login |

Pilot: The Morning Show

2019. 11. 04. 21:21 - Írta: human

47 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Úristen, de hiányzik a The Newsroom, nyilván minden hibája ellenére! Na, ezt váltotta ki belőlem az Apple Tv+ új sorozata, ami nem véletlenül maradt a nagyobb premierjeik közül nálam a végére. Pedig micsoda szereplőgárda! De kicsit előre rohantam.

A történet egy reggeli talkshow és hírműsor mindennapjait mutatja be. Az eseményeket az indítja be, hogy az eddigi műsorvezető páros férfi tagja #metoo botrányba keveredik. Valóban nyomatta az alatta levőkkel, de nem erőszakolt meg senkit vagy ilyesmi.

Nyilván rögtön kirúgják, és ez bizony a műsoron belüli erőviszonyokat is felrúgja. Új műsorvezető, vagy épp műsorvezetők kellenek. Mindeközben pedig ugye még ki is oktatnak minket arról, hogy a hírek borzasztóak, 24/7 fogyasztjuk őket, és a többség emiatt szépen bemászott a saját buborékjába, ahol az ő szája íze szerint rágják előre és színezik a mindandót.

Igazából az a sorozat baja, hogy mindenki borzasztó ember benne. Ebből is lehetne gyémántot kovácsolni, például ott a The Sopranos vagy most a Succession, de itt valahogy nem sikerült. Hiába a remek szereplőgárda, ha olyan drámát akarnak átadni, ami mögött csak ilyen emberek vannak. Biztos árnyalják majd őket, de amit eddig láttunk, azzal ez a helyzet.

Annyit emlegetem őket, de a képeken is látjátok: Jennifer Anniston, Reese Witherspoon, de ott van még Steve Carell, kábé a legjobb az első részben, vagy a simlis csatornavezér Billy Crudup. Az a kár, hogy nem Sorkin adja alájuk a lovat. Vagyis nem pont az ő szövegei kellenének ide, csak valamennyi optimizmus az itteni mindent átható cinikusság helyett. Ami megint csak rámutat, hogy minden szar, mint a hírek amiknek a jelenlegi fogyasztási szokásait leszólja.

Amúgy nem értem, hogy miért nem jött össze ez a kezdés. Mármint a remek színészeken kívül. Az egyik készítő ezelőtt a House of Cards-on dolgozott, a másik pedig a Friday Night Lights-on, Parenthoodon és Bates Motelen.

A lényeg, hogy hiába érzem a profizmust ezen is, nyilván, az egy presztízs sorozatnál nem meglepő, de minden esetleges jó pont ellen van valami rossz is benne. Olyan 6/10, nem érzem, hogy tovább nézném. Megyek is a csalódás topikba én is?

47 hozzászólás Ne habozz!

thebncaks - 2019. 11. 01. 13:24

Tul az elso harom reszen, engem lekotott. Pazar a szineszi jatek, izgalmas a sztori.

Ayrons - 2019. 11. 04. 21:34

én csak jót hallottam róla eddig, ma pedig bepróbáltam és imádtam. A gárda erős és az egész atmoszféra rögtön megfogott. Mondjuk alapjáraton imádom a médiát ( meg azt is tanulom most) így főképp betalált nálam a sorozat.
Végre valahára normálisan van megközelítve a metoo emellett nagyon szépen és okosan van bemutatva hírműsorok háttérmunkái és az információfogyasztás változásai manapság.
Anniston pedig rég volt ilyen jó.

Dave - 2019. 11. 04. 21:38

az mekkora poén már, hogy a Sorkinos folyosón sétálós nagyon beszélgetés közben nekimennek valakinek, és leordítják a fejét? Fél óráig röhögtem rajta.

anthony711 - 2019. 11. 04. 21:40

Számomra egyelőre “érdekes” szinten van. A sztori nem volt eléggé magával ragadó, mégis van benne jó pár plusz, legfőképp a színészek. Na meg persze profin van megcsinálva. Bár sokszor az is zavar, hogy mindenki nagyon “színészkedik” – kiabálás, fontos pillanatok egymás után folyamatosan :D

Na meg sokszor mintha túlzottan okos, relevant lenne az egész, már-már meta módon. Mindenki tudja, hogy ez egy fontos sorozat, fontos témákról, és ezt nagyon nyomják ránk. Ennek ellenére én még adok neki pár résznyi esélyt.

lihu8 - 2019. 11. 04. 21:56

Nekem könnyen csúszott az első 3 rész. Megfogott az atmoszféra, a színészek szuperek,a sztoriszál is bejön eddig. Jöhetnek a következő részek!

deviszke - 2019. 11. 04. 22:20

pont nekem is az jutott eszembe, hogy bárcsak lenne megint Newsroom, de bármennyire is szerettem azt, ez is bejött eddig, az első rész tényleg langyi volt, de utána beindultak a dolgok, és eléggé várós az e04!

Eszter - 2019. 11. 04. 22:28

Én is túl a 3 részen azt mondom, hogy jó sorozat lesz ez. J. Aniston remekel benne. A metoo-nak is kellett már egy ilyen film, ami kicsit körül járja a szereplőket. Remélem maradnak ezen a vonalon, amin elindultak. Benézhetünk abba a mocsokban, ami a hatalom, a pénz, a média körül van.

Timi - 2019. 11. 04. 22:31

Reese Witherspoon miatt ezt muszáj lesz néznem. :))

Bazsi - 2019. 11. 04. 22:31

Szerintem az első 3 rész simán 9/10, nagyon nagyon rég kötött le ennyire sorozatkezdés!
“Az a sorozat baja, h mindenki borzasztó ember benne”
Miért lenne ez baj?

winnie - 2019. 11. 04. 22:34

ne viccelj, ezt nem kérdezheted komolyan…:(

egyrészt nem írta azt, hogy neked ez baj. másrészt az ember sokszor nem fog olyasmit nézni, amit nem tud a karakterek miatt nézni. és nem mindenki akar általa borzasztónak vélt embereket nézni, hiszen például hidegen fogja hagyni az, hogy mi történik velük.

Shannen - 2019. 11. 04. 22:44

Szóról szóra egyetértek human-nal. Érződik, hogy mindenki odatette magát, de nekem egyrészt steril maradt az első rész végére is, másrészt tényleg mindegyik szereplő annyira borzasztó, hogy nem tudtam senkivel se azonosulni, de még csak érdeklődést se váltott nagyon ki bennem senki. Witherspoon karaktere meg végképp idegesített az állandó kiabálásával.
Pedig ha valaki, akkor én igazán jól bírom a borzasztó emberekről szóló sorozatokat (lásd Succession). Szóval ezért is fura, hogy ennyire hidegen hagyott a The Morning Show.

Persze még csak az első részen vagyok túl, szóval ez még változhat, egy pár résznyi esélyt még biztos kap.

Gosford - 2019. 11. 04. 22:47

Inkább Stephen Kinggel értek egyet…:) Komolyra fordítva, nekem eddig bejön! Aniston és Witherspoon között nagyon jól működik a kémia, ezt a páros még sokáig nézném.

Marko92 - 2019. 11. 04. 22:55

2 rész után nálam nézős lesz hetiben.
A hangulatot nagyon eltalálták a casting mellett.
Jennifer Anniston castingja annyira jó döntés volt mint Kevin Spacey Frank Underwood szerepére.
8/10.

human - 2019. 11. 05. 01:54

“Bár sokszor az is zavar, hogy mindenki nagyon “színészkedik” ”

amúgy igen.

JKJ - 2019. 11. 05. 07:29

Nekem R Witherspoon játéka kiemelkedő. Sok pici aprósággal teszi teljessé a karaktert. Aniston viszont egyáltalán nem meggyőző. Illetve 50%-ban jól hozza a karaktert, a másikban pedig csak erőlködik.

kisanna - 2019. 11. 05. 07:40

ennyire szerintem nem volt azért borzasztó, alapozó résznek elment. várom a folytatást, engem lekötött, pörögnek az események (kicsit off: végig azon gondolkoztam, mi történhetett Aniston arcával, mármint szimplán öregedés+kirívóan sok smink, vagy rémes a sminkese, vagy botox, vagy ez így mind együtt, mindenesetre nem szép látvány szegény. Witherspoon meg rengeteget fogyott a BLL óta, teljesen be van esve az arca).

FP Jones - 2019. 11. 05. 09:39

Egyetértek. Pörgős + remek casting!

Katey - 2019. 11. 05. 10:08

Fúúú nekem nagyon bejött. 3 részt kell egymás után nézni. Első rész még csak érdeklődésemet keltette fel, de a második rész után már rögtön akartam nézni a 3. részt is. És most várok nov. 8-ig, hogy jöjjön a következő.

Én pl. kifejezetten nem szeretem Jennifer Anistont, és nem is tartom itt sem kiemelkedőnek, mert utálom a gesztusait, de Reese Witherspoon és Steve Carell isteni benne és az összes többi mellékszereplő is nagyon bejön, a hírigazgató meg kifejezetten a somolygásaival, meg a jelenetőségteljes nézésével.

Ami a problémám és amivel egyetértek humannel az az, hogy tényleg nincs benne egy pozitív szereplő sem, aki tényleg igazán szerethető lenne, de talán pont ettől lesz jó, hogy nem átlagos karakterekre játszanak, hanem árnyalják a karaktereket, csak a negatív tulajdonságokat egy picit túltolják.

heidfeld - 2019. 11. 05. 11:34

Kicsit jobb lehet a világ, ha rájövünk: Aniston és Witherspoon közepesen jók.
Billy Crudup, vagy Carell nagyon jók. És elég jól ábrázolják, hogy Amerika elég konzervatív, de világos szabályok vannak. Hiába van, évtizedek óta jól működő páros. Ha egik hibázik, a másik dolgai is borulhatnak.
Pilot 6.5/10, inkább alulról súrolja. És nem saját ötlet volt a megtekintése… Nem mondom, hogy nincs tovább, de itt az ideje, asszony akarata elleni lázadásnak, Goliath, Jack Ryan epizódoknak.

winnie - 2019. 11. 05. 11:47

Stephen King véleményezte:)

THE MORNING SHOW: Instantly involving, characters you care about, professionally made, acted with elan. What’s not to like?

Gevin - 2019. 11. 05. 11:52

Erre vagyok en is a legkivancsibb, ma este elkezdem.

Hunan: Azert a Sopranosban kozel sem annyira rossz ember mindenki, mint pl a Successionban, ahol mindenki aljas, onzo patkany. Marmint az egy dolog, hogy mivel foglalkoznak, az egy alapszituacio, de emberileg-karakterileg azert nem megatalkodottan “rossz” mindenki. Ha erted, hogy mire gondolok.

humorpalanta - 2019. 11. 05. 21:38

Ne vicceljetek már… Simán 9/10.
Eszméletlen ütősek a színészek, kitűnőek a karakterek.
Ennél életszagúbbra nem lehet megírni egy sorozatot.
Nem kedvelhetőek a karakterek… LOL
Mert aztán az emberek fekete-fehérek.
Mindenkinek érződik a motivációja és a karakteréhez hűen viselkedik. Alapos, jól körülhatárolt személyek, akik a céljaikat hajtják és keresztezik egymás útját.
“Politikai” játszmák zajlanak a szereplők között, ahogyan a való életben is.

winnie - 2019. 11. 05. 21:45

hiába a nevetês, a leggyakoribb ok a kaszákra a sorozatokban a karakterek iránti közöny vagy negatív hozzállás, ez mindenkivel előfordult már, szerintem. nem hiszem, hogy bárkinek az lenne a gondja, hogy valami nem realisztikus. sőt, sok sorozatot azért kedvelnek az emberek, mert nem annyira realisztikusak, ahogy a játékoknál sem a fullos szimulátorok tarolnak. ha valakinél ez válóok, akkor úgy fair, ha jelzi.

delMaar - 2019. 11. 05. 23:55

én örülök, h le lett pontozva (amennyiben egy 6/10 az), mert így kifejezetten pozitív csalódás lett. Witherspoon az átlagosnál kevésbé unszimpatikus, sőt, végre szimpatizálok egy karakterével, Carrel és Crudup is kiválóak, Anistonnál meg, hát igen: néha túltolja, és bizony kijön rajta, hogy már messze nem húszéves, dehát ezzel a problémával más sem tud mit kezdeni, egy bizonyos kor fölött.

Az tény, hogy legalább az első két részt meg kell nézni, hogy beinduljon, és érezze az ember, hogy valójában mire számíthat. de ez a fenti kommentekből is egyértelműen látszik. csak megjegyzem, a Successionnál sem a pilot termelte ki a lelkes közönséget, igencsak kellett pár rész, mire az ember hozzászokott a “családi” légkörhöz. lassan, meg kultstátuszba kerül. nekem még a Loudest Voice is be-be ugrott, sokkal inkább mint HoC, és hát azok sem vasárnapi waltdisney mesedélutánok.

szóval nagyon jónak tűnik, én tuti maradok. eddig 7-8/10, ha nagyon pontozni kellene. minimum.

myfunfact: mivel nekem kimaradt a Newsroom, a fenti pozitív utalásokat köszi, be is próbálom.

Gevin - 2019. 11. 06. 11:18

2 resz utan: A karakterek bazijok, leginkabb Carrell figurajara leszek kivancsi, hogyan megy szembe a #metoo mozgalommal.

Anniston kurvajo, persze, 50 evesen foggal-korommel ragaszkodik a szepsegehez, es ez egy pluszt is ad a karakterenek, hogy most bizony kurvara oda kell basznia es kiallnia magaert, hogy “hatalmon” maradjon vagy kulonben felfaljak a mediacapak.

Whiterspoon a Big Little Liesban jobb volt, de eddig itt sem rossz, bar meg nem voltak igazan lehetosege kibontakozni a karakterenek.

The Loudest Voice nekem is inkabb beugrott, mint a HoC.

Es amugy ezen a vilagon belul nekem eddig mindharom fo karakter szimpatikus, szoval…

damien. - 2019. 11. 06. 14:50

Nekem is szimpatikusak a karakterek, ha rossz emberek, ha nem. (Mondjuk szerintem nem azok.)

A garda nagyon odatette magat, mind a kamerak elott es mogotte ugyanugy! Engem mar az elso resszel megvettek kilora.

copass - 2019. 11. 06. 16:14

3. rész után most már kíváncsi vagyok mi lesz ebből. a fő karakterek nagyon erősek.

delMaar - 2019. 11. 08. 02:46

nagyon nagyon erős volt a 3.rész, minimum 3db *5-re megírt jelenettel. eddig nem delegáltam a hét dumájára még semmit, most meg fogom tenni. és azt kell mondjam Aniston is egyre jobb.

_Peter - 2019. 11. 09. 18:26

“Witherspoon karaktere meg végképp idegesített az állandó kiabálásával.”

Engem éppen RW karaktere tartott meg, jó dumái vannak. Ahogy próbál felszínen maradni a manipulációk és játszmák közepette.

lihu8 - 2019. 11. 09. 22:54

Húúú ez a 4. rész! Számomra eddig ez vitte a prímet! Az interjúnál szinte együtt a stábbal vártam lélegzet visszafojtva, hogy mi lesz. Bradley karaktere számomra szimpatikus, és szerintem Reese jól hozza. A legjobb pillanat az volt, amikor kivette a súgót a füléből. Remélem végig ilyen erős részek lesznek. Az tetszett még, hogy Cory elültette a bogarat Bradley fülébe, amikor mondta neki az öltözőben, hogy ki tudhatott még Mitch dolgairól…és persze a végén Bradley azért rá is kérdezett Alexnél. Ahogy pedig reagált rá, azzal meg is válaszolta a kérdést. Innentől számomra Alex egy árnyaltabb karakter lett, várom a folytatást. Szuper a sorozat eddig!

heidfeld - 2019. 11. 10. 09:12

Visszatértem a sorozatos Eldorádóból, és jól tettem, mert sokat javult, épült The Morning Show.
Oké, amit a főnököknél művelt Aniston karaktere, azt sehol nem hagyták volna, simán kirúgják, pláne, hogy eleve kezdett inogni a széke.
Aniston erejét néha meghaladja a szerep, de senki nem lóg ki lefelé, Crydup viszont tarol, simán legjobb.
Ez a nagyon amerikai, “Öleljünk meg, minden idegent!” halálra idegesít… Barátokat, rokonokat megöleljük, megpusziljuk, teljesen rendben van.
MeeToo. Pont az egyik legfontosabb dologra világítottak rá. Ki tudhat még róla, munkahelyen, és mennyire zavaró, hogy néznek rád?
8/10-re fejlődött a sorozat.

Anni - 2019. 11. 10. 20:07

Imádom! Ezt a sorozatot vártam legjobb az Apple-től és meglepődtem, hogy viszonylag sok a negatív komment szerintem baromi izgalmas a színészek meg isteniek.
Csak úgy elrepült az 50+ perc mindegyik résznél eddig.

Rapguruz - 2019. 11. 11. 14:58

Valaki segítsen, mennyi is volt egy rész költségvetese??? 17millio dollárra emlékszem… Lehet több… De brutálisan sok… MI kerül ezen ennyibe? Ilyen sok lenne Jennifer Anniston gazsija?

Balázs - 2019. 11. 11. 19:52

2×10 rész került 300 millióba tehát egy rész 15m. (Bloomberg)

Aniston és Witherspoon (fejenként) 1.25 milliót teszt zsebre részenként. (Hollywood Reporter)

Almáéknál van pénz lóvéra. ;-)

A frissen elindított Apple sorozatok közül ez tetszik a legjobban, nálam ehhez hasonló sorozatok közül a Studio 60 jött be. (vagy Sitcom vonalon a 30 Rock)

humorpalanta - 2019. 11. 12. 22:43

Uhh. VÉGRE! Régen nem láthattunk ennyire jó műsort. A negyedik rész lesöpört minden korábban forgatott sorozatrészt az asztalról. Scorsese-nek szóljon valaki, ne azt a sok szemetet bizergálja, hanem nyomja be az AppleTV-jét.

Ez az epizód a televíziózás történetének egyik örökérvényű momentuma lesz. Egyszerűen zseniális. A karakterek zseniálisak, a színészek zseniálisak, a legkisebb rezdüléseket is visszaadják a kamerának. Nem érdekel mennyit keresnek, Reese W. ezért aranyba lesz öntve és meg fogja érdemelni. A show nem csak fontos témákat dolgoz fel, hanem a megközelítés is valami elképesztően új. Hihetetlen. Itt remegtem, könnyeztem, mosolyogtam, mindent csináltam. Mikor vége lett, majdnem hozzávágtam a monitorhoz valamit. Bocsánat, hogy eddig a kameramunkát nem emeltem ki, de a vágással együtt, minden a helyén van, pöppec.

Ezt az epizódot most mindenki csomagolja be és tegye fel a polcra, mert innentől kezdve hivatkozási alap lesz, mindenhol.

Benjy - 2019. 11. 14. 13:12

Most lestem meg az első részt, és azzal nagyjából egyetértek, hogy kicsit steril volt az első rész, de szinte teljesen lekötött. A stíluson még kicsit finomíthatnak, de hiányzott már az életemből hasonló jellegű sorozat. És a pilot alapján az alakításokkal sem lesz gond.

Luther - 2019. 11. 14. 15:43

Nagyon jó sorozat 4. rész után
főleg nőknek nagyon tanulságos és zseniális

ender1112 - 2019. 11. 15. 19:57

Az 5. után még jobb, és egyáltalán nemcsak a nőknek.
(“Mindenki hazudik.” Dr House ;))

heidfeld - 2019. 11. 16. 06:45

Egy ilyen nagyszerű sorozatba sem fér bele, gagyi, raktári jelenet.
Persze van ilyen szitu, meg értem is , hogy fájdalom, szar nekem, meg alkohol, de mégis.
Félre ne értse senki. Megértem, hogy szarul volt, ki akarta engedni a gőzt, meg pornót sem kell néznünk, de gagyi volt.
7.5/10-nél többet nem érdemel.

JKJ - 2019. 11. 16. 07:58

heidfeld. Igazad van, hogy rémes volt az a jelenet, de a többi viszont kifejezetten jó volt. Alakul a sorozat. Szépen kidolgozzák a mellékszereplők jeleneteit is.

Shannen - 2019. 11. 16. 21:36

Ma néztem meg az 1×02-1×05 részeket és eléggé berántott. Tényleg abszolút minőségi amit látunk, és vannak benne nagyon jó pillanatok, jól megírt dialógusok, színészek remekelnek (Billy Crudup-ot újfent jó látni jó szerepben), de valahogy az összekép nem csúszik 8/10 fölé, valahogy nekem még mindig sterilnek érződik egészben véve.

És bár hangulatos volt az 1×05-ben a Sweeney Todd-os éneklés, azért az sem feküdt ott teljesen.

Whiterspoon karakterét pedig továbbra is szoknom kell, mert még mindig nem egyértelmű, hogy milyen is ő valójában, de ez nyilván a cél, hogy ahogy keresi a helyét, úgy mi is egyre inkább megismerjük.

Nem tudom, hogy az első évad készítésének fázisában derült ki a készítőknek, hogy tutira lesz még egy évadjuk a sztorira, de szerintem ez érződik, hogy tudják, hogy lesz még idejük mesélni.

Benjy - 2019. 11. 17. 12:22

Ez az 1×04 valóban nagyon jól sikerült, de úgy általánosságban is nagyon bejön amit látok. A színészek nagyon jók, számomra Aniston és Crudup viszi főként a showt, Witherspoon kicsit visszafogott, remélem ez még változni fog.

Azon gondolkodtam el az 1×03 közben, hogy mennyire látszik, hogy kábelre készült sorozatot nézünk. Országos csatornán már a pilot végére összeboronálták volna Alexet és Bradleyt, itt viszont szép komótosan 2-3 rész alatt vezették fel, ami kimondottan tetszett.

JKJ - 2019. 11. 17. 19:58

Ma fogtam fel, hogy Billy Crudup karaktere mennyire kilog a sorbol. Mindenki mas rendben van, de a nagykepu musorigazgato, aki jatszadozik a fonokeivel, mikozben latszilag elore latja, hogy őt nem erinti negtaivan semmi, nem tul eletszeru.

symor - 2019. 11. 18. 01:29

Új élménysorozat!
Alig követek valamit epizódikusan, ezt hétről-hétre most ár.

Billy Crudup az új Alan Shore :)

Mondjuk annál azért kevésbé elszállt, de valami hihetetlen (és tőle eddig szokatlan) intenzitással hozza a szerepet.

Aniston még sosem volt ennyire összetett szerepben és jól csinálja. Tényleg. Egyszerűen leolvasni a karakterről a kimondatan gondolatait is, pedig beszél eleget, de sokszor nem is a mondanivalója a lényeg.

Carrell-nél állandóan Kevin Spacey jut eszembe, valami borzongató a szituáció amit kibontanak vele és nagyon emberien hozza, mint a legtöbb esetben. Bár nem egyértelmű a megítélhetősége a szerepnek, a színész előtt le a kalappal.

Whiterspoon-nak jól áll ez a nagyszájú szerep, bár ő (is) a sztori motorja, mégis társaihoz képest kevesebbet ad, viszont azt jól.

Eltiron - 2019. 11. 18. 02:02

Jajj, de elrontották ezt az 5. részt, pedig voltak benne zseniális pillanatok, de David Morse apuka-karaktere nagyon nem kellett, a hülye csók a kocsiban, a dugás a raktárban…
A kocsma-jelenet baromi erős volt, de azt is sikerült elszúrni.
Remélem, visszatalál a sorozat a megkezdett útra, ez csak olyan kisiklás volt, nagyon szeretném ezt megtartani.
A duett-éneklés durván hatásvadász volt, de működhetett volna, ha utána nem szúrják el egy csomó random hülye jelenettel.

Napcsi - 2019. 11. 18. 17:59

Szerintem baromi jó és nem értem miért akarja mindenki annyira kritizálni,olyan mintha benéznénk a tévés kulisszák mögé ami tényleg egy kamu,közben ez a #me too dolog is sokkal érthetőbbé válik!JEN legjobb nem vígjátékos alakítása,és a másik szerintem pont az a lényeg nem kell őket szeretni,ettől izgalmas sok idegesítő,furcsa,sztárallürös alkat akiknek bekukkanthatunk a maszkjuk mögé!Hogy hova fog kifutni a sorozat ki tudja ez a me too talán csak a kezdet,engem leköt minden része,és van pár zseniális rész bennük!!

Jansey - 2019. 11. 20. 12:30

Szerintem is nagyon jó. Remélem a negatív kritikák nem a trendiség miatt vannak. Izgalmas a sorozat a rengeteg, különböző kontúros karakterrel! Az eddigi négy rész teljesen gyorsan elhussant, alig várom a következőket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz