login |

Survivor – 39×08-09: The game begins

2019. 11. 15. 20:15 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Hát, ööö, izé. Ilyen sem volt még. Kinek mennyi ideje van?

Csütörtök reggel már sejtettem, hogy valami “nem stimmel”, mert szokásától eltérően a Survivor trendingelt Twitter-en (ezentúl kerülni fogom megnézés előtt!), és véletlenül még egy keresztnevet is megpillantottam, ami gyanús volt, és rögtön agyalni kezdtem, hogy mi a franc válthatta ki ezt? Nyilván nem a merge. Akkor egy ritka nagy blindside?

Ez a dupla rész elég komoly indulatokat keltett a játékban és a játékon kívül, és bizonyos dolgait nem is nagyon fogom szétcincálni, mert akkor kisregényt írnék, de ettől még nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki miképp látta (itthonról) azt, ami történt. Ahány ember, annyiféleképp csapódhat le a dupla rész, bár gondolom, hogy a többség szimpátiája egy adott iránya tendál. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Kellee esett ki.

És Jamal esett ki.

Tényleg túl nagy rabbit hole lenne számomra belemenni a történések mélyébe és következtetéseket levonni, főleg, hogy én szokás szerint (naivan?) biztos vagyok abban, hogy senki nem akart rosszat, csak volt, akiből a valós énje, másból pedig a játékos énje bukott ki, és attól függően, hogy melyik dominált, úgy hozott döntéseket. Ráadásul korlátozott mennyiségű információ alapján, ami nagyon fontos.

De az biztos, hogy rég néztem úgy Survivor-t, hogy ennyi érzelem tombolt bennem (pozitív és negatív egyaránt), nem semmi felkavaró pillanatok voltak benne, és volt olyan pont is, amikor konkrétan meg kellett állítanom, mert tényleg megdöbbentett az események alakulása. Mondjuk úgy, hogy a felvezetés után nagyon nem abba az irányba fordult a “sztori”, amire számítottam. Ami elég WTF volt, de ez a Survivor.

Alapvetően elég komoly témák kerültek elő, amiket ki így, ki úgy kezelt, illetve reagált rájuk, számomra az egészben az volt a legérdekesebb (fura leírni ezt a szót), hogy a saját szemembe magukon a karaktereken mindez nem ejtett stigmát, nem érzem, hogy mostantól X-et vagy Y-t képtelen lennék elviselni a képernyőn. (Uhh, a készítők viszont elkezdhettek cidrizni, hogy ne olyan nyerjen, akit “elsöpörne a népharag”.)

Ha már készítők, nagyon durva (túl durva?), hogy pont most bukik ki ennyiféle aktuális tematika. Ez egy ilyen csapat? Vagy totál véletlen? Vagy rá akartak/tudtak erre segíteni? Ha ebből a Survivor, vagyis maga a produkció teljesen pozitívan jönne ki, akkor bundagyanúsnak is lehetne vélni, de nem hiszem, hogy ők ezzel akkorát nyernének. Hírverés van, de biztos, hogy olyanok is lesznek, akik kiszállnak.

A nagy kérdés, hogy miképp kell kezelnünk ezt a részt? Szuper jó volt? Vállalhatatlanul rossz? A készítők munkájától lesz olyan, amilyen egy rész, vagy attól, amit a játékosok “produkálnak”? Nem tudom, ezt a kettőt mennyire lehet elválasztani, de attól, hogy mondjuk valakinek nem tetszik, ami történik, az egyben azt is kéne, hogy jelentse, hogy a rész nem lehet jó?

Mi is volt még benne? Volt itt szó underground game-ről, meg trust/deception-ről, idolokat találtak (és estek ki vele, illetve játszottak ki), többször is lebontották a 4. falat a visszaemlékező, bizonyíték snittekel, akadtak érdekes challenge-ek (öldöklő volt az erőfeszítés, amiből kétszer is Aaron jött ki győztesen), voltak ide-odacsapódó miniszövetségek

Jut eszembe, ha miniszövetségek. Tudom, hogy én kevés vagyok ehhez, mert nagyon nem maradnak meg bennem a dolgok múlt hétről, de fogalmam nem volt, hogy mik voltak az eredeti, és mik voltak a swap utáni törzshatárok – a merge utáni kavarást sokkal jobban tudtam volna követni, ha ilyesmit vágtam volna.

Na, sikerült mindenféle konkrétum nélkül írnom, de azt azért sajnáltam, hogy Kellee kiesett (és milyen gyenge tribal-ön!) – főleg két idollal a zsebében. És Janet-nek is szurkoltam, hogy ne idolozzon. Utána meg Jamal-nak, hogy ne ő essen ki, de hát egyik sem jött össze, van ilyen.

ui: amíg meg nem jelentek a tribal-ön, totál elfelejtettem, hogy itt vannak Sandra-ék, ami elég beszédes az Island of The Idols megítélése kapcsán részemről. Az pedig, amit Jamal “kapott” leckeként elég… fura volt. Nagyjából pff-kategória.

 

20 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2019. 11. 15. 23:47

Hát nem tudom, nekem nagyon fura volt ez a rész, mintha nem is Survivort néznék. Nekem azért jobban tetszene, ha a játékról szólna, nem ilyen épp aktuális témákra gyúrnának rá, mert már nem először jön ilyesmi elő. Én nem állnék senkinek sem a pártjára, úgy jött le, hogy Dannek hiányzott a felesége, emiatt talán fel sem fogta, hogy rendszeresen itt-ott megérintette a lányokat, vagy éjjel álmában átkarolta őket, ami Kellee-t láthatóan nagyon zavarta, Missyt nem annyira, Elizabethet meg egyáltalán nem, így ő meg felhasználta ezt a játékához, jól van. Én azért erre biztosan nem szenteltem volna ennyire rengeteg időt, főleg, hogy a kiszavazásra sem volt hatással. Ha olyan durva lett volna a dolog, úgyis közbeavatkoztak volna a producerek, figyelmeztetik Dant vagy kiveszik a játékból, de szerintem itt erről szó sem volt.

És hát emiatt alig maradt idő a szigetre, valóban egy nulla volt az a rész, Jamal meg azzal az üres papírfecnivel nem hiszem, hogy bármi előnyt kapott volna. Elég erőltetett volt ez a sztori is, hogy kézzel le kellett másolnia a legacy idol szövegét és továbbadnia:) Szóval szegény valszeg ennek köszönhette a kiesését, meg hogy mert játszani. Kellee is végső soron. Noura hogy beégette az elején:)

Én ezt már komolyan csak úgy nézem, de lélekben már a 40. évadra készülök, majd a profik megmutatják milyen is az oldschool Survivor? Vagy ha minden bokorban valami előny vagy idol van, akkor nekik is ilyen csapongó, random lesz a játékuk? Ha ott is el lesz, hogy ki a nagyobb threat, akkor Sandra, Rob és Parv lesz az első 3 kieső?:)

Dylan - 2019. 11. 16. 22:41

Jamal kiesése tökéletesen összefoglalja mi a gond ezzel az idei csavarral. Nem Rob vagy Sandra személye, vagy hogy tanácsokat osztanak, hanem az hogy ezekkel az előnyökkel, hátrányokkal, “tedd meg ha mered” húzásokkal belekényszerítenek játékosokat bizonyos helyzetekbe, szituációkba, ahonnan ki lehet jönni jól, és borzasztó szarul is (pl Jamal akinél gőzöm sincs ebből hogy kovácsolhatott volna előnyt…).

Szóval ez gond ezzel az évaddal, jó játékosok, de kényszerített kockázatok, karakteridegen helyzetek, csupán azért mert a két spílernek (majdnem) senki sem mer nemet mondani.

Az meg hogy senki sem azzal állít vissza hogy Wááá képzeljétek kik az idol-ok… és hogy még egymás között sem beszélik meg a játékosok akik ott jártak… a production újabb beavatkozása a játékmenetbe, meg 99% hogy ki van adva hogy ködösíteni kell, még ha taktikailag nem is helyes.

dragon1986 - 2019. 11. 17. 11:04

2 idollal hazamenni olyan mint ha szívmutetre várni úgy hogy van 2 szív ami jó lenne neked, de azért vársz, vártál és meghaltál :) Nincs olyan hogy 100% magabiztosság csak 99.99% mint a baktérium ölőszereknél ezért ha úgyis van egy a 0.01% miatt én használtam volna az idolt.

Thomas - 2019. 11. 17. 11:06

Főleg úgy, hogy nyugodtan kijátszhatná, majd utána mindig újra és újra megkereshetné, mint ahogy páran meg is tették már.

quatro quatro - 2019. 11. 17. 17:43

Huh érdekes rész volt. Janetet sajnáltam összességében, mert tök érthető volt miért akarta kiszavazni Dant aki a szövetségese volt, okosan hallgatott mélyen a második kiszavazáson Elizabeth.
A lógó fecnit viszont nem értem több szempontból is és az évadba végül is illeszkedik de a játék történelmébe sem. Ami miatt tetszik az évad: nincs jutalom kockázat nélkül, ha belemész az Idols játékba és szavazatot veszíthetsz szerintem elég nagy a súlya és ez szerintem jó. Cserébe viszont megint szinte minden bokorra jut egy immunity idol és megint nem jó és ide illeszkedik Jamal sztorija is, soha senki nem szívott még azért, mert a szigeten talált valamit, csak nyert vagy végül hamis idol volt, de mindenki előnyhöz jutott eddig a pillanatig vele. Erre Jamalt megfosztják a szavazattól. Olyan “lecke” volt ez amiről a tankönyvben soha nem is volt szó.

És ha bármit írhatott volna a lapra, elvileg választhatott volna magának olyan immunity idolt amit szavazás után is alkalmazni lehet? Hiszen Sandráék azt mondták bármit választhat. Nekem ez a része nem volt tiszta.

dragon1986 - 2019. 11. 17. 23:21

quatro quatro – 2019. 11. 17. 17:43

És ha bármit írhatott volna a lapra, elvileg választhatott volna magának olyan immunity idolt amit szavazás után is alkalmazni lehet? Hiszen Sandráék azt mondták bármit választhat. Nekem ez a része nem volt tiszta.

Mivel szabotalnia kellett valakit, magának nem szerezhetett előnyt csak másnak mint átverés

Enzo - 2019. 11. 17. 23:32

39×08-09

Valóban elég vegyes érzés volt nézni ezt a duplarészt, valószínűleg tudatosan került egy estére, nem a merge, hanem inkább a két epizódon végigvonuló Touchy Dan-motívum miatt. A kiesőknek nem örülök, és a “magukon a karaktereken mindez nem ejtett stigmát” mondatra reagálva én azért egy picit csalódtam több emberben is. Persze azért nincs szó arról, hogy ne tudnám elviselni őket, csak nem volt szimpatikus húzás mondjuk Nourától, ahogy beárulta Kellee-t, vagy hogy Dean is rászavazott (pedig mekkora szívességgel tartozott neki), vagy éppen a hazudozás, amit Janetnek kellett felgöngyölítenie. Szerintem ő csak jót akart, ez illik is az ő “anyafigurájához”, és akkor a végén még ő kapja az ívet, hogy Elizabeth-ék nem is panaszkodtak neki, meg hogy ő biztos csak a saját játéka érdekében indította el a Dan-re szavazást (holott pont hogy nem is ez volt az eredeti terve)? Ugyanakkor látszott, hogy Dan-t is megviselte az egész, egy pillanatra azt hittem, hogy össze fognak veszi a tribalon, hogy Jeff miért erőlteti ezt a témát.

Nem az első, meg nem is a tizedik Survivor-évadom, de ilyet még soha nem láttam, hogy soundbite közben a producer megnyugtatja a játékost (vagyis ilyen biztos volt, de hogy ezt benne hagyják a kész verzióban, olyan nem nagyon), meg hogy kiírnak feliratokat, hogy történt egy megbeszélés külön-külön és közösen is, majd Dan kapott egy figyelmeztetést az ügy miatt… Magáról az egész témáról tényleg rengeteget lehetne beszélni és vitázni, de annyi biztos, hogy sem az elhallgatás/eltussolás, sem a túlzott megszégyenítés nem célravezető. Pedig először annyira egyszerűnek tűnt, a lányok kettesével megbeszélték, hogy Dan kb mindenkivel creepy, és szavazzuk már ki, még “negyedik fal-lebontós” háttérsnitteket is kaptunk. Eh, persze ez is egy érdekes téma, hogy egy ilyen, a játékon túlmutató ügy egyáltalán kell-e, hogy a játékstratégiába belekerüljön – lehetne úgy is gondolkodni, hogy ha ez elég “nagy dolog”, akkor azt más csatornán kell jelezni, ha meg nem, akkor ne keverjük a játékba bele…

Kellee-től megdöbbentő volt, hogy nem játszott ki idolt, pláne hogy kettőt is talált egy részen belül, a képernyő előtt szuggeráltam, hogy “játszd ki, ne legyél hülye”, de valahogy nem érezte magát eléggé veszélyben ahhoz, hogy megtegye. Ugyanakkor mégsem érzem, hogy ez úgy csapódna le a “történelemben”, mint anno James idollal a zsebében hazamenése (vagy akár rosszabbul, mivel kettő is volt nála), mert az egészet elhomályosította ez a tapizósdi. Jamal meg amennyire nem volt szimpatikus az elején, most egy kicsit azért megsajnáltam, nagyon okosakat szokott nyilatkozni tribal közben.

@posztreakció:
– Szerintem csak véletlen, hogy ennyi aktuális téma előkerül (múlt héten a women’s alliance és szexizmus, vagy a Jack-Jamal-durag eset), egyszerűen csak ezek pörögnek most a társadalomban is, és ez elkerülhetetlenül lecsapódik egy ilyen műsorban. (Jeff pedig valszeg tudatosan kérdez rá és hozza fel, de én ezt nem rónám fel hibaként.)
– Hú, a törzshatárok bennem se nagyon maradtak meg, csak úgy nagyjából.
– A szavazatvesztős kis fecnivel kapcsolatban még én is vacillálok, hogy még kreatívnak, vagy már szemétségnek számítsam-e… de azt az üres papírt Jamal jobban is felhasználhatta volna, mint ezzel a kamusztorival meg Dean-nek szülinapi ajándékként (WTF) nyilvánosan odaadással :D

Darabkák:
– For the record: Lumuwaku lett az egyesült törzsnév.
– Mindkét immunity challenge elég kemény volt, főleg az első lehetett marha kényelmetlen. Aaron-t vajon mikor veszik észre, mint fizikai threat?
– A második immunitynél tetszett a külön női és férfi nyertes ötlete. Noura a semmiből esett ki, pedig jól tartotta magát, aztán azt hittem, hogy Elizabeth az úszós múltjával behúzza, de végül Missyé lett a győzelem.
– Nem semmi, hogy Aaron meg Missy lapáttal meg bottal felszerelkezve ment idolért hajnalban :D
– Janet bezzeg habozás nélkül kijátszotta az idolt, neki meg pont nem kellett volna, mert Karishma és Jamal is több szavazatot kapott nála.

#hétidézetei (egy vicces, egy okos):
“You never try to play an underground game with Noura” :D /Jamal/

“You cannot achieve deception without trust first” /Karishma/

ja meg az is poén volt, amikor Jamal megkérdezte Robékat, hogy “akkor ti most itt vagytok évek óta, vagy hogy van ez?” :DD

Aurora - 2019. 11. 18. 13:17

Ez a dupla rész nagyon erős volt, és nem mindig jó szempontból.Amit Elizabeth és Missy eljátszottak Dan-nel és Janettel, attól felfordult a gyomrom. Elhiszem, hogy 1 millió dollárért megy a játék, de ez akkor is gusztustalan volt. Ez a téma nem játék, ezt eljátszani, túlzásba vinni, hamisan kijelenteni nem szabad. Egy játékban sem… És az ő hazudozásuk miatt Kellee teljesen valós és őszinte érzései majdnem úgy tűnhettek, hogy nem igaziak…

Elizabeth ki is mondta, hogy neki soha nem volt gondja Dannel. Azután Janetnek azt mondja, hogy ő is nagyon kényelmetlenül érzi magát. Aztán Dannak azt mondja nincs gond. És a végén még Janetet állítja be úgy, hogy túlreagálta, meg “I said some things just to get her off my back”.Eddig neki szorítottam, de ezzel marhára elvágta magát…

Láttátok, hogy Twitteren meg Instagramon többen is elnézést kértek az üggyel kapcsolatban? Missy meg Elizabeth, de Lauren és Aaron is. Jeff is nyilatkozott, mondta, hogy ők ugye közbeléptek, meg leültek beszélni a játékosokkal együtt is, egyesével is. Kb csak mosta kezeit, mert állítólag kapnak egy csomó rosszindulatú üzenetet, hogy azonnal ki kellett volna rakniuk Dant a játékból. Janet egy tündér, nagyon imádom, és nagyon sajnáltam ebben a részben. Remélem sokáig viszi!

Maga a játék:
Kellee hazamegy 2 idollal mint egy komplett idióta… Azok után, hogy az előző részben milyen zseniálisat húzott, ez meglepett… (meg az is, hogy Dean rá szavazott? Ha eljut a végéig, az utolsó tribal-on erre Kellee tuti rákérdez, azok után, hogy egy résszel előtte megmentette)
Jamalt nem sajnálom, ő az elejétől unszimpatikus volt.
Lauren logikáját nem mindig értem… Miért is szólt Missy-nek? És miért is velük szavazott ő is meg Tommy is? A block-a-vote esetnél még mennyire be voltak rágva rájuk…
Noura meg Karishma már igazán hazamehetnének, nagyon irritálnak :D
Aaron még nyer pár Immunity-t és amint nem nyer, azonnal kirakják… túl erős fizikailag.
Sandra és Rob lassan már non-factor… szerintem a készítők se tudják mihez kezdjenek velük…

Slushyberry - 2019. 11. 18. 18:01

Eléggé undorítónak tartom ami lezajlott, meg azt is, hogy valakik szerint ez teljesen okés, mert csak játék. De ez van, megosztó téma. Dan igazi arca meg tökéletesen látszódott Kellee kiszavazásakor.
Már csak abban reménykedek, hogy Janet megnyeri az egészet, de sajnos erre nincs túl sok esély.

pity - 2019. 11. 19. 20:12

Attól tartok arra gondolnak, hogy Dant ideális lesz elvinni magukkal a legjobb háromig. Ott ez miatt majd nem szavaznak rá.

Enzo - 2019. 11. 20. 12:10

Érdemes elolvasni a ma reggeli hírblokkban linkelt Jeff-interjúkat (ha csak az egyiket, akkor inkább ezt: https://ew.com/tv/2019/11/13/survivor-jeff-probst-island-of-the-idols-epsiode-kellee-dan/ ), ad némi plusz infót az egész témához. Elizabeth sajnos nálam is kiesett a pikszisből, egyre inkább úgy érzem. (Kellee meg igazán visszatérhetne későbbi évadban.)

Thomas - 2019. 11. 21. 12:18

“de azt az üres papírt Jamal jobban is felhasználhatta volna”
Hát ha már szavazni nem lehetett vele (nem lehetett? az lett volna a legkreatívabb felhasználás:), akkor szerintem a leghasznosabban úgy használhatta volna fel, ha ráírja, hogy “toilet” és odaerősíti a megfelelő helyre:)
Nem is értem, mit vártak Robék, az ilyen kamuzás, fake idolok, stb, általában utolsó elkeseredésből szoktak születni, hátha akkor nem szavazzák ki őket. Itt most egy ilyen gyanús sztorival csak még tovább rontott a helyzetén.

Enzo - 2019. 11. 21. 13:20

@Thomas: amúgy először én is azt hittem, hogy extra vote lesz :D de lehet tényleg be volt határolva, hogy mit (nem) csinálhat vele.

A reggeli hírblokkban kaptunk közleményeket (MGM) és elnézéskéréses tweeteket (Elizabeth, Missy +Lauren) a témában, köszi érte! :)
Ha valaki lemaradt: https://www.sorozatjunkie.hu/2019/11/21/hircsutortok-back-to-life-2-evad/ 13.pötty :D

quatro quatro - 2019. 11. 21. 14:00

Az is érdekes kérdés számomra, hogy meddig marad titokban, hogy valóban mi történik a szigeten. Az alapján bárkit busz alá lehetne dobni aki ott járt korábban. Pl meg lehetne mondani, hogy ott van Rob és Sandra szóval a többiek hazudtak, vagy rájátszani a sziget rejtelmére és mondjuk azt mondani játék volt, meg kellett keresni egy idolt de már nincs ott. Remélem valaki szépen lassan beépíti ezt a játékába, talán ez is segíthetett volna Jamalon, ha a szigetről elmondja mi is van ott, vagy blöfföl egy nagyot és másra pakolja a célkeresztet (és nem úgy ahogy tette Deannel)

Dregnarr1 - 2020. 10. 22. 00:02

Én a mai nappal mérhetetlen sajnálatomra, de befejeztem a Survivor nézését.
Amit itt lenyomtak a játékosok, és ahogy erre a nézettségért rájátszott a csatorna, az valami undorító volt. Janet nem hiába érezte, hogy nincs értelme ott maradni. Tökéletesen megértem. Még a végén ő volt a hülye, szegény, ahogy próbálták belemagyarázni hogy mit érez.. ja.. tudta nagyon jól, hogy mi az igazság, csak elhallgattatták.

UNDORÍTÓ, hogy a többiek egy ilyen dolgot be mernek hozni a játékba, utána meg úgy csinálni, mintha csak szavak lennének… utána meg megint az ellenkezőjét állítani.

Nem fogok politikába átmenni, de ez tökéletesen fedi az elmúlt évek amerikai társadalmi változásokat… meg a nagy sz*rt, következő évadtól már bármit lehet… eszem-f*szom megáll.

mindegy, ennyi volt sajnos.
20 év.. 20 év! igazán szomorú vagyok, a sorozattal nőttem fel, de ez már nekem így sok. egy pezsgőt bontok az elmúlt két évtized tiszteletére, és ezennel kiszálltam.

winnie - 2020. 10. 22. 05:16

nem a véleményed kapcsán, de el kell különíteni a készítőket és a csatornát. előbbi a legjobb kontentben érdekelt, utóbbi a nézettségben, bármit is csináltak, az nem a realityt segítette elő (ezért sok mást tudtak volna tenni), éppen ezért a tálalást én biztos nem bántom. az, hogy a készítők a helyszínen hogy kezelték az ügyet, már más kérdés, de itt a nézettség szerintem semmilyen szinten nem volt téma. a játékosok kapcsán pedig ugye mindig van új szezon – én is szálltak ki realityből már játékosok miatt.

viszont egy ilyenért _szerintem_ a csupa győzteses 40. évadot nem éri meg kihagyni.

Dregnarr1 - 2020. 10. 22. 18:51

Annyi lett volna az egész, hogy az eset után Missy-t meg Elizabeth-et elő kellett volna hívni, és büntetést róni rájuk, vagy egyből távozniuk kellett volna rágalmazásért. Ilyet nem lehet, Janet jól mondta. Kim ide vagy oda.

winnie - 2020. 10. 22. 21:46

gondolom megvannak a szabályok, de szerinted megtehették volna velük ezt? mármint nem lehet ilyet? én végig úgy éreztem, hogy piszok nehéz helyzetben vannak a készítők, és nem is hiszem, hogy a legjobban kezelték a dolgot (vagy azt sem, hogy jól), de nem tudom, mit tehettek volna – mármint úgy is értve, hogy mire volt lehetőségük.

Dregnarr1 - 2020. 10. 23. 14:49

Nem kezelték jól, de az az igazság, hogy az ottani társadalompolitikai viszonyok miatt csiki-csuki lett volna a helyzet. Ahogy ott is elhangzott, Metoo, 6. generációs feminizmus, stb, egy férfi javára nem dönthettek, mert lesújtott volna a népharag.
Ha ugyanúgy figyelmeztetést adnak a játékosoknak kamerán kívüli megbeszélésen erről (ahogy Janet nyíltan meg is mondta Dannek, hogy róla volt szó – vagyis ezek alapján csak általánosságban beszéltek az egészről nekik, amúgy sem szabad ugye vádaskodniuk vakon).

Megfigyelhető, hogy minden újabb szezon köré egy éppen aktuális társadalmi probléma is rá van húzva, és szándékosan úgy terelik a dolgokat, ehhez ragaszkodott a csatorna is a következmények okán, így kellett áldozatot hozni a csávónak. Mindegy, elkurvult rendesen az egész, ez van.

winnie - 2020. 10. 23. 18:29

Szerintem teljes félreértés, hogy bármire ráhúznak valamit. főleg népharag kapcsán, mert valójában az efféle (sajnos/szerencsére) vihar egy pohár vízben, közel sincs akkora hatása már.

Egyszerűen csak a mában játszódnak a realityk, és vannak témák, amik aktuálisak. Mármint úgy értem, hogy ami elhangzik, azt vagy kiemelik, vagy nem – nagyon sok háttéranyag van a történekről, sok résztvevő nyilatkozott, és nem volt ragaszkodás vagy terelés, mert akkor nem lett volna annyira összeszedetlen (hogy ne kelljen trainwreckként jellemeznem) a helyzet kezelése. azért ezt utólag sokkal jobban is kezelhették volna, ezt ők is tudják, de azzal kellett főzniük, amijük volt, és innentől kezdve szerintem teljesen mindegy, hogy egy tavasszal felvett évadot ősszel miképp akar terelni a csatorna. sok mindenen nem lehet változtatni, meg aztán a csatorna nem nagyon tud terelni, mert az évadív nagyjából megvan, a kész anyagon tudnak változtatni ezt-azt a szűkös határidők miatt (ugye nem sokkal az adás előtt látja csak a csatorna a kész epizódot). egyszerűen bármiféle készítő beleszólás erőltetett lenne, kilógna a lóláb. igen, jeff probst tud folyton a fő tematika fényében rákérdezni erre-arra erőltetetten, de játék közben minden más terelés pont azért esélytelen, mert közben sosem látni, hogy mi lesz az egészből. amikor leforog a szezon, csak akkor lehet alakítani. közben tematikusan teljesen esélytelen szerkeszteni, szándékosan terelni meg pláne. csak azért, mert ez vagy az szóba kerül, nem kell feltételezni, hogy azért kerül szóba, mert ezt előre eltervezték. eleve miért lenne bármiféle érdeke bárkinek az efféle, főleg, hogy annyira eltérő nézetű emberek vezénylik a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz