login |

The Unicorn: az első nézős idei országos komédia?

2019. 11. 15. 15:56 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez már az ötödik írásunk (pilotkritika1, pilotkritika2, 1×02 és 1×03) a CBS őszi újonc komédiájáról, amiből egy gyanútlan látogató azt hinné, hogy valami alapvetésről van szó, de nyilván nem ez a helyzet. Cserébe viszont kijelenthetem, hogy van annyira jó ez a sorozat, hogy nálam megmaradjon fix nézősnek. (Igen, most kezdtem el felhozni magam az első 2-3 rész után megmaradt országos újoncokkal, de a Perfect Harmony folytatása még nem volt meg.)

Nyilván sok minden nem tudok pluszban leírni a sorozatról az eddigi posztok után, de mindenképp jelezni akartam, hogy ez a helyzet, és tök jó érzés volt látni, hogy nem vagyok immunis az országos komédia műfajára. Persze azt, hogy miért pont az egyébként nem annyira körülírható stílusú The Unicorn jött be ennyire (részben haverkomédia, részben családi, részben romantikus – az, hogy a főhős mennyire unikornis, szerintem nem fogják sokáig erőltetni), azt nem tudom.

Amikor próbáltam megfogalmazni, hogy miért is klikkeltünk, akkor végül annál lyukadtam ki, hogy azért, mert a karakterek nem úgy beszélnek, mint szitkomfigurák, akik szájába poénokat vagy hülyeségeket adnak, hanem sokkal természetesebben, karakterükből adódóan viccesek. És szinte mindenki vicces – nem csak önmagában, hanem mással párban, minden szinten remekül működnek a karakterdinamikák, mind a barátok, mind a felnőttek és gyerekek között.

Mint írtam, annyira nem megfogható a sorozat stílusa, de ettől még van személyisége, és a sokfélesége miatt szerintem bizonyos aspektusai mindenkinek, vagy legalábbis sokaknak ismerősek lesznek, és már ezek is közelebb hozzák az emberhez.

Mindegy, a lényeg, hogy a sorozat észrevétlenül és erőlködés nélkül szellemes, ami nem látványos poénokat és hasfogós röhögéseket jelent, inkább csak egy felhőtlenül szórakoztató heti 20 percet. És bár nincs egyetlen főszál, inkább azt veszem észre, ahogy ebbe-abba (ami eszükbe jut a készítőknek) belekapnak, jó látni, ahogy organikusan bővül a sorozat világa egyre több karakterrel. (De tényleg, míg más sorozat expozícióval bemutatta volna a barátok családját a gyerekekkel, itt az 1×02-ben kiderül, hogy az egyik párnak van egy kisfia, kettővel később az, hogy a másiknak is van gyereke, utána meg az, hogy az előző párnak még további 3 gyereke is van – minden csak akkor kerül elő, amikor szükséges.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Tamás - 2019. 11. 15. 16:27

Nagyon aranyos ez a sorozat. Az egyetlen dolog, ami feltűnt, hogy mennyire sok színész van a Ballersből és a Gemstones-ből.

goodjohnwin - 2019. 11. 15. 17:41

Tényleg ez a legjobb leírása a sorozatnak: észrevétlenül és erőlködés nélkül szellemes.
Nem is gondoltam, hogy nekem egy társkeresésről szóló sorozat ennyire be fog jönni, de így van. És a haverkarakterek sem csak dísznek és végszavazni vannak ott, hanem megállnak a saját lábukon.
A CBS-nek ezek szerint jót tesznek a vezető- és céges változások, nemcsak a régi értékeiket kezelik jól, hanem finoman modernizálódni is képesek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz