login |

Survivor – 39×07: Who’s in control?

2019. 11. 08. 15:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Bár lehetett volna a poszt címe “Secret club” vagy “String of dominoes”, most több soundbite is megihletett – az eredeti cím szokás szerint teljes idézet volt, a ‘I Was Born at Night, But Not Last Night’. Nagyon, nagyon tanulságos rész volt egyébként, talán ez jött be legjobban az idei szezonban. És jövő héten dupla epizód!

Mindehhez persze az kellett, hogy ne csak az együttélés és a challenge működjön (vajon a jutalomjátékot kivágták?), hanem a taktika/stratégia és a triba is erős legyen. És számomra most elég jól együtt álltak a csillagok. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Jack esett ki.

Mondhatjuk randomnak is a kiesését, de azért ebben látok rációt. Mármint olyan szempontból, hogy választani kellett valakit, és ráesett a… guillotine. (Jack mehet a jury-ba. Úgy, hogy vannak olyan játékosok is a játékban, akikkel nem is találkozott. Hmm.)

Kellee-nek ugyanis interjú közben megjött az ihlete, és okosan nem magára lőtte el az idolját, és másokkal szavaztatta ki Jack-et. (Nyilván, ha ez nem jött volna össze, mert valaki ellen akar állni, és hirtelen fenyegetésnek vélte volna a lányt emiatt, akkor meg butaságként jellemeznénk a lépést, ez már csak így megy). A nagy kérdés, hogy titok marad-e a machinációja? Mert ugye egy ilyen húzás rezümé-építő, és aki rezümét mer építeni, annak elvágják a torkát. Hogy utána a torkot elvágónak vágják el a torkát.  Vagyis mindenki big move-ot akar, de mivel mindenki fél a big move-olóktól, ezért senki nem mer lépni. De elég csak egy dominó, és beindulhat a láncreakció.

That would be so brilliant.

Lépjünk. Meglebegtették a rész elején a lányszövetség gondolatát (ami a tribal-ön is előkerült egy érzelemdús beszélgetés során, jó volt hallgatni a nézőpontok ütköztetését, akárcsak az előző héten, ismét mikrokozmosz volt a reality – és persze rögtön felsejlettek bennem az emlékezetes lányszövetségek, ld. 6. évad vagy az All Stars, illetve az a bizonyos szezon, ahol talán 7-1 volt a nemek aránya, hogy aztán…, tudjuk, mi történjen.)

Vicces szegmens volt Lauren és Tommy összefogása Dean ellen, amit azonnal kiszagolt az ellenfél, és láthattuk, ahogy ismét csak sikerült személyes ellentéteket gerjeszteni (ld. Dan és Jamal, azt hiszem – az ilyesmire nem árt vigyázni, mert elég egy ellendrukker) – komolyan mondom, hogy nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki szervezkedjen bárki ellen, mert ha valaki leadja a célpontnak a drótot (így gyűjtve nála jó pontot), akkor máris megfordulhat a kasza pengéje.

És ahogy írtam, nem csak a játékbéli interakciók terén volt erős a rész. Ezúttal a játék is rendben volt (a mai sztenderd alapján) – és valahogy nem értettem, hogy annyira ordító hibát, hogy sikerült a táblán hagyni, mint amit a későbbi győztesek elkövettek. És ugye kaptunk egy szigetelést is Janet-től, aki nagyvonalúan köszönte a lehetőséget, de nem élt vele. Bevallom, nem néztem volna ki belőle, de jár a pacsi a változatosságért.

Állok a merge elé, nagyon kuszák lesznek a viszonyok – vagy nem. Mindenesetre sokat fog jelenteni, hogy ki fog először oldalt váltani.

          

5 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2019. 11. 08. 17:51

39×07

A rész eleje eléggé Janet-centrikus lett: megy I.o.I.-ra, aztán néz Sandráékra, mint gyerek az édességboltban, aztán bölcs és megfontolt módon inkább nem száll játékba egy ilyen “safety without power advantage”-ért (végre valaki!). Ja meg az hatalmas volt, hogy visszajövetelnél odakiabálták neki, hogy “show us the idol”, erre villantott egyet :DD Szerencsére a története nem borította fel Kellee sztoriját, de hiányoltam, hogy vajon összebeszéltek-e, vagy nem.

Darabkák:
– Creepy Dan már megint nyúlkál :D Nagy show volt, ahogy utánozták másnap, azt hittem a mellfogásról is lesz kép a posztban :D
– Bírtam, hogy elkezdték megszemélyesíteni a tyúkokat, Tommy aszongya’ “ez vörös, úgyhogy ez vagyok én” :D
– Szerintem kivágták a rewardot, mert nem volt “take a look at the new Vokai tribe” az immunity elején, márpedig Jeff nem szokott ilyeneket elfelejteni.
– Challenge: aztamindenit, de szoros lett a puzzle vége, jóég! 1 darabkán múlott…
– Aranyos jelenet volt Kellee-vel a soundbite közbeni “moment of inspiration”, egyre szimpibb a csaj :)

Tribal közben is sok kis említésre méltó highlight volt (a women’s alliance téma és a játék mint mikroközösség ; Jack kendőjén mászott egy giliszta, amolyan “kiszavazás előjeleként” ; Jamal megmondja Jeffnek, hogy mit kérdezzen Nourától ; Jack elbotlik a fáklyakioltásnál), és persze megint sikerült eltérni az eredeti tervtől – lassan már az éri meg a legjobban, ha elsőként merül fel a neved, mert akkor tuti nem te mész haza. Jamalnak annyi mondatát bevágták, hogy mennyire tuti Dean kiesése, hogy törvényszerű volt az ellenkezője. :D
Kellee-t először nem értettem, hogy mit kever (gondolván, hogy ha tényleg mindenki Deanre szavaz, akkor ők ketten is eldönthetik), de aztán nagyon okosan csinálta: nem kijátszotta a srácra az idolt, hanem odaadta neki, és még közben ő maga is rászavazott, hogy abszolút ne lehessen gyanúba keverni. A legjobb az volt, ahogy igyekezett meglepődött fejet vágni, amikor Dean kijátszotta az idolt :DD Na mondjuk azt nem láttam jönni, hogy Jamal is ellövi az övét, pláne hogy Nourára. De ezek szerint feleslegesen, mert Jack esett ki – ami annyira nem stray bullet, mert felmerült a neve előzőleg legalább egyszer. Öröm neki az ürömben, hogy a merge előtt levés ellenére is ő már zsűritag lesz, elég izgatott is volt az utóinterjúban.

RIP Rudy Boesch :( Nem is tudtam, hogy elhunyt :(

Aurora - 2019. 11. 08. 19:58

Végre egy jó rész!!!!

Janet a supermom az elejétől nagyon szimpi volt. Okos és empatetikus, de szerintem nyerni nem fog…

Tommy a kis vöröske szerintem elég egyszerű legény. Ez a “Dan rátok akar szavazni, szerintem mennie kéne” annyira átlátszó volt, hogy konkrétan felröhögtem.
Lauren egy képmutató hisztis p…. Az előző tribal alatt elbőgte magát, mert tudta, hogy az ő négyesükből megy haza valaki, de amíg ez nem volt biztos, addig nagy mellénnyel játszott.

Elaine-t még mindig csipázom, és örülök, hogy itt van, tekintve, hogy már az elején ki akarták rakni. Okos játékos, a szociális részét nagyon jól viszi, és ő volt az egyetlen aki a Chelsea kiszavazásnál megjegyezte, hogy Missy kicsit gyorsan ugrál a nevek között, 10 perc alatt mindjárt hármat felhozott…

Missy az legjobb játékos a mezőnyben szerintem. És eddig egyedül Elaine vette észre? Nagyon jól kavar de mégis a háttérben tud maradni; a resume építgetés eddig neki megy a legjobban.

Elisabeth természetesen az abszolút kedvenc, mivel találkoztam vele. De szerintem nem fog nyerni. Eléggé Missy árnyékában van, nem tett le túl sokat az asztalra. De attól még neki drukkolok a legjobban!

Ki van még? Jamal elég nagyképű. Még jobbat röhögtem volna, ha eljátsza az Idolt Noura-ra, aztán ő megy haza! A legelső tribal alatt is milyen magabiztos volt, hogy aztán nagyont nézzen a blind side-ra!

Kellee hatalmasat nőtt a szememben. Ez a machináció, amit levágott, az csúcs szuper volt! És ő Dean-re szavazott, úgyhogy mossa kezeit. Noura akármit mondhat, nem fogják komolyan venni (mert egy idióta), és Dean tartozik neki az életével. Ez még jó lehet!

Két Idol elment. A Merge után amúgy is szoktak újat eldugni valahova. Szerintem a következő duplarészben 1-2 biztos előkerül. Apropó, van még valakinek? Már nem is emlékszem…

Thomas - 2019. 11. 08. 23:31

Na ezt Kellee tényleg igen szépen csinálta! Először nem is értettem, hogy ő miért nem szavazott Nouráékkal, de aztán átgondoltam és leesett. Az tényleg nagy dolog lenne, ha ez nem tudódna ki egyáltalán és majd a final tribalon adhatná elő a zsűrinek ezt a húzást!

Azt viszont még mindig nem értem, hogy Jamal miért pont Nourára játszotta ki az idolt, miért nem magára (ő is simán kieshetett volna), vagy miért nem Jackre. Nem úgy tűnt, hogy Nourát a szövetségesének tekinti, csak addig kibírja, amíg velük szavaz. De most szépen kínos helyzetbe hozták, hogy ki akarta szavazni Jamalt, és szerintem szokás szerint a magyarázkodása sem volt valami meggyőző, szóval kb. mindenre számítottam, csak erre nem, hogy Jamal majd rá játssza ki az idolját:)

Csak úgy elnézegetem ezt az évadot, nem tudok igazán kinek szurkolni. Bár Noura nagyon süsü (Debbie 2?), és nem is nagyon reális, hogy nyerjen, de azért szórakoztató. Kellee most nagyot húzott, Misty meg egyre inkább eyecandy lett és eddig ügyesen lavírozik:) Szóval még leginkább nekik szorítok.

Diapolo - 2019. 11. 12. 12:46

Itt tényleg az lett volna a slusszpoén, ha Jamal megy haza, tényleg jót nevettem volna én is rajt :D
Kíváncsi vagyok a merge utáni folytatásra, nem lennék meglepődve, ha azonnal kigolyóznának egy esélyesenek gondolt valakit. Nem látom azt, hogy valaki annyira jól mozogna, én túl soknak érzem a random akciót.
Sajnos kedvencet nem igazán találok, még talán Janet az, akinek örülnék, ha nyerne.

Enzo - 2019. 11. 12. 13:46

@winnie:
A Survivor tag lemaradt a posztról :)

@Aurora:
Jaja, Tommy kamuzása tényleg nagyon átlátszó volt – első évadban még lehet sikerülne, de a 39.-et írjuk, itt ez már nagyon kevés :D Laurent én a szezon előtt felírtam a legszimpatikusabbak közé, de most nagyon száguld lefelé a listámon. A többiekről írtakkal is egyetértek veled, főleg Missyvel és Kellee-vel kapcsolatban. Idol meg asszem nincs senkinél már.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz