login |

Emlékeztető: Manifest 1. évad

2019. 11. 05. 19:03 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 21:00. AXN. Manifest – 1×01-02 (pilotkritika: winnie – 7/10human – 6/10 + évadkritika + magyar előzetes + szinkronhangok) az HBO GO-s premier után tévében is, magyar szinkronnal.

Ezért szeretem a high concept sorozatok pilotjait, mert nagyon ütősek tudnak lenni. Aki nem ismeri az alapkoncepciót, annak meg pláne, de mivel akkor nem kezdené el nézni senki a sorozatot, így el kell lőni a lényeget, miszerint a sorozat egy repülőgép utasairól szól, akik a felszállásuk után 5 évvel landolnak. Valahogy előugranak(?) az időben, miközben a szeretteik élik tovább az életüket a földön abban a hiszemben, hogy meghaltak.

Ismerős lehet a “feltámadó” családtagos koncepció, a Les Revenants / The Returned / Resurrection / Glitch-kvartett kvázi zombikkal, ismét életre kelő halottakkal játszotta el, mondanom sem kell, hogy mind a 4 pilotját nagyon szerettem, iszonyú erős az érzelmi komponense, nem semmi érzés megélni azt, amit a karakterek élhetnek át, kár, hogy (számomra) hamar szappanossá vált számomra a sorozat, és a rejtély faktor sem volt túl érdekes, így a 3-4. rész után el is engedtem.

De.

A Manifest is azon sorozatok közé tartozik, melyre sokan a magyar változatot darálva találtak rá, elég sok kommentet kaptunk a kritikáinkhoz nyáron, ami azt jelzi, hogy bejön a nézőknek (talán a darafaktor miatt, de az is lehet, hogy nincs köze hozzá ennek), szóval akár sikeres is lehet itthon a tévében.

Íme a csatorna hivatalos leírása:

A sorozat egy meglehetősen rejtélyes repülőút utasainak életébe enged bepillantást. A Montego Air 828-as járata turbulenciába keveredik, de végül biztonságban landol. Az érkezés után azonban az utasok rájönnek, hogy a gépen töltött néhány óra leforgása alatt a világ öt évet öregedett. Szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy egész életük megváltozott, hiszen szeretteik az évek alatt meggyászolták őket, mostanra pedig továbbléptek. Miközben pedig próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, egy rejtély is kibontakozik körülöttük, és néhányan rájönnek, hogy valami sokkal nagyobbra lettek hivatottak, mint azt valaha is gondolták volna: különös látomásaik lesznek, amelyek még be nem következett eseményekre utalhatnak.

4 hozzászólás Ne habozz!

Energiavampir - 2019. 11. 05. 20:06

Annyira vártam, és olyan remek ötletnek tartottam az alapvetést, erre belementek ilyen nyálas kis családi hisztikbe, meg ez a természetfeletti izé vonal, ami tök béna lett…
kevés olyan sorozat van amiben egy ennyire jó alapot, ennyire elbaxtak

Deny - 2019. 11. 05. 20:40

10 részig bírtam. Tavalyi év egyik legnagyobb csalódása, pedig a pilot nagyon biztató volt.

solymosgyu - 2019. 11. 24. 13:23

Egy kicsit gyenge.

solymosgyu - 2019. 12. 08. 16:44

Remek sorozat. A vége jó volt. Lehet továbbjut?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz