login |

16 hozzászólás Ne habozz!

Nézőke - 2019. 11. 14. 15:54

szerintem ez már két részre előre jeleneteket is tartalmaz.
Pl. Carol visszaviszi a lányt túszcsere-alapnak, mert az amúgy se érzi magát jól most már Hillben, vagy elviszi Hilltoptól Oceanside-ra, hogy ne itt lebzseljenek a Suttogók.

+ Carol is elkapja a betegséget

ez két részre való anyag

dexike3 - 2019. 11. 14. 20:35

a halott a nevesített random nagyi lesz. Sidiq bekattan tőle és bjba sodorja magát és/vagy másokat.
+Nézőke verziója
annyi, hogyha kiderülne Lydia életben van, szerintem annyi lenne Alpha-nak és Beta vagy Negan lehetne a vezér.
bár lehet Negan is erre utazik, mivel tudja mi van Lydiával.

Semmi - 2019. 11. 15. 12:32

Csak nekem egyértelmű hogy Negan mit is csinál a suttogoknál? Meg akarja ölni Alphát.
Szerintem Carol meg azért viszi magával Lydiát, mert a csajszi tudja merre szoktak mászkálni a suttogók, ő is Alphát keresi, el akrja vonni a figyelmét Lydiával, hogy megölhesse.
Mert hát mégis milyen túsz csere lenne? Nem tudják hogy Negan a suttogokkal van, mas emberük meg nincs fogságban náluk.

winnie - 2019. 11. 15. 12:47

lehet, de miért akarná megölni?

Semmi - 2019. 11. 16. 11:36

Talán mert bizonyítani akar az Alexandriaiaknak hogy “megváltozott”
mivel véletlenül megölte a nőt aki rátámadt Lydiára, mindenki a fejét akart venni, hogy ő ugyanolyan mint volt, nem lehet benne bízni stb
kiszökött, átvágja Alphát, mert pontosan tudja mit kell mondani, hisz ő Negan.. aztán megöli, hogy ne tudja a többi community-t bántani.

Meg hát, csak meg kell nézni mi van a comicban.

winnie - 2019. 11. 16. 11:59

ha fejét akarták volna venni, megteszik, de csak a nő haverjait dúlta fel a dolog, az útonálló bandát, és még ők is tudták, hogy nem ő kezdeményezett.

arról nem is beszélve, hogy nem véletlenül nem akarják michonne-ék bántani alfát, carolt is ezért óvják tőle, hiszen ők szívhatnának emiatt, már akkor is, ha egyetlen ember életébe kerül a dolog. szóval azzal, hogy megöli őt, amit megtehetett volna már, nem sokat nyer alexandria. más lehet a célja.

és épp az a léenyeg, hogy az íróknak nem kell követniük semmit.

Semmi - 2019. 11. 16. 23:43

Daryl mondta Negannek ha jól emlékszem hogy a fejét akarják venni amiért megölt valakit.

Alpha és beta nélkül a suttogóknak nincs vezerük. Ha valaki erősebb, ravaszabb, és meg tudja ölni Alphat meg betát, egyszerre ő lesz a vezér. Ez a cél.

winnie - 2019. 11. 17. 00:32

igen, azoknak szúrta a szemét, akiknek az emberét megölte. a többiek nem néznek rá más szemmel, más kérdés, hogy alapból minimális a tetszési indexe.

a vezérkérdés kapcsán: az egyik oldalról, miért jó bárkinek is, ha egy csomó ismeretlen élére állítja magát, ezzel céltáblát kínálva egy belső bosszúnak, másrészt miért akarnának a suttogók egy idegent az élükön? olyasvalakit, aki nem is ismeri ezt az életmódot. ez alapból egy szekta, egy idegent nem fog igazán befogadni, max hosszabb folyamat következményeképp.

Semmi - 2019. 11. 17. 22:24

Szerintem a suttogók azt tisztelik akit erősnek hisznek.
Ha van nála erősebb ember, őt fogják tisztelni és követni. Mivel félnek Alphától. De ha valaki megöli, akkor attól fognak félni.
Mert nekik Alpha a legerősebb, és ha azt látják hogy van valaki aki képes volt felülkerekedni rajta és megölni a legerősebbet…

winnie - 2019. 11. 18. 07:01

mivel nem ismerjük őket, ezért maradni kell a szektás analógiánál. egy szekta egy embert, egy nézőpontot, egy hitet imád, követ. amint az eltűnik, nem fog más embert és más eszmét keresni. azt az EGY embert. egy gammát rohadtul nem érdekelne negan. ők nem valakit akarnak követni, hanem Egy Bizonyos Valakit. alfa nem a legerősebb, alfa csupán az alfa. és ha bárki jönne kívülről, akkor nincs arra garancia, hogy ő a legerősebb lenne.

Semmi - 2019. 11. 18. 16:33

szerintem ez kicsit hülyeség.
Alpha nem ad más lehetőséget a suttogóknak ezt pont Lydia mondta. Ha Alpha azt mondja valakinek hogy ölje meg a testvérét különben őt is megöli, meg kell ölnie.
Ha Alpha azt mondja hogy vigyázzon a hordára de ő rohadtul nem akar, meg kell tennie mert azt hiszik nincs más választásuk.

Amikor Neganbe futottak emberek , mint pl Rickék, akik ugyanúgy nem akartak megtenni amit Negan mond, de nem volt más választásuk ha élni akarnak. Negant “likvidálták és máris átáltak az emberek.

A suttogók egyáltalán nem egy szekta. Ők csak egy csoport, akik követik Alphát mert azt hiszik ő meg tudja őket védeni.

winnie - 2019. 11. 18. 16:51

de én is ezt mondom, hogy ők az emberre hallgatnak, az aflára. bárki másra nem hallgatnának, ahhoz idő kéne, és sem részükről, sem negan részéről nem lenne igény ilyen ingatag lábakon álló közösséget ltrehozni. ergó negan nem tudna az élükre állni, még akkor sem, ha a falkamentalitás révén ő lenne az új alfa.

a suttogók nem szekta, de minden egyes tettük, cselekedtük, a gondolkodásmódjuk analóg egy szektatagéval. ezért jó az analógia. a szektatagok is egy messiásnak vélt illetőt követnek vakon, a beléjük plántált meggyőződés alapján – és mind ők, mind a szektások a külső szemlélőnek inkább hatnak röhejesnek, és érthetetlennek.

“Negant “likvidálták és máris átáltak az emberek.”

mert ők nem szektások voltak, ők kényszerből voltak negannel, nem valami metafizikai dolog miatt. és nem álltak át, hanem lehetőséget kaptak egy békés, négy falak közti életre, amivel voltak, akik éltek is – jobb híján. mert teljesen racionális dolog a biztonságot választani azok után, hogy valakinek a szolgái voltak. a suttogók gondolkodásába eleve nem férne bele ilyesmi.

Semmi - 2019. 11. 19. 22:43

A suttogóknal is vannak olyanok akik kényszerből vannak ott, nem tudnak elmenni mert megölné őket Alpha.

És ha Negan megöli Alphat, valaki meg Betat, akkor nincs vezető, nem tud működni az egész, nem ez lenne a cél? Dehogynem .
Mert vagy szetszelednek vagy kénytelenek lesznek Neganre hallgatni. Hisz vezető nélkül nincsenek. Nem működnek.

winnie - 2019. 11. 20. 05:18

“Hisz vezető nélkül nincsenek. Nem működnek.”

Pont, mint egy szekta.

A suttogók, mivel elég nagy területen vannak, bármikor leléphetnek, plusz elvegyülnek a zombik között, és sosem vennék észre őket, ha valaki elcsatangol. Pár kitelepített őrszemet sosem kapnának el. Eleve nem lehet ennyi embert számon tartani, ne hidd, hogy névsorolvasást tartanak, főleg, hogy nincsenek is neveik, ahogy mondták. Aki marad, marad, aki elmegy, elmegy. És mivel nem hallgatnának semmi kívülről jötte, pl. Neganra, ha ő megölné Alfát, akkor a többiek ledobnák a maszkot és elmennének valahova lakni, vagy páran összeverődve vándorolni.

Semmi - 2019. 11. 20. 12:03

igen és épp ez lenne a cél, hogy eldobják a maszkot és lelépjenek, mert akkor nem jelentenek fenyegetést.
Sőt igazából Alpha jelent fenyegetést mert ő parancsolgat ott hogy mérgezzék már meg a vizet stb.
Szóval épp ezért lenne logikus kiiktatni Alphát.

winnie - 2019. 11. 20. 12:14

és ezzel akkor vissza kanyarodunk az első kérdésemre pár kommenttel feljebb: mi érdeke lenne negannek egy olyan ember kiiktatása, akivel nem találkozott, akit nem ismer, aki semmi rosszat nem csinált neki?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz