a gondja, hogy valami nem realisztikus. sőt, sok sorozatot azért kedvelnek az emberek, mert nem annyira realisztikusak, ahogy a játékoknál sem a fullos szimulátorok tarolnak. ha valakinél ez válóok, akkor úgy fair, ha jelzi.

delMaar - 2019. 11. 05. 23:55

én örülök, h le lett pontozva (amennyiben egy 6/10 az), mert így kifejezetten pozitív csalódás lett. Witherspoon az átlagosnál kevésbé unszimpatikus, sőt, végre szimpatizálok egy karakterével, Carrel és Crudup is kiválóak, Anistonnál meg, hát igen: néha túltolja, és bizony kijön rajta, hogy már messze nem húszéves, dehát ezzel a problémával más sem tud mit kezdeni, egy bizonyos kor fölött.

Az tény, hogy legalább az első két részt meg kell nézni, hogy beinduljon, és érezze az ember, hogy valójában mire számíthat. de ez a fenti kommentekből is egyértelműen látszik. csak megjegyzem, a Successionnál sem a pilot termelte ki a lelkes közönséget, igencsak kellett pár rész, mire az ember hozzászokott a “családi” légkörhöz. lassan, meg kultstátuszba kerül. nekem még a Loudest Voice is be-be ugrott, sokkal inkább mint HoC, és hát azok sem vasárnapi waltdisney mesedélutánok.

szóval nagyon jónak tűnik, én tuti maradok. eddig 7-8/10, ha nagyon pontozni kellene. minimum.

myfunfact: mivel nekem kimaradt a Newsroom, a fenti pozitív utalásokat köszi, be is próbálom.

Gevin - 2019. 11. 06. 11:18

2 resz utan: A karakterek bazijok, leginkabb Carrell figurajara leszek kivancsi, hogyan megy szembe a #metoo mozgalommal.

Anniston kurvajo, persze, 50 evesen foggal-korommel ragaszkodik a szepsegehez, es ez egy pluszt is ad a karakterenek, hogy most bizony kurvara oda kell basznia es kiallnia magaert, hogy “hatalmon” maradjon vagy kulonben felfaljak a mediacapak.

Whiterspoon a Big Little Liesban jobb volt, de eddig itt sem rossz, bar meg nem voltak igazan lehetosege kibontakozni a karakterenek.

The Loudest Voice nekem is inkabb beugrott, mint a HoC.

Es amugy ezen a vilagon belul nekem eddig mindharom fo karakter szimpatikus, szoval…

damien. - 2019. 11. 06. 14:50

Nekem is szimpatikusak a karakterek, ha rossz emberek, ha nem. (Mondjuk szerintem nem azok.)

A garda nagyon odatette magat, mind a kamerak elott es mogotte ugyanugy! Engem mar az elso resszel megvettek kilora.

copass - 2019. 11. 06. 16:14

3. rész után most már kíváncsi vagyok mi lesz ebből. a fő karakterek nagyon erősek.

delMaar - 2019. 11. 08. 02:46

nagyon nagyon erős volt a 3.rész, minimum 3db *5-re megírt jelenettel. eddig nem delegáltam a hét dumájára még semmit, most meg fogom tenni. és azt kell mondjam Aniston is egyre jobb.

_Peter - 2019. 11. 09. 18:26

“Witherspoon karaktere meg végképp idegesített az állandó kiabálásával.”

Engem éppen RW karaktere tartott meg, jó dumái vannak. Ahogy próbál felszínen maradni a manipulációk és játszmák közepette.

lihu8 - 2019. 11. 09. 22:54

Húúú ez a 4. rész! Számomra eddig ez vitte a prímet! Az interjúnál szinte együtt a stábbal vártam lélegzet visszafojtva, hogy mi lesz. Bradley karaktere számomra szimpatikus, és szerintem Reese jól hozza. A legjobb pillanat az volt, amikor kivette a súgót a füléből. Remélem végig ilyen erős részek lesznek. Az tetszett még, hogy Cory elültette a bogarat Bradley fülébe, amikor mondta neki az öltözőben, hogy ki tudhatott még Mitch dolgairól…és persze a végén Bradley azért rá is kérdezett Alexnél. Ahogy pedig reagált rá, azzal meg is válaszolta a kérdést. Innentől számomra Alex egy árnyaltabb karakter lett, várom a folytatást. Szuper a sorozat eddig!

heidfeld - 2019. 11. 10. 09:12

Visszatértem a sorozatos Eldorádóból, és jól tettem, mert sokat javult, épült The Morning Show.
Oké, amit a főnököknél művelt Aniston karaktere, azt sehol nem hagyták volna, simán kirúgják, pláne, hogy eleve kezdett inogni a széke.
Aniston erejét néha meghaladja a szerep, de senki nem lóg ki lefelé, Crydup viszont tarol, simán legjobb.
Ez a nagyon amerikai, “Öleljünk meg, minden idegent!” halálra idegesít… Barátokat, rokonokat megöleljük, megpusziljuk, teljesen rendben van.
MeeToo. Pont az egyik legfontosabb dologra világítottak rá. Ki tudhat még róla, munkahelyen, és mennyire zavaró, hogy néznek rád?
8/10-re fejlődött a sorozat.

Anni - 2019. 11. 10. 20:07

Imádom! Ezt a sorozatot vártam legjobb az Apple-től és meglepődtem, hogy viszonylag sok a negatív komment szerintem baromi izgalmas a színészek meg isteniek.
Csak úgy elrepült az 50+ perc mindegyik résznél eddig.

Rapguruz - 2019. 11. 11. 14:58

Valaki segítsen, mennyi is volt egy rész költségvetese??? 17millio dollárra emlékszem… Lehet több… De brutálisan sok… MI kerül ezen ennyibe? Ilyen sok lenne Jennifer Anniston gazsija?

Balázs - 2019. 11. 11. 19:52

2×10 rész került 300 millióba tehát egy rész 15m. (Bloomberg)

Aniston és Witherspoon (fejenként) 1.25 milliót teszt zsebre részenként. (Hollywood Reporter)

Almáéknál van pénz lóvéra. ;-)

A frissen elindított Apple sorozatok közül ez tetszik a legjobban, nálam ehhez hasonló sorozatok közül a Studio 60 jött be. (vagy Sitcom vonalon a 30 Rock)

humorpalanta - 2019. 11. 12. 22:43

Uhh. VÉGRE! Régen nem láthattunk ennyire jó műsort. A negyedik rész lesöpört minden korábban forgatott sorozatrészt az asztalról. Scorsese-nek szóljon valaki, ne azt a sok szemetet bizergálja, hanem nyomja be az AppleTV-jét.

Ez az epizód a televíziózás történetének egyik örökérvényű momentuma lesz. Egyszerűen zseniális. A karakterek zseniálisak, a színészek zseniálisak, a legkisebb rezdüléseket is visszaadják a kamerának. Nem érdekel mennyit keresnek, Reese W. ezért aranyba lesz öntve és meg fogja érdemelni. A show nem csak fontos témákat dolgoz fel, hanem a megközelítés is valami elképesztően új. Hihetetlen. Itt remegtem, könnyeztem, mosolyogtam, mindent csináltam. Mikor vége lett, majdnem hozzávágtam a monitorhoz valamit. Bocsánat, hogy eddig a kameramunkát nem emeltem ki, de a vágással együtt, minden a helyén van, pöppec.

Ezt az epizódot most mindenki csomagolja be és tegye fel a polcra, mert innentől kezdve hivatkozási alap lesz, mindenhol.

Benjy - 2019. 11. 14. 13:12

Most lestem meg az első részt, és azzal nagyjából egyetértek, hogy kicsit steril volt az első rész, de szinte teljesen lekötött. A stíluson még kicsit finomíthatnak, de hiányzott már az életemből hasonló jellegű sorozat. És a pilot alapján az alakításokkal sem lesz gond.

Luther - 2019. 11. 14. 15:43

Nagyon jó sorozat 4. rész után
főleg nőknek nagyon tanulságos és zseniális

ender1112 - 2019. 11. 15. 19:57

Az 5. után még jobb, és egyáltalán nemcsak a nőknek.
(“Mindenki hazudik.” Dr House ;))

heidfeld - 2019. 11. 16. 06:45

Egy ilyen nagyszerű sorozatba sem fér bele, gagyi, raktári jelenet.
Persze van ilyen szitu, meg értem is , hogy fájdalom, szar nekem, meg alkohol, de mégis.
Félre ne értse senki. Megértem, hogy szarul volt, ki akarta engedni a gőzt, meg pornót sem kell néznünk, de gagyi volt.
7.5/10-nél többet nem érdemel.

JKJ - 2019. 11. 16. 07:58

heidfeld. Igazad van, hogy rémes volt az a jelenet, de a többi viszont kifejezetten jó volt. Alakul a sorozat. Szépen kidolgozzák a mellékszereplők jeleneteit is.

Shannen - 2019. 11. 16. 21:36

Ma néztem meg az 1×02-1×05 részeket és eléggé berántott. Tényleg abszolút minőségi amit látunk, és vannak benne nagyon jó pillanatok, jól megírt dialógusok, színészek remekelnek (Billy Crudup-ot újfent jó látni jó szerepben), de valahogy az összekép nem csúszik 8/10 fölé, valahogy nekem még mindig sterilnek érződik egészben véve.

És bár hangulatos volt az 1×05-ben a Sweeney Todd-os éneklés, azért az sem feküdt ott teljesen.

Whiterspoon karakterét pedig továbbra is szoknom kell, mert még mindig nem egyértelmű, hogy milyen is ő valójában, de ez nyilván a cél, hogy ahogy keresi a helyét, úgy mi is egyre inkább megismerjük.

Nem tudom, hogy az első évad készítésének fázisában derült ki a készítőknek, hogy tutira lesz még egy évadjuk a sztorira, de szerintem ez érződik, hogy tudják, hogy lesz még idejük mesélni.

Benjy - 2019. 11. 17. 12:22

Ez az 1×04 valóban nagyon jól sikerült, de úgy általánosságban is nagyon bejön amit látok. A színészek nagyon jók, számomra Aniston és Crudup viszi főként a showt, Witherspoon kicsit visszafogott, remélem ez még változni fog.

Azon gondolkodtam el az 1×03 közben, hogy mennyire látszik, hogy kábelre készült sorozatot nézünk. Országos csatornán már a pilot végére összeboronálták volna Alexet és Bradleyt, itt viszont szép komótosan 2-3 rész alatt vezették fel, ami kimondottan tetszett.

JKJ - 2019. 11. 17. 19:58

Ma fogtam fel, hogy Billy Crudup karaktere mennyire kilog a sorbol. Mindenki mas rendben van, de a nagykepu musorigazgato, aki jatszadozik a fonokeivel, mikozben latszilag elore latja, hogy őt nem erinti negtaivan semmi, nem tul eletszeru.

symor - 2019. 11. 18. 01:29

Új élménysorozat!
Alig követek valamit epizódikusan, ezt hétről-hétre most ár.

Billy Crudup az új Alan Shore :)

Mondjuk annál azért kevésbé elszállt, de valami hihetetlen (és tőle eddig szokatlan) intenzitással hozza a szerepet.

Aniston még sosem volt ennyire összetett szerepben és jól csinálja. Tényleg. Egyszerűen leolvasni a karakterről a kimondatan gondolatait is, pedig beszél eleget, de sokszor nem is a mondanivalója a lényeg.

Carrell-nél állandóan Kevin Spacey jut eszembe, valami borzongató a szituáció amit kibontanak vele és nagyon emberien hozza, mint a legtöbb esetben. Bár nem egyértelmű a megítélhetősége a szerepnek, a színész előtt le a kalappal.

Whiterspoon-nak jól áll ez a nagyszájú szerep, bár ő (is) a sztori motorja, mégis társaihoz képest kevesebbet ad, viszont azt jól.

Eltiron - 2019. 11. 18. 02:02

Jajj, de elrontották ezt az 5. részt, pedig voltak benne zseniális pillanatok, de David Morse apuka-karaktere nagyon nem kellett, a hülye csók a kocsiban, a dugás a raktárban…
A kocsma-jelenet baromi erős volt, de azt is sikerült elszúrni.
Remélem, visszatalál a sorozat a megkezdett útra, ez csak olyan kisiklás volt, nagyon szeretném ezt megtartani.
A duett-éneklés durván hatásvadász volt, de működhetett volna, ha utána nem szúrják el egy csomó random hülye jelenettel.

Napcsi - 2019. 11. 18. 17:59

Szerintem baromi jó és nem értem miért akarja mindenki annyira kritizálni,olyan mintha benéznénk a tévés kulisszák mögé ami tényleg egy kamu,közben ez a #me too dolog is sokkal érthetőbbé válik!JEN legjobb nem vígjátékos alakítása,és a másik szerintem pont az a lényeg nem kell őket szeretni,ettől izgalmas sok idegesítő,furcsa,sztárallürös alkat akiknek bekukkanthatunk a maszkjuk mögé!Hogy hova fog kifutni a sorozat ki tudja ez a me too talán csak a kezdet,engem leköt minden része,és van pár zseniális rész bennük!!

Jansey - 2019. 11. 20. 12:30

Szerintem is nagyon jó. Remélem a negatív kritikák nem a trendiség miatt vannak. Izgalmas a sorozat a rengeteg, különböző kontúros karakterrel! Az eddigi négy rész teljesen gyorsan elhussant, alig várom a következőket.

heidfeld - 2019. 11. 22. 23:43

Sok kaját-piát nem kellene rendelni, nagy termet bérelni, Aniston karakterének rajongói találkozójára…

Benjy - 2019. 11. 23. 00:22

Továbbra is nagyon bejön, habár a múlt hetivel kapcsolatban voltak fenntartásaim, de az eheti adag megint csont nélkül bejött. Ha egy valamit kellene továbbra is kiemelni, azok az alakítások lennének. Anistonnak szerintem főleg jár a kredit, a kutyás szegmens nagyon el lett találva.

Eltiron - 2019. 11. 23. 02:37

A 6. rész megint baromi jó volt. Witherspoon és Aniston között van valami kurvára erős rezgés, minden közös jelenetünk érdekes, mégha sokszor mesterkélt is.
Sokaknak (elsőre nekem is) a Newsroom ugrott be erről a sorozatról, de így pár rész után az UnReal-re emlékeztet inkább.

eszemix - 2019. 11. 23. 13:48

Irtóra bejön ez a sorozat! Alig várom mindig a következő részt. Nekem semmi bajom nincs a karakterek szerethetőségéve. Egyszerűen mindenkinek örülök aki épp a képernyőn van. Jó a bagázs, ennyi.

JKJ - 2019. 11. 23. 15:59

A hatodik rész annyira mély akart lenni, hogy átment nevetségesbe. Egyszerűen nem tudom komolyan venni egyik karaktert sem (talán Bradley kivételével). Nem életszerű.

_Peter - 2019. 11. 23. 16:22

Az 5-6 részeknél engem elveszített a sorozat, még a bűnös beletekerés is előfordult több jelenetnél. (éneklésnél például) Szinte csak Bradley karaktere érdekelt, a többiekét szenvedés volt nézni. RW miatt egyedül nem maradok.

Csingiling - 2019. 11. 24. 10:16

Most fejeztem be a hatodik rész. A négy szerintem zseniális volt, az öt valamiért nem jött be annyira, de a hatodik nekem újra nagyon ütött. Valaki írta fentebb, hogy olyan mintha a Newsroom és az UnReal keveréke lenne, és tényleg. A karakterek szerintem nagyon jók, és ahhoz képest, hogy hány karaktert mozgatnak még összetettek is. A pilot kritikánál írt nem szerethetők dolgot látom, de ettől függetlenül érdekelnek, és a következő részt is nagyon várom.

lihu8 - 2019. 11. 24. 20:42

Szerintem egyre jobb a sorozat, folyamatosan építkezik. Ez a 6. rész nálam ütött, végig lekötött, érdekes volt látni a karakterek egymás közti dinamikáját. Tényleg “van valami furcsa és megmagyarázhatatlan” bizsergés Jen és Reese között. Szuper sorozat!

delMaar - 2019. 11. 25. 03:14

ház ez most torony magasan a legjobbak között van, kategóriájában pedig meg merem kockáztatni, hogy konkrétan az. (nyílván az általam látottak közül.)

Kisanna - 2019. 11. 26. 15:09

A 6.resz jo volt, terepen ugye sokkal tobb mindent es ujabb dolgokat is meg lehetett mutatni, mintha egy studioban lennenek. Viszont az elotte levo 2-3 resz pocsek volt, annyira unalmas, hogy gondolkoztam a kaszan. Tulajdonkeppen nem tudnam megfogalmazni, mi a bajom a sorozattal, de nem birom komolyan venni (foleg a Newsroom utan…). Eladtak Aniston es Whitherspoon nevevel es ennyi. Sulytalan lotyi, es a szornyu az, hogy nem is erdekel, mi lesz a karakterek sorsa, egyszeruen nem drukkolok senkinek, nem sajnalok senkit.

Benjy - 2019. 11. 28. 13:05

Aniston kiborulása most a végén nagyon szürreális volt.

“Nope. No abuse. Bummer.”

Eltiron - 2019. 11. 29. 18:41

Az anya-lánya jelenetről eszembe jutott Tim varázsló a Gyalog-Galoppból, nem kicsit lett túljátszva, éppúgy mint a futópados jelenet drámai/nyálas aláfestő zenével.
Mehh. Rendben van, hogy JA a sztár, de azért ennyire nem kéne csak őt a középpontban tartani.

heidfeld - 2019. 11. 30. 07:44

Egyet kell értenem, előttem szólóval.
Kezdik túlzásba vinni a drámázást. Viszont HR-en a csaj tetszett. 2 felnőtt ember, közös megegyezésen történő dolgaihoz, mi köze lehet idegeneknek? Pláne, a részleteihez? Oké, ha a céges szabályzat kifejezetten tiltja, akkor bizonyos fokig. Ha a munka rovására meg, akkor valakinek menni kell. Nagyon nem egyszerű, elismerem.
Nem vagyok álszent, nekem is volt , kettő is. De nem ment, munka rovására.

JKJ - 2019. 11. 30. 10:58

Valóban sok Aniston drámája. Néha nem tudom eldönteni, hogy vígjátékot nézek vagy drámát. Nem túl jó jel.

A HR-es jelenet szerintem pont ugyanezzel a problémával küszködött. Mintha karikatúrák lennének a karakterek. Nem viselkedik így senki 14 felett. Legalábbis munkahelyen nem.

Egyébként az államokban kifejezetten jellemző, hogy a céges kultúra része a kapcsolatok “szemmel tartása”. Nyilván elsősorban a vezetők és beosztottjaik között. Mint itt is. Magyar szemmel fura, de aki kicsit is ismeri az ottani pereskedési hajlamot, az megérti.

Sajnos a sorozat az egészet egy furcsa, butító szűrőn keresztül mutatja be. Ez egyrészt érthető, hiszen szórakozatni akarnak, de az alaptéma komolysága megkívánná a nagyobb odafigyelést és nem ilyen szappanjeleneteket kellene adni mögé.

humorpalanta - 2019. 11. 30. 22:00

Hú micsoda szakértőink vannak! :D
Ámerikai cégnél, ugyanezekkel a szabályokkal, mindenki kavar mindenkivel.
De például a vasútnál itthon ugyanez a helyzet.

Kíváncsi vagyok, hogy aki szerint ezek a dolgok nem reálisak, meg ahogy le vannak a sorozatban festve, az látott-e már embert?

Shannen - 2019. 11. 30. 22:18

Szerintem Aniston kiborulásánál nem az volt a gond, hogy túl van játszva, hanem túl volt írva.

Bradley 7 rész után is annyira semmilyen, hogy hihetetlen. Aniston karakterét folyamatosan árnyalják (próbálják legalábbis), de Bradley-vel semmit nem csinálnak, ami azért elég unalmas.

Nálam amúgy továbbra is Billy Crudup jelenetei jelentik az epizódok fénypontjait. Lubickol a szerepben és az ilyet mindig iszonyú jó nézni.

Réka - 2019. 12. 01. 07:51

Én is kezdem unni JA jeleneteit, túl van tolva az ő szerepe, az utóbbi két részben RW folyamatosan nyomta az együttérző fejet, kb. semmilyen más jelenete nem volt. Az meg hogy Levy kb 19-20 éves lányán rugóznak, és erre is két részt kell szánni, hogy mit szól a váláshoz, ööö.. nem tudom, amikor a szüleim veszekedtek napi szinten, akkor már tizenévesen azt kívántam, bár csak elválnának és nyugi lenne, szóval talán kell itt a hercegkisasszonyt játszani, hogy jaj anyuci mekkora genya, apa meg cuki.

Többet a többiekből, én azt hittem, nem lesz ennyire Aniston-központú.

Gevin - 2019. 12. 04. 21:34

Nekem pont a 6-os rész volt elég középszerűen semmilyen, és a 7-es nagyon betalált, mert végre repült a szar a ventillátorba minden oldalról.

A hatalmi játszmák, cselszövések és hatbaszúrások teszik szórakoztatóvá. A dráma csak afféle melléktermék, de szerintem az is jól működik. Ezek a figurák, főleg Mitch és Alex óriások a kisember szemében, szinte istenként tekintenek magukra ennek fényében. Naná, hogy néha elkényeztetett gyerekként fognak viselni, szóval totál reálisnak tartom.

Annisont és lánya jelenet meg: mikor volt utoljára tévében, hogy le “Fuck you”-zza a gyerekét? Pont, hogy bátor és merész írás, Anniston egy hajszálnyit túljátssza, de ez meg jól áll a karakternek, mert pont olyan, aki hatalmasat tud hisztizni és szenvedni, ha épp olyan hangulatban van.

A 20 éves lány volt számomra totál furcsa, amikor bejelentették a válást és elkezdett 8 éves módjára viselkedni. 12 voltam, amikor anyámék elváltak, persze össze sem hasonlítható a két szituáció, de na. 20 éves fejjel, úgy hogy már külön éltek és gyakorlatilag alig találkoztak nem értem miért volt ez akkora sokk számára.

JKJ - 2019. 12. 07. 21:13

A nyolcadik resz kiemelkedo volt. Keves JA is jot tett neki, de szepen megmutattak a balhe elotti idoket.

Divide - 2019. 12. 08. 19:49

Nekem kellemes meglepetés ez a sorozat, örülök, hogy nem kaszáltam másfél epizód után (erős volt a kísértés, az első részen kétszer elaludtam). Crudup fenomenális, de nekem Steve Carell játéka is tetszik. Aniston karaktere az a fajta hisztérika, amit nagy ívben kerülök az életben (próbálok), nem semmi, hogy az írók ki tudtak csikarni belőlem némi együttérzést az irányába. :)

tonks - 2019. 12. 08. 22:21

A 7. rész nem lett a kedvencem, de a 8. részt mostantól a legjobb flashback részek között kell majd emlegetni, zseniális volt a hangulat alakulása, a felszín mögött az összepillantások, elhangzott mondatok… Mitch és Alex kapcsolata kapott még egy réteget, az a szerelmes szülinapi dal, “honey”-zás, meg a bulin az ölelkezések, jó pofiskodás, mintha ő lenne a feleség. Meg ahogy mindenki Apája hirtelen megfitogtatja itt-ott a hatalmát.

juhaszvik - 2019. 12. 12. 08:22

Sajnálom, hogy se human-nál se winnie-nél nem akadt be a sorozat, igazán jó lenne egy heti (kamu) kibeszélő, annyi minden történik.
Ez egy jó, aktuális, karakterizáló, wtf sorozat, aminek nálam az egyetlen gyenge pontja az unalmas főcím.

JKJ - 2019. 12. 13. 14:44

Kilencedik rész után: Aniston rettenetes ebben (is). Reméltem, hogy felnő a feladathoz, de nem sikerült. Egyébként jó sorozat. Nem kiváló, de jó.

heidfeld - 2019. 12. 13. 19:26

Nem szokásom turkálni, mások zsebében, de itt irreális, amit a két csaj kap. Egyrészt Crudup öt fényévvel jobb színész másrészt egyenjogúságért harcoltak, de legyek halász Ugandában, ha Carell, csak egy kicsit is közel kap hozzájuk.
Mich alja egy karakter, de itt megmondta a frankót.
Egyébként nagy játszmák mennek, asszisztens-csajt, ahogy beszél, imádom, de ez csak sima 7/10.
És nagyon kezdik túlzásba vinni a drámázást.

Shannen - 2019. 12. 14. 19:05

Tetszik, ahogy körbejárják a #metoo-t. Félelmetesen fájdalmas volt nézni, hogy Mitch mennyire de mennyire nem érti, amit a csaj magyarázott neki.

Kicsit kezd sok lenni a kavarásból, de a színészek miatt baromi szórakoztató nézni az egészet és még az egy órás részek is seperc elrepülnek.

sankovari - 2019. 12. 14. 22:41

Mi lehet tudni a nézetességről? Mikor jelentheti be az Apple, ha kap 2. évadot…? Vagy kezdetektől 1 évadra tervezték?

winnie - 2019. 12. 15. 08:12

soha, semmit nem lehet tudni a nézettségéről, de ezt a sorozatot már eleve két évadra rendelték be, jó eséllyel le is forgatták már a második szezont.

JKJ - 2019. 12. 15. 14:19

Shannen. Nem biztos, hogy Mitch nem értette miről beszél a lány. Az Ő szemszögéből, sok lány volt előtte is aki Őt használta az előrejutásra. Főleg ha arra gondolunk, hogy egy beosztottal sem létesíthet kapcsolatot, magyarul pont azok közül nem választhat, akikel együtt dolgozik és együtt éli meg az életet. Nem egyszerű helyzet.

De, csak a rend kedvéért, megjegyzem, hogy amit csinált Vegasban az messze túlment minden elfogadható határon. Eleve nem kellett volna keresnie a lány társaságát és főleg nem kellett volna felhívnia a szobájába, vagy legalábbis semmiképpen nem kettesben. Durván visszaélt a pozíciójával. Pont.

BubuMaczko - 2019. 12. 16. 11:39

@heidfeld: Színészeknél nem csak a játék számít manapság, amikor pl az Avengers stábja több időt tölt sajtókörúton, mint a kamerák előtt. Számít, “mennyit ér” a nevük, mennyi nézőt tudnak a képernyő elé leültetni.
Ezért lehetett pl, hogy Matt Smith többet keresett kvázi mellékszereplőként a The Crownban, mint a főszereplő Claire Foy. Mert ő ismertebb volt a Doctor Who miatt, mikor leszerződtették őket.
Ugyanez érvényes itt is Jennifer Anistonra és Reese Witherspoonra. Az Apple+ frissen induló streamingszolgáltató, kellenek nekik a húzónevek. Jennifer Aniston a Jóbarátok és az azóta forgatott filmjei miatt húzónév. Reese Witherspoon Oscar-díjas, a közösségi oldalakon nagyon népszerű, a könyvklubja és az abból kiinduló produkciós cége miatt még nagyobb névnek számít. Ketten együtt pedig a Jóbarátok miatt nagyon erősek. (én is miattuk hallottam egyáltalán a sorozatról először) És mindketten tudják, hogyan kell kampányolni, népszerűsíteni Daisy Ridley féle bakik nélkül, így nem jelentenek kockázatot. Valószínű több nézőt is vittek az Apple-nek, mint Steve Carell vagy Billy Crudup, akik tényleg zseniálisak a sorozatban.
A nemek egyenlősége még mindig nincs meg a fizetésben, ha az azonos reklámértékkel bíró színészeket nézzük, ha jól tudom… De szerintem ugyanúgy nettó baromság követelni Matt Smith-től, hogy mondjon le a bérezésének egy részéről, mert többet kapott, mint Claire Foy, mint azt kérni ettől a két színésznőtől, hogy mondjanak le a kialkudott bérük egy részéről Steve Carell vagy Billy Crudup javára…

A sorozatot illetően szerintem zseniális, hogy egyensúlyoz a különböző határvonalakon: ha Mitch szemszögét nézem, a lány nem mondta ki konkrétan, hogy nem akarja, az idegességet meg be lehet tudni izgalomnak is. Hannah viszont egyértelműen nem volt felkészülve a helyzetre és lefagyott. Nonverbálisan jelezte, hogy nem akarja (elhúzódott) és szóban annyit mondott, hogy nem gondolta, hogy ez lesz belőle. Ez pedig egy olyan szituáció, ami életszerű, mert nem egyértelmű és később értem, miért csodálkozik, hogy most akkor mi van. Nem mentem fel egyáltalán, mert nem lett volna szabad eljutnia sem eddig a helyzetig, és egyértelműen manipulatív volt a viselkedése. De nagyon fontosnak tartom, hogy ezt minél több férfi és nő megnézze, hogy érzékelje, hol kezdődik a probléma, és hogy a kevésbé egyértelmű helyzetben a legfontosabb, hogy megkérdezze mindenki inkább, hogy akarja-e a másik, mint hogy utólag jöjjön elő mindez.
Azt pedig már vártam, mikor mutatják be azt, hogyan tudja egy nő manipuláltra használni a többi áldozat fájdalmát és előadni romboló szándékkal maga is az áldozatot. A metróban ez ment ugyanis félre: a hatalom nem szűnt meg, csak más kezekbe került, akik ugyanúgy vissza tudnak élni vele és egészen más bűnök felé viszik az ügyet, nem kímélve senkit. Néha nem tudom, a valós áldozatoknak többet segített-e, mint ártott, de emberjogi kérdésekben pl nagyon rossz ajtót nyitott ki.
De ezért jó ez a sorozat, mert minden epizód után van miről gondolkodni, beszélgetni. Meg Billy Crudupot öröm nézni…

winnie - 2019. 12. 16. 12:02

nyilván ld. fent a kommentet, de azért:

“Nem szokásom turkálni, mások zsebében, de itt irreális, amit a két csaj kap. ”

á, egy népszerű félreértés. a pénzt nem kapják. hanem kérik. és elfogadják. aki valamit elfogad, az aláírja a saját tarifáját. később pedig azt használhatja ugrópontnak.

nem beszélve arról, hogy egyrészt, arról nincs semmi hivatalos, hogy ki mit kap, másrészt, akinek executive produceri státusza van, az sokkal többet kap, harmadrészt pedig ld. fent. szóval mindenkinek megvan a tarifája – ezért is volt nekem is nagyon, nagyon furcsa az említett matt smith/claire foy-dolog, mert az tényleg nem érdem vagy teljesítmény vagy nemi paritás kérdése volt (még ha utóbbi tényleg nem egyenlő), hanem a névé. egyszerűen valakit jobban meg kell fizetni egy kisebb szerepért is, hogy eljátssza. és lehet, hogy a sorozat után már fordított lesz a felállás.

heidfeld - 2019. 12. 17. 16:56

Nem értek félre semmit. Ennyit kértek- megkapták. És készítők is, oké.
Különbség annyi, hogy Alonzo elrepült Ausztráliában, fizika törvényeit meghazudtolva életben marad. Másnap repülőjén olvasta, róla szóló cikket. Tőle nem sajnáltam a 45 millió dollárt.
Itt igen.
De az igazi gond, hogy Reese még ki is kérte magának, ezeket a felvetéseket. És próbáltam finoman fogalmazni.
De kapjon annyit, színészkedésért, mint Carell, és részemről oké.
Egyébként Agymenők esetében is lemondtak fizetés egy részéről, legtöbbet keresők, hogy a többieknek emelni lehessen.

Divide - 2019. 12. 20. 11:06

Kár volt ilyen nyálas mellébeszélős-megúszósra hagyni a zárást, az évad fele arról szólt, hogyan készülnek a nagy leleplezésre, hogy aztán pont azt ne lássuk, hogyan tálalják a Hannah-val történteket a nézőknek. “While he was there, he slept with a female colleague.” Köszi. Szerencsére Mitch meg Chip cicaharcára volt idő, az nagyon kellett (nem).

heidfeld - 2019. 12. 20. 13:37

A rendezés egészen jó volt, csak a többi…
Így kell gallyra vágni, egy remek sorozatot.

kisanna - 2019. 12. 20. 15:43

nem értem, miért kellett a lassítós jelenetekkel meg ezekkel a zenékkel ennyire teátrálisra megcsinálni a finálét.
lehetett volna drámai és ütős máshogy is, ezzel pont az ellenkezőjét érték el (nálam).
lesz amúgy 2. évad? nem tudom, nekem nagy csalódás volt az egész, kiszámítható is volt.

payskin - 2019. 12. 20. 16:13

Az Apple rögtön két évadot rendelt be, úgyhogy lesz második évad, igen.

Nekem nagyon bejött — eltekintve az ilyen elsétálok a füstködbe a kockakövön jellegű, tök felesleges, teátrális megoldásoktól. Vagy ha már ez nagyon kellett, akkor nem kell megmutatva a szánkba rágni, hogy öngyilkos lett, mert értettük ám a füstködből is.

Valaki írjon a fináléról, plz (heidfeld?), az alatt jobban ki tudnánk beszélni, talán. ;)

Shannen - 2019. 12. 20. 16:30

Hát ez olyan felemás lett így a végére. Sokkal érdekesebb lett volna, ha megtöténik az interjú. Nagyon kívánsi lettem volna egy Bradley-Mitch oda-vissza beszélgetésre. Oké, kb ebben a szituációban, ahová Chip kirúgása után kerültek, kizárt volt, hogy ezt össze tudják hozni, de attól még kitalálhattak volna valamit.

Többet vártam ettől a sorozattól, de azért így is akadt pár erős jelenet meg alakítás (Crudup, Aniston) amiért megérte végig nézni. Azért valósínűleg a folytatásnál is ott leszek.

JKJ - 2019. 12. 21. 11:46

El sem tudom képzelni, hogy mit akartak ezzel a sorozattal a készítők. Egyrészt, fontos a mondanivalója. Nyilván komoly problémák vannak a szexuális visszaélésekkel a munkahelyen (is). De, ezt olyan módon valósították meg a sorozatban, hogy rossz volt nézni. Pont mintha üvegkalitkában élők készítették volna. Ez egészből süt a felsőbbrendűség. Ráadásul a karakterek is papírvékonyak lettek. Van aki, még annyi sem. Végül, de nem utolsósorban, Jennifer Anistont nem tudtam komolyan venni. LEhet, hogy velem van a gond, de végig olyan érzésem volt, hogy nem tudja hogy viselkednek az emberek a való világban. Így nem is tudja eljátszani. De ez részben az írók hibája is.

Anni - 2019. 12. 21. 12:47

Kiborultam volna mint Aniston a rész végén ha nincs 2. évad de megnyugodtam akkor, hogy lesz.

Először sajnáltam, hogy nincs interjú de ez az utolsó 5-10 perc… fú hát lehet akkor egyedül vagyok de én végig izgultam.

Nagyon vártam ezt a sorozatot és hozta is, amit elvártam 9/10 nálam.

szpalika - 2019. 12. 21. 15:16

Nagyon izgalmasnak tartottam végig az évadot, az utolsó rész utolsó 10 perce szerintem is nagyon ütős volt. Az interjút én is megnéztem volna, hogy melyik szereplő mit akar kihozni belőle.

BubuMaczko - 2019. 12. 21. 17:17

A vége szerintem iszonyatosan pátoszos lett. Az egyetlen, amiért meg tudom érteni, hogy nem tették bele az interjút, hogy a két nő a végén abbahagyja a kisstílű cicaharcot és egységes frontot mutat. Mert ők hiába játszanak egymással, ha közben a főnökség odafönt ugyanúgy röhög a markába. DE még izgalmasabb lett volna, ha az utcai beszélgetés után mindketten visszamennek és együtt interjúvolják meg Mitchet. Így megmaradt volna az interjú is, egy plusz érdekes töltettel és az egységes fellépés is. Egy hatásosabb beszéd helyett a zenei betétek és egy-két bevillanó mondat szerintem nem volt jó ötlet. Nagyon drámai hatást szerettek volna egyértelműen, de kicsit sokat akartak, keveset fogtak ezzel.
Megnéztem volna egy szembesítést is, ahol Mitch kénytelen végighallgatni Hannah összeomlását. Ez így üres lett.
Ettől függetlenül a sorozat összességében tetszett, elgondolkodtató volt.

lihu8 - 2019. 12. 22. 23:44

Szerintem is ütős volt a vége,volt már korábban interjús megoldás,tetszett,hogy másképp oldották meg. Az is tetszett,hogy a végén egyfajta szerepcsere történt, és Alex lett a tökös,nem Bradley. Ha nem lenne 2. évad, számomra így is kerek lenne a sztori,de azért maradok a folytatásra a karakterek sorsa miatt. Összességében tetszett a sorozat, pazar a színészi játék, beszippantós az atmoszféra, aktuális a téma.

pongi_ - 2019. 12. 24. 02:22

Szerintem ha beleteszik az interjút az kevésbé lett volna ülős a végére, plusz így több lehetőség maradt ennek a sztorinak a folytatására.

Nekem Cory és Chip karakterei vitték a sorozatot, és teljesen egyetértek azzal, hogy Anistont túl tolták.

BubuMaczko - 2019. 12. 24. 10:52

@lihu8 Teljesen egyetértek veled.
Különösen ez a gondolat tetszik:
“Az is tetszett,hogy a végén egyfajta szerepcsere történt, és Alex lett a tökös,nem Bradley.”
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy nem annyira szerepcserének éreztem, hanem az elején Alex is szerves része volt a hallgatás, pletykálás, megalázás világának, képmutató volt. A végére már eléggé hatott rá, hogy látja Bradley példáján keresztül, hogy máshogy is lehet intézni a dolgokat és van, amit nem szabad lenyelni. Hannah halála meg erős ébresztő volt, hogy mi is a lényeg. Átvette a másiktól a kíméletlen őszinteségét (ha ez nem is fog sokáig tartani) és beismerte a saját hibáját is. Első lépésnek nagyon jó.

Második évadban jöhet az utóhatás, ahogyan a metoo sem állt meg. Esetleg perbe foghatják Franket és Mitchet… Cory nekem egyértelműen a legizgalmasabb karakter, kíváncsi leszek, most hogy viselkedik majd Alex-szel és Bradley-vel, mikor már nem annyira lesz rájuk szüksége, hogy Franket kiüsse….

humorpalanta - 2019. 12. 25. 21:26

Én úgy gondolom, hogy Aniston karakterénél egyszerűen tele lett az üveg.
Gondold végig. Először tönkretette a saját családját, összeveszett a férjével, akit annyira kihasznált, hogy már nem bírta tovább a gyerek miatt sem és végre erőt mutatott és a saját feltételei szerint hagyta ott.

Majd összeveszett a lányával, mikor az szembesítette azokkal a dolgokkal, amiket tett, amik tönkretették az életüket, s a végén a saját lányát is elküldte a pokolba.

Ezután bekúszott ahhoz a faszihoz, aki egész idő alatt kihasználta és el akarta dobni, majd ugyanez az orra előtt megint el akarta játszani a jóságos embert. (Szerintem ez itt túlcsordította a dolgokat benne.)

Plusz add hozzá Hannah halálát, akinek a halála az ő lelkén is szárad, hiszen tudatalatt ő is tisztában volt a dolgokkal és végre felismerhette, hogy a halálához az ő tettei is hozzájárultak.

Jah és közben kinyírta Chip karrierjét, aki az utóbbi időben az egyetlen olyan ember volt, akire bármikor számíthatott és elviselte a hülyeségeit. Tudta nagyon jól, hogy oda van érte és ki is használta.

Mindez egyszerre tudatosult benne és Aniston tökéletesen eljátszotta, le lehet olvasni a szeméről a pillanatot, amikor idegösszeroppanást kapott és gyakorlatilag elvesztette a kapcsolatot a világgal, majd azzal rángatják vissza, hogy szedje már össze magát és adja továbbra is ugyanazt a gané embert.
Bumm, bomba. Nem power move, egyszerű idegösszeroppanás és valakinek az elpusztítása, ez pedig Fred lett, akit a leggonoszabbnak gondolt mind közül.

Snoopyzit30 - 2019. 12. 26. 16:22

Jennifer Aniston odatette magát, megmutatta, hogy vannak színészi kvalitásai. Reese Witherspoont nem tartom rossz színésznőnek, de itt most nem voltam elájulva tőle. Aniston szerepe sokkal érdekesebb, ahogy írta is valaki, őt jobban sikerült árnyalni az íróknak. Erősek a női karakterek, de a férfiak szinte mind jók voltak. Billy Crudup, Mark Duplass, Steve Carell teljesen elmerültek a szerepben. Egy percig nem jutott eszembe, hogy ők színészek, akik most éppen szerepet játszanak. Sajnos ez Witherspoonnál minden második jelenetben eszembe jutott.

Én nem voltam olyan nagy Newsroom rajongó, szóval ahhoz nem is hasonlítanám. Ez a sorozat nagyon a MeToo-ra van kihegyezve, ami jó is, mert kell hogy az aktuális témák előjöjjenek a sorozatokban is. Mostanában nem is tudom, talán a Loudest Voice foglalkozott a témával, de akkor még ugye nem létezett a MeToo, de sajnos szexuális zaklatás már akkor is volt.
Tetszett a betekintés is a színfalak mögé, azt mindig jó nézni, ahogy ledöntögetik a tabukat. Gondolom az USA-ban meg még érdekesebb, ahol nagy múltja van ezeknek a reggeli műsoroknak.
A végét kicsit túlidealizálták, én nagyon úgy érzem, hogy ilyen a való életben nem történhetne meg, mármint, hogy így átveszik a “hatalmat” a műsorvezetők, akárcsak pár percre is.
Várom a folytatást, simán 8,5/10

Snoopyzit30 - 2019. 12. 26. 16:26

@humorpalanta: “hiszen tudatalatt ő is tisztában volt a dolgokkal és végre felismerhette, hogy a halálához az ő tettei is hozzájárultak.”

Szerintem ez így nagyon erős és nagyon közvetett. Semmivel sem felelt jobban Hannah haláláért, mint bárki más a stúdióban. Abban pedig azért Mitch-nek is igazat adok, hogy a hotelszobában nem támadta meg fizikailag, mondhatott volna nemet. És hát a kinevezést is azonnal elfogadta. Szóval Hannah erkölcsi iránytűjével is voltak nem kicsi gondok. Ezt elmondta ő is sokszor, hogy ő csak előre akar jutni. Hogy 100x eszébe jut nap, mint nap, hogy esetleg nem érdemes az állásra az aggasztja, de simán elfogadná a még nagyobb kinevezést is. Szóval szerintem a dolgok csúnya leegyszerűsítése lenne Alexre kenni Hannah öngyilkosságát.

humorpalanta - 2019. 12. 26. 18:32

Snoopy szerintem félreértettél. Én Alex belső lelkivilágáról írtam, nem alle zusammen a sorozatról.

Bob - 2019. 12. 26. 20:53

Szerintem meg pont azért jó a sorozat, mert mindenki egy kicsit rossz, meg kicsit jó is, csak úgy mint az életben, nem? Abban volt jó a sorozat, hogy jól bemutatta nem minden fekete és fehér, ott a másik oldal is.

n4nom4n - 2019. 12. 30. 14:42

Nem volt egy rossz sorozat, a végére beindult rendessen
Valahogy a House of Cards ugrott be nekem, nyílván a 6. évad kivételével…
JA-t nem szerettem soha de még RW is irritált mindig de itt jól hozzák a figurákat…
A Chip-et alakító színész volt számomra a favorit, meg Yanko
Egy erős 8/10 mindenképpen

Timi - 2020. 03. 23. 22:42

Oh wow, hát ez érdekes volt. Igazából nagyon jól indult a sztori, aztán a 5-6-7 rész annyira gyengére sikerült és vontatottra, hogy az egészet hagyni akartam a fenébe. Egészen egyszerűen túltolták a drámázást, és a főszereplőtől, Jennifer Anistontól is sikitófrászt kaptam, valahogy én sem tudtam komolyan venni a citromba harapot fejét és a folytonos -nagyon gyakran- ok nélküli kiabálásait. Reese Witherspoon, Billy Crudrup (Cory), Steve Carrel és Mark Duplass (Chip) viszont fantasztikusak voltak, miattuk maradtam.

Aztán jött a 8. rész és onnantól kezdve Jennifer Anistonnak is voltak olyan OMG jelenetei, ami után tátva maradt a szám és amire azt mondtam, hogy nos… rendben, jár neki a díj. Úgy összességében a sztori nem volt rossz, valahogy nekem, akinek semmi köze a média és a TV világához, nehezen tudtam megérteni 1-1 problémát, néha úgy éreztem, hogy erősen túlreagálnak a szereplők dolgokat, aztán végül annyira fullba tolta mindenki a kretént, hogy az végül 1 ember életét követelte, de valahogy nekem Hannah szála sem volt meggyőző, és őt sem tudtam megérteni, hogy anno miért nem tudott nemet mondani, és hogy most akkor honnan is kezdődik a nő és a férfi felelőssége. Szóval hmm nem tudom, érlelni kell ezt még, de maradok a folytatásra.

Shap67 - 2020. 06. 30. 20:38

Egy dologra lennék kíváncsi. Amennyiben ez a sorozat valaha eljut valamelyik magyar tv csatornára, akkor Kökényessy Ági vajon kit fog szinkronizálni?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz