login |

Magyar jelenlét: The Outpost

2019. 11. 25. 18:03 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: magyar jelenlét,

A Ransom több szezonját magyar operatőrök vették fel, a Scorpion pilotját Pados Gyula, a jóval rangosabb Euphoria első részein is magyar operatőr dolgozott, Rév Marcell, és más pozíciókban is bőven előfordultak már magyarok (főleg itthon forgatott) amerikai sorozatokban, de azért az nagyon ritka, hogy magyar rendező nevét lássuk a részek elején – utoljára talán Antal Nimródnak jött össze. (És ugye nemsokára ismét az ő nevét láthatjuk).

Most viszont összejött a CW nyári fantasy sorozatából a 2×05 és a 2×06 rendezője nem más volt, mint Nagypál Orsi – jár is a virtuális pacsi. Nagypál Csak színház és más semmi, Tóth János és Terápia-epizódok rendezése után tavaly készíthette el első mozifilmjét Nyitva címmel. Most pedig ez. Ami szerb forgatási helyszín ide vagy oda, nagy szó, hiszen magyarországi epizódokat sem szoktak hazai rendezőknek adni.

Ahogy nézem, az első 4 részt amerikaiak csinálták, a 7-8. epizód pedig egy szerb filmesé lett, szóval nem csak ő kapott lehetőséget a régióból. (A 9-10. rész is szerb, aki korábban már dolgozott angol nyelvű szériákon.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz