login |

The Walking Dead – 10×06: Bonds

2019. 11. 11. 15:50 - Írta: winnie

48 hozzászólás | kategória: kritika,

Megint csak azt tudom mondani, hogy a csendesebb jelenetek működtek számomra a részben, de a félévad egyelőre továbbra is feledhető színvonalat hoz, és ez már nem is nagyon fog változni, hiszen 6 epizód után két jobban sikerült rész is csak nem sokkal tornázná közepes fölé az átlagot.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Még mindig nem tudom, hogy ítéljem meg ezeket a több perces montázsszerű jeleneteket, amiket rendszeresen alkalmaznak a The Walking Dead-ben – most például az elején Carol felkelésére és készülődésére gondolok. Ezek azok a szegmensek, amik nélkül simán meglenne a rész sztori szempontjából, a karakterhez sem adnak sokat, azonban mégis hangulatosak (bár én az idei szezon zeneválasztásait kifejezetten gyengének tartom – mármint a vokális számokra gondolok), és jelzik, hogy van mögöttük gondolat a készítők részéről.

A középpontban ezúttal Carol hordakeresése, az alexandriai betegség, valamint Negan volt, aki a jelek szerint Suttogó akar lenni – hogy aztán megmutassák, hogy nem is?

Akár volt benne ennyi anyag, akár nem, elvitathatatlan, hogy Carol és Daryl aranyos volt együtt – ha ebben vagy az előző részben túltengett volna a hent, akkor azt is mondhatnám, hogy jó érzés volt szusszanni egyet, de hát mondhatni az egész évad egy szusszanás. (Gond csak akkor volt, amikor feszültbe váltottak, mert én nem nagyon tudtam átérezni azt, hogy most nagy a veszély, mert nem ér bántani a zombikat, mert akkor lebuknak…)

Alexandriában az engem tovább sem érdeklő Dante gyógyítgat (ő miért is van? miért nem volt elég Siddiq-kel elmesélni ezt a szálat? miért volt szükség random előkapni egy karaktert? mi az, amit csak egy új szereplővel lehet elmesélni?), lehet gondolkozni azon, hogy vajon csak be akarják mutatni, hogy egy egyszerű fertőzés is gondot jelenthet ilyen körülmények között, vagy valami rosszalkodás van a háttérben, pl. Gamma folyószennyezése.

Eugene és Rosita beszélgetése is a csendes jelenetek közé tartozott, és bármennyire is hidegen hagynak ezek a karakterek, kifejezetten kedvesre sikerült ez a szál is, míg Negan vonalán jelen volt a gyilok és a vér is, de valahogy a farokméregetés, valamint a helyezkedés megint csak nem lett túl érdekesen tálalva. Mármint úgy értem, hogy ami jó volt benne, az nem a íróknak köszönhető, vagy a kellékeseknek vagy a színészeknek, a sztori vagy amiket mondtak nem sokat adott az összképhez.

Még két rész van hátra a félévadból, ami csordogál szép lassan, akár még azt is mondhatnám, hogy nem nagyon történt eddig semmi jelentős (magam sem tudom, hogy pár mondatban hogy tudnám összefoglalni eddig az S10-et), szóval ideje lenne valami komolyabbat lépni. A gond, hogy a tavalyi után (ld. karók) most már nem nagyon van mit bevetni, így vagy bedobják egy mellékszereplő halálát, vagy pedig valami nagyon érdekes külvilági felfedezést kapunk.

48 hozzászólás Ne habozz!

irgum76 - 2019. 11. 11. 18:00

nekem ez a rész is tetszett
a nagypofájú Negan a suttogók között szerintem tök poén volt :)

a többi szál is érdekes volt
egyedül a doki szúrja nekem is a szemem elég unszimpatikus, tenyérbemászó

Anonymus - 2019. 11. 11. 18:07

Én már azt várom, hogy winnie meddig bírja még nézni.
Biztos nagyon birizgálja már a csőrét, hogy ilyen közepes részeket/sorozatot “kell” néznie :D

Csilla0422 - 2019. 11. 11. 19:41

Nekem is tetszett a rész. Negan cseberből vederbe került. Túl sokat és túl hangosan beszél ahhoz, hogy bevegyék a bandába. :)

Az alexandriai megbetegedéseknek akkor lenne “értelme”, ha Gamma ténykedése miatt történik. Ekként Alpha terve akár sikeres is lehet.

Carol támogatja Daryl és Connie kapcsolatát. Daryl hamar vissza is dobta a labdát… ez nem az. :)

Most Eugene sem volt idegesítő, kifejezetten tetszett a rádiózása Rositaval.

Kíváncsi vagyok, hogy a járványnak lesznek -e áldozatai…

badadada - 2019. 11. 11. 20:23

Hát ja, Negan az sírva röhögős volt annak ellenére, totál következetlen az egész sztorija az elmúlt 1 évadban. Már csak miatta nézem kb.

Csabi-sama - 2019. 11. 11. 21:01

Én se hittem volna, hogy ennyire megkedvelem Negan karakterét. Mondjuk JDM nélkül elképzelni se tudnám. Annyira, de annyira jó így az egész, hogy már én is ott tartok jó pár éve, hogy csak miatta nézem az egész sorozatot. Imádom szinte minden jelenetét és nagyon remélem, hogy főszereplő lesz belőle, mert jelenleg (az epizódszámok és intro névsorrendje alapján) papíron Daryl az és hát ha valaki, ő egyáltalán nem alkalmas annak. Őt is kedvelem persze és Neganen kívül csak az ő halála rázna meg sajnos, senki másé. De nem hiszem, hogy bármelyiket is megtörténne a közeljövőben, elég erős fanservice mindkettő :D

A többi főszereplő és mellékszereplő engem már nem igazán érdekel. Emiatt sajnos nem is tudok izgulni a halálközeli helyzetükön. Csomó olyan karakter él még, akiket már jóval hamarabb ki kellett volna írni, cserébe akikben még volt potenciál, azokat hamar kinyírtak. Hát ez ilyen :/

Kíváncsi vagyok a félévadzáró a Suttogók szál vagy a titokzatos műhold dolog felé fog inkább fókuszálni.
Illetve azt én se értem, hogy hová lett a RENGETEG fegyver meg töltény és miért nem darálják szét jó nagy távolságból könnyűszerrel a zombikat és suttogókat. Negan és a HATALMAS FEGYVERES HADSEREGE és számtalan bázisa után ez annyira gyenge szálnak érződik. Mármint a suttogós, a műholdasban még lehet potenciál.

winnie - 2019. 11. 11. 21:13

“Illetve azt én se értem, hogy hová lett a RENGETEG fegyver meg töltény és miért nem darálják szét jó nagy távolságból könnyűszerrel a zombikat és suttogókat. ”

mert van még lelkiismeretük és nem tömeggyilkosok?

Emanci Pál - 2019. 11. 11. 21:21

Negan beáll, aztán váratlanul kiáll, vagy csak beáll, mert az alkotóknak nem jutott jobb az eszükbe? Ő olyan szinten nem suttogó-kompatibilis, hogy azt leírni nem lehet, a néma, csoszogó Negan, aki szektás alázattal hajt fejet Alfának? (És ezt pont az előző rész Negan-je után dobják be? Még furmányos mestertervként sem működik.) Ezt Alfa sem gondolhatja komolyan, láthatja ő is, hogy milyen jellem. Abban a pillanatban meg kell öletnie miután kiszedte belőle, amire szüksége volt tőle, különben az egésznek semmi értelme. Egy szociopata vezér nem lehet annyira naiv, hogy tényleg bevegye az egyletébe. Annyira kár volt behozni ezt a Negan kámforrá válik szálat… Csak nyilván megint csavari akartak egyet, mert az jó.
A betegség logikus fejlemény (végre valami, aminek van kézzelfogható következménye), viszont Aaron-nak nem szúrt szemet, hogy mi történik a pataknál, amikor éppen összefutott Gammával?
Dante valóban nagyon furcsán viselkedik, bár én ebben inkább csak azt látom, hogy a sokszínűség jegyében az évad folyamán valamikor kötelező hatállyal szerelmet vall a kollégájának.
Eugene szál nem volt rossz, kár, hogy egyébként kicsit sem érdekes a karakter és emiatt a szál sem az. Persze technikailag a történetben valahol el kell helyezni egy távoli csoportot, akik később segíthetnek, ha majd már minden kötél szakad és mindennek vége, amikor már senki sem tud, de ők hirtelen mégis.
Lydia pihen, szerintem ez nagy kár, persze ahhoz, hogy most ne a kamerán kívül legyen most Negan-nek is a városban kellene lennie, ahol nincsen.
Carol-ral kapcsolatban pedig egyre inkább azt érzem, hogy túl van misztifikálva, vagy csak nincsen jól kibontva. Kimennek Daryl-lel magánakciózni, nem teljesen úgy sül el, ahogy tervezték, végül sok értelme nem lett, de van egy fogjuk.
Kár, hogy hat rész után csak egy részt (4.) tudok kiemelni tiszta szívvel a legújabb évadból. Persze még így is jobb, mint a például a 7.-8. évad volt, de ez önmagában még nem jelent semmit.

Sasfioka - 2019. 11. 12. 00:48

Az vajon ki fog derülni valaha, hogy az előző évadban ki szolt bele a rádióba? Vagy azt teljesen elfelejtették? Szerintem sajnos igen. Utálom az ilyen cliffeket. Semmi ertelme nem volt. Egy olyan sorozatnal ami folytatolagos, hogy lehet megfeledkezni egy konkret reszrol/inforol/tortenesrol?

Enzo - 2019. 11. 12. 01:10

10×06

Negan szála volt a legjobb, a beszólásaival, a beavatási “szertartással”, és a végén, amikor Beta előadta, hogy meghalt, a színpadias belépőjével :D Nem hittem volna, hogy letérdel, valami hatalmas hátsó szándéka lehet, ha még erre is képes volt, mert hogy nem csak simán csatlakozni akar, az hótziher.

Siddiq-éknél tuti, hogy Gamma mérgezése miatt terjed a gyomorfájásos betegség, pláne mert a previously-ban bevágták Alpha mondatát (hogy “meg fogja törni őket” ez a sok minden egyszerre), creepy Dante meg flörtöl mindenkivel, amerre csak lát (van egy érzésem, hogy Siddiq távozását készítik elő vele – ugye mindig kell lennie egy doktornak). Ja ha már Siddiq, már épp hiányoltam a PTSD-jét, de ezen a szálon még jöhetett volna 1 zárójelenet, mert így nem igazán egyértelmű, hogy csak álmodta, hogy a szélmalomnál van, vagy alvajárt a babával?

Eugene beszélgetése Rositával tényleg aranyos volt, az ismeretlen adás és a vonal túlfelén levő csaj meg valszeg valami későbbi szálat készít elő. A Daryl-Carol párosról nem sokat lehetett felírni, kicsit para volt, hogy nem ölhetnek zombikat, meg lett egy foglyuk, de persze várhattuk, hogy nem fog ilyen egyszerűen menni a felderítés.

#hétidézetei:
“I can’t see him puttin’ on a mask. Or staying quiet for long.” :D /Carol/

“Honestly, fellas or ladies. Kinda hard to tell underneath the outfits. I wanna join, alright? I am a joiner. Get me a damn application already. I mean, look at you guys, right? Cool-ass outfits, the whole back-to-nature paleo vibe? You are a survivalist’s wet dream.” :DDD /Negan/

“Whoa. Cool your tits there, Jolly Green Giant.” :DD /Negan/

“How long you and the boss lady been together? Is this, like, a Beta-with-benefits situation? Do you slide her a little omega on the side?” :DD /Negan/

“I’m ready for my Goddamn skin suit. You best bring that extra-long tape measure on account of my humongous balls.” :DD /Negan/

winnie - 2019. 11. 12. 06:04

Sasfioka: nyilván nem felejtették el, elő fog kerülni a szál, de igazából számít ez valamit? mármint, hogy egy random idegen mond valamit az életben marad pár százezer random idegenből? mert ugye abba, hogy valaki rádiózik, nem az az infó, hogy még valaki életben van (ezt eddig is tudtuk), hanem az, hogy van még egy működő rádió:)

irgum76 - 2019. 11. 12. 06:54

Csabi-sama:

“Illetve azt én se értem, hogy hová lett a RENGETEG fegyver meg töltény”

a lőfegyverekről nem esett szó viszont a lőszerből kifogytak
oké ott volt a lőszergyár de hüvely és lőpor hiányán azzal sem gyárthattak örökké

Emanci Pál:

“Ezt Alfa sem gondolhatja komolyan, láthatja ő is, hogy milyen jellem. Abban a pillanatban meg kell öletnie miután kiszedte belőle, amire szüksége volt tőle”

szerintem az nem beavatás, hogy ráhúzták a zombikat hanem Béta magánakciója, hogy kinyírja Negant majd egyszerűen közli, hogy gyenge volt

a vízfertőzésről szerintem még Alfa is beszél mikor a renegát suttogónak vagdosta az inait, hogy a hullámokban támadások a kidőlt fa és a víz mind arra szolgál, hogy legyengítsék az “ellenséget”

Quantumleap - 2019. 11. 12. 07:38

Negantől elhangzott, hogy 8 évig volt bezárva. Tehát immáron 100%-ban hivatalos tény, hogy Rick távozása után 6 évet ugrottunk.

dexike3 - 2019. 11. 12. 08:18

legjobban a rádiós szál csigázott fel. Negan (JDM) játékán látszik, hogy csak be akar hízelegni.

eléggé megkavarják a dolgot a rádiózással.
van ugye a 3-as frakció, ami 3 államból állt össze és hozzájuk került Rick is. a céljaik elég homályosak, de a FTWD-ben is feltűntek szóval elég nagy kaliberűeknek tűnnek. kétlem, hogy ők rádióznának, de még akár az is kisülhet.

aztán ott vannak a Georgie közösségei, akikhez Maggie is csatlakozott. ő szokott levelet küldeni, elvileg tartják a kapcsolatot, így az ő szála is suta lenne, ha így jönne vissza (de elvileg Maggie még ebben az évadban visszatér, szóval…)

volt még az a szál, amivel eddig nem foglalkoztak az Heath eltűnése. (valami maszatolás volt korábban, hogy majd újra előjön az a történet is, de 4 éve semmi.) nem tudom tényleg így térne e vissza, de gyanítom, hogy nem. inkább neki is a frakcióhoz lehet köze (elrabolták A-nak vagy B-nek, csak akkor más szimbólum volt).

vagy egy teljesen új helyszín lép be, ami a 3-as frakció fényében kicsit furcsa lenne. de lehet az óvatoskodás emiatt is van. a rádiós nőt Margot Bingham “játssza”, aki akár a tavaszi Walking Dead spin-off helyszínén élhet és ezzel ágyaznak meg neki.

winnie - 2019. 11. 12. 08:49

” (valami maszatolás volt korábban, hogy majd újra előjön az a történet is, de 4 éve semmi.) ”

előjött. pár évaddal vagy résszel ezelőtt lehetett látni valamijét egy snitten, az autóját vagy a hátizsákját, talán tara észre is vette, nem tudom. (nyilván csak olvastam erről, mert rész közben biztos nem esett volna le.)

dexike3 - 2019. 11. 12. 09:35

tényleg igazad van, azért rémlett, hogy valamit maszatoltak. viszont most hogy utána néztem tényleg a frakció vitte el, konkrétan Jadis:
https://metro.co.uk/2018/11/07/walking-dead-showrunner-finally-confirms-heaths-fate-two-years-after-disappearance-8116310/

viszont így akkor az lehetőség is kiesik a rádiózók közül. talán tényleg a spin-off helyszínét vezetik fel vele (még ha eltérő idősíkon is lesz az a sorozat).

Sawyer86 - 2019. 11. 12. 09:43

Amúgy engem az zavart a mostani részben, hogy Aaron mi a francért nem szól, hogy helló, amúgy a Whispererek szennyezik a patakot, lehet, hogy nem kellene inni a vízből…vagy ezt majd 2 rész múlva előhozzák…

dexike3 - 2019. 11. 12. 09:54

@Sawyer86:
és tényleg ez valahogy nem jött elő, pedig lehet emiatt betegedtek meg. lehet eljátsszák megint, amit 4. évad elején a náthával.

Csabi-sama - 2019. 11. 12. 11:14

Winnie: “mert van még lelkiismeretük és nem tömeggyilkosok?”

Ezt erősen megkérdőjelezném. Gondolj csak arra, amikor álmukban ölték meg a Savior-öket. Ők se akartak gyilkolni, csak kiszabtak bizonyos határokat és feltételeket (kaja adag), ugyanúgy, mint a Suttogók. Érdekes, akkor máshogy gondolkodtak. Illetve ez a jelenlegi eset még akkor is jóval megengedhetőbb lenne. A horda kb. 90%-a csak zombi. Azokat meg már évek óta óta hentelik.

Sawyer86:
Én Aaron viselkedését nem tudom hova tenni. Előző részben Negan megmentette az életét többször is, mégis a következőben továbbra is nagyon ellene van. Oké, annyiból érthető, hogy nehezen fogja megbocsátani a szerelme halálát (mégha nem is közvetlenül Negan ölte meg), de az kicsit fura volt nekem, hogy az új ellenségnek boldogan segít egyből.
Az meg, hogy nem szól a többieknek a patakról valóban nagyon érdekes.

Sasfioka:
Én is ezen gondolkozok szinte minden részben, de akkor valószínűleg ez az új nő volt, vagy esetleg Georgie közösségében valaki? Lehet elromlottak a dolgok ott is (mint ahogy az mindig történni szokott).

winnie - 2019. 11. 12. 12:02

Csabi-sama: itt félresiklik a logika. arra utalsz, hogy szerinted tömeggyilkos daryl vagy carol vagy michonne valójában megátalkodott tömeggyilkos, és az elmúlt hat évben elvonási tünetektől gyötrődve kapálták a cirokültetvényeket egy közösségben, de ha azok lennének, akkor megölnék őket, nem? nem ölik meg. tehát nem azok. ennyire egyszerű. (láttad, hogy aaron hogy közelített gammához. nyilván van hátsó szándéka, vagy próbál másképp hatni rá, de neki ő konkrétan nem ellensége, nem ártott neki, az embert látja benne.)

értem én, hogy van, aki szerint a saviorök félre voltak értve, és csak ezért erőszakoltak nőket meg öltek kedvtelésből, meg hogy igazából rickék a gonoszok, de pont múlt héten írtam erről kommentben, kár ide kopiznom: https://www.sorozatjunkie.hu/2019/11/05/the-walking-dead-10×05-what-it-always-is/#comments – 2019. 11. 06. 16:24 – nyilván neganre igaz, hogy tömeggyilkos, ő tőle nem állnak távol azt tenni, amit írsz, de a többiektől eléggé karakteridegen lenne.

olyan nem létezik, hogy megengedhetőbb x ember megölése y ember megölésénél. aki fotelrambó, annak ez semmi, de a többség nem lenne képes embert ölni, max önvédelemből. tippre a főszereplők egy része sem vetemedett még ilyesmire, bár ezt nem tudom.

a lényeg, hogy szemantikán ne akadjunk fent. lehet, hogy nem jó kifejezés a tömeggyilkos, de egy katonát sem így neveznek. akkor mondom azt, hogy nem rossz emberek, nem elsődleges céljuk, hogy másnak ártsanak. (csak azért, mert feldobsz egy példát, ahol kivégeztek pár/sok embert (amit ugye az a fénykép is katalizált), ez még nem változik meg.)

bvb - 2019. 11. 12. 12:07

Amúgy szerintem Rick már szóba került a FTWD-ben. Volt a helikopteres csajos rész, valami értékeset szállított, kérdezték is a végén tőle rádión hogy a szállítmány rendben van-e.

winnie - 2019. 11. 12. 12:09

ezeket szerintem érdemes kacsintásoknak kezelni, bedobott ötleteknek, nem valami komoly elentőségűnek. még, ha lesz is jelentősége, csak valami halvány utalás szintjén.

dexike3 - 2019. 11. 12. 12:44

én sem hiszem, hogy az Rick lett volna, szerintem több idő telt el azóta a FTWD-ben is. a nem hivatalos timeline szerint is kb. 1 év van Rick eltűnése és a helikopteres rész között.

szerintem bemutatták, hogy Rick döntése és hadviselése mivel járt. morálisan lehet ítélkezni, de napjaink hadviselésében az elit kommandósok és a zsoldosok is végrehajtanák a parancsot, ha egy civil falut kellene kiirtani. és még csak “vakon” parancsot végrehajtónak sem feltétlenül kell lenni, lsd. kurdok.

Quantumleap - 2019. 11. 12. 16:37

dexike3: Szerintem a FTWD-ben időben kb. most járhatunk ott, amikor Ricket elvitték, pluszminusz 1 vagy 2 hónap.

Nézőke - 2019. 11. 12. 23:30

most kövezzetek meg,de a Daryl fa mögötti jelenet elég jó lett, nem mintha izgultam volna,mert hát plot armor lvl 10000,de jól meg volt rendezve.

Áruljatok el valamit. Béta egy suttogó segéderőt ölt meg,hogy Negant tőrbe csalja : ez azért számít valamit, mert eleddig csak Alfa ölhetett saját embert, nem?

Már csak meg kéne tudnia valahogy…

A Eugene szál elég nagy sutaság, már én éreztem kínosan magam,hátha kimondja “I love you..”..de aztán mégsem hálistennek.

irgum76 - 2019. 11. 13. 07:40

Nézőke:

szerintem a suttogók kiszédelegtek a szituációból
egyedül Neganre húzták rá a zombikat

Nézőke - 2019. 11. 13. 08:42

irgum: visszanéztem. Egyértelműen suttogót ölt meg, még nyílvesszők is vannak a hátán.
Tette mindezt,hogy ne legyen Negan körül,aki segítene.

De egyrészt odaveszett egy értékes ember, másrészt egy halom nyíl,stb. Tiszta pazarlás,nem?

A következőkben meg ha jól számoltam 7 vagy ennél több zombi veszi körbe Negant, nincs kiút,de megússza.

Abba belegondoltak a készítők,hogy kb 10 év telt el, némelyik hulla ennyi ideje,de mondjuk legalább 4-5 éve rója a köröket,tehát már régen az összes hús lerohadt volna ezekről?

winnie - 2019. 11. 13. 08:49

nyilván nem gondolnak bele:) már a 3. évadban szó volt arról, hogy a rothadást követik a maszkokkal, aki meg szétrohadt, az nem mászkál, de vannak olyanok, akik mászkálnak.

(mondjuk ez olyan dolog, ami teljesen lényegtelen, nem változtat semmin, technikai dolog, amin túl kell léni, mert egyrészt senki sem akad fenn azon a sorozatban, hogy negan hasonlít a supernaturalös színészre, másrészt lehet, hogy a zombiság rothadásmentesíti a húst – nem tudhatjuk, hiszen a valóságban nincsenek zombik sem.)

dexike3 - 2019. 11. 13. 09:39

@Quantumleap:
ahogy utaltam rá a nem hivatalos timeline szerint (!). ott a 900+ napnál járnak az FTWD-ben és Rick eltűnése pedig az 1200. nap körül történik:
https://i.redd.it/o37x0qrscsk31.png

RapperFeri - 2019. 11. 13. 09:55

Hát nem tudom.. Valóban elég lightosak a részek, viszont azért Szidiknek illene már észbe kapnia és hogy nem véletlen van az a sok beteg, hanem a fertőzött víz miatt.. A mellete levő karakter meg csak azért van hogy ne legyen az hogy túl kevés a szereplő.. Bár arról a doki helyettes komáról sokszor azt nézem ki hogy langyi 🤣😂
Carol és Daryl igazából a kezdés óta szép pár ha úgy nézzük.. Carol és a “király” között nem tudom hogy miért romlott meg a kapcsolat, de esélyes hogy a “fiúk” halála miatt romlott meg ez az egész kapcsolat..
Egyébként elgondolkoztam már nagyon régóta ezen a dolgon hogy Rick vajon hova tűnt?? Mert játékok meg különféle dísztárgyak promozták Darylt és Ricket az átlagosnál jobban és hát tudtommal Rick nem halt meg csak komába van és a kukás banda vezetője aki rá volt gerjedve az vitette el magával helikopterrel.. Ez oké, de hova és miért és meddig?? Nagyon látnám már Rick visszatérését.. Negan meg ha nem csak infókat akar a Suttogóktól hanem el is árulni Alexandriát azok után hogy életben hagyták meg megosztották vele a kaját és menedéket, akkor viszont remélem Negan lesz az aki következőre kiesik a sorozatban.. Bírom a felvágós, beszólogatós fajtáját de már kezdtem örülni hogy az a kis (8 ev) fogva tartás újra jó emberré tette.. Majd meglátjuk mi lesz ebből 😁

winnie - 2019. 11. 13. 09:57

“Ez oké, de hova és miért és meddig??”

ez majd kiderül a filmekből, de ugye már hat éve annak, hogy eltűnt, és a logika szerint meghalt, hiszen egyébként visszatért volna a lányához. vagy él és nem akar senkit elvezetni hozzá.

lacika - 2019. 11. 13. 11:06

Szerintem aki kiengedte Negant azzal a feltétellel tette, hogy menjen is ölje meg Alfát. Ő pedig ügyes legény, hát így tesz. Vagy nem. :)

Mate4182 - 2019. 11. 13. 12:39

ez lehet tok baromsag de nekem valami olyasmi remlik hogy amikor elvittek Ricket akkor az volt a lenyeg hogy nem terhet vissza, hogy valami nagynak less a reszese amivel hosszutavon a sajat csaladjat is segiti de ezert le kell mondania arrol hogy visszater.
fingom nincs miert remlik vagy honnan, de erosen emlekszem

az epizodrol:

egy pillanatra se hiszem hogy Negan atallna, biztos vagyok benne hogy belulrol veri szet (remelem egy uj luciellevel) az egesz bandat :D
less itt meg Negan-Deryl moneyshot …

amugy fear the walking deadben is voltak eves ugrasok, nem hiszem hogy ok meg cask ott tartananak amikor Rick eltunt. vagy a franc se tudja mar :D

jerrycomovie - 2019. 11. 13. 12:43

Rick azért nem tért vissza hat év alatt, mert nagyon messzire vitték és a helikopter már nincs a közelében. Biztos olyan tré vagy messzi helyen van, hogy egyszerűen még nem ért vissza. Lehet, hogy a három nagyfilm a haza/visszaútját meséli el és kb. akkor kapcsolódik majd a sorozatba, amikor azt is lezárnák. Ki tudja?
De az biztos, ha Rick él valahol, akkor egyetlen oka lehet, hogy ne jöjjön vissza: Ha elveszítette az emlékeit, köztük azt is, hogy van egy lánya. (Azt most nem számolom bele, hogy esetleg a három, tervezett mozifilm végén meghal.) Talán amnéziás lett a robbanás során, de még akkor is benne van a pakliban, hogy ahova viszik, ott valaki infót csepegtet neki arról, hogy ki ő és honnan került oda.
Ha valaha vége lesz a három filmnek és a sorozatnak, csak úgy érdemes lezárni – mivel úgy tűnik, egyszerűen valódi pozitív befejezés nem nagyon lehetséges (pl. elmúlik a zombikór, vagy kitalálnak rá egy vakcinát) -, hogy Rick visszaérkezik a lányához és Darylhez, hogy azután egy nagy, könnyes ölelkezésben találkozzanak és azután elköszönjük tőlük.
Béta szerintem azt a suttogót nyírta ki Negan mellett, aki kajával kínálta meg korábban. Ahogy valaki említette, így biztos nem fog segíteni Negan-nek.

Nézőke - 2019. 11. 13. 13:13

..sosem éltem még zombis világban,de max 500 kmt tudna repülni a kopter és akkor elfogyaszott egy valag üzemanyagot Rickért,de tegyük fel.
A lánya tényleg elég nagy mágnes lehetne,tehát azért bármilyen zombigátakon is kell kell átjutni,azért ekkora távolságot legfeljebb egy év alatt lehetne araszolva megtenni, napi 1,5 km megtételével (Suttogó módszer)

Valószínűbb,hogy nem tud kijutni, a “nagyobb jó érdekében ne lásd viszont a lányod”, azért az elég nagy bullshit lenne akkor,amikor csak a lányod maradt neked…

Tejberizs - 2019. 11. 13. 15:29

Nézőke:

Az El Caminot is,(a klasszikus úton haladva)ami 800 km,le lehet gyalogolni 3 hónap alatt,tapasztalt túrázóknak még kevesebb alatt.Igaz,Ricknek nehezített terepen kéne jönnie a járkálók miatt,azért én se hiszem,hogy több idő lenne visszajönnie,mint egy év.
Meg aztán,kérem szépen,Rick Grimesról van szó!
Aki ha nincs barát mellette,barátkozik,ha kötél kell egy fára,befonja egy zombi haját,és azon mászik fel,ha nincs gyógyszer,lop,rabol,vagy felmegy érte Alaszkába szánkóval.Nem hiszem,hogy még akár egy óceán közé és a családja közé tudna állni.
Kijön ő bárhonnan,furfanggal,erővel,vagy türelemmel,de Rick Grimest nem lehet csak úgy bezárni.
Ezért már én is türelmetlenül várom,hogy kiderüljön minden vele kapcsolatban.

A 10×6-hoz annyi hozzáfűznivalóm van,hogy Negan egy időzített bomba…és nagyon tetszettek a jelenetei.

Eugene - 2019. 11. 13. 15:58

Mondjuk Eugene rádiózása az ismeretlen nővel még érdekes lehet…

winnie - 2019. 11. 13. 16:20

Továbbra sem érzem érdekesnek, mert mit ad nekünk? Igazából semmit, hisz tudjuk, hogy vannak más emberek is, szóval infót nem. A rádiózás csak mézesmadzag a találkozás előtt, de a lêenyeg az lesz, a személyes találkozás, ilyen szempontból csak töltelék minden más “jön, jön, nemsokára, talán februárban” felvezetés.

irgum76 - 2019. 11. 13. 16:40

Morgen átszelte majdnem az egész kontinenst 1 év alatt
zombik ide vagy oda

Mate4182 - 2019. 11. 13. 16:50

irgum76 +1 akarcsak Dwight

amugy ennek a radiozasnak akkor lenne sulya ha valahogy kiderulne hogy a FTWD karakterekkel veszik fel a kontaktot, de szemeelyes talakozo nincs (ott megszunne az ertelme a 2 kulon sorozatnak)

Sasfioka - 2019. 11. 13. 20:55

A negan jelentben nem az a kérdés, hogy miert olte meg béta a suttogót, hanem az, hogy amig ott beszelgettek hangosan, a járkálók miért nem támadták meg negant? Ez így elég béna volt és logikátlan.

Sheen - 2019. 11. 14. 14:46

Nem hangosan beszélgettek hanem szinte suttogva, plusz nem az az egy suttogó volt velük akit Beta leszúrt hanem több, akik folyamatosan körözgettek körülöttük. Azok Beta vezényszavára hátraarcot csináltak és Betaval együtt elvonultak Negan közeléből, akit ekkor el is kezdtek támadni a zombik. Én legalábbis így láttam, emiatt nem éreztem logikai hibának.

Nézőke - 2019. 11. 14. 15:56

..mondjuk mi történne,ha “Shit” helyett elkezdene futni a körbezáródó gyűrűből Negan mester?

Azért ezt még nem lépték meg az írók,hogy futó zombik legyenek, bár teleportálók mindig vannak.

irgum76 - 2019. 11. 14. 17:07

minek futna?
lezúzta iket geccbe

-t- - 2019. 11. 14. 19:09

Negan tudhatja hogy Alfa titkolja hogy Lydia él?

Jimmy Two Times - 2019. 11. 14. 22:52

mar az hulyeseg hogy a jarkalok azert nem tamadjak meg a suttogokat mert azok bormaszkot hordanak. semmi bellel vagy akar csak verrel bekenes. meg daryl is kent most magara, de ha valaki felrantja a borpofat mar rogton vedve van.

Emanci Pál - 2019. 11. 15. 17:12

Kívülről a járkálók sem véresek, gondolom elég a szag, a “mozgáskultúra” és a zombi jellegű külső jegyek, hogy ne támadjanak automatikusan.
Velük inkább az a baj, hogy a veszélyességük úgy változik, mint az időjárás, egyszer végtelenül könnyű őket kaszabolni, egyszer meg igazi kihívás, ez sokszor csak attól függ, hogy a történetben éppen hogyan hatásos bemutatni őket. A készítők egyszer egy ülésen leegyeztethetnék, hogy 10 (vagy akár csak 6-8) év alatt mennyit rohad egy élőhalott és milyen vehemens úgy általában.

irgum76 - 2019. 11. 17. 10:50

10×07

kíváncsi leszek a kritikára…
én a végén nagyon nem értem min vesztek össze
mindketten ugyanarra a székre akartak leülni??? :)

winnie - 2019. 11. 17. 10:58

ez pont rímelt arra, amit korábban leírtam a történetszálakról, és a semmiből előszedett új karakterekről, konrétan szerintem ez lesz a legrövidebb kritikám:) ezek után lehet találgatni, hogy mi érdekes lesz a fináléban, és utána lehet versenyezni, ki hány mondatban tudja leírni, hogy mi történt ebben a 8 részben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz