login |

Britannia 2. évad karakterei

2019. 11. 14. 18:20 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kampány,

Múlt héten befutott az ókori fantasy 2. évadja, ami itthon is világpremier volt, és amihez feliratos meg hosszú előzetes is van már. Viszont a tovább mögötti galériában látható promóképek nem annyira tipikusak.

Tőlünk nem lesz írás róla, szóval, ha valaki írna vendégkritikát, annak megköszönjük. Ha pedig senki, akkor itt ki lehet beszélni a szezont, hátha már ledarálta valaki. Addig is itt az S1-es kritika és egy friss olvasói komment:

Lenyomtam a második évad első részét, hát ez valami orgiaisztikusan orgazmikus volt. Már az első évad hajazott egy lsd tripre, de a második évad ezzel a kezdettel, a végigszóló 60-as évekbeli zenével, a megannyi túlhúzott badass karakterrel, eszméletlen volt. A történetet, hátteret majdnem le kell tojni, ez egy guilty pleasure sorozat, de nem úgy, mint a többi, ebbe bele lehet zúgni.

7 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2019. 11. 14. 18:27

szerintem több, mint egy szimpla guilty pleasure. csomószor úgy érzem, mintha jelenkori sorozatot néznék. egyébként all time favourite jelenet a római begombázós!

Caligvla - 2019. 11. 14. 20:09

A második évad szerintem lényegesen jobb mint az első és valóban túllépett a guilty pleasure szinten. A végére sajnos egy kicsit széteső lett a sok történetszál miatt, de az évad fő konfliktusát szépen lezárták. Egyetlen igazi bajom, hogy viszonylag sokat foglalkoztak a végzet lándzsájával (vagy mi a magyar neve) úgy, hogy a történetszál ebben az évadban teljesen lógva maradt és egyáltalán semmilyen módon nem kötődött közvetlenül a fő történésekhez. Meg az sem világos, hogy a sok barbár istenség harcába hogyan illik majd a keresztény vonal. Történelmi szempontból mondjuk rendben van, hiszen pont ebben az időben jelent meg a keresztény szekta Rómában és kezdett terjedni a birodalomban. Egyébként pedig begombázott légió rules.

heidfeld - 2019. 11. 14. 20:12

Még egy rész van. 2×06 mehet is heti legjobbnak, pedig még vannak epizódok, nem is kevés.
Év jelenete volt ez a kibukott druida feltámasztás.:D
Még a bolognese kutyánk is “megtámadott”, ahogy a földön gurultam a nevetéstől..
Nekem kicsit sok a belharc, hókusz-pókusz, de tájak, fényképezés, színészek nagyon rendben vannak.
És a rómaiakról bármit megnéznék4
Remélem, nem hárul rám, hogy írjak róla, de ez a 2×06, akár külön írást érdemelne! ritka a 20/10…

Geza Kovacs - 2019. 11. 15. 00:49

Az első évadot nagyon utáltam, totál zagyva volt. És mérges is voltam rá, hogy így tönkretettek egy jó kis történelmi sorozatot.

De a második évad teljesen tárgyilagosan szuper. Furcsa ez is, de itt van történet, követhető, van eleje, van vége mindig, és igen-igen jól meg lett csinálva. Aki látta az első évadot, mindenképp nézze meg. (Mondjuk aki nem ismeri a sorozatot, annak nem merem ajánlani az 1. évadot, pedig itt nagyon kell a folytatáshoz sajnos.)

Röviden talán annyi a különbség, hogy az első évad – a fentiek szerint – tényleg egy LSD trip végig, a második meg egy jól kidolgozott, történelmi keretek közé oltott fantasy.

morty - 2019. 11. 17. 15:59

Köszi az emlékeztetőt, hbo go-n futottam bele az első évadba anno és gyorsan leszaladt a dolog, valahogy van benne egy kis Rome nosztalgia faktor de persze azért sajnos minőségben nem áll olyan közel hozzá, de abszolúte fogyasztható. Kissé már megkoptak az emlékek de berakom talonba a második évadot, uborkaszezonra vagy a téli szünetre.

Python - 2019. 12. 16. 02:59

Így 5 rész után azt kell mondanom, hogy sokkal jobb lett, mint az első évad egésze volt! ;) :)

solymosgyu - 2020. 02. 15. 10:17

Hol lehet megnézni szinkronosan? a 4. részt rosszul töltték fel. a cripcwathingon sok a reklám.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz