login |

Survivor – 39×10: Oscar

2019. 11. 21. 18:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Egy érdekes csavarral folytatódott a Survivor, amit persze lehet, hogy máshol bevetettek (ilyenkor mindig azokhoz fordulok, akik néznek más verziókat), és amit mindenképp érdekesnek találtam, hiszen egyrészt a kiszámíthatóság ellen jó húzás volt, másrészt viszont, mint manapság minden hasonló húzás, csak a random hatásra erősített rá, jelezve azt, hogy egy ideje az amerikai Survivor-ben már nem mindig a legjobb stratéga nyer, hanem az, akinek mázlija is van.

Persze jó kapusnak van szerencséje, nem? Lássuk, hogy mit gondolnak erről az eheti kieső. Igen. Többes szám. Spoiler lenne? Lehet. A többi a tovább mögött konkrétumokkal.

Aaron esett ki.

És Missy esett ki.

Nem tudom, hogy ők és ilyen sorrendben kiestek volna-e, ha nincs a bandát kettéosztó csavar, de bármit ki tudok nézni a játékosokból, hiszen az elmúlt években láthattuk, hogy csak a legerősebb szövetségek maradnak meg végig, a többi bizonyos adódó alkalmakra simán felbomlik, ha épp kínálja magát egy lehetőség.

Ennek persze az a következménye, hogy sokszor nem az kerül kiszavazásra, akire mutat a korábbi konszenzus. Ez Janet esetében örömteli is lehet, viszont csak növeli annak esélyét, hogy Karishma eljut a döntőig, mert mindenkinek az lehet a vágya, hogy mellette üljön – és aztán hater szavazás után még nyerhet is akár, nem? Rémálom lenne, most ismét ráerősített arra, hogy mennyire nem oda való, erre még idolt is talált. És nem játszotta ki.

A két csoport egyike sem a papírformát választotta, amit egyrészt Aaron (akinek nem nagyon volt így esélye), és Missy is ráfaragott, pedig igazából semmit sem csinált rosszul, csak ugye Karishma… Aki, miután leadta a drótot Tommy-nak, a mérleg nyelvévé vált. De szép lett volna, ha a hátradőlése után Missy és Tommy egymásra talál és mégis őt szavazzák ki, ha visszafordult volna rá ez a nagy kavar.

Egyrészt örülhetnék a rész kifutásának, hiszen most megint lesz majd némi helyezkedés a törzsben, lehet megint szervezkedni, másrészt viszont két olyan játékos esett ki, akik kőkemény stratégák voltak – sőt, talán ők voltak azok, akik komolyan stratégiáztak. Arról nem is beszélve, hogy két challenge-ekben is erős játékosról volt szó, szóval ezzel most a minőségi szint elég komolyat zuhant a játékosok között, ami piszkosul nem tesz jót az egésznek.

Tényleg, csak úgy, magamnak leírom, hogy kik maradtak: Karishma. Lauren. Elaine. Elizabeth. Dean. Dan. Tommy. Janet. Noura. Hát…, nincs sok okunk büszkének lenni. Pár versenyekben esélytelen arc és sok sodródó.

Kinek szurkoljon az ember, és ki érdemelné meg huszoniksz nap után a sikert? Karisham és Lauren nálam felejtős. Elaine és Janet simán nyerhet a döntőbe, ha képes lenne eljutni oda, és bár szimpatikusak, egyelőre nem ők azok, akikre azt mondanám, hogy megérdemelnék a sikert. A fiúk annyira sokat nem tettek hozzá – talán Tommy, most. Akkor marad a magát az előző résszel sokak szemében leíró Elizabeth, aki mindkét fronton képes lehet alkotni (bár most elvesztette két emberét), valamint a krézi, wild card kategóriás Noura.

   

7 hozzászólás Ne habozz!

Aurora - 2019. 11. 21. 21:14

Tegyék már ki azt a szerencsétlen Karishmát!! Hú, de nagyon irritál…
A tribe sawp-nál nagy sírva újságolta, hogy nem szerelemből házasodott, és igazából nem is szereti a férjét, olyan mintha lakótársak lennének. Most meg “van valakim aki szeret, és elfogad, és ez a legnagyobb kincs”… blablabla… Semmit nem csinál, ha meg végre megmozdul még bele is sétál egy Idol-ba. Annyira nem érdemli meg, hogy itt legyen! De tudom, goat lesz belőle, elviszik a döntőig, hogy ellene tutira nyerjenek.

Aaronról már múlt héten mondtam, hogy amint nem nyer védettséget, megy is haza. Missy túl erősen stratégiázott, valahol már vártam mikor üt ez neki vissza.

Elizabeth mindkét szövetségesét elvesztette, kíváncsi vagyok innen mit csinál. Eddig minden mozdulatát Missy irányította (még talán ezután is, elvégre odasúgta neki, hogy “you gotta kill Elaine now”)

Dan csak úgy elvolt… érdekes, hogy a múlt heti drámázás után most egyetlen szóval sem utaltak a múltra, mintha semmi nem történt volna… Kíváncsi vagyok Janettel tényleg szövetségben maradnak-e, mert szerintem ők a felszín alatt jó kis power couple-t allkotnak.

Ellenben a Tommy-Lauren párossal. Egyiket se tudom hova tenni… Missy kiszavazása Tommytól nem is stratégia volt, csak egy “ha rám szavazol, én is rád” reflex… Szerintem egyiknek sincs esélye nyerni.

Elaine akár el is juthat a döntőig. Ott meg valószínűleg nyer, talán Janet kivételével bárki ellen.

És egyetértek Noura “wild card” besorolásával, tőle aztán azt se tudom mire számítsak 5mp-en belül :D

Enzo - 2019. 11. 22. 00:44

39×10(09)

Ez a rész sokkal pozitívabban marad(t) meg bennem, mint a múlt heti dupla. Na de menjünk szép sorjában:

Karishma idoltalálását csak az utolsó pillanatban lehetett megérezni, mert most cselesen a tábor körüli segítés hiányával és kókuszért küldéssel vezették fel. Mondjuk aztán amikor zseniális módon beállított 1 óra eltűnés után 2 szem nyamvadt kókusszal, majd megpróbálta arra fogni, hogy rosszul van, de aztán mégis megvétózni a dokinak szólást, hát az zseniálisan béna volt, egyre mélyebbre ásta magát :D

Tetszett a felosztás, hogy a két csoport mindegyikében lesz egy nyertes, de egy kiszavazott is. Talán még többször kéne olyan – mármint leginkább a pre-merge szakaszban persze – hogy az egyik törzs megnézheti a másik tribalját (akár úgy, hogy ők is szavaznak, akár nem), én ezt hiányolom. Úgyhogy most örültem ennek, hogy egyben reward is volt az immunity. Na Noura meg a másik, aki elképesztő bénázásokra képes, felröhögtem, amikor eldobta a karikát, elfelejtve, hogy nem kéne abbahagynia, mert nyerhetett volna kaját a törzsének :D Respect Elaine-nek az immunity-ért, és külön cseles volt, hogy a “vesztes” csapat a régi Lairo táborba ment vissza.

A szervezkedések most kifejezetten logikusak voltak és tetszettek a mögöttük húzódó érvek is: Aaron a célpont, de Dean félti az “árnyékát” (hogy utána ő lesz a fizikai threat) ; Tommy kiszavazásának ötlete (ő is fizikai veszély, illetve Laurennel szét kéne bontani őket) ; Elaine az immunity tudatában megfordítja az egészet, és Missyt becélozza.

Darabkák:
– Karishmát nem értettem, itt lett volna az esélye, hogy végre valaki bevegye a beszélgetésbe, erre meg se hallgatja Missyt. Jó, persze volt egy idolja + Missy elég lekezelő volt vele, de akkor is furán nézett ki, hogy folyamatosan el akar sétálni, Missy meg húzza vissza. Legalább tegyen úgy, mint akit érdekel a dolog.
– Jót mosolyogtam, hogy Elaine Big Red-nek hívja Tommyt :D
– Fura, hogy Jeff újabban nem mondja a bejövő zsűritagok nevét.
– Wow, Aaron 5:1-gyel esett ki, akkor Dean mégiscsak rászavazott.
– Ilyet se láttam még (asszem), hogy nem elsétál a kiszavazott, hanem rögtön odaülhet a zsűribe. Vicces volt nézni a csodálkozó fejeket, ahogy meglátták az új zsűritagot :D
– Ez a “múltkor két színesbőrűnél egyszerre volt a 2 immunity nyaklánc, és ez milyen büszkeséggel tölt el” téma kicsit hirtelen jött Missytől, nem tudtam szabadulni az érzéstől, mintha csak valamiről el akarta volna terelni a szót, és gondolván, hogy “ebben az évadban amúgy is lassan az összes társadalmi téma felmerül”, ezt meglovagolva dobta be. Vagy csak túlgondolom.

Poén, hogy Missy még tribalon is elszólta magát, hogy beszéltek Karishmával (meg ott volt Elizabeth is), Elaine ugye védett, tehát Tommynak (ha addigra már nem tudta volna) ott legkésőbb le kellett volna esnie, hogy rá fognak lőni. Örülök, hogy Missy esett ki – ugyan jó játékos volt, de szimpatikusnak nem mondanám. A nagyon elnyújtott búcsúzkodása közepette azért még megbízta Elizabethet, hogy ölje meg Elaine-t. Hát hajrá… Rob meg jót röhögött a fülkében, hogy persze mindenki Karishmát akarja bevinni a top3-ba, naná hogy mondják neki, de átlátszó :D

@posztreakció:
“Lássuk, hogy mit gondolnak erről az eheti kieső. Igen. Többes szám.” -> hát, nem mindenhol többes :D typo persze, de azért elmosolyodtam rajta :D

Na az jó kérdés, hogy ki érdemelné meg, de már az is, hogy kinek szurkolnék, a szezon előtti várakozáshoz képest most elég kevés szimpatikus játékos maradt. Elizabethnek a múltkori után nem tudnék szorítani (ő nagyon a háttérben dolgozik, de most ki kell bújnia), Touchy Dan se a szívem csücske, Lauren már nagyon rég nem, Tommy butácskának tűnik, Karishmát hagyjuk…hát, Nourát is hagyjuk :D Dean elég semleges, úgyhogy marad Elaine és Janet, akit most “kedvencnek” mondanék.

Slushyberry - 2019. 11. 22. 03:59

Nem tudom, hogy utoljára mikor voltam annyira boldog Survivor nézése közben mint most, hogy Missy kiesett.
Remélem Elizabeth lesz a következő. c:

pity - 2019. 11. 22. 11:31

Lesz végén egy Karishma, Dan és Noura döntő ha így haladunk. Valahogy meg kellene újítani a játékmenetet, mert így nagyon random.
Inkább a következő évadot várom.

Thomas - 2019. 11. 22. 15:58

Szerintem voltak már hasonló csavarok régebben, hogy két kiszavazás is volt. Hogy pont így egy az egyben, hogy kétfelé osztották a törzset és külön-külön immunity, azt meg nem mondom. Mindenesetre nagyon régen, amikor még nem voltak 6-8-an is versenyben az utolsó részben, és jobban kellett fogyasztani az embereket, szóval azért meglepett. Még 3 rész van a döntőig, szóval most legalább “csak” 6-an lesznek, ha nem történik semmi különös. A 40. évad viszont ha nem is fog másfél órás részekből állni, talán hosszabb lesz egy kicsit, mert nem szokott február 12-én kezdődni! Mondjuk kérdés, hogy mikor lesz a finálé, meg lesz-e menet közben dupla rész (a premier szerintem úgy lesz dupla, hogy többet foglalkoznak velük, nagyon remélem, hogy nem úgy, hogy mindjárt ketten is kiesnek).

Erről a részről sok értelmes nem jut eszembe:) Noura megint süsü volt, amikor eldobta a karikát, nem ment rá a PB+J-re vagy mire (én az amerikaiaknak ezt a mogyoróvaj mániáját sosem értettem:), Karishma borzalmas, és olyan buta, halán komolyan egy ilyen ember alkalmas ügyvédnek? Ha nem mondják, tutira azt tippeltem volna, hogy takarítónő vagy valami konyhai segéderő, annyira szerencsétlen az egész lénye. Nem degradálni akarom, csak egyszerűen nem értem, hogy lehet alkalmas valaki egy ilyen munkára, aki ennyire bizonytalan önmagában, nem tud kommunikálni emberekkel, nem látja át a dolgokat, bárki az orránál fogva vezeti… na hagyjuk inkább.

Missyt sajánálom, de itt van, amit nem értek: a régi törzsben ők Elizebeth-tel és Elaine-nek cimbiztek, vagy rosszul emlékszem? Mikor bomlott fel ez a hármas, és miért döntött úgy, hogy inkább Karishmára bízza a sorsát? Elaine annyira átállt a másik törzshöz (Tommy, Lauren…?), hogy szólni sem akartak neki? Ugyanis Karisha is átlállt, az első swap után azonnal, amit ugyan ők nem láttak, de szerintem elég nyilvánvaló volt. Inenntől meg miért szavazna Missyvel, akivel csak súrlódásai voltak?

Akinek én még szurkolni tudok, az Krézisüsü Noura és Elizabeth, de most ő nem tudom mihez kezd a két legfőbb szövetségese nélkül, szóval csak legyünk túl ezen az évadon és jöjjön már Parv:)

” Ez a “múltkor két színesbőrűnél egyszerre volt a 2 immunity nyaklánc, és ez milyen büszkeséggel tölt el” téma kicsit hirtelen jött Missytől,”

Ezt én egyáltalán nem tudtam hova tenni. Az én szememben az teljesen rasszista megnyilvánulás lett volna, ha azzal jön Jeff, hogy “nini, mindkét védettséget színesbőrű nyerte!”. És hogy ezt direkt egy színesbőrű emelje ki, hogy elmulasztotta? Nem értem, miért kell ezt kiemelni, ha neki jól esik, tegye meg, de szerintem, aki nem rugózik ezen, észre sem veszi. Ez már megint egy olyan dolog volt, amit a korábbi évadokban lazán kivágtak volna, mert felesleges megjegyzésnek érzem. Nagyon változtatni akarják a Survivort, csak nem hiszem, hogy a jó irányba megy. Ez a megszokott, “ami nem romlott el, azt minek megjavítani?” esete, de ez persze nem most indult, hanem kb. akkor, amikor kitalálták, hogy hárman legyenek a végső tribalon.

winnie - 2019. 11. 22. 19:38

neked nem lenne rasszista, olyan szempontból, hogy nem érint téged, és itt jön be jeff nézőpontja, hogy ő sem érezte, hogy fontos, pedig igenis fontos valakinek. vagy valakiknek. ergó büszkeséggel tölti el őket a kiemelés. ez az, amit kívülálllóként mi nem érezhetünk át. meg aztán ez arra paralell, ahogy korábban a lányokat is kiemelték az idolok kapcsán.

általában a rasszizmus előítélettel párosul, ami nem egyenlő a pozitív dolgok kiemelésével, szemben azzal, hogy bizonyos mérföldkövek irl is megemlítésre kerülnek, ld. első fekete amerikai elnök, első fekete baseballjátékos anno. lehet, hogy nem mindenki gondolja így, de ilyenkor érdemes hajlani afelé, amit mondott missy, hogy ez igenis komoly dolog neki. nekem pl. fel sem tűnt, lehet, hogy jeffnek sem, vagy ha igen, ahogy írod, nem tulajdonított jelentőséget neki, és az is igaz lehet, hogy nem neki kéne kiemelni, hanem missyéknek, de… nem tudom, neki is másabb, ha valaki zsigerből elismeri a teljesítményét.

de nem vagyok szakértő, csak missy szavaiból indultam ki. én sosem fogom átérezni a reprezentáció fontosságát, illetve ezeket az “első” dolgokat.

Thomas - 2019. 11. 23. 13:15

Igen, én sem tudom ezt átérezni, és nem is az én ügyem, (nem is kellett volna feltétlen beleszólnom, csak ha már Enzo felhozta, nem írtam ki:), csak nekem furcsa volt. Ha csak simán kiemeli, azon nem akarok fent, csak mintha nehezményezte volna, hogy Jeff nem tette meg, így ebből is egy “ügyet” csinált, aminek semmi köze a játékhoz (és már túl sok volt belőle ebben az évadban szerintem). Azért az gondolom más, hogy első fekete amerikai elnök, az csak feltűnik az embereknek, az egy mérföldkő, annak üzenete van. De itt, ha most megkérdeznék tőlem, hogy soroljam fel, hány fekete játékos van még bent, nagyon el kéne gondolkoznom, mert abszolút nem tartom számon, tehát mintha azt kérdeznék, hány fekete hajú van:) Valaki biztos azt is tudná, nekem az ilyen részletek sosem maradnak meg:)

Na mindegy, a lényeg, hogy ha ez neki fontos, akkor emelje csak ki (bár mivel nem kapcsolódik a társalgás fő menetéhez, a készítőknek ki kéne vágnia a gondolom 237 egyéb dologgal együtt, ami ott elhangzik és nem releváns), de én még csak azt sem tudom átérezni, hogy miért olyan nagy dolog ez, mert rengeteg világelső, világbajnok fekete sportoló van, hisz atletikusabbak, erősebb testalkatúak, szívósabbak általánosságban, az ilyen jellegű challenge-ekhez meg leginkább ez kell.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz