login |

The Walking Dead – 10×07: Open Your Eyes

2019. 11. 18. 19:00 - Írta: winnie

44 hozzászólás | kategória: kritika,

Eszembe jutott, hogy anno volt olyan, hogy The Walking Dead-halállottó. És az is, hogy jó ideje nincs, és nyilván már nem is lesz soha. Az okokat nem nagyon kell ecsetelnem. Mondjuk tavaly annál a bizonyos résznél tényleg valódi lottó lehetett volna. Na, mindegy, most nem ez a lényeg, hanem a mostani rész. Amiben meghalt valaki. Sőt, többen is.

Hogy ugyanazt fújjam, mint eddig is, megint kaptunk egy középutas epizódot, amiben pont azokat a dolgokat húzták alá, amikről múlt héten is írtam, és amiről komolyan nem tudom ebben a pillanatban, hogy mit is fogok tudni írni… Ami beszédes. És nem (csak) rám nézve kritika. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A kattintó nem nézők kedvéért azzal kezdem, hogy meghalt Siddiq.

Mindenki eldönti, hogy mennyire rázta meg a dolog, de nem hiszem, hogy sokan gondolnák azt, hogy túl nagy eresztés lett volna a karakter. Szimpatikus volt, szó se róla, és jól beágyazta magát a közösségbe jelezve azt, hogy tettei révén mindenki jövevénynek lehet esély respektre szert tenni, de egyébként nem nevezném különösen tényezőnek. Mármint Alexandria-nak fontos volt, de a nézőknek nem biztos.

De ez persze szubjektív. Az viszont nem már látszik, hogy tényleg szinte minden értelmes, érdekesebb sztorit új karakterekre húznak fel. Múlt héten Brandon, most pedig Dante és Gamma kapta továbbra is az anyagot, miközben majdnem az összes állandó szereplő tétlenségtől szenved – tisztelet a kivételnek, akiket bele tudnak húzni a nevezettek történeteibe.

Olvastam az eheti készítői interjú (majd holnap linkelem is reggeli hírekben), és elgondolkoztam azon, hogy kizárt, hogy csak számomra volt inkább irritáló Dante, mint sármos, amilyennek a készítő tartotta? Valamit vagy az írók mértek el, vagy a színész. Ha pozitívan érzek iránta (ez egy pillanatig nem volt bennem), akkor lehet, hogy jobban hat rám az, hogy beépített ember és kém, de így… Vállvonogatás.

Ez így kissé lusta sorozattervezés. Ha valahol, akkor a TWD-ben tudnának hosszabb távra előre tervezni, de valahogy túl egyértelműnek tetszett az abszolút a semmiből jött Dante szerepe. “Tessék, néző, itt egy idegen. Vajon jó ember?” Ez jobban is üthetett volna. És gondolom, akkor most az ő története véget is ért. Pff.

Gamma is az újak táborát gyarapítja, még mindig teljesen kiismerhetetlen, gőzöm sincs, hogy milyen ő és, hogy mit akarnak tervezni vele, de annak azért örültem, hogy a suttogók szektajellegét kidomborították (az előzeteses posztnál vitatkozgatunk is arról, hogy szekta vagy nem szekta), láthattuk, hogy Alfa hogy tartja maga mellett az övéit, filozófiai síkon, kvázi hazugságok terjesztésével, illetve a nézetei propagálásával hat rájuk. Kérdés, hogy egy suttogó Alfa nélkül felszabadulnak a gondolati rabság alól, vagy ugyanezt az életstílust folytatná?

Talán majd kiderül. Jövő héten szezonzáró. Még véletlenül sem várok nagy durranást, de arra azért kíváncsi vagyok, hogy mennyire varrják el a mostani sztorikat, illetve, hogy megnyitnak-e valami komolyabb újat.

44 hozzászólás Ne habozz!

Nézőke - 2019. 11. 18. 19:55

hm, hát azt egyébként nem orvosként sem tudom felfogni,hogy ha rájön,hogy a víz az ok,akkor miért nem kürtöli szét.

A Dante-csavarnak örültem,csak nem igazán értem,hová akar kilyukadni, elvégre akkor mindent tud már Alfa a táborról nem? Lidyát is.

Vagy lehet hogy nem kém,csak így akart tovább élni,mert unta a suttogókat? ..és ha lebukik,akkor lőttek a jó kis közösségi jövőjének? Inkább én erre hajlok.
De akkor már logikus,hogy miért adott be bürköt a fogolynak,mert az egyértelműen Dante volt ugye, semmiféle táskapakolás nem volt.
De akkor miért nem ismerte fel a szektatag a volt kollégát? hm.

Carol meg maga a két lábon járó katasztrófa. Mi lett ebből a karakterből?

Gabriel meg kb nulla ráhatással volt,de azért ott akart lenni a kihallgatásnál.

winnie - 2019. 11. 18. 20:06

mit kell tudnia lydiáról alfának?

szerintem felismerte, csak nem szólta el magát.

Nézőke - 2019. 11. 18. 20:28

ha kém lenne Dante,akkor már mindent tudna Alfa.
Ezért gondolom,hogy nem kém,hanem csak a jobblét miatt maradt itt.

DE a víz akkor egyértelműen nem Gamma fertőzése,hanem Dante megcserélte a csapokat?
De akkor mi értelme,ha nem kém és itt akar élni?

ehh…

winnie - 2019. 11. 18. 20:36

alfa mindent tudhat, igen, de lydiáról nincs sok mindent tudnia, csak arra céloztam.

Semmi - 2019. 11. 18. 20:49

Mikor Dante bement a rabhoz, azt mondta neki: Don’t try anything.
Mire a rab azt mondta: Never.
Szóval felismerte, Dante meg mondta neki hogy semmit ne mondjon róla.

Nézőke - 2019. 11. 18. 21:11

Semmi: valóban. De akkor ezért nem fogadta el a lekváros kenyeret, mert ott állt Dante. Ha nem lett volna ott,szerintem csiripelt volna némi étekért cserébe..

Emanci Pál - 2019. 11. 18. 22:53

Végre egy újabb jó rész, bár meglehet egyedül vagyok ezzel a megállapítással. Kár, hogy ez ebben az évadban idáig a második.
Azt nem mondanám Siddiq-kel kapcsolatban, hogy mea cupla, mert azt továbbra is tartom, hogy az eddigi PTS vergődése/vergődtetése pocsék volt, nagyon rosszul volt felvezetve, de a végére egészen jól sikerült, ez nem kicsit lepett meg. És most nem a székre gondolok, hanem az odáig elvezető pillanatokra, azok lényegesen jobbak voltak, mint idáig bármelyik másik részben. A székes jelenet sem lett volna rossz egyébként, ha nem mindenféle ülőalkalmatosságokra kerül a fókusz (röhejes módon), hanem megmarad a kölcsönös lebukás gesztusánál.
Negan-t elvitte a kiscica, de majd a következő részre úgyis visszahozza, addig is előkerült Lydia, aki bár semmi igazán komolyat nem cselekedett, de számomra ő a kevés karakter egyike, akit sokkal szívesebben látok szinte bármikor, mint a legtöbb régi karaktert (meg azért odamorganezett Carolnak, miután mutatóba elvitték Gammához).
Régi karakterek, Carol. Én tényleg nem értem, hogy miért akarnak a készítők állandóan női Rambo-t csinálni belőle, nem írják meg jól, nem működik jól. Vicces, mert lenne motivációja rá, hogy ő legyen a bosszú asszonya, de valahogy mindig csak a csináljunk valamit, majd lesz valahogy szereplő köszön vissza a jeleneteiből. Ettől senki nem lesz sem vagány, sem kemény. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos esetekben úgy viszonyul a korábbi történetszálaihoz, mint egy epizódsorozat mellékszereplője. Egyszer függőnem van bemutatva, másszor mindegy.
Alfa nem szerepelt sokat, de megint a kiszámíthatatlan szociopata szektavezért hozta, amit jó volt újra látni (a gesztikulációra gondolok a elsősorban). És nem kell egy kolónián élni a hivatali propagandához, megy ez egy erdőben a kis patak mellett is…
Apró dolgok, de Rosita most lényegesen jobb volt, mint a 10. évadban bármikor, a lekváros-kenyérevős jelenet nálam nagyon működött az elejétől a végéig, Eugene-t pihentették, Gabriel atya nem szerepelt sokat, és végre történt valami Alexandriában, nem csak a kukorica nőtt.
Apropó, nish köszi a 7. rész spojlerét a 6. rész kibeszélőjében…

Anonymus - 2019. 11. 18. 23:03

Én ezt a Dantés dolgot nem értem. Hogy a francba tudott ennyire beépülni orvosként, mikor a Suttogók mégcsak nemrég jelentek meg?
Senkinek nem tünt fel, hogy hirtelen megjelent egy másik orvos is Siddiq mellett?

Annyira légbőlkapott baromságnak hat az egész. Teljesen idiótáknak van beállítva az egész bagázs.

Enzo - 2019. 11. 19. 01:55

10×07

Szerintem egy egész jó rész volt. A prímet abszolút az a jelenet vitte, amikor Carol felkészült a kínzásra, majd elővette a kenyeret meg a lekvárt és elkezdte felsorolni az étlapot a fogolynak, zseniális, 10/10 :D Kicsit látszott is a fickón, hogy megtört, de aztán csak hűséges maradt Alphához…holtáig.

A fő cselekményt adó Dante-Siddiq szálat nagyon ügyesen csavargatták, nemcsak Siddiq, de a néző is elhihette, hogy a hallucinációk miatt tényleg rossz növényt pakolt be a doki. Mármint az a néző, akinek nem spoilerezték el az előző rész kibeszélőjében Dante mibenlétét (kössssz)… Na de mindegy, még így is ütött a végén a leleplezős jelenet, egyrészt mivel Siddiq PTSD-je végre hasznossá vált, másrészt az “Open your eyes”-“Close your eyes” motívum végigvitelének köszönhetően. Két kérdés azért motoszkál bennem: ha már Siddiq rájött, hogy a víz okozza a megbetegedéseket (az is jó jelenet volt, szeretem az ilyet), akkor mi az istenért nem rohant egyből minimum összehívni a tanácsot? Illetve hogy akkor gondolom Dante a pajtában történt események után került oda, de hogy? Csak ilyen simán bejutott? (Nem hinném, hogy már előtte beépített ember lett volna.) Most ha nem sikerül eltussolnia/másra terelnie Siddiq halálát, akkor orvos nélkül marad a közösség…

Meglepett, hogy Aaron Gammával találkozgat rendszeresen a határnál, viszont így most már nem vagyok benne biztos, hogy Gamma mérgezése szennyezte a vizet, vagy Dante aknamunkája? Lehet, hogy okafogyott lenne az “Aaron, miért nem szólsz” kérdés… Az is erőteljes volt, amikor leesett, hogy Aaron “gyereke” pont az a baba, akit Gamma húgával hagyatott ott Alpha, és Connie megmentette (pedig van valami másik mentett gyerek is asszem). Illetve érdekes csavar, hogy ha már a fogoly Suttogó ellen nem tudták, Gamma ellen bevetették a “háhá, Lydia valójában él” elnevezésű trükköt. Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy ezen miért kellett ennyire megsértődni…

Darabkák:
– Ez csak a magyar fordítás poénja, de Lydia a rész elején azt mondja Carolnak, hogy “voltam már rosszabb bőrben”, ami a suttogós múltját tekintve mekkora szóvicc már :D
– Még egy jelenet, ami tetszett: amikor Carol felhúzta a gyűrűt és úgy verte pofán a foglyot.
– Apropó fogoly, szerintem is felismerte Dantét, csak nem szólt.
– Rosita ennyire jól van, hogy kint járkál és pont kihúzza Siddiq-et a vízből? Ez hihetőbb lett volna egy random lakóval.

#hétidézete:
“Eugene is a bona fide shit-ologist.” :DD /Siddiq/

winnie - 2019. 11. 19. 05:22

Anonymus: azért eltelt jó pár hónap, talán egy év is a karóba húzások óta. beépüléshez meg nem kell sok minden. kopogtatsz a kapunk és be vagy épülve, ha beengednek. mármint úgy értem, hogy nincsenek szintek, hogy ha már tagja vagy a közösségnek.

Sheen - 2019. 11. 19. 07:09

Engem az érdekelne, hogy Lydia miért nem ismerte fel Dantét. Ahogy winnie írta, talán már egy év is eltelt a karóba húzások óta, nehéz elképzelni hogy hosszú hónapok alatt ne találkoztak volna egyszer sem.

dexike3 - 2019. 11. 19. 07:55

tényleg sok a logikai bukfenc. de a sneak peek már sokat felfed és kapunk előzményt Dante beépüléséről.
érdekes lesz ez a midseason finale.
most szinkronnal néztem és az elején zavaró volt, mintha több karakternek ugyanaz lenne a hangja (vagy csak hasonló a hangszíne a szinkronszínészeknek).

Anonymus - 2019. 11. 19. 08:59

winnie: Teljesen logikus, hogy a karóba húzások után is minden jöttmentet beengednek bárhova. Meg tényleg a másik kérdés, Lydia őt hogy nem ismerte fel?
A karóba húzások miatt szigorú ellenőrzéseknek kellett lennie szerintem, mivel mindenki tudja, hogy az ilyen beépülések jelentik rájuk a legtöbb veszélyt.

Walking dead néző - 2019. 11. 19. 09:03

Lydia miért nem szólt, hogy “hé, Dante suttogó”
Ennyire bénák az írók?

winnie - 2019. 11. 19. 09:36

“Lydia miért nem szólt, hogy “hé, Dante suttogó”
Ennyire bénák az írók?”

fordítva működik. ha az írók bénák lennének, akkor a rengeteg kéz, amin átmegy a cucc, jelezne.

a helyes logika: lydia nem szólt, hogy suttogó –> nem tudta, hogy suttogó/direkt nem szólt.

nem tudta –> kérdés, hogy miért nem tudta (erre lehet több választ is adni)
direkt nem szólt –> kérdés, hogy mi ezzel a célja.

látatlanban mondható, hogy ki fog derülni a válasz a kérdésre.

winnie - 2019. 11. 19. 09:42

Anonymus: nyilván a karóbahúzás előtt és után is van és volt ellenőrzés, nem engednek be mindenkit. és az is logikus lehet, hogy még jobban ellenőriznek.

megint csak azt írom, hogy fordítva kell gondolkodnod, mert az író nem azt mondja, hogy legyen bent egy kém. hanem azt találja ki előbb, hogy berakhat-e egy kémet, hogy miképp rakhat be, és ennek valahogy megágyaz egy ideális világban.

a lényeg, hogy nem engednek be minden jöttmentet. de dante bejutott. miért? mert átjutott az ellenőrzésen, bármi is legyen az (rick 3 kérdése). és igen, lehet, hogy szigorúbb lett az ellenőrzés (4 kérdés? 6 kérdés?), de igazából én inkább azt kérdezném poénkodás helyett, hogy hogy tudod a jöttmentet leellenőrizni? illetve nem is ez a kérdés, hanem az, hogy tudsz valaki nem oda valót kiszűrni. aki pszichopata, azt be fogod engedni, mert eladja magát. aki suttogó, azt mivel kapod el? nincs nála igazolvány, vagy maszk a hátsó zsebében. eleve életszerűtlen, hogy bárki “rossz” ne tudna bejutni, ugyanis ha valaki be akar jutni és “rossz”, akkor be fog jutni, ugyanis tesz arról, hogy ne bukjon le, nem?

az egyetlen megoldás a dologra az, hogy senkit nem engednek be. de ők nem olyanok, egyik közösség sem hajtana el senkit.

Anonymus - 2019. 11. 19. 09:53

“fordítva működik. ha az írók bénák lennének, akkor a rengeteg kéz, amin átmegy a cucc, jelezne.”

Ilyen logika mentén nem léteznének rossz sorozatok, meg logikai bakik? Nem?

Mindegy, lehet lesz benne értelem a későbbiekben, számomra ez a fordulat most negatívumként hatott, mondjuk Siddiq sorse se érdekelt különösebben.

Nézőke - 2019. 11. 19. 10:02

á, pont nem gondoltam erre,hogy Alfaporonty miért nem ismerte fel Dantét..
szerintem erre nincs magyarázat.
Ez olyan “csak”, amin lehet agyalni, pont úgy,mint a Daryl hátán lévő sebek esetében.

Ugyanilyen a “bőrmaszk felhúzása = zombivérrel és belsőségekkel bekened magad hogy elvegyülj” szabály.

Siddiq azért egyből a tanács elé tárhatta volna a víz problémát,és azt,hogy a kart elcserélte valaki..ezt továbbra sem értem mit kell hősködni és nem megbeszélni dolgokat egy olyan világban,ahol kb az információ a túlélés kulcsa.

winnie - 2019. 11. 19. 10:48

Anonymus: ez nem baki, hanem történeti dolog. és nyilván sok minden baki létezhet, de azért a “logikai bakik” nagy része nem baki, csak meg nem értés következménye. mármint az mindig egy ember fejében létezik, aki nem kap sosem inputot, magyarázatot az illetékestől. (mármint arra célzok, hogy ha valaki nem ért valamit, illetve értelmetlennek talál, attól még az lehet, hogy totál értelmes, csak az illető nem kapcsol össze valamit. nem kell sokat visszamenned, hogy lásd, hogy itt a twd-s írásoknál is voltak olyan megjegyzések, hogy “ez vagy az” hülyeség, és más kommentelő rámutatott, hogy valamikor valami volt, ami utalt rá.

nyilván vannak olyan dolgok is, amit remekül szúrnak ki egyesek, másokat a készítők ismernek el, hogy nem gondoltak rá, de a legtöbb ilyen dolog az csak szimpla figyelmetlenség.

és ezzel nem a twd-s írókat védem, mert szerintem nincs miért, csak ha a legtöbb ilyen kérdést vesszük, akkor szerintem minden sorozatnál az írók nyernének mennyiség szempontjából, mondjuk 70-30% arányba?

winnie - 2019. 11. 19. 10:54

Nézőke: “szerintem erre nincs magyarázat.”

nem írnám, hogy van több magyarázat, ha nem így lenne, csak gondoltam mindenkinek van pár változata. például a fickó sosem vettem le az álarcát. például sok szekciója van a suttogóknak, és más régiósokat nem ismerik az itteniek. például annyian vannak, hogy esélytelen mindenkit ismerni (más kérdés, hogy nem tudnák, hogy kit nem ismer). lehet folytatni a sort, majd választanak egy megoldás. már persze akkor, ha arról van szó, hogy nem ismerte fel. (random, egy másodperces ötletek, amikbe nem gondoltam bele, de amikre ráhúzhatnak valamit, de majd kiderül, mi lesz.)

mondom, alaptétel, hogy ilyen szálat csak akkor építenek be, ha tudják az evolúcióját. nem az után teszik fel a kérdést az írók maguknak, hogy “vajon miért nem ismeri fel, találjuk ki”, hanem kitalálják, hogy miért nem ismeri fel. ehhez minden buktatót előbb ki kell iktatni, és csak azt követően csinálják meg. ha nem tudják kiiktatni a lydia-faktort, akkor muszáj lett volna valami kerülő, erőltetettebb módon megírni, valahogy elkerülni mesterségesen a felismerős szitut..

Emanci Pál - 2019. 11. 19. 11:05

Ha elfogadjuk azt, hogy egy ilyen világban egy orvos aranyat ér, akkor elfogadható az is, hogy Alexandria miért fogadott be egyet. Az tényleg nem lett rendesen kifejtve, hogy miképpen került oda.
Ha a doktor úr valóban suttogó, akkor Lydia-nak ennyi idő alatt észre kellett volna vennie, Daryl-t pedig valószínűleg nem árulná el, aki mindig kiállt mellette. Vagy mégsem volt az, de akkor miért ölte meg Siddiq-et?
Ez a momentum valószínűleg nem lett jól átgondolva. Vagy előkapnak valami “bravúros” magyarázatot, vagy csak hagyják az egészet annyiban. Ez a Dante-s, Siddiq-es történetszál az elejétől nagyon sokáig erőltetettnek hatott, talán nem hiába. Ebben a részben szerintem jól zárták le (végre), de felépítve tényleg nem volt rendesen.

winnie - 2019. 11. 19. 11:09

(egyébként esküszöm, hogy valaki valahova leírta, de az istenért nem találom a kommentet (vagy itt írta feljebb, csak most nem szúrom ki), és biztos, hogy nem én láttam, mert nem nézek előzeteseket, de aki megnézi a kiadott videókat (vagy a promót vagy a részletet), az megkapja a választ a danta/lydia kérdésre. vagy legalábbis azt, hogy az írók gondoltak rá.)

Sasfioka - 2019. 11. 19. 12:02

Két dolgot fűznék hozzá a kommentekhez.

1. Aaron lánya nem a gamma testberenek a gyereke, hanem a meg altoktol elhozott baba. Nem is nohetet volna fel ilyen gyorsan ha a suttogos lenne. Azt az oregember meg a venaszony fogadta be.

2. Daryl sebein nincs mit fantazialni, mar reg kiderult.

Nézőke - 2019. 11. 19. 12:26

hát lehet hogy 3 résszel ezelőtt volt egy félmondat,ami majd később megmagyarázza,hogy Lydia miképp nem vette észre, meg itt írta dexike3,hogy az előzetes előzetesében Dante beépülése a téma..

De én inkább arra szavazok,hogy kitaláltak valamit,ami nagyot üt,és nem lesz kifuttatva teljesen.

pl. a katona csajszik a furgonnal, akik malomtervrajzot hoztak.
Csak azért kellettek,hogy legyen egy malom és vízszivattyú, és ne mondhassuk,hogy hogy a rákba, tudás nélkül?

vagy amikor jött a tél,és a suttogók arrébb vándoroltak,de aztán a végén Alfa fejborotválás közben valami misztikusat szólt Bétának (már nem emlékszem mit),de az se lett kibogozva.

Vagy Carol tornatermes kötözött sonka-jelenete,és egy vércsíkot húzó suttógó,na azzal se lett semmi.

Szerintem ezek random ötletek,amiket később megpróbálnak megmagyarázni, tesséklássék módon.

irgum76 - 2019. 11. 19. 12:56

egyébként Siddiq tuti gatter?
nem mintha hiányozna de ilyen fojtófogással kábítani szoktak nem ölni

Sheen - 2019. 11. 19. 13:51

“egyébként Siddiq tuti gatter?”
Én is bizonytalan voltam ezért visszanéztem a jelenetet. Nos… Siddiq vagy tágra nyílt, kidülledt és bevérzett szemekkel pihen (mert nem csukta be, hanem kidüllesztette mint a csiga), vagy pedig a doktor úrra a valószínűbb diagnózis (ezek alapján) hogy gatter.

Walking dead néző - 2019. 11. 19. 15:06

Hát amilyen színvonalú részeket hoznak már egy ideje, én simán el tudom képzelni, hogy ezt a Dante dolgot a 7. rész elején találtak ki, miért ne alapon.

Volt már nem egy minőségibb sorozat ahol hasonló dolgok kapcsán az előző részekben voltak apróbb jelek.
Erre semmi jel nem mutatott.

terminadmin - 2019. 11. 19. 18:19

Siddiq vergődése és ptsd-je az évad eddigi legrosszabb szála. Az eddigi részek jobban bejöttek, ez most kissé gyengébb volt, bár voltak benne jó pillanatok (Carol-Daryl).
Szerintem Dante igazándiból az alexandriaiakhoz akarna csatlakozni, csak hát Siddiq előtt lebukott. Mondta is neki hogy nem így akarta, gondolom ezért sem nyírta ki, talán megpróbálja vele megbeszélni, hogy ő igazából nem akar Alfáékkal bandázni. Dumáljuk meg, Barbara.

terminadmin - 2019. 11. 19. 18:22

Az meg, hogy Lydia miért nem ismerte fel Dantét…

…konkrétan a csoport tagjai bőrmaszkokban flangálnak, amit viszonylag elég ritkán vesznek le, valószínűleg van, aki soha. Az, hogy Alfa leveszi elég gyakran vagy leveteti mással, az egy másik dolog. Akivel nincs gondja azzal nem veteti le, és gondolom elvárja, hogy mindig hordja. Valószínűleg Dantéval nem volt problémája, így arca végig rejtve maradhatott Lydia előtt.

Mistery solved.

irgum76 - 2019. 11. 19. 18:34

azt a trailert nem találtam viszont kitették az első pár percet a félévzáróból egy csomó mindenre választ ad Dantével kapcsolatban amik itt is felmerültek

Emanci Pál - 2019. 11. 19. 19:55

De miért ölte volna meg “véletlenül” a suttogó foglyot, ha mellette alexandriai akart lenni, nem pedig Alfáéknak akart segíteni?
Az nagyon olcsó húzás lesz, ha a következő részben Siddiq nem lenne halott.

Tejberizs - 2019. 11. 19. 20:26

Valaki írta,hogy Aaron azt a gyereket neveli,akit Alpháék otthagytak a mezőn…de én úgy emlékszem, az a kislány került Aaron mellé,akit a Megváltóktól hoztak el anno a babaágyból.Ő Gracie.

Dante szerintem épp azzal tudott pofonegyszerűen beépülni,hogy megmondta,hogy orvos.Hiába a nagy “biztonsági átvilágítások” Michonne részéről,egy orvos előtt nem csukhatja be az ajtót,és ráadásul Dante tud civilizáltan viselkedni és beszélni,ez pedig még inkább elterelheti a gyanút,hogy esetleg a Suttogókhoz tartozhatott.
Nem gondolnám,hogy Dante maradásra akart Alexandriába rendezkedni,(már csak amiatt se,hogyha egyszer megszennyezték a vízhálózatot,megfelelő eszközök nélkül kb lehet új helyre költözni),és azt se gondolom,hogy Alphával lebeszélték az rendszeres információcserét.Szerintem Alpha anno eltervezte a vízszennyezést,viszont arra is gondolt:a táborban van doki,akkor előbb-utóbb segít a fertőzötteknek meggyógyulni,ezért nyilván az orvost likvidálni kell.Majd a művelet befejeztével szállítani lehet a hónapok alatt felgyűlt infót.

Lydiát valóban élmény hallgatni és nézni egyaránt,és amúgy nem csodálkoznék rajta,ha már régóta le akart volna lépni vissza az “övéihez”.A közösségek úgy kezelik őt,mint egy leprást: gúnyolják,kirekesztik,legutóbb ugye meg is verték.Szerintem Dantét is felismerte,de már nem akart senkinek segíteni ezzel.

Carol helyében pedig én elkezdtem volna jóízűen eszegetni a Suttogó előtt,mert annyira le lehett vágni,hogy nem fog segíteni,akkor már inkább lehessen szekálni. :-) Kértem volna Daryltől még egy cigit is a végén,aztán elnyomtam volna az öreg homlokán.

Sheen - 2019. 11. 19. 20:34

A neten már fent van a pontos magyarázata, miért nem ismerte fel Dantét az alfaporonyt. Megérdemelné a forgatókönyv írója Negantól azt a bizonyos makkpacsit…

Semmi - 2019. 11. 19. 22:39

Daryl hátán a sebek a gyerekkorara vezethetők vissza, az X meg benne volt egy részben .

A rab meg azért köpte ki a lekváros kenyeret, hogy megmutassa Dantenek hogy hű Alphaoz, hátha akkor nem öli meg. De Danten nem kockaztathatott.

lac - 2019. 11. 19. 23:23

Egyébként a mérgezésben direktség van. A gamma vagdosta fel a holtakat a patak vizébe. És arra Alfa is említést tett, hogy miként fogja meggyengíteni őket. Emlegette a fát, ami kidőlt ugye, a vizet amit megmérgeztek.

Enzo - 2019. 11. 20. 00:11

Ja, az mondjuk jogos érv, hogy Dantét orvosi tudással azért könnyebben beengedték. A vízcsapnál egyébként volt annak valami jelentősége, hogy fel-le “billenteni” is lehetett a csapot, meg körbeforgatni is? Nem igazán jött át, hogy ott pontosan mit hackelhetett Dante (már ha tett bármit, és nem kizárólag Gamma munkájának eredménye a mérgezéses dolog…)

@Sasfioka, @Tejberizs:
na akkor mégiscsak összekevertem, sorry, csak nagyon megzavart, hogy az egyik jelenetben még Aaron gyerekéről volt szó, a másikban meg Alpha már azt kérdezte Gammától, hogy “Érdeklődtél… a húgod gyereke után?”…

Quantumleap - 2019. 11. 20. 09:01

Sheen: Mi a magyarázat?

Mate4182 - 2019. 11. 20. 12:24

eloszor is : nekifutasbol jar a pofon annak aki elspoilerezte az elozo resz kibeszelojeben ennek a resznek a csavarjat … lattam a kommentekben hogy nem en vagyok az egyetlen ,,aldozat”. orommel lattam hogy el lett tuntetve a comment de akkoris …

az epizod pedig szerintem jo volt (bar mondom, elegge lehuzta hogy sejtettem mi less a vegen).
Dante beepulese nekem par dolog miatt gyanus.
el tudom kepzelni hogy hosszutavra tervezett, es meg azt is hogy nem akarta megolni Siddiqet.

de a kenyeres csavo is ugy tunt egy pillanatra hogy megtort aztan cask kiderult hova huseges … lehet Dante is cask addig lenne ,,szimpatikus” amig le nem bukik utana kiutkozne az igazi egyenisege.

a vallatott csavorol:

Siddiq helyeben kapasbol belenyomtam volna a fejet a falba amikor kiderult hogy ez is ott volt a felejezesnel… persze PTSD kemeny dolog.
apropos PTSD nekem mar az is eszembe jutott hogy Aplha (ha o kuldte) azert kuldte Dantet hogy csinaljak ki Siddiqet, valamivel mergeszze meg amitol filmszakadasai lesznek, had higyje hogy a ptsd miatt csinal hulyesegeket. (szerintem se a ,,mergezes” se a vizes tmea nem Siddiq volt cask probaljak ugy beallitani)

Lydia Morganezese zsnialisan jo volt. imadom a csajt! nagyon nagyon remelem hogy az irok nem jatszak most el hogy visszamegy suttogni… az nagyon elrontana nekem a karaktert. (szerintem azert akadt ki Gammanal mert ott jot ra hogy Carol se akar neki semi jot cask kihasznalni mint a tobbiek )

es ha mar vallatas meg alpha: en egyszeruen cask azt mondtam volna a csavonak hogy:
– Alpha terden allva konyorgott hogy fogadjuk be a lanyat. Azt mondta nekik mar nincs remeny de nem akarja a lanyat is magaval rantani a biztos halalba

na ettol kibukott volna a szektas barom :D

irgum76 - 2019. 11. 20. 12:46

ha valaki nem bírja ki szombatig itt az első 3 perc amiben nagyon sok minden kiderül Dantéről:

https://www.youtube.com/watch?v=co4SLIikOsk

k-10 - 2019. 11. 21. 21:22

Enzo – 2019. 11. 20. 00:11

“A vízcsapnál egyébként volt annak valami jelentősége, hogy fel-le “billenteni” is lehetett a csapot, meg körbeforgatni is? Nem igazán jött át, hogy ott pontosan mit hackelhetett Dante”

Persze, hogy volt.
Ha felfelé áll a kar, a feliratok (és a forgatókönyv*) szerint akkor jön az iható víz; ha lefelé mutat, akkor meg az ihatatlan.

Azt hackelte meg a tettes (vsz. Dante), hogy nem elfordította a kart, hanem a lefelé álló fogantyút felgörbítette, hogy úgy nézzen ki, mintha a jó irányba állna.

* Valójában jó nagy marhaság ott az egész konstrukció, mert egy efféle golyóscsap pont semmit nem változtat semmin, ha így 180°-kal elfordítják; annyit ér, mint ha megfordítjuk a pohárban a szívószálat. Pont ugyanolyan luk lesz benne :)
Az igazi golyóscsapokon ráadásul a kar ütköztetve van, hogy csak 90°-kal lehessen elfordítani. Ha a cső irányában áll, akkor nyitva van a csap, ha arra keresztben, akkor meg zárva. Itt viszont gondosan el vannak fuserálva a fogantyúk a “poén” kedvéért, hogy körbe lehessen forgatni őket.

Ld. itt:
https://www.amazon.in/Dixon-Valve-Coupling-FBVG100-Female/dp/B0081LIFQ6

Sheen - 2019. 11. 22. 04:00

Quantumleap, a fene tudja már hogy hol olvastam (lehet hogy csak teória de lehet hogy SPOILER!), hogy Dantét nem ismerte Lydia, mert Dante azután csatlakozott a suttogókhoz miután Lydia Alexandriába került. Az az előzetesből egyértelmű hogy nem ismerte, de ha valóban ez lesz a magyarázat, azt oltári baromságnak fogom tartani.

Nézőke - 2019. 11. 22. 09:04

..egy kérdés

mi a fenének akar egy egészséges ember – aki 8-9 évet túlél – a maszkosokhoz csatlakozni?

Se jónő,se barát, se kiadós beszélgetés,se sportolási lehetőség,se kaja,se jövő, igazából semmi érték,amit kínálhat ez a fajta “életmód”, ráadásul ha nemrég csatlakozott,akkor bajtárs hazafiként (volt katona) végignézni 6 állampolgár ember kivégzését…

Nem tudom mi lesz a magyarázat,de szerintem is oltári nagy baromság készülődik…

winnie - 2019. 11. 22. 09:43

passz, ez jó kérdés, de itt nem hiszem, hogy az van, hogy konkrétan hozzájuk akart, hanem úgy adódott, hogy csatlakozhatott hozzájuk. nem volt más lehetősége, mondjuk, mert történt valami, akármi – bármit ki lehet találni neki elősztorinak, szóval ez minden további nélkül lehozható, a csatlakozás simán benne van, szerintem, de az valóban sokkal neccesebb, hogy új tagként azt tapasztalja meg, hogy ezek karóba húznak random embereket. persze ezt meg lehet azzal magyarázni, hogy ő is beteg, és még élvezi is ezt, de az ilyen zsák meg a foltja dolog végképp erőltetett lenne.

ettől még nem hiszem, hogy bármilyen magyarázat “baromság” lenne csak azért, mert valószínűtlen vagy efféle. nap, mint nap teljesen valószerűtlen, nem papírforma, megleőő dolgok esnek meg az emberrel, minden egyes eset egyedi, szóval ez nem gond. és tudom, hogy ilyen alapon ezt a joker magyarázatot mindenre rá lehet húzni (ld. volt, aki kizuhant a tizedikről IRL és túlélte), csak épp hanyag írói munka, amolyan a “cél szentesíti az eszközt” megoldás.

Enzo - 2019. 11. 22. 16:35

@k-10: köszi, valami ilyen hozzáértő választ vártam! :) tehát akkor a forgatós lenne a default működés, és a felhajlítás volt a hack, na ez nem állt össze valahogy. ez a golyóscsapos dolog meg ismerős az otthoni gázcsappal kapcsolatban :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz