login |

Star Trek: Short Treks – 2×02: The Trouble with Edward – írta Ace

2019. 11. 04. 14:50 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Kíváncsi lennél milyen lehet fiatal újdonsült Csillagflotta kapitányként térdig gázolni a tribblikben? (A tribblik a Star Trek-szériákban/filmekben előforduló aranyos szőrmókok.) Vagy csak szereted a The Orville-féle vicces helyzeteket? Akkor a 2×02-t neked találták ki.

Egyre inkább az az érzésem, hogy a Short Treks az újkori Star Trek laboratóriumi kémcsöve, ahol mernek kísérletezgetni, és kicsit kirúgni a ház oldalát a készítők. Már a Q&A című epizód is eléggé meglepő csúcsponttal szolgált, de az új rész még erre is rátesz egy lapáttal és igencsak belenyúl a komédia műfajba, sőt ha már az Orville-t emlegettem, akkor ez már inkább dramedy lett.

Kétség sem férhet hozzá, hogy rendkívül szórakoztató epizódot sikerült elénk tálalniuk a The Trouble With Edwarddal. A veterán rajongók már biztosan tudták, hogy ha tribllikről van szó, akkor valami humoros történet lesz, de ez azért jóval többre sikerült és bátran ajánlom a bepróbálását a Trek-ben kevésbé beavatott nézőknek is.

A történetet nagy vonalakban érintem: Pike kapitány néhány jó tanács mellett kíséri az Enterprise transporteréhez a frissen kinevezett Lucero kapitányt (akit mellesleg Rosa Salazar alakít meggyőzően), majd el is foglalja helyét a U.S.S. Cabot kutatóhajó fedélzetén. Ott szinte egyből konfrontációba kerül egyik beosztottjával, Edward Larkinnal, a fehérje kutatásért felelős tiszttel, majd elszabadul az őrület szőrös gombócok formájában!

A komédiákban jártas H. Jon Benjamin remek választás volt a labilis, másokkal együttműködni képtelen személyiséggel megáldott Edward szerepére. És hogy miért emlegettem a dramedy műfajt? Nos, erre választ kapunk a miniepizód végén, ugyanis mind a két fő karakter feje felett szó szerint összecsapnak a hullámok és a következmények. A stáblista utáni jelenetet mindenképpen várjátok meg.

Az biztos, hogy ebben az epizódban is kísérleteztek kicsit a készítők, más vizekre eveztek, és mutattak egy más fajta Star Treket a nézőknek. A hangnem, a háttérjelenetek, a negyedik fal kaparászása, a lezáró jelenet mind újdonságnak számítanak a Trek-univerzumon belül.  A történet kerek egész, tényleg bátran ajánlom mindenkinek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz