login |

The Walking Dead – 10×05: What It Always is

2019. 11. 05. 20:00 - Írta: winnie

47 hozzászólás | kategória: kritika,

Kezdem azzal, hogy az évad legjobb részét hozta a héten a TWD. Folytatom azzal, hogy nem volt magasan a léc, amit egy közepesen korrekt epizóddal sikerült megugrani. A készítők ugyanis afféle “vak tyúk is talál jó történetszálat”-taktikát vetettek be, és vagy féltucat minisztorit meséltek el, amiből a nem túl érdekesek mellett kettő kifejezetten jól sikerült.

Főleg az érzelmesebbre hangszerelt szálak találtak be, de erről már csak a tovább mögött beszélek, na nem mintha bármit is komolyabban el lehetne spoilerezni a sorozatban egy ideje a halálokon kívül – most pedig azt hiszem, hogy nem nagyon hullott el senki. Oké, egy suttogó meg egy random szövetséges, akit pár résszel és kábé két sor dialóggal korábban “felvezettek”.

A suttogót Alfa nyírta ki, mert szembe merészelt menni vele, Brandon-t pedig Negan, mert bántott két idegent. És ez utóbbi szál remekül mutatja azt, amiről múlt héten is beszéltem, miszerint nem a meglévő karaktereiket használják az írók a történetmeséléshez, hanem a semmiből újabb, mellékfigurákat vezetnek fel (Dante? Margo? Creepy Oscar? – utóbbi most is szerepelt!) és elvárják, hogy pár rész után érdekeljenek minket, miközben minden időt a meglévőktől vesznek el, és jelentéktelenítik el őket.

Aláírom, hogy erre a Negan-történetszálra nem lehetett volna meglévő szereplőt odapakolni, de akkor esetleg mást kellett volna kitalálni, nem? Így kaptunk egy idegesítő figurát, akiről egyébként én hülye, mindvégig azt hittem, hogy csak hallucináció (csak én voltam így vele?), és lehet, hogy a kissrácra és az anyjára is, és arra számítottam, hogy valami csavarosnak szánt tanmesét kerekítenek belőle a belső meghasonlottságról – nem tudom, hogy örülök-e, hogy nem így lett.

Negan ment tehát a suttogókhoz, hogy levadássza Alfát (már, ha beépül) – vagy beálljon közéjük. Egyelőre még nem tudni, hogy mi a terve, de utóbbit nehezen tudom elképzelni, előbbi kapcsán meg az a necces, hogy miért adnának neki bármiféle esélyt is suttogóék?

Ez akkor eddig két minisztori (Alfáén Aaron botcsinálta ismerkedési kísérletét láttuk Gammával, amiből inverz Negan lehet, Gamma beszivároghat a többiek közé, hogy aztán rosszalkodjon, vagy Lydia-t meglátva csalódjon egyet Alfában, és akkor nála lehetne belső ellenállás) – a másik, ami működött Negan-é mellett, az az ugyancsak érzelmesebb Daryl-Connie-jelenetek voltak. (És esetleg Ezékiel vallomása Siddiq-nek.)

Mellettük még Hilltop köznépe kapott valamit, plusz Yumiko és Magna részesült háttérsztoriban, valami előbbi még lopdosott is, Kelly pedig bajba került és ennyivel telt el a maradék bő fél óra, ami így elég vékonynak mondható.

Negan most akkor pár részre megint érdekes lehet (míg ismét háttérbe nem tolják), illetve lehet, hogy az alexandriai betegségek említésének is volt jelentősége, nem csak az, hogy Siddiq hazamenjen – abból vajon kihoznak valamit?

A 10×05 legerősebb pontja számomra ezúttal a zombidizájn volt, ez az az aspektus, ahol folyamatosan kitesznek magukért a szakik, és amit ebben a részben produkáltak, az előtt le a kalappal.

Kellemes epizód volt a 10×05, bár nem több, és mivel már rég immunis vagyok az efféle vignettás elbeszélés módra, ezért csak akkor tudom értékelni a pár perces novellákat, ha valamivel koherens egésszé formázzák őket, nem csak egymásra pakolják random, összekeverve a jeleneteiket, mert egymás után nézve őket sokkal rosszabb lenne a végeredmény, így viszont megvan az illúziónk, hogy jó volt, hiszen pár percenként láttunk valami érdekeset.

Az erős érzelmi háttérért jár a piros pont, ezt igazán erőltethetnék jobban, de nyilván most egy ideig ilyesmire nem kell számítanunk.

47 hozzászólás Ne habozz!

irgum76 - 2019. 11. 02. 08:57

na bazz akik temették a TWD-t most megkapták
baromi jó rész volt

Mate4182 - 2019. 11. 03. 15:54

az evad nem ut meg semmilyen mercet (bocsi szigoru vagyok mert egybe daraltam le a Fear the walking dead 3-4es evadokat es azokhoz kepest az anyasorozat olyan mintha a Titanshoz hasonlitanak a Supergirlt…)
viszont amig van Lydia en maradok :D

ha 10 evvel fiatalabb lennek tuti lenne egy crushom miatta :D

Shred - 2019. 11. 03. 20:43

-Szerintem ez egy olyan hetes.
– Mi van?!
– Miért, ti nem szórakoztattátok valamivel a Menedékben?
– Hát azzal biztos nem, hogy zombi csajokat rangsoroltunk kinézet alapján. Egyébként szerintem maximum hármas.

:DDD

Gabe - 2019. 11. 04. 08:14

“Klasszik Negan”. :D

wondorog - 2019. 11. 05. 20:25

Na most ez a Brandon ki is volt, mert ötletem sincs. Annyi jött le, hogy valami régi Saviörnek a gyereke, akit elvileg Rick-ék kinyírtak, majd valahogy Alexandriába került, de én nekem teljesen sötét folt, mintha most húzták volna elő valahonnan, de javítson ki, aki jobban képben van.

winnie - 2019. 11. 05. 20:27

teljesen random arc, ahogy írtam, aki eddig nem létezett, csak most feltalálták, hogy legyen valaki, aki meghal (és szembesíti magával negant). volt talán két jelenete idén, amikor munkára utasította negant, ha jól rémlik.

wondorog - 2019. 11. 05. 20:31

Akkor jó, megnyugodtam, hogy csak szokásos random TWD karakter, bármi értelmes felvezetés nélkül. Pedig gondolkodtam, hogy volt-e a Saviorös évadokban valami befogadott gyerek szál, aki ugye az időugrások miatt felnőtt, de nem jutott semmi eszembe.

winnie - 2019. 11. 05. 20:37

az milyen szêp felépítés lenne. de…, ugye ez van.

Emanci Pál - 2019. 11. 05. 20:43

Ez a rész számomra igazából semmivel sem volt kiemelkedőbb, mint a 3., ami részemről sajnálatos, hiszen az előző epizód végre elkezdett úgy működni, mint az előző évad, az előtte lévő(k) viszont nem. Amit ebben a részben ki tudok emelni, hogy valószínűleg tényleg nem Gamma volt a tornateremben, ami azt engedi sejtetni, hogy egy random suttogó Irén volt ott, ami a jelenet élét alapvetően és visszamenőlegesen csorbítja, de hát persze rendben (ha csak nem ugrálnak az időben minden szempontból lehetetlen módon, ezzel behozva a “csavart”).
És Negan. Ez a rész ha valami miatt jó volt, akkor Negan miatt volt az. Érdekes látni, hogy a tanult pszichopata szerep hogy lebomlott róla az évek alatt és a bukás által. Ez a Negan lehet valahol az a Negan, aki még az apokalipszis előtt élt. Ezért a kiöltözött Negan már nem is a “klasszikus” Negan, vagyis maximum csak formailag. Szerintem sokkal inkább volt ez az akció egy önbüntetés a régi énje, illetve a régi énjének a premier plánból szemlélhető lenyomata miatt, sokkal inkább tűnt ez egyfajta öngyilkossági kísérletnek, lesz, ami lesz alapon (hiszen a régi birodalma elbukott, régi élete már nincsen, de az új életében kitaszítottá vált/maradt), csak Negan nem gyógyszizik, meg nem depis üziket ír szomorú és igazán mélyreható idézetekkel világ-világtalannak, hanem fog egy bézbólütőt és szólóban behatol az ellenséges területre (persze a forgatókönyvírók nem fogják csak úgy meghalni hagyni, hülyék is lennénk). Lehet egyébként az ő jellemfejlődésére is azt mondani (lehet nagyjából mindent), hogy kamu, ilyen nincs, ilyen csak a papíron létezik, de szerintem nagyon is rendben van, majdnemhogy az egyetlen karakter az egész sorozatban, aki a számomra nem csak, hogy önértékén hitelesnek hat, de még érdekes is egyben.
A suttogókkal kapcsolatban pedig az éjjeli erdei aprítás során felmerült bennem, hogy ők igazából csak nemrég vándorolhattak ebben a zónába (valamiért biztos tetszik nekik), hiszen különben a megmentőknek szükségszerűen találkozniuk kellett volna velük. El nem tudom képzelni, hogy azoknak a megmenőknek, akik a lakókocsival kommandózó Rickéket (6. évad vége) úgy csalták tőrbe, ahogy kedvük tartotta, a már szintén itt lévő suttogókról halovány fogalmuk sem volt.
Az mondjuk érdekes ebből a szempontból, hogy ha ez így van, akkor miért maradnak itt tartósan a suttogók, mit látnak a területben, mi van itt amiért maradni akarnak?

Geza Kovacs - 2019. 11. 05. 20:55

Fú ez a Magnát játszó Nadia Hilker nagyon jó csaj, pláne ebben a sorozatban. Torony magasan kiemelkedik az összes évad bármelyik szereplője közül, nem sikerült elrondítani még ebben a világban se. Persze valami félbolond karaktert adtak azért neki, de így is kilóg. Legalább volt miért megnézni ezt a részt is. :-)

irgum76 - 2019. 11. 05. 21:17

nekem fura ez a kézlegyintéssel elintézett Negan sztori

azért mert egy random wannabe Negan játszotta és két ismeretlen kószáló mért ne lett volna erős jelenet???
szerintem jól fel lett vezetve a kis idilli képpel és olyan durva volt mint egy tökön rúgás a kettős gyilkosság
ráadásul a random srác is nagyon jól hozta a pszihó figurát
számomra rég volt ennyire megrázó jelenet a sorozatban

Isaac - 2019. 11. 05. 21:33

JDM még most is képes mosolyt csalni az arcomra.Igen,megszívta a régi énjével azonosítják még most is és egyetértek Emanci Pál véleményével,hogy a Negan akit megismertünk egy felvett szerep volt ,amit valamilyen szinten magára is erőltetett.Először talán kényszerből ,később pedig beférkőzött a bőre alá s nem igazán tudta levetni (ahogy Alfa fogalmazott,néha maszkot kell váltani) . A random arc aki újra savior-ök felélesztését akarta,meg nem volt százas,az a tipikus fazon ,aki csak ürügyet keres a vágyai kiélésére. A focihuligán esete,akit a meccs nem is érdekel,csak lehessen verekedni utána az ellenfél szurkolóival.
Sajnos ennek szegény gyerek és anyja itta meg a levét,bár előre látható volt (Negan idilli módon sztorizik,elmondja milyen jó helyen fognak élni) ,hogy ez a vihar előtti csend. Az instant karma Negan személyében jött,igaz az már csak eső után Lucille volt ( azt hittem azt fogja használni). A betegségekről egy gondolat, nem lehet azért aprítja Gammácska kedves a hullákat a patak vízébe ,mert onnan szedik az ivóvizet Alexandriában és próbálják így fertőzni őket?

Enzo - 2019. 11. 05. 21:53

10×05 (pótlás tegnapról)

Tetszett az elején, hogy Kelly egyre jobban megsüketült állapotát rendesen úgy mutatták be, ahogy ő hallja, sípolással-mindennel. Izgulni nem igazán lehetett érte (bár eljátszottam a gondolattal, hogy vajon ki merik-e nyírni az írók), cserébe meglettek az ellopott cuccok, amiket ha jól értettem, Magna vitt el(?).
Negan szálán nagyon bejött a dinamika a random sráccal, akit én azt hittem, hogy először láttunk, de elvileg már kétszer szerepelt az évadban. (Biztos a háttérben.) Mindegy, jó ötlet volt behozni egy titkon Negan-fant, végül is miért ne lehetnének rajongói akár ennyi év után is, akár csak mástól hallott történetek alapján? És nem is akármilyen rajongó Brandon, még relikviái is vannak: a hírhedt bőrkabát és persze Lucille. Wow! Jó dumákat lenyomott a srác, és látszott Negan-en, hogy tényleg javult valamicskét, miközben Brandon a régi énjét akarta látni benne mindenáron, és ehhez még ölni is képes volt. Hát elég erős lett az a jelenet, egy picit a Lizzie-Mica sztorira hajazott.
A végén a Whisperers-szel való összefutás….hát, még nem tudom, mit gondoljak róla, egyrészt persze, érdekes látni a régi Negant, de bírnám, ha maradnának a felvezetett karakterfejlődésénél. De vajon mit akar Alpháéktól? Nem hinném, hogy ilyen hirtelen Alexandria/Hilltop ellen fordulna és a szövetkezés lenne a célja…

Darabkák:
– A kérdés még mindig fennáll, hogy ki engedte ki Negant?
– Eh, Kellynél értem, hogy hirtelen rálopakodó zombik történnek, de Neganéknál hogy? A szögesdrótnál konkrétan akkor vették észre, amikor ott volt mellettük, pedig fényes nappal volt és semmi egyéb zaj…
– Kaptunk megint pár kreatív zombiölési módot: szögesdróttal fejlevágás, busz vécéajtaja, stb…
– Daryl és Connie párosát még mindig jó nézni, Daryl egyre jobban megtanul jelelni és egyre kevésbé mogorva, most már történetet is mesél a csajnak :)
– Ezekiel tumorán (vagy min) meglepődtem. De persze ilyen betegségben is meg lehet halni továbbra is, hiába van zombiapokalipszis…
– A Neganék által megtalált anyuka+gyerek páros egy újabb módon hívja a járkálókat: hissers/sziszegők. Mikor fogynak ki a készítők a szinonimákból? Esküszöm ez kb. a huszadik :D
– Én azt hittem, hogy Gamma mérgezi a patakot a kiontott belű zombikkal, de ő eltorlaszolásnak fogalmazta, ez fura.
– Magna és Yumiko backstory-jából most megismerhettünk egy nagyobb szeletet. Nem tudom, hogy ez vezet-e valahova, de karaktermélyítésnek jó.

#hétidézetei:
“-I’m gonna say she’s a seven.
-What?
-Isn’t this the kind of stuff you and the Saviors used to do to kill time?
-I can’t say that I remember rating walkers on hotness. Besides, she’s clearly a three.” :DDD /Brandon&Negan/

“Daaamn! Classic Negan!” :DD /Brandon/

“Ah, kid, there is so much you’re gonna miss growing up in this screwed-up world. You know, driving your first set of wheels, video games, nut-tapping… What, you’ve never heard of nut-tapping? Seriously? With big ol’ sausage fingers like those?” :D (ez az egész jelenet annyira…wholesome and weird :D)

Egyrandomkóborló786 - 2019. 11. 05. 22:40

A következő részt személy szerint nagyon várom, eddigi legjobb epizód volt. Talán látunk egy Negan vs Bétát vagy valami hasonlót. Érdekes kezd lenni a történet.

Sheen - 2019. 11. 05. 23:21

“Talán látunk egy Negan vs Bétát”

Azon jót röhögnék ha Negan laza kézzel lenyomna Betanak egy makkpacsit.

Alexforever - 2019. 11. 06. 03:24

Néha, amikor elolvasok egy-egy ilyen posztot nagyon örülök neki, hogy a 7. évad (ha ez ért véget a Megmentőkkel való harccal) végén elbúcsúztam a sorozattól.Még nagyon régen amikor elindult a sorozat, tele volt izgalmakkal, hétről hétre jó részeket hozott.És én még abban is reménykedtem hogy egyszer majd meglesz a gyógyír vagy ilyesmi.Aztán behozták ezeket a kolóniákat és ott rontottak el mindent számomra.

winnie - 2019. 11. 06. 05:14

“A következő részt személy szerint nagyon várom, eddigi legjobb epizód volt. Talán látunk egy Negan vs Bétát vagy valami hasonlót.”

ilyenkor szokott lenni az, hogy két rész múlva visszatérnek erre a szálra, mert mondjuk kapcsolunk oceanside-ra:)

Jerrycomovie - 2019. 11. 06. 09:53

Fura volt, hogy a dilis Negan imádó srác karakterét mennyire nem kezdték korábban felépíteni, pedig, egy jó showrunner biztos már pár résszel korábban utalt volna akármilyen módon, hogy jobban kedveli Negant, mint azt kellene. Lehet, hogy paradicsom szedés közben, amikor vigyázott Neganre, akkor volt pár mondata, de amit láttam, abból nem jött le, hogy később lesz egy rész, ami azért Negan karakter-alakulásának szempontjából fontos lehet. Pedig azért ilyesmire érdemes időt áldozni. Így teljesen randomnak és erőszakosnak hatott az egész figura dramatúrgiába erőltetése. Ráadásul egy olyan anya-fia párossal, amely szintén totál légből kapott. Két olyan karakter, akik túlélése ideáig totál vicces.

winnie - 2019. 11. 06. 10:56

én is csak arra emlékszem, hogy rárivallt “dolgozz, patkány!”-stílusban.

Nézőke - 2019. 11. 06. 10:58

..hát a random behozott túlélő anya-fia pároson a múlt heti kibeszélésünk fényében nagyon nagyon röhögtem.
Hogyan, miért? már nem lehet csapat nélkül ennyi ideig, pont ezt beszéltük.
erre betolnak egy ZOMBIK KÖZÖTT született fiút, oltás,nyugodt környezet,szülés stb milyen körülmények közt? ,aki olyan nyámnyila,hogy ejj,mert sose menekültek,vagy mi?
..és ezek, egy buszba! menekülnek,és aztán sikoltoznak,mert a nő nyilván megtanulta az elmúlt 10 évből,hogy sikoltozással oda lehet hívni a… zombikat max.

Sikoltozni akkor szoktunk,ha gondoljuk hogy vannak emberek körülöttünk, nem?
Hát ez nagyon gyenge random szereplők behozatala volt, kb mintha 3 hét telt volna el az apokalipszis óta, olyan semmilyen magatartású karakterek voltak.

Továbbra is az a bajom,hogy nem követi az ilyenkor jellemző magatartásformákat. Brendon rajongó miért nem engedte ki akkor már a 2. héten a rajongása tárgyát? Eltelt 6 év, ez alatt megszokta az új helyet,és bedolgozta magát a közösségbe, de ezt a tényt valahogy “átugorjuk”,mert 1-2? évet Neganozott,de 6ot Hilltopozott.. nem reális ez.

A Suttogók tényleg mit csináltak NEganék ideje alatt?
Alfa most egészen biztosan a lánya miatt maradt itt, már továbbállt volna szerintem.

Kelly kb senkit nem izgat, a süketsége jól lett bemutatva,de nyúl érte, 5 centire van egy zombikéz…snitt…és.. ÉS? ott piheg egy fa alatt aztán,se egy karc,se semmi.

Apropó karc: ha feltételezzük (és tudjuk,mert korábban volt rá példa) ,hogy a zombivér fertőzi a vizet és a mi testünket, akkor egy szögesdróttal becsomagolt zombi, hogy nem karcolja bele saját fertőzését Neganba?
Még nem küzdöttem szögesdróttal körbetekert emberrel a testemen,de azért el tudom képzelni,mi lenne a vége..

De legalább Negan visszatérése értékelhető, kiváncsi vagyok hová lyukadunk ki, és lesz-e belőle egy Delta.

irgum76 - 2019. 11. 06. 11:18

“én is csak arra emlékszem, hogy rárivallt “dolgozz, patkány!”-stílusban.”

szerintem az nem ő volt

“Hogyan, miért? már nem lehet csapat nélkül ennyi ideig, pont ezt beszéltük.
erre betolnak egy ZOMBIK KÖZÖTT született fiút, oltás,nyugodt környezet,szülés stb milyen körülmények közt? ,aki olyan nyámnyila,hogy ejj,mert sose menekültek,vagy mi?”

volt táboruk csak szétdúlták a zombik

“sikoltoznak,mert a nő nyilván megtanulta az elmúlt 10 évből,hogy sikoltozással oda lehet hívni a… zombikat max.”

pánikhelyzetben a nők gyakran sikítoznak nincs ebben semmi meglepő

“Brendon rajongó miért nem engedte ki akkor már a 2. héten a rajongása tárgyát?”

tán mert akkor még 10 éves sem volt…

“Eltelt 6 év, ez alatt megszokta az új helyet,és bedolgozta magát a közösségbe, de ezt a tényt valahogy “átugorjuk”,”

közben meg hallgatta fater hőstörténeteit Neganről

“Apropó karc: ha feltételezzük (és tudjuk,mert korábban volt rá példa) ,hogy a zombivér fertőzi a vizet és a mi testünket, akkor egy szögesdróttal becsomagolt zombi, hogy nem karcolja bele saját fertőzését Neganba?”

a zombivírus mindenkiben benne van max vérmérgezést okozhat a zombi vér de még senki sem kapott vérmérgezést vagy egyéb nyavalyát pedig párszor tocsogtat a zombi vértől, belsőségtől még a Fearben sem pedig ott Mexikóban volt vagy 40 fok és rendszeresen kenték magukat

winnie - 2019. 11. 06. 11:19

Nézőke: ha arra célzol, az anya-fia pár azt mondta, hogy nem egyedül voltak, csapatból csapatba, táborból táborba verődtek. menekülgettek.

“és ezek, egy buszba! menekülnek,és aztán sikoltoznak”

ez komoly? pont azért menekült meg, mert sikított. ha nem teszi (mi a francot csináljon az ember a halál szélén?:), akkor csendben hal meg, de abban a tudatban, hogy nem 100, hanem csak 10 zombi zabálja meg.

a második héten brandon gyerek volt, és miért engedte volna ki? mit ér azzal? van egy jó élete. nem is nagyon lett volna rá lehetősége. most sem ért volna vele sokat. vagy ő engedte ki?

“A Suttogók tényleg mit csináltak NEganék ideje alatt?”

suttogtak. máshol?

Sheen - 2019. 11. 06. 11:46

“vérmérgezést okozhat a zombi vér de még senki sem kapott vérmérgezést vagy egyéb nyavalyát”

De bizony kapott amikor Negan bandája zombivérrel fertőzött fegyverekkel támadott. Egyetlen éjszaka alatt át is változtak a sebesültek (8×13). Más kérdés hogy ez mennyire volt logikus amikor literszámra nyelik a zombik vérét évek óta a harcok közben.

winnie - 2019. 11. 06. 12:00

irgum76: ő volt a hajcsárja a premierben, és ő volt a guy, aki az előző részben először odaért, amikor kinyírta a highwaymen csajt.

lee - 2019. 11. 06. 13:59

Én is hallucinációnak gondoltam, lehet még kiderül, hogy az is volt.

Nézőke - 2019. 11. 06. 14:35

ne vicceljünk már, és ha gyerek volt?
pont hogy 6 évet szocializálódott rendes körülmények között,aztán egyszer csak HUSS, kiderül hogy egy pszichopata, ezt hogy nem lehet 1. felismerni 2. nem kinőni 3. nem a táborban eddig megcsinálni? szabadon járt kelt eleddig álNeganként úgy,hogy ez a szándék vezérelte? Mire várt? tudta hogy ki fog szabadulni valamikor? Talán ha részek alatt megszerettetik velünk a karaktert, de így.. senkit nem érdekelt ki ez.

Másrészt a fertőzéssel kapcsolatban, hát ez az a logikátlanság, amit Sheen kolléga a bevérezett fegyverek kapcsán kiemelt, az egyik részben még fertőződik a víz (tanya) máskor meg már nem kell tisztítani, stb. Egyszer el tudunk menekülni ha egy maszk van rajtunk és hörgünk, máskor meg beleket kell magunkra aggatni zombivért a fejünkre öntve,hogy ne érezzenek… stb.

A sikoltozáshoz meg pont ez az,hogy nyilván sikoltoznék ha egyszeri zombieledel lennék, de ha 10 évet lehúzok egy olyan világban,ahol nem szerencsés ez a művelet,csak megtanulok már nem sikoltozni ugye.

Emanci Pál - 2019. 11. 06. 14:57

irgum76 – ,,Alfa most egészen biztosan a lánya miatt maradt itt, már továbbállt volna szerintem.”
Oké, ez bennem is felmerült, mint lehetséges ok, de ha a lánya miatt maradt, akkor mire vár? Megölhette volna, elrabolhatta volna, nem tette. Tudja, hogy átigazolt a kolonistákhoz és emellett a sajátjaival elhitette, hogy megölte őt, hogy hű legyen a suttogók törvényeihez. Ergo nem nagyon derülhet ki, hogy Lydia él, mert ha egy tömeg inog meg, nem csak egy-egy halkan beszélő kolléga, akkor a hatalma is meginog. Tehát mire vár, ha korábban (Negan-ék alatt is) állandó vándorló nomád életmódot éltek? Ha viszont itt voltak már korábban is (ami nem valószínű), akkor Negan-ék hogy nem vették észre őket?
A buszhoz, szerintem érthető az, hogy a kilátástalanság és a halál szélén álló nő kiáltozik, 10 év ide, 10 év oda, teljesen ösztönös reakció. Például a kovács felesége is üvöltözött volna, ha hasonló szituációba kerül, pedig ő is túlélte a sok évet egy kolónián, nem minden túlélő harcos természetű.

jerrycomovie - 2019. 11. 06. 15:09

A Negan imádó srác olyan szinten volt megborulva, hogy ennek a problémának szerintem már simán korábban ki kellett volna derülnie. Főleg, ha volt, hogy ő vigyázott Negan-re. Az ilyen emberek egyszerűen szeretnek visszaélni azzal, ha van egy kis hatalmuk. Jelen esetben a hatalom az, hogy tudja ki Negan – apja történeteiből – és bármikor csatlakozna mellé.
Ő nem csak egy átlag srác volt, akinek esetleg pár szóban mesélt bárki arról, hogy ez a Negan nevű fószer egy gyilkos bandavezér, hanem konkrétan bele lett rágva a szájába, kitéve olyan apróságokra is, hogy Negan szereti basztatni az embereit azzal, hogy mondd nekik valamit és figyeli a reakciót.
Szóval neki egyenesen a szülei, vagy csak az apja, “sztárolta” Negant.
Márpedig, ha ez így volt, akkor az emberi természet miatt, már jóval korábban, amikor még Negan fogoly volt, már akkor kellett volna lennie közöttük némi interakciónak.
Azzal, hogy ez teljesen elmaradt, feltételezem, hogy az írói a történetnek, nincsenek annyira figyelemmel az egészre, amire azt mondanám, hogy zseniálisan aprólékos.

irgum76 - 2019. 11. 06. 15:44

Emanci Pál:

részletkérdés de ezt nem én írtam

irgum76 - 2019. 11. 06. 15:49

Nézőke:

szerinted hány olyan ember van a világon aki szerint a kis bajszos dolfi tök jó fej volt?
ezek közül sokakról nem tudni de bizonyos szituációkban előtörnek a nézeteik

winnie - 2019. 11. 06. 16:00

“ne vicceljünk már, és ha gyerek volt?”

lehet, hogy te úgy látod, hogy reális lett volna, hogy gyerekként hirtelen olyasvalamit csinál, amit nem lehet, meg aminek nincs semmi értelme, de neki volt esze, hogy ne azt csinálja. mert minek? gyerekként sem csinálta. később sem csinálta. eleve nem lett volna rá semmi lehetősége. és ha megcsinálja, akkor sem ért volna el vele semmi.

Nézőke - 2019. 11. 06. 16:01

irgum: hát az csak viszonyítás kérdése, hogy ki a jó fej és a gonosz. Már többször megpróbáltak az írók a szereplők szájába olyan mondatokat adni,hogy “szerintük mi vagyunk a gonoszok” meg “ki a gonosz valójában” stb.
Teszem azt most a Suttogók sorozatot nézném,és egyszer csak jön egy random kardos raszta,aki ráadásul még bunkó is, és lesújt az általam már megszeretett Théta karakterre, na akkor onnantól gyűlölöm az “idegen” csapatot, mert mit képzel.

Tehát a tök jó fejség,az viszonyítás kérdése, mert ha Brendon sztoriját nézem, és szemem láttára kardozzák le a szüleit,akkor együttéreznék vele,és máris a másik csapat lenne a gonosz.

De ezt félretéve 6 év nagy idő, ezalatt azért ki kellett volna bújni a szögnek a zsákból.

winnie - 2019. 11. 06. 16:24

Nézőke: ó, ez totális bullshit, ezt hagyjuk.

itt nincs semmi viszonyítás, ez csak belemagyarázás – nyilván mindenbe bele lehet magyarázni akármit. ha ez a megnyugtató, akkor nincs akadálya. de például a kardos raszta a világon senkinek nem akart ártani, ő a falra akasztaná legszívesebben a kardot. dek megvédi az övéit. ő nem keresi a bajt, de ettől még nem áll birka módjára (mint a többi társa, aki még jámborabb), és ő is tud kegyetlen lenni. nem azt mondom, hogy a cél szentesíti az eszközt, hanem azt, hogy vagy úgy nézed, hogy a jó = kicsit gonosz és a gonosz = nagyon gonosz, vagy úgy hogy az a gonosz, aki inkább gonosz dolgokat csinál, és az a jó, aki inkább jó dolgokat. senkiben nem merült fel, hogy a jó az a 100%-os patyolattiszta jellem, a gonosz pedig állandóan csak pödörgeti a bajszát és hahotázik. ilyenkor elég a default életvitelre pillantani. az mindig segít. (igen, tudom, hogy az is ér lehet eszköz és cél kontextusában, hogy csak azért ölünk, veszünk el, tartunk rabszolgákat, hogy megadjuk a népünknek az életszínvonalat, de azért nem mindegy.)

EDIT: a suttogók kapcsán is elég egyszerű lejátszani, hogy mi történt, ki kit miért bántott – nyilván ők azért mások, mint negan & co. és azt is, hogy kit mi motivál, ki mit tart elsődéegesnek.

irgum76 - 2019. 11. 06. 17:14

Nézőke:

csak arra akartam rámutatni, hogy mindketten véreskezű diktátorok voltak mégis sokan a mainapig istenítik adolfot
így Negannél sem kizárható egy ilyesféle rajongás
a mért pont mostra meg annyi lehet a válasz, hogy most hogy Negan kiszabadult gondolta van valami terve egy új Menedék, egy új banda és rögtön az elsők között szeretett volna lenni mint Negan jobbkeze

Emanci Pál - 2019. 11. 06. 17:54

irgum76 – Igazad van, nem neked szólt, bocsi.

Shred - 2019. 11. 06. 23:09

“I am Nega…”
Nope.

Sasfioka - 2019. 11. 07. 00:47

Ki az a creepy oscar? Nem vágom.

Nem igaz, hogy eddig senki nem irta, de a jarkalok h mentek fel a buszra? Eddig ha jol tudom bajuk volt lepcsokkel.

winnie - 2019. 11. 07. 07:06
Enzo - 2019. 11. 07. 12:35

Hát ez az Oscar nem rémlik, pedig aránylag fejben tartom a szereplőket. Plusz a creepy szóról inkább Dante jutna eszembe. :D

winnie - 2019. 11. 07. 13:18

de most komolyan, hogy néz már!:)

Shred - 2019. 11. 07. 23:29

@Sasfioka: szerintem megoldják, mondjuk ráborulnak a lépcsőre, aztán kézzel-lábbal felküszködik magukat.

Az első évad elején Morgan felesége még a kilinccsel is próbálkozott, amikor haza akart menni, nem mindig következetesek a walkerek képességeit illetően az írók.

Axis - 2019. 11. 08. 03:10

A többek álltal felvetett, a “suttogók mit csináltak a megváltók ideje alatt”-ra, szerintem az a válasz, hogy akkor még nem létezett a csoportjuk. Most nem tudom pontosan, de Lydia olyan 15-16 éves lehet most. Amikor találkoztak Bétával, kb 8-10 lehetett, tehát az olyan 6-8 éve lehetett, körülbelül akkor, mikor Rick helikopteres városnézésre indult.(és már azelőtt is békésen éldegéltek egy idje Negantelenül)

Csilla0422 - 2019. 11. 08. 09:59

Az évad eddig nagyon bejön. Angela Kang jó húzás volt.

Nekem Brandonban pont az tetszett, hogy az írók nem szántak rá részeket, hogy “bemutassák” a karaktert, hanem ezt önmaga tehette meg. Az apja Negan fan volt, mégpedig a keménymagból és ez a gyerekre is hatással volt.

Ez a rész is megerősített abban, hogy Negan csak egy felvett szerep, ő nem igazán ilyen lehetett a zombik előtt. Alpha is megmondta, hogy mindannyian álarcot viselünk.

Random családban semmi meglepőt nem találtam. Anyuka reakciója meg teljesen érthető volt, ilyen helyzetben ez szerintem normális. Negan meg semmi mást nem tett, mint Aaron anno, próbálta bővíteni a közösséget.

Daryl és Connie, Magna és Yumiko, Aaron és Gamma jelenetei miatt jár plusz pont.

winnie - 2019. 11. 08. 10:11

mi a különbség abban, hogy részeket szãnnak rá, vagy hogy ugyanazt egy részben nyomják le? igazából irreleváns, a lényeg, hogy random. brandon kapcsán csak az a baj, hogy ilyen alapon mesélhetnének mindig ismeretlenekről, akik senkit sem érdekelnek. vagy…. olyanokról, akik régebbi szereplők. mert kiről mesélnek még idén? dantéról meg gammáról, és brandonnal szemben mindketten bőven kapnak felvezetést.

irgum76 - 2019. 11. 08. 12:48

a meglepetés?

winnie - 2019. 11. 08. 14:24

egy cikk arról, hogy miért szárnyal ismét a the walking dead, érdemes csekkolni, főleg azoknak, akiknek nem jön be a szezon (nem meggyőzés, hanem a másik oldal látása miatt): https://ew.com/tv/2019/11/06/walking-dead-season-10-creative-renaissance/

Pety - 2019. 11. 10. 14:23

Jött ebből egy 5 perccel hosszabb ‘extended’ verzió.
Látta valaki, mivel több?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz