login |

How To Get Away With Murder: lepihent a 6. évad

2019. 11. 22. 21:30 - Írta: Necridus

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Ki áll készen most egy 4 hónapos szünetre?

Régebben nagyon nehezen kaszáltam sorozatot, szinte mindent végig szerettem volna nézni, amit egyszer elkezdtem, és csak most, hogy iszonyat sok nagyon jó sorozat van, kezdtem letenni egyes szériákról (ugye Riverdale, Young Justice, In The Dark és Krypton?), hogy helyet adjak újabbak kipróbálásának. Erre itt vagyok még mindig a How To Get Away With Murder mellett, amit egykor imádtam, de most már csak talán azért nézem, mert tudom, hogy 2020-ban pár rész múlva ér véget.

Majdnem felnevettem, amikor olvastam a napokban human posztját a félévadzárós promóvideó kapcsán. Na nem miatta, félre ne értsetek, hanem amiatt, hogy sajnos ettől nem is állhatunk messzebb. És ez szomorú. Tényleg már csak árnyéka a HTGAWM önmagának (egy nagyon-nagyon halovány árnyéka), és akárhányszor adok neki egy újabb lehetőséget, mindig csalódnom kell, mert a részek háromnegyede egysíkú és lapos, és mindig maximum 7-10 perc az, ami igazán használható.

Erre itt a félévadzáró, ami visszahozta azt, ami után régóta sóvárgunk. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Talán Michaela, és Frank kapott Annalise mellett értékelhető történetet. Míg Michaela megismerkedett valódi apjával, amivel az érzelmeket hozta, Frank – visszatérve egy időre régi, kemény énjéhez – Laurel után nyomozott, majd hirtelen Bonnie után kezdett koslatni. Annalise pedig visszatért a tanításhoz, meg persze építgette a barátságát Tegannel, akinek kicsit jobban megismerhettük magánéletét.

A többiek?

Nos, Connor és Oliver továbbra is kihasználatlan; néha Connor hozza a szokásos démonokkal való küzdelmet, Oliver meg a hősszerelmest. Asher családjába is jobban beleláttunk, de sajnos ez a szál nem ért többet 2-3 résznél az írók szerint. Ki van még? Ja igen, a szokásosan felesleges Nate, aki csak durcázni volt itt, és Gabriel, aki annyira jelentéktelen, hogy minden epizódban a megjelenését követően ugrik be, hogy ő is állandó szereplő. Laurel pedig még mindig sehol.

Az eddig gondolatokat (a félévadzárós kitérésen kívül) az őszi finálé megnézése előtt írtam, és ezt fontos kiemelni, mert nagyon sokat változtatott a sorozathoz való hozzáállásomon az epizód, ami visszahozta a HTGAWM-feelinget.

Az első percétől kezdve a végéig a feszültség tetőfokán érezhettük magunkat, ahogy Nate és Annalise egymásnak esik, ahogy Frank Gabrielt megtámadja, vagy ahogy kiderül, hogy Annalise-t Asher felültette az FBI-nál, mire Connor, Oliver és Michaela bedrogozva leütik.

Az egész epizód azzal játszadozott, amit mi mind gondoltunk: Annalise Keatinget ma este megöli valaki. Nate is hadonászott a piszkavassal, a repülőn ülve is pont annyi ideig volt turbulencia miatt veszélyhelyhet, ameddig azt gondolhattuk, hogy most hal meg.

De nem, Annalise még legalább 6 epizód erejéig életben marad, helyette pedig Asher az, akitől el kell köszönnünk. A már nem néző, de érdeklődő olvasó kedvéért szívesen leírnám, hogy hogy történt, de mind érezhetjük, hogy nem Gabriel ölte meg féltékenységből annak ellenére, hogy az ő lakása előtt fekszik holtan. Azért ennél cselesebbek az írók.

Ami látszott is az epizódon, elvégre úgy csűrték-csavarták a részt, hogy a korábban megjelenő események, amik miatt spekulálhattunk Annalise halálának körülményei kapcsán, mind megjelentek, csak egyik sem azt mutatta, amire mi gondoltunk. Volt, amelyik szimplán csak megtévesztés volt, de olyan is, ami Asher halálához kapcsolódott.

Laurel pedig megjelent! Igaz, csak egy rövid telefonhívás erejéig, de addig megtudtuk, hogy nem elrabolták, Christopher pedig, akit Tegan segített kicsempészi a közös lakásból, vele van, épségben. Nem az ő megjelenése volt a legnagyobb meglepetés, de nagyon jól működött, ahogy a semmiből feltűnt. Csak jöhetne rendszeresen, hiszen ő a történet egyik fő mozgatórugója.

Nem hiszem, hogy a maradék 6 rész meg fogja váltani a világot, sőt, az elmúlt félévad gyengeségét se fogja kompenzálni – mondhatni ez megbocsáthatatlan -, de ezen félévadzáró után várom, hogyan fog visszatérni április 2-án a sorozat. Itt az ideje mindent beleadniuk az íróknak az utolsó 6 epizódra.

Wes pedig ott van Annalise temetésén? Vagy ez olyan Welcome to the end of your life-pillanat?

11 hozzászólás Ne habozz!

Col_lector - 2019. 11. 22. 22:14

Nekem nagy gondom eddig sem volt egyik évaddal sem, persze nem az első évados színvonal, de heti szórakozásnak stabilan megmaradt.
És ez a rész, hát hú meg há, nagyon-nagyon tetszett, végig ott a suspense, a fordulatok, és sikerült érzelmeket kiváltania belőlem a történéseknek, szóval most nagyon odapakolták magukat újra. Sajnálom a négyhónapos szünetet, mert nézném azonnal a folytatást.

519 - 2019. 11. 22. 22:33

Fogadni mernék, hogy az epizód végén nem West láttuk, hanem Christophert, és valójában 20+ év múlva játszódik a temetés. Nagyot csalódnék az írókban, ha meglépnék, hogy Wes valójában nem halt meg, hiába láttuk, hogy megfojtják, hogy Connor megpróbálja újraéleszteni, és hogy összeégett a teste.

Ashert sajnáltam, reménykedtem benne, hogy Nate fog meghalni. Btw, ez a négyhónapos szünet nagyon gonosz húzás.

Ravagedseducer - 2019. 11. 23. 01:38

A 9.rész tényleg hozta az 1-2.évados hangulatot, nem panaszkodom. Nekem éppen Laurel távolléte tette élvezhetőbbé az évadot de persze kinek mi :D azért jó volt hogy felbukkant facetime-on. Az nem tetszett hogy szinte nem is keresték.

Azzal hogy Asher volt a besúgó megleptek de van értelme – főleg hogy már Millernél is húzta a száját, viszont nekem sokszor nagyon ellenszenves karakter volt, szóval nem bánom a halálát sem.

A 4 (decemberrel együtt 5) hónap szünet viszont brutális, megértem én hogy kell a hely más sorozatnak, de egy új évadra kellett eddig 6 hónapokat várni, most meg az utolsó 6 részre majdnem enmyit? Ne lepődjenek meg ha a “casual” nézők nagy részét elveszítik, és így is alacsony a nézettség. De gondolom ez már nem számít.

Ravagedseducer - 2019. 11. 23. 01:42

Ok, most látom hogy április legelején tér vissza, szóval csak 4 hónap decemberrel, de akkor is túl sok ilyen kevés rész és a sorozatzáró előtt. De ez van.

Pietro - 2019. 11. 23. 04:42

Szerintem a turbulancia jelenetnek inkabb az volt a sulya, hogy vajon mit csinalt Annalise, mielott felszallt a gepre. Hova fordult vissza? En legalabb is a tettenek sulyossagat lattam az arcan, nem a felelmet az esetleges lezuhanastol.
En amugy azt mondanam, hogy Bonnie olte meg Ashert, o kelloen labilis egy ilyen cselekedethez, foleg miutan megtudta, hogy o volt a tegla. Aztan hivta Franket, aki elvitte a testet Gabrielhez.
Hat, en nagyot csalodnek, ha a vegen az a 20 evvel idosebb kis Christopher lenne, rohadt nagy csavarnak konyveltem el Wes visszatereset. Sot, ugy gondolom, hogy o volt az, aki megszoktette Laurelt. Tanuvedelmi program?
Szoval szerintem ez valoban fake temetes volt, es Annalise lelephetett, de elotte meg csinalt valamit – esetleg meglatogatta Gabrielt par hasznos infoval? Nem tudom tenyleg, de ugyanugy elvezem, mint az elejen a sorozatot. De messze van aprilis!

abba - 2019. 11. 23. 12:33

Én igazából nagyon nem értek egyet, szerintem ez az évad ugyanúgy szórakoztató és sokszor megdöbbentő (lásd a 6×1 párnaszúrós jelenetét), mint az eddigiek. A HTGAWM számomra hozza azt a szintet, amit a legelső évadban is, és Laurel hiánya, akinél idegesítőbb és súlytalanabb szereplő nincs, csak javít az összképen!

Nyilván a sztori sohasem volt valószerű, mindig szappanopera-szinten állt az egész, és nem is ajánlatos belegondolni a szereplők motivációjába, mert össze-vissza csavarják az egészet – de mindig is ez jellemezte a sorozatot.

feleki - 2019. 11. 23. 13:20

abba: Van benne megdöbbentés, ez tény, de csak ennyi elég lenne? Ilyesmire épül minden latin-amerikai telenovella, 10 percenként szájeltakarós megdöbbenés.

Az első évadban végig hullámvautaztuk a részeket (többek között azért, mert szappanopera és kavarások helyett voltak érdekes és ellentmondásos heti ügyek), de most annyi maradt ebből, hogy kapunk hol 5, hol 15 perc remekbe szabott jelenetfüzért a szuper zenével egy héten, és minden más vergődés. Ez szerintem nagyon messze áll az első évadtól, ami sokkal inkább a történetre koncentrált.

Timothy - 2019. 11. 23. 14:01

Én nem látom valószinüleg hogy az tényleg Wes lenne. Konkrétan mutatták a boncolást,ahogy Connor próbalta ujraeleszteni,az összeégett testét. Nem.tudom ezt hogy tudnák megmagyarázni. Nekem is valoszinubb,hogy Laurel gyereke kb 20 ev mulva. Egyetértek a kritikával,ez a rész tényleg első évados szint volt. Én sajnálom hogy végetért mégha voltak is hullámvölgyek,engem mindig lekötött. Asher engem is meglepett,bár amikor bevallotta hogy ő a tégla, már tudni lehetett hogy ő hal meg,mert ugye mindig mondták hogy van egy halott informátoruk. Sztem is csinált még balamit annalise mielott gépre szállt. Lehet ő ölte meg, hisz azzal a fegyverrel ölték meg ami Annalise lakásán volt. Meg hangsúlyázták elégge hogy ő még nem ölt meg senkit.valami olyasmit tudnék elképzelni,hogy elment hozzá Asher aztán ő meg megölte és a frank elvitte gabrielhez a testet hogy őt keverje gyanuba. A temetés az vagy fake vagy a távoli jövő. De lehet hogy csak álom mint a legelső rész elején. Lesznek csavaeok még az tuti,nagyon várom a folytatást. Imadtam ezt a részt, ez elöző részből hianyoltam bonnie baleset bemutatását még az ütött volna. Még amit kiemelnék az Teagan karaktere,pompázik a szerepben! Valahol mélyen reménykedtem hogy Nate hal meg,egyedül az ő karaktere ami idegesít. Amúgy nem hittem volna,de jot tett a szezonnak Laurel hanyagolása,simán müködik nélküle is. Ennyi pont elég volt belőle.. összevetve fain rész volt, nekem az évad is tettszik, oké ninca megbaz elaő évados szint de ettöl függetlenül engem leköt,szorakoztat, ez az a sorozat amit előveszek majd évek mulva is…

abba - 2019. 11. 23. 15:27

feleki: lehet hogy félreérthetően fogalmaztam, a párnaleszúrós jelenetnél arra gondoltam, hogy megrendítően sokkoló – és igen, ez nekem elég, de könnyen meglehet, hogy mást látnak mások a sorozatba, mert én személy szerint nem érzékelek minőség/tónusbeli változást. Annalise fantasztikusan izgalmas karakter, a színészek pedig mind jól hozzák a figurát, akármilyen képtelen helyzetet prezentálnak is. De abszolút értem, ha valaki kiábrándult a sorozatból.

Dee - 2019. 11. 24. 00:56

Most végeztem ki (csak hogy stílusos legyek :D) a félévadzárót, és bakker, vissza kellett pörgetnem, hogy tényleg West láttam-e.. De itt összeállt a kép, Laurel-Wes együtt vannak valahol Christopher-rel, ha nagyon bele akarom gondolni, akkor Annalise is épp hozzájuk tart. :)
Asher halála várható volt, valahogy kissé mindig is kilógott a sorból, és totál beillik a képbe, hogy ő legyen a spicli. Ettől függetlenül, azért kicsit sajnálom is, a haláltusáját pedig elég rossz volt látni, korábban akadt pár viccesebb jelenete.
Gabriel nekem olyan semmitmondó, jelentéktelen pojáca, amolyan Wes-pótló volt mindig is, szóval ha sikerülne rávarrni Asher gyilkosságát, nem sajnálnám, ha börtönbe kerülne.
Amúgy szerintem is Bonnie ölte meg, hiába voltak együtt kis ideig, Bon-Bon mindig is instabil volt, főleg, hogy most rájött az igazságra Miller-rel kapcsolatban, így már mit számít még egy ártatlan ember megölése.. El tudom képzelni, hogy Frank vitte Gabriel lakása elé a hullát, viszont akkor nem lett volna a friss vér a padlón, ergo odacsalták és még a bekopogás előtt leütötte valamelyikük.
Arra én is kíváncsi lennék, hova ment Annalise még az út előtt, de két tippem lenne, remélem, erre adnak majd választ.
Mindenesetre, elég gyökér húzás ez a hosszú szünet, és én nagyon várom, hogy fogják befejezni, vajon meddig tudják még csűrni-csavarni?!

Anni - 2019. 11. 28. 21:56

Hu hát nekem sajnos ez az évad már nagyon gyenge de az utolsó rész tényleg hozott egy kis első évados feelinget.

Ez nekem eszembe se jutott, hogy a végén az Christopher lenne de remélem ő lesz mert ha Wes él… :D

Asher halála is meglepett de végre húztak valami “merészebbet”. Szerintem is Bonnie ölte meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz