login |

New Amsterdam: féltávon a 2. évad

2019. 11. 21. 15:50 - Írta: Necridus

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Mindig meglepődöm, a New Amsterdam rajongótáborának mérete ellenére olykor milyen üres a kommentszekció. Szeretem olvasni a véleményeket (ld. kibeszélő), főleg az olyan sorozatoknál, amik műfaja nekem kvázi új, így lehetőségem van még tágítani a nézőpontjaimat.

Itt viszont elég kevesen vagytok, így nem is csoda, hogy egyetlen egy kommentelő említette, mi is történhet az évad első felében. a tovább mögött spoileresen folytatom.

Georgia az életből való távozása nem jelentette, hogy a sorozatból is távozik. Szinte minden epizódban ott volt, mint Max belső hangja és elkeseredettségének szobra, ami valljuk be, aranyos, de a rendszeres epizód végi haluzás sokszor inkább elrontotta az adott részt.

De nem csak Georgia miatt volt szokatlan eddig az évad. Minden karakter kapott egy saját szálat, amivel átívelést terveztek, de ezeket mindig rögvest félretették, amint találtak valamilyen heti esetet a karaktereknek. Vijah nagypapává válása, Frome adoptálási kísérlete, Sharpe hírneve vagy Reynolds barátnőjének esete voltak többek között ilyenek.

Egyedül Bloomnál éreztem, hogy kellően kidolgozták a történetét. Ő minden megjelenésével küzdött a baleset következményével, s sosem seperték oldalra, csak hogy egy heti esetben aktív szereplő legyen.

Az őszi finálé mégis visszahozta legtöbbjük szálát, még ha csak pár percre is. Helent kitúrták állásából, Max daganata teljes mértékben eltűnt, Vijah ismét többet foglalkozott leendő unokája édesanyjával, Reynolds párja állásajánlatot kapott más városban, Bloom pedig kés alá feküdt, hogy felépüljön, melynek következtében ismét drogproblémájával kell szembenéznie.

Jelen volt ismét a hatalmas emberségesség – amit úgy szeretek- , ahogy Max börtönlátogatást tett és meg kívánja reformálni a börtönkórházat. Ennek következtében viszont bűnözők kerültek a kórházba, akik az utolsó pillanatban nagy port készültek kavarni. A 2020-as premier tehát ígéretesnek tűnik a túszhelyzet, illetve a mélypontból való kimászás miatt, ami Sharpe-ra és Bloomra vár.

5 hozzászólás Ne habozz!

Vattacukor - 2019. 11. 21. 18:26

Csak szólok,hogy én is rajongó vagyok:-)
Tudom, furcsa lehet, hogy plusz szereplőket követelek, de basszus, Max-nak és Georgia-nak nincsenek szülei, vagy egyéb rokonai? A gyászt láttuk, de nem hiszem el, hogy ennyire magára hagyják az embert….

Shannen - 2019. 11. 21. 20:49

Már az évad elején tudtam, hogy a Georgia-szálat a félévadáróig fogják húzni, ahogy az sem meglepő, hogy egy börtönös sztori tartogatja most két hónap az izgalmakat.

Továbbra is jó a sorozat, engem a hatalmas szívével mindig elvarázsol, de bevallom van, hogy bizonyos heti esetek nem nagyon jönnek be, és olyankor a figyelmem is lankad.

Helen-t, ha jól értem, csak mint az onkológia vezetője meg a kórház orvosigazgató-helyettes pozíciójából rúgták ki, de praktizálhat a kórházban továbbra is.

Bloom szála tetszik, az tényleg rendesen ki van dolgozva. Szemben mondjuk Reynolds-ék sztorijával, ami viszont abszolút hidegen hagy és remélem, hogy ezt már nem húzzák sokáig, és a barátnője visszamegy San Fransiscoba.

Pip - 2019. 11. 21. 23:34

Viszonylag sok sorozatot nézek kórházas témában (Chicago med, good doctor, Resident, stb.), de az Amsterdam magasan a kedvenc….

House-t soha nem fogja semmi megelőzni, de ezek együttesen majdnem kitöltik a hiányát ;)

Pip - 2019. 11. 22. 00:29

s02e05 még a többi közül is kiemelkedik, gondoltam én, majd megnéztem a következő részt.

s02e06 = FENOMENÁLIS

Veronika - 2019. 11. 22. 07:16

Imádom, h szétmarja a lelkemet. Mindig pityergek vmin.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz