login |

Ázsia a Netflixen: One Spring Night / Egy tavaszi éjszaka

2019. 11. 08. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, kampány, video,

Az MBC koreai sorozata, a One Spring Night (Bombam), ami 05.22-től került fel a Netflix-re hetiben romantikus komédia – az első szezon 32 részes.

A történet két átlagos életű emberről szól, egy 4 éve kapcsolatban lévő könyvtáros és egy egyedülálló apa gyógyszertáros mindennapjait felrázza a váratlan szerelem, ami a szívük igazi vágyainak kiderítésére ösztönzi őket, ahelyett, hogy az elrendeltetett dolgokban higgyenek tovább.

Magyar felirat van hozzá. A plakát alatt, a tovább mögött angol feliratos teaser és teljes előzetes. A főbb szerepekben: Han Ji-min, Jung Hae-In, Kim Jun-han.

CC-re kattintva van angol felirat.

5 hozzászólás Ne habozz!

Binky - 2019. 11. 09. 21:38

Én nagyon örülök, hogy egyre több koreai sorozat kerül fel a Netflix-re, mert remek darabokat tudnak gyártani. Ha a Netflix is benne van, akkor pedig nyugati, európai gondolkodásmóddal is sokkal emészthetőbbé teszik, nincsenek benne a koreai klisék. A One Spring Night pedig kifejezetten jóra sikerült, ajánlom mindenkinek. Remekül bemutatja a koreai szokásokat, miszerint a család is “benne van” a párkapcsolatban, és hiába mondja ki a lány, hogy vége, bizony nem egyszerű a ragaszkodó vőlegényt lerázni, ha a szülők is a szakítás ellen vannak. Másik a mi szemünkkel szinte elítélendő, hogy ott az egyedülálló szülőket szinte megbélyegzik. Itt a gyógyszerész pasi csak úgy az ajtaja elé kapta a gyerekét, anyuka meg lelépett külföldre. Nem tehet arról, hogy a szokásos családi mintát nem tudta teljesíteni, mégsem lehet teljes az élete. Ilyen körülmények közt szeretnek egymásba a könyvtáros lánnyal. Hiába akarják abbahagyni, a vonzalom egyre csak erősebben húzza őket egymás felé.

ui: Azt nem tudom, az Angel’s Last Mission: Love esernyős plakátja hogy került ide, az is egy koreai sorozat, de meg sem közelíti a One Spring-et.

winnie - 2019. 11. 10. 18:13

a dãtum stimmelt és a kereső kidobta, de akkor hazudott.

LambSkewers - 2019. 11. 11. 19:44

Megerősítem, az esernyős egy másik sorozaté. Úgy látom a 2 plakát egy kép lett valahogy. A jobb oldali a cseresznye virágokkal az tényleg a One Spring Night-hoz tartozik.

Én még nem láttam, mivel baromira emlékeztet a Pretty Noona Buys Me Food-ra. Úgy kb. 1 év különbséggel jöhettek ki és habár kedvelem Jung Hae In-t, a jelenlegi karaktere kiköpött olyannak tűnik, mint a Pretty Noona-ban. Úgy alapból a színpaletta, a zene, a hangulat is arra emlékeztet. Viszont sokan szeretik és szinte csak jót hallottam róla.

totoro - 2019. 12. 31. 08:42

LambSkewers: Most értem a végére, és igen, ez a Pretty Noona Buys Me Food testvérfilmje, hangulatban, realitásban, valós érzelmi helyzetek boncolgatásában. Számomra ez a két valaha látott legjobb romantikus sorozat. A Pretty Noona Buys Me Food is gyönyörű (így nő még az életben nem igézett meg filmben, mint itt Son Ye Jin), de sajnos az utolsó részek rontanak az összképen, ennél viszont végig koherens a színvonal, és nem tudok más jelzőt mondani, úgy tökéletes ahogy van, simán 10/10. Nem nagyon szoktam sorozatokat újranézni, de ezt minden évben elő fogom venni, annyi érzelmi muníciót nyújt, annyira szerethető, hogy feltöltött miközben néztem. Nem tudom mi a titka ennek a két sorozatnak, a koreaiak közül is kilógnak, de talán az, hogy annyira realisták, annyira valószerűek és “átlagosak” az élethelyzetek, hogy általuk újra lehet kicsit élni a mi elmúlt szerelmeinket. Remélem ez egy új trend kezdete, és jönni fognak a hasonlóan igényes darabok.

unrealnoise - 2020. 02. 18. 04:24

Hú, ez most nagyon betalált.

Iszonyat szép az egész, nagyon szépek a képek, jók a zenék, plusz van, hogy folyamatos mosolygáson kapom magam…

A főszereplő hölgy iszonyat aranyos, a sztori pedig (jó értelemben) viszonlag visszafogott, a párbeszédek hétköznapiak, összességében négy rész után az egyik legszerethetőbb cucc, amit mostanság láttam sorozatos fronton…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz