login |

A Netflix-re érkezik az új Vikings-sorozat

2019. 11. 20. 17:20 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, ,

Rögtön 3 évados berendeléssel*. És Vikings: Valhalla lesz a címe.

Emlékeztek még a Vikings kaszájának év eleji hírére? Annak a végén említettük, hogy

Ha valaki pedig bánkódna, akkor ne tegye, mert már tervezik is a spinoffot az eredeti készítővel, Michael Hirst-tel, aki szinte egyedülálló módon az összes epizódot írta – bár az új sorozatba Jeb Stuart is besegít majd neki. Ha a csatornának bejön az ötletük és a pilotszkriptjük a Vikings-franchise bővítésére, akkor biztosra veszem, hogy még 2020-ban képernyőre kerülhet, a leköszönő sorozat farvizén.

Igen, jön az új sorozat, talán már jövőre. És nem a History-n. Hanem a Netflix-en. (A sajtóinfók szerint 3 streaming szolgáltató is licitált érte, és végül a Netflix 24 epizódra szerződött le, ami elég komoly és költséges elkötelezettség, de ez kellett a többiek legyűréséhez.)

A Vikings: Valhalla története 100 évvel fog az eredeti széria eseményei után játszódni, és a leghíresebb vikingek (Leif Erikson, Freydis, Harald Harada és Hódító Vilmos, normann király, aki vikingek leszármazottja volt) kalandjait fogja dramatizálni. “Azokról a férfiakról és nőkről fog szólni, akik a túlélésükért folytatott küzdelmük révén új utat tapostak ki a folyamatosan változó és fejlődő Európában.”

A showrunner Jeb Stuart lesz, és bár először azt hittem, hogy ő csak forgatásért fog felelni (hiszen Hirst ugye a Vikings során is arról volt híres, hogy sajátmaga írta a szkripteket, viszont a forgatásokat már nem ő irányította, szemben más kábeles showrunnerökkel, akik maguk szeretik ezt csinálni), de a készítő szavait olvasva (“Jeb Stuart, a truly wonderful writer, will bring new storylines and a powerful visceral vision“) úgy tűnik, hogy a teljes kreatív irányért is ő fog felelni.

A forgatás helyszíne és a stáb is változatlan marad, szóval Írországban marad az új széria bázisa.

*: 24 epizódra szól a szerződés első körben, és a jelenlegi Netflix-normák alapján valószínűbb és logikusabb a 3*8 rész, mint a 2*12 vagy az 1*24, de ez csak az én feltevésem.

8 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2019. 11. 20. 17:46

Szét fogjàk szedni. Még a Las Chicas Del Cable utolsó évadjàval is ezt tervezik.

winnie - 2019. 11. 20. 17:51

itt nincs olyan, hogy szétszedik, mert nincs mit szétszedni. szétszedni akkor lehet, ha kiderül, hogy hány évad lesz. egyelőre csak a 24 részt neszelte meg a sajtó. és azt persze, hogy szétszedik. kérdés, hány részre és, hogy ezeket hogy nevezik el.

heidfeld - 2019. 11. 20. 18:35

Tehát több évados lesz, vélhetően.
Darabolások többet ártanak, mint használnak. Meglepően sokan, egyszerűen elfeledkeznek róla, hogy folytatódik, mondjuk pont a Vikings is. Kicsit olyan ez, mint az akciós banán. Pont elfogyott, de nézzél vissza, többször is, mert bármikor jöhet még.
Igaz, közben veszek mást, vagy máshol szerzem be…

Mate4182 - 2019. 11. 20. 18:48

amiota a Vikings atallt a 2×10 epizodokra a majdnem feleves szunettel en tok kenyelmesen raalltam a 10 reszes evadok baromi gyakran jonnek rendszerre :D

mindenesetre jo hir a dolog, szeretem a Vikingeket bar Ragnar halala ota azert megvaltozott rendesen

Key - 2019. 11. 20. 19:14

Ez vajon betehet a szintén Netflix-es The Last Kingdom-nak? Két széria, egy szolgáltatónál, ugyanabban a témakörben?

dongatto - 2019. 11. 20. 19:25

Key: Szerintem nem tesz be neki. Mindkettő nagyon jò ès izgalmas.

Flanker - 2019. 11. 20. 22:34

Dehogy tehet be, a Netflixen nincs ilyen öszefüggés

CrashBoostZoom - 2019. 12. 04. 12:13

Arról nem is beszélve, hogy ha fenti karakterek lesznek a főbb szereplők akkor nagy valószínűséggel a Last Kingdom eseményei után fog játszódni a történet. Oké a Vikings sosem volt teljesen behatárolható évszámok szempontjából de azért szórakoztató.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz