login |

Így építették meg a See világát

2019. 11. 08. 22:00 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: video,

A kibeszélőnk itt van, ha valaki már látta volna a negyedik részt, de most a tovább mögötti videót ajánlanám, mely arról szól, hogy miképp építették meg az AppleTv+ piszok ambiciózus sorozatának világát mindenféle elhagyott és nem agyonhasznált forgatási helyszíneken. Természetesen nagyon részletes és aprólékos lett, s mindezt vak tanácsadókkal együtt dolgozva tették.

A kérdés az, hogy amellett, hogy piszok jól néz ki a sorozat, vajon jó is lett-e? (A második évad természetesen már be van rendelve.)

10 hozzászólás Ne habozz!

monti - 2019. 11. 08. 22:06

igen látszik hogy beleadtak apait anyait…sajnos ez a vak dolog teljesen hiteltelené teszi

DarkEagle - 2019. 11. 08. 23:34

Pont hogy a vak dolog teszi hihetővé. Ha nem lennének vakok akkor az egész világ nem így épülne fel alapból.

Egyébként a videóban van pár spoiler ahogy láttam. Kár volt megnézni mert így már tudom hogy néz ki ahová mennek.

symor - 2019. 11. 09. 00:34

Nekem rohadtul tetszik.

Logikát annyira sem keresek benne mint a következő Mad Max filmben, mert egyszerűen bűnös élvezet. Meg különben is pár száz év vak generáció azért átalakítja az érzékelést, ha már ezen kötekedünk sci-fi szinten.

A szereplők láthatóan nagyon élvezik a szerepüket.

Momoa még sosem volt ilyen jó, itt is egy balta(bárd, kard)forgató, de most van azon a szinten ami olyan mintha Khal Drogo megtanult volna a jelenléten kívül játszani is.

Látszólag a Stargate óta ugyanazt a típust viszi, több, kevesebb morgással, de itt baromi jól áll neki.

Aki szerette a The 100 sorozatot, ami kivitelezésben ezen jóval alulteljesített ezt is el kell ismernie.

Nézzétek meg Momoa harmadik részben lenyomott harcát, olyan szinten manga-anime-easter-posztapok vérgőzös jelenet, hogy le a kalappal:

https://www.youtube.com/watch?v=TENDgM0Z2y0

De tele a sorozat ilyen nagyon badass és/vagy kidolgozott ötletekkel.

Kicsit valóban biztonsági pályán is mozog, de iszonyú jó nézni, ha kicsit kikapcsolni akarsz és belemerülni a barbár, vak jövőbe.

kell

Cyara - 2019. 11. 09. 02:12

monti

Miert teszi hiteltelenne a vaksag?
Mert mondjuk annak ellenere, hogy vaksag sujtja az emberiseget meg mindig kepesek irtani egymast es nem osszefogni?
Nem hiteltelen szerintem. Inkabb azt mutatja, hogy a legnagyobb bajban sem kepesek osszefogni, inkabb visszasullyednek a kokorszakba erkolcsileg.Vagy meg rosszabba.
Inkabb szerintem megmutatja, hogy vakon is eletben lehet maradni. Piszok nagy energia kell hozza de lehetseges.

feleki - 2019. 11. 09. 04:59

na, ilyet írtak már mások is más sorozatról, mondjuk a szolgálólány meséjéről is, már akkor is csak néztem. igen, szerintem is ostobaság hiteltelenségről beszélni. ha mindenki megvakulna, akkor tömeges harakirit kéne elkövetni? vak állatok is vannak, az emberek is alkalmazkodnának.

meg egyébként is, arról szól a sorozat, hogy miképp nézne ki a társadalom, HA vakok lennének.

Alterego9 - 2019. 11. 09. 10:14

Érdekes, hogy már több embertől láttam pontosan ezt a mondatot, hogy “nagyon igényes, kivéve a vakságot”.

Aminek persze nincs sok értelme, hiszen a vakság a sorozat fő témája, ha azt összecsapták volna, akkor értelmetlen bármi mást alaposan végiggondoltak volna. Nekem nagyon úgy tűnik hogy azt akarják az emberek mondani vele, hogy:

“Azt látom hogy nagyon részletesen átgondolták a sorozat világát, de zavar hogy miért nem az lett a végeredménye amit az egy mondatos leírása alapján hasból elképzeltem volna, hogy mindenki botorkál mint egy szerencsétéen nyomorék.”

Python - 2019. 11. 09. 11:11

Jó a 4. epizód is, elindultak a nagy útra. De előtte Momoa azért megint Khal Drogózott egy nagyot! ;) Igaz ez most nem akkora és más stílusú harc, mint a 3. epizódban láthattunk, de ez is ott van a szeren. :)
A nagy totál felvételei még mindig valami csodásan lenyűgözőek ennek a sorozatnak! :)
https://www.youtube.com/watch?v=pnKuBVfZtYQ

ata - 2019. 11. 09. 11:24

Még nem kezdtem el a sorozatot,de tervben van véve a közeljövőben.
A vakokról ugye most is tudunk annyit,hogy más érzékszerveik sokkal kifonomultabbak,mint a látó embereké,ezzel is úgymond kompenzál a szervezet,hogy ha már nem látnak,akkor más dolgok legyenek az átlagtól sokkal jobbak. Na már most ugye ebben a sorozatban már x generáció óta vakság van,simán elképzelhetőnek tartom,hogy teljesen olyan az életük,mintha tényleg látnának is,de mégsem. Ezért sem értem sokaknál ezt a vaksággal kapcsolatos súlytalanságot.

gtoma - 2019. 11. 11. 06:30

Zseniális sorozat. Minden része érdekes / izgalmas. A vakságot dolgozzák fel, és pont ettől érdekes.

Fülöp Gergely - 2019. 12. 31. 01:21

Én élveztem a sorozatot, a kivitelezés is nagyon igényesnek hat. A vakság számomra nem elrontja, hanem egy olyan fűszert és izgalmat ad, ami elég újszerű. Szerintem akik a vakság ábrázolása miatt támadják a sorozatot nem gondolnak bele, hogy már a mi látásra épülő világunkban is mennyire jól tudnak boldogulni a vakok, és néha olyan ügyes praktikáik és egyedi térérzékelésük alakul ki, ami számunkra elképzelhetetlen. Gondoljunk bele egy több száz éve erre épülő társadalom és emberi szervezet milyen elképesztő szinten ráhangolódhat erre a megváltozott életkörülményre. Az új vallás és világrend megint csak ízlés dolga, de nekem hihető és logikus … igen még a masztikirálynőre is valahol válasz lehet, hogy egy látás nélküli világban az érintés szinte spirituális magasságba emelkedhet, mint fő érzékszerv és “vallási segédeszköz”, de mondjuk itt megértem ha valakinek öncélú volt. Momoa élete alakítását nyújtja, és úyg egészében tetszik a casting. Nem az életem sorozata, de egy Mandalori és Witcher hype között nekem abszolút ez jött ki győztesként.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz