login |

Pilot: Dollface

2019. 11. 15. 21:47 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mire jók a jó barátok!? A boldogsághoz ugye szükség van rájuk, és a Hulu új sorozata is valami ilyesmire jut így két rész alatt.

A történet Dollface-ről szól – az a pasija hívja így, aki épp “i don’t love you anymore”-módra szakít vele. A nő ekkor ismeri fel, hogy a kapcsolata 5 éve alatt mennyire elhanyagolta a barátait, azokat akikre most támaszkodhatna. Meg persze más problémáira is rádöbbeni.

Ennek az alaphelyzetnek a felvázolásáról, és pár felmerülő gond megoldásáról szól az első két rész. Mondhatnám, hogy mennyire nehéz felmelegíteni egy barátságot a sorozat világában, de ebbe valami iszonyat felületesen megy bele a Dollface. Részemről a mélység totálisan hiányzik, pedig amit felvet a sorozat, az valós dolog.

Igazából nem tudom, hogy a Dollface mi is akar lenni. Már amellett, hogy “csajos”, igazi női sorozat. Nem az új Sex and The City, annál sokkal kevésbé bevállalósabb, és látszólag – minden álomvilágos jelenet ellenére – akarnak bele tenni igazi érzelmeket is.

Tényleg, ezt még nem is mondtam: néhol olyan a komédia, mint a Man Seeking Woman. Felmerül valami probléma, például két barát összeveszik, és ezt teljesen vizuálisan, közöttük megnyíló szakadékkal érzékelteti a Dollface. És több ilyen is van. Nem elszállt, ne értsetek félre, csak használ pár érdekes vizuális megoldást.

Ami nekem a legkevésbé tetszett benne, az a játszmázás és képmutatás. Értem, hogy mindenki csinálja, de így annyira… tipikus csajsorozat lett belőle. Női készítője van a Dollface-nek, szóval ez a valóság, rendben, de számomra ettől még klisésnek, erőltetett konfliktusnak tűnt a játszmázás az 1×02-ben, ami már most elrettentett.

Avagy hiába van itt Kat Dennings, vagy a – végül csak eszembe jutott mire hasonlít! – Younger-hangulat, ez simán csak 6/10. Viszont szívesen vennénk kommentet (vagy vendégírást) női szemszögből, mert lehet, hogy másképp látnánk bizonyos dolgokat.

5 hozzászólás Ne habozz!

dukyka - 2019. 11. 15. 22:21

“Avagy hiába Kat Dennings”

Az első rész alapján a leggyengébb eleme a sorozatnak. Meglepően rossz, egy pillanatát nem hittem el. Azt éreztem, hogyha nem ő lenne a főszereplő, akkor lehet, hogy folytatnám. Bár valószínűleg akkor sem nézném sokkal tovább, mert tényleg nem volt benne semmi mélység, eredetiség.

Balázs - 2019. 11. 16. 10:26

Ledaráltam az évadot, összességében nekem nagyon bejön az efféle humor. (kicsit a Scrubs ugrott be mikor JD elgondolkozott és utána jöttek fura/szürreális jelentek)

A vendégszereplők se semmik: Margot Robbie, Tia Carrere, Macaulay Culkin

Syracuse - 2019. 12. 06. 18:00

“Felmerül valami probléma, például két barát összeveszik, és ezt teljesen vizuálisan, közöttük megnyíló szakadékkal érzékelteti a Dollface. És több ilyen is van. Nem elszállt, ne értsetek félre, csak használ pár érdekes vizuális megoldást.”

Ezt inkább felesleges szájbarágásnak, a néző hülyére vevésének mondanám.

winnie - 2022. 07. 04. 10:58

elkezdtem. marha jó. pont. végre itthon is a disney+-on.

winnie - 2022. 07. 04. 11:00

“Ezt inkább felesleges szájbarágásnak, a néző hülyére vevésének mondanám.”

ööö, nem. ezt úgy mondják, hogy poén. mint a man seeking woman (ahol a randira a pasihoz konkrétan egy ronda troll érkezett meg), ez a sorozat is él ilyen fantáziajelenetekkel és eltúlzott poénokkal. ebben nincs hülyére vevés, egyszerűen csak marha vicces látni azt, hogy mit gondol a főhős.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz