login |

The Good Place: túl a 4. évad felén

2019. 11. 24. 21:22 - Írta: Shannen

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Ahogy az országos sorozatok többsége a The Good Place is lepihent a héten az ünnepi időszakra, hogy aztán majd január elején visszatérjen a hátralévő öt résszel. 

Érdekes irányt vettek a készítők a záróévad elején azzal, hogy a történések középpontjába új szereplőket helyeztek, akiket sikerült annyira eltalálniuk, hogy pont annyira voltak idegesítőek a néző számára, amit még éppen el lehetett viselni. Kicsit önismétlésbe fulladt olykor a történetvezetés, amiért kár, mert mégiscsak az utolsó epizódokról van szó.

Nem volt rossz eddig az S4, de érezhetően hiányzott az a dinamika és humor, ami aztán a 4×08-ban kicsit visszatért és remélhetőleg az évad hátralévő részeire is meg marad. Míg az eddigiekben Chidi kifejezetten háttérben volt, most a félévad fináléra kapott egy saját epizódot, ami egyrészt remekül felvezette a következőket, másrészt a visszatekintéseknek hála nosztalgiának sem volt rossz.

A tovább mögött röviden spoileresen folytatom.

Szóval most már nemcsak a túlvilág újrarendezése a tét, hanem konkrétan az egész emberiség megmentése. Ez érdekes is lehetne, de eddig már annyi mindenen keresztül mentek a főhőseink és annyi csavar volt, hogy egyre kevésbé kötik le az embert ezek a fordulatok, mert összességében ugyanarra a sémára épülnek és sokszor csak helykitöltőnek érződtek.

He lived a whole life, and then 802 afterlives, then a second life, then a second afterlife, then a third first afterlife…

Túl sok idő ment el az új karakterek jobb emberré formálásra és kevesebb idő jutott arra, hogy azokkal a karakterekkel foglalkozzunk, akiket az elmúlt három évben megkedveltünk és akiknek drukkolunk. Értem én, hogy van karakterfejlődés és ez az egyik lényege is a sorozatnak, de Eleanor vezetőként mintha takaréklángon égne és csak árnyéka lenne önmagának. Szemben mondjuk Jason-nel, aki szintén komolyodott, de a karaktere esszenciája nem veszett el.

Talán most, hogy Chidit is visszahozták az “életbe”, újra beindul a sorozat és ha kapunk is még valami csavart, az indokoltnak fog érződni. Januárban ez is ki fog derülni.

8 hozzászólás Ne habozz!

Hegeman - 2019. 11. 24. 23:24

Sajnos számomra teljesen kifulladt a sorozat a 4. évadra. Azt veszem észre, hogy fapofával ülöm végig a részeket, noha eddig sem volt az a sírva röhögős cucc. Csak azért nézem még, mert ez az utolsó évad, és a végére azért kíváncsi vagyok. 1-2 jó beszólás szerencsére akad néha-néha, de ez nagyon kevés.Egyáltalán nem bánom, hogy nem folytatják.

Tom - 2019. 11. 24. 23:34

Az idei harmadik rész után kiszálltam. Az első három évad örökre a legjobbak között marad.

abba - 2019. 11. 25. 08:51

Na, én még mindig szeretem. Egyetértek a kiffuladásban, de én már az előző évadban is ezt éreztem, szerintem a 2.etap volt a csúcs.
A legutóbbi rész viszont szerintem remek volt, Chidi remek karakter és nagyon jól ráépítették a részt. A sorozat tényleg a filozofikus részekben a legerősebb, ami ironikus, hisz mégiscsak egy sitcom.
De még mindig a legkülönlegesebb sorozat az elmúlt pár évből, és sok kitűnő pillanatot hoz, mégha kicsit elveszettnek tűnik is átívelőszál-szinten.
Maya Rudolph pedig fantasztikus a szerepben, miatta mindig érdemes nézni.

Dani - 2019. 11. 25. 09:11

Ehh, mindent leírtatok ami szerettem volna :D

Ha nem tudnám, hogy ez az utolsó évad már kaszáltam volna, de mostmár kíváncsi vagyok a végére.
Elenor karakterét teljesen kiherélték (micsoda képzavar),szinte egyáltalán nem emlékeztet első 2 évados önmagára.
És igen, Maya Rudolph zseninális :)

JKJ - 2019. 11. 25. 12:40

Annyira nem figyeltem oda, hogy azt hittem, a kilencedik rész a legutolsó. Nem is értettem mi történt :-)

mark - 2019. 11. 25. 20:42

Ezt az évadot számomra eddig csupán néhány jó jelenet/beszólás és Maya Rudolph menti meg attól, hogy kifejezetten rossznak bélyegezzem. Túl nagy katyvaszt kavartak, amibe szerintem mostanra belefulladtak (lehet, igazából már a 3. évadban). Pedig az első két évad milyen jó volt!

Art3mis - 2019. 11. 27. 00:17

Hát, nem tudom, én bírom ezt az évadot is, persze, az első három vitt mindent, de én most is sokszor felnyerítek a nézése közben, kíváncsian várom a befejezést. Önismétlőnek tűnik a sorozat, de én úgy vettem le, hogy ilyen módon akarnak keretet adni az egésznek. Talán.
Az új karakterekkel az volt a baj, hogy közel sem voltak olyan jók, mint a megszokott csapatunk. Kicsit sem tudtak érdekelni, egy-kettő még idegesített is.
Remélem jó kis befejezést kanyarítanak neki, olyan sok csalódás ért sorilezárások terén. :D

Carl - 2020. 01. 31. 19:42

Én kb egy hete találtam erre a sorozatra, de most néztem meg a 4×13-at… :D Nem gondoltam hogy van olyan sorozat amit ennyire szerethetek, meg eddig tök más stílusok jöttek be, de ez annyira magába szívott hogy még amikor nem is nézem sokszor ez jár a fejemben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz